Daudzās kāzās esmu bijusi un pati arī esmu precējusies. Ja ielūgumā nav rakstīts par puķēm, kādas vēlas, tad dāvini kādas vēlies vai arī ja zini, kādas patīk, tad dāvini. Es parasti, tad dāvinu 5-7 rozes garos kātos. Varbūt esmu dīvaina, bet nu es nesaprotu šos aizliegumus vilkt sarkanu, melnu un baltu, jo aizēnos līgavu. Par baltu vēl varbūt saprastu. Pati bija līgava, nu nedomāju tajā dienā, kas katram mugurā. Un manās kāzās 2 sievietēm bija sarkanas kokteiļkleitas, nemanīju, ka viņas mani aizēnoja. Kad gāju uz draudzenes kāzām man bija spiedīgi materiālie apstākļi, tad vilku melnu mežģīnu kokteiļkleitu, klāt oranžas kurpes.
Cik dāvināt? Atbilde cik vari atļauties. Ja ej viena, tad mierīgi ap 30eur, ja pāris, tad var vairāk. Es kad gāju viena, tad dāvināju 30eur, tagad kā pāris, tad dāvinam no 70-100 eur.
Ja jau mēs te tā skaitām to nauda, tad jau varam sākt arī parrēķināt cik kā viesim ir aizbraukt uz kāzām. Piemēram, dzīvo Rīgā jābrauc uz kāzām Kuldīgā. Dāvana 100eur, benzīns ap 50eur, puķes ap 15eur, plus vēl 5eur par naudas iesaiņošanu, un ja nu vēl kādu drēbe jāpērk, tad vēl kādi 100 klāt.
Un parasti notiek tā, ka pēc salaušanas, dod puķes, bet ne līgavai, tās parasti dod vedējmātei. Un tad vakarā viesu mājā noliek uz speciāla galdiņa dāvanas.