Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Meitenēm Vācijā

 
Reitings 3
Reģ: 03.07.2016
Sveikas, sveikas! :)


Jau kādu laiku briedu pajautāt tām 'kosmonautēm" ;-), kas jebkādu iemeslu dēļ dzīvo Vācijā vai arī ir dzīvojušas tur pēdējos dažus gadus.
Tātad jautajums tads - vai izjūtat savās ikdienas gaitās, ka atmosfēra ir ķļuvusi bīstamāka sakarā ar vīriešu kārtas bēgļu pieplūdumu Vāczemei? Esmu lasījusi neta ļoti daudz rakstu par noziedzības līmeņa izmaiņām ( negatīvajā virzienā, protams) un to, ka pašreiz Vācija ir daudz bīstamāka vieta. Nu, vismaz, baltajai sievietei. :-/ Kādi ir jūsu novērojumi, skolā, uz ielas, hipermārketos, parkos skrienot vai kafejnīcā, jebkur - vai tiešām austrumnieciskie imigranti sagādā nepatikamus brīžus vai absolūts miers un ignors no viņu puses?

Priecāšos palasīt jūsu novērojumus, jo apsveru domu aizlaist uz Vāczemi uz kādu laiciņu, bet tā kā nets pilns ar diezgan biedinošu info ( un te es pat nedomāju slaveno Jaungada gadījumu Ķelnē) gribētos jau ļoti palasīt ko saka tās, kas "iefiltrējušās" valstī. Ticēšu Jūsu novērojumiem vairāk nekā sensacionālai statistikai 8-);-)

Paaldies! (l)
04.07.2016 19:27 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Mazpilsētās nav tik traki kā lielpilsētās, lai gan arī te no viņiem čum un mudž. Līdz šim ir veicies sastapt labus piemērus. Ir, protams, arī gadījumi, kad ir nepatīkami pārvietoties pa ielu uzkrītoši izsalkušo skatienu dēļ, bet to var sagaidīt no jebkuras nacionalitātes vīriešiem.

Jā noziedzības līmenis ir kļuvis augstāks (nerunāju gan par visu Vāciju), bet pie vainas nav viennozīmīgi bēgļu ierašanās. Noziegumus pastrādā mūsu pusē jo īpaši rumāņi (pirms dažiem gadiem draudzenes māju apzaga rumāņu vīriešu grupa, vēl pirms gada citas draudzenes kaimiņu mājās ielauzās rumāņu vīrieši, kuri apzaga mājas un piekāva vienu pensionāru pāri).
Es neteiktu, ka ir tik bīstami, ka sieviete uz ielas nedrīkstētu pat kleitā iziet. Mūsu pusē tik daudz jaunu meiteņu staigā apkārt ar knapi apsegtiem dibenvaigiem. Cilvēki turpina dzīvot. pasaule nekad nav bijusi droša, tik mūsdienās to informāciju un notikumus ir iespēja pieejamākos veidos uzzināt detalizētāk.
04.07.2016 19:39 |
 
Reitings 63
Reģ: 04.02.2015
Pusgadu nodzīvoju Berlīnē. Ja godīgi personīgi es iebraucējus tā neizjutu, bet vienalga nekad neietektu staigāt vienai vēlos vakaros.
Grūtāk bija ar paša darba iegūšanu. Es aizbraucu ar ideju piepelnīties tīrot viesnīcu numuriņus, bet tas nogāja greizi, tāpēc nācās meklēt darbu citur. Mana kļūda bija tā, ka nepainteresējos, ka vajag obligātu pierakstu kādā dzīvoklī, lai dabūtu darbu. Tas pats par sevi nav nekas traks, bet, lai šo pierakstu iegūtu nepilsonis paiet vairāki mēneši. Daži mani paziņas nonāca apburtajā lokā, nav pieraksta, nav darba jeb nav darba, nav kur dzīvot.
04.07.2016 20:07 |
 
Reitings 3
Reģ: 03.07.2016
Paldies, Favel un arven ! Interesanti palasīt, un priecājos, ka Favel pieminēji mazpilsētas dzīvi, jo man patiesībā kaut kā nevelk uz lielpilsētām, domāju, tieši būtu labi, ja kāda uzrakstītu par mazpilsētas pieredzi. Gibētos jau gan lielāku atsaucību, cerēju, ka būs vairāk par diviem komentāriem.:-O:-P Ja nu kāda kautrējas izteikties publiski, droši varat uzrakstīt PM - nekožu ;-)
05.07.2016 18:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits