Brexit

Reitings 103
Reģ: 23.11.2015
Brinos, ka neviena nav uzcepusi temu par sho vesturisko notikumi, kas aizsak Eiropas Savienibas beigas.
24.06.2016 10:23 |

Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Ok, mērķauditorija lētticīgi lohi, tātad. Un ko darīt, mēģināt pārspēt populistus solīšanā? Tak cilvēki ir politiski neaktīvi, mazizglītoti un bezatbildīgi, bet kā uzlabot politisko kultūru pūlim - ilgtermiņa projekts, kuru šis pūlis padara arvien sarežģītāku.

Tak ko tu tautai vari apsolīt un vēl arī iedot? Protams, ka tas ir ilgtermiņa projekts, tāpat kā tas ir bijis ilgtermiņa projekts labējiem dabūt vērā ņemamu atbalstu. Kamēr valdība lielu daļu tautas gadiem ilgi atstāj sūdos un pārējai tautai ir par to vienalga, tikmēr labējo popularitāte tikai augs, jo viņi ir vienīgais pretspēks valdībai. Kreisie ir klusi kā peles pie savas tukšās siles.

Nordic Belle, es domāju, ka viņi vispār nebūtu iedomājušies par izstāšanos, ja viņi negūtu no tā kādu labumu

Labums bļe ir tāds ka Kamerons un daži citi cilvēki nopelnīja ekstra 100'000 mārciņu gada laikā, un ubagi dzīvoja pūkainā sapnī, ka drīz dzīve būs ideāla. Tas arī viss reālais labums. Kā parasti ieguvēji ir daži no elites, uz ubagu rēķina.
24.06.2016 23:36 |

Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Lielbritānijas aiziešana ir laba ziņa un Eiropai dod cerību, ka varbūt atgriezīsimies pie idejas par Eiropu kā nacionālu valstu savienību. Šobrīd visi Eiropas iedzīvotāji katrā valstī ir sadalījušies divās daļās. Tie, kuri tic nacionālas valsts idejai un tie, kuri redz Eiropu kā "kausējamo katlu". Pirmo kļūst arvien vairāk, jo globālās ekonomikas un atvērtā tirgus priekšrocības izjūt tikai sabiedrības mazākums, pārsvarā pilsētnieki.
Globālisma koncepts no tīri ekonomiska sen ir pārtapis par ideoloģisku. Bet demokrātijas apstākļos vairākums arvien vairāk tam pretosies un vēlēšanas dažādās Eiropas valstīs tuvākā nākotnē to tikai apstiprinās. Kreisie un liberālie politiķi šobrīd ir nostājušies pret tautu. Nevelti Francijā tauta jau mēnešiem streiko pret sociālistu valdību. Tas ir absurds, kurš simbolizē visu šo sarežģīto situāciju, kurā mūs ir ieveduši Eiropas politiķi. Nākošnedēļ Brisele atsāks sarunas ar Turciju par tās uzņemšanu EU. Lielbritāniju nomainīt ar Turciju. Brīnišķīgs plāns,"
24.06.2016 23:55 |

Reitings 170
bla bla kārtējais lohs uzstājas. applaudēju, tagad ej nahuj
25.06.2016 00:07 |

Reitings 1653
Chalīt tu esi saspiedies un tik debīls ka redzi tikai momētas vienu pusi jeb pilnīgi neko
25.06.2016 00:12 |

Reitings 170
tu esi lohs kurš ar savu vienšūņa prātu vispār nespēj padomāt, tikai copy-paste kāda cita pamuļķa domas. tādi cirvji kā tu arī sadirsa UK un sadirš LV.

http://www.tvnet.lv/zinas/viedokli/614155-hermanis_lielbritanijas_izstasanas_no_es_ir_laba_zina_un_eiropai_dod_ceribu
25.06.2016 00:22 |

Reitings 1653
Visions- Tādi šaurpieri kā tu sapiš LV un visas pārējās valstis, lien vēl dzilāk pakalā ES. :-P Debilikis.
25.06.2016 00:30 |

Reitings 170
jā, jā, nenormāli ES sapista, daudz labāk bija dzīvot zaru būdās un griezt kaimiņu tautām rīkli katrus 20 gadus
25.06.2016 00:37 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Mani laikam visvairāk skumdina tas, ka vecāka gada gājuma cilvēki ir tie, kuri lemj par jauniešu likteni. Ja runa iet par tik atbildīgiem lēmumiem, tad, manuprāt, balsošanas vecumam vispār būtu jābūt ierobežotam. Piemēri nav tālu jāmeklē. Ja mēs Latvijā aicinātu balsot par izstāšanos no ES un/vai pievienošanos Krievijai, tad varu likt galvu ķīlā, ka "par" balsotāji būtu tieši pensionēšanās vecuma iedzīvotāji. Tāpat kā Latvijā liela daļa vēlas atgriezties PSRS laikā, tāpat arī Lielbritānijā laikam daudzi vēl cer atgriezties 19.gadsimtā, taču tie, kuriem būs jādzīvo un jācīnās ar balsojuma sekām, ir tie cilvēki, kuri šajā balsojumā, diemžēl, neuzvarēja.
25.06.2016 00:58 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
. . Vai Skotija un Īrija vēlēsies atdalīties, jo bija izteikti par palikšana. Lielā skaitā gados vecāki cilvēki balsoja par izstāšanos un jaunajiem būs nākotnē jādzīvo ar šī lēmuma iznākumu.

Man visvairaak patík, ka te jùs spriezhat kà baigàs ekspertes, bet nemaz neatskjirat Íriju no Ziemeljírijas. Ja nu nezinat, Írija ir pavisam cita valsts un tur nekàds referendums par izstàshanos nav bijis :D
25.06.2016 03:14 |

Patīk
Reitings 151
Reģ: 07.02.2013
Referendums parādīja cik sociāli fragmentēta UK ir palikusi, pēc eleoktarāti visi zem 43 gadiem ir vairākums palicēju, Londona, Skotija, atsevišķas lielākās pilsētas ar krietni lielāku IN margin kamēr teritoriāli lielākā daļa pārējās anglijas ir ievērojami OUT. Loģiski galvenais faktors kas pieļāva šo rezultātu bija immigrācija, viseiroskeptiskākie reģioni balsojumā ironiski ir mazās/vidējās pilsētas midlands ar lielu austrumeiropiešu proporciju. Kameronu aizies no valdības ar nepatiku no abām pusēm bet šobrīd nav īsti redzams neviens labs kandidāts kas ņems viņa vietu. Sajūta ka pagaidām ir diezgan vērā ņemams iekšējs bardaks.

Ņemot vērā ka es vēl pusi no nepieciešamā gadu skaita pilsonībai šeit neesmu vēl uzturējies, tad rezultāts man neko labu nenozīmēs. Kamēr mēģinu nokārtot studijas un veidot karjeru primārais ir stabilitāte un skaidrība par manu statusu (saistīts ar kursa financēm) un ietekmi uz aktivitāti būvniecības industrijā nākošiem 5 gadiem. Personīgi viss pārējais man ir sekundārs. Universitāte mēģinās garantēt vismaz 2 gadus staus quo saglabāšanu bet vispārīgi pagaidām ir ļoti maz garantiju no institūcijām. Teorētiski pēc article 50 aktivizēšanas vajadzētu sākties šim procesam.
25.06.2016 07:33 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
Nordic belle

Es personīgi to vismaz daļēji saistu ar sabiedrībā valdošo toleranci pret "patiesības relativitāti". Cilvēkiem nezin kapēc šķiet, ka "bet man tā šķiet un es tam ticu" ir leģitīms iemesls, lai ļautu kādam p*st sev un citiem smadzenes, kaut gan ir labi redzams, zinātniski pierādīts un objektīvi patiess pretējais

Zelta vārdi! 90% cosmo diskusiju, kurās izceļas kašķi, ir par to, ka viena grupa argumentus balsta uz reāliem, zinātniskiem pierādījumiem, bet otra grupa-"man tā šķiet". Tradicionāli otrā grupa ir vairākumā un pirmās grupas pārstāvjiem pārmet, ka viņi "uzspiež savu viedokli". :-D
Cosmo ir miniatūra sabiedrība. Arī Latvijā lēmumus pieņem vairākums, kas balstās uz "man šķiet" argumentu nevis loģiku.
Agrākos laikos demokrātija nekad nebija visas sabiedrības lemttiesība. Balsstiesības no sākta gala bija tikai izglītotajai sabiedrībai.
25.06.2016 10:11 |

Reitings 248
Reģ: 28.12.2015
Ophelia piekrītu katram tavam vārdam!
25.06.2016 10:21 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Ziemeļīrija ir vēl bagātāka par Īriju.
Ziemēlīrijai būtu neizdevīgi apvienošanās ar Īriju.
Īrija nav bagāta valsts. Tā labklājība ir tikai ap Dublinu.
Šo jau sen sprieda mani paziņas treknajos gados.
Viņi varētu būt paši par sevi Ziemeļīrija.
25.06.2016 12:55 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Es kaut kur šorīt dzirdēju, ka ikkatra britu ģimene zaudēs 5000 paundus gadā uz mājsaimniecību, ja izstājās no ES.
Ko tad tie loši domāja, ka tā nauda vēl nāks klāt???
Jeb viņi tur ir tādā labklājībā, ka vispār neko nesaprot vairāk???
25.06.2016 12:59 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vēl skumjāk, ka sākumā balso un tad gūglē, ko nozīmē Brexit (materiāls vācu valodā).
http://www.spiegel.de/netzwelt/web/brexit-briten-googeln-was-der-ausstieg-bedeutet-a-1099560.html
25.06.2016 14:45 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
Man visvairaak patík, ka te jùs spriezhat kà baigàs ekspertes, bet nemaz neatskjirat Íriju no Ziemeljírijas. Ja nu nezinat, Írija ir pavisam cita valsts un tur nekàds referendums par izstàshanos nav bijis

Protam ekspertes, kā savādāk.:D
Kauns un negods, piedošanu, mana kļūda - Ziemeļīrija!!! Laikam man dziedošie Īrijas futbola izlases fani ļoti iepatikušies.

Tad pie reizez izlabošu vēl kādu savu misēkli(s)

UK strādā apmēram 1 miljons eiropiešu

2 miljoni
25.06.2016 17:22 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Mani interesē, kas notiks tālāk. Ne visi Brexit atbalstītāji gaida zelta kaudzes, dažiem vienkārši nav ticības ES stabilitātē (būsim atklāti, Griekijas krīze un Migrantu krīze nepalīdz) un viñiem liekās, ka ilgtermiñā šis lēmums varētu nest pozitīvas sekas. Ja viñi tiešām pamet ES, sekojošs haos un problēmas tiek gaidītas, bet 10 gadu tāla nākotne gan ir diezgan miglaina.
25.06.2016 18:51 |

Reitings 1817
Reģ: 26.04.2014
Mani tik ļoti fascinē dažu latviešu kārtējais aprobežotais viedoklis par globālām problēmām. Jo, varu uzsvērt, tā ir problēma, kas tieši vai netieši skars arī mūs, mūsu ekonomiku, eksportu un tml. Protams, diemžēl, daudziem, arī šeit, nav nekādas saprašanas, ko ES dod, - ne jau mēs par savu finansējumu vien, uzlabojam infrastruktūru, remontējam skolas, atbalstām un nodrošinām fondus Latvijas necilajai, bet esošajai saimnieciskajai darbībai, - tie ir ES fondi, kas ļāvuši realizēt lielu daļu projektu un pacelt mūs mazliet tuvāk Eiropas līmenim.

+
26.06.2016 12:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits