Brexit

Reitings 103
Reģ: 23.11.2015
Brinos, ka neviena nav uzcepusi temu par sho vesturisko notikumi, kas aizsak Eiropas Savienibas beigas.
24.06.2016 10:23 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
http://www.theweek.co.uk/brexit-0

Seit ir vairak info..

Katra zina beglu jautajuma jau vairakas valstis cies. Anglija tada zina jau sen ir mirusi gadiem ilgi. Gan pasai esot Anglija gan ari cik no pazinam dzirdets viens kismiss ir. Knapi dzirdams britu akcents. Cilveki dzivo uz benifitiem. Latvijas iedzivotaji un normalie eiropiesi kas strada vai macas UK del ES izstasanas gan visticamak cietis financiali un uz benifitiem labklajibu ,socialam nodrosinasanam.
28.06.2016 00:57 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Mad, ne jau ES ir atbildīga par Lielbritānijas pabalstu sistēmu, bet gan pati valsts.
28.06.2016 08:50 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Ak, stulbie, neapteestie briti, redziet, pashi nesajeedz kaadaa virzienaa kaa valstij iet. Zheel, ka Latvije nevareeja britu vietaa balsot, latvieshi jau nu gan izdariitu pareizo izveeli.
01.07.2016 17:42 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Es gan nezinu kā patiesībā ir, bet pēdējās dienās ir ievēroti tādi raksti/bildes interneta vidē ka baigi tagad Angļi ir sākuši palikt agresīvāki pret iebraucējiem. Tik domāju, vai tiek speciāli kurināts naids interneta vidē/dzīvē, vai vienkārši daži indivīdi ir neaudzināti un rupji cilvēki.. :-|

Kā tad īsti ir, tie kas dzīvo UK, kādi rīcības plāni?
01.07.2016 17:47 |

Reitings 451
Reģ: 29.09.2013
Nekādu naidu nejūtu, nezinu kur to rauj, neviens pazinja ari nav sudzejies, drosvien tas notiek mazas pilsetas kur 80% iebrauceji un 20%tikai anglji.
01.07.2016 18:06 |

Reitings 3925
Miss Joker, zinu cilvekus kuri tiesham ir sastapushies atklatu ksenofobiju. Es personigi neko tadu nejutu, tieshi uz brexitu biju slimniicaa vairakas dienas; no personigi zinamajiem britiem arii nekas ksenofobiks nav maniits tai skaitaa arii no pensionariem, kurus nez kapec latvieshi iedomajas visvairak arzemniekus nemiilam. Vispaar shis bijs referendums par ES nevis imigraciju, bet latvieshi tik par imigraciju vien runaa. (t)
Negribeetos no ksenofibijas cietushos vainot, bet tomeer arii no pasha cilveeka ir krietni vien atkariigs kaa pret vinju iztureesies. No manas pieredzes- jo labaaka valoda un labaakas zinaashanas par britu kultuuru, jo labaak pret tevi izturas. Kas es taada un no kurienes briti nespeej uzmineet, tikai austrumeiropieshi un krievi saveejo saozh.
01.07.2016 18:07 |

Reitings 651
Reģ: 29.01.2009
Nu jau angli ir druscinj nomierinaties.. Bet pirmajas dienas pec referenduma, pie mums darba bija asas vardu parmainjas, starp tiem kas balsoja par izstashanos un palikshanu. Jo lielakoties tiem, kas balsoja par izstashanos, nebija neviena jedziga argumenta. Piem. tapec ka iebrauceji sanjem parak daudz pabalstus, nemaz nezinot ka tam ar EU nav nekada sakara, un tie ir robi pashu likumos. Ir ari tadi, kas jau nozelo ka balsoja par izstashanos, jo gribej vnk paradit savu neapmierinatibu, bet nedomaja, ka bus vairakuma.
01.07.2016 18:12 |

Reitings 182
Reģ: 07.08.2011
Dzīvoju šeit jau 6 gadus, łoti tuvā saskarsmē tieši ar angłiem, par laimi, nav daudz imigrantu apkārt šajā apkaimē, un visi ir łoti šokēti par balsojuma rezultātiem. I mean, visi domā vairāk par nākotni, iespēju cełot, strādāt un mācīties citās valstīs, izstāšanās to padarītu nedaudz grūtāku. Bet ne neiespējamu. Mani arī tas uztrauc tikai tādā līmenī vai man vajadzēs vīzu, lidojot uz Latviju. Būsim reāli, vidusmēra full time strādājošo tas neietekmēs tik łoti, lai raudātu gaužas asaras. Šim tam pacelsies cenas, dzīvošana var palikt nedaudz dārgāka, imigrantu plūsmu tas īpaši neietekmēs, varbūt padarīs nedaudz lēnāku, bet tas arī viss. Tie, kas dzīvo uz benefitiem - viñu problēmas. Visi te kaut ko ñemās un savu viedokli uzspiež tik personiski, ka riebjas. Nekas vēl nav noticis, mieru, cilvēki.
01.07.2016 18:13 |

Reitings 651
Reģ: 29.01.2009
Vatson man zinamie briti, kas balsoja par izstashanos, ka galveno mineja imigrantus.
01.07.2016 18:14 |

10 gadi
Reitings 2670
Reģ: 20.04.2014
Ak, stulbie, neapteestie briti, redziet, pashi nesajeedz kaadaa virzienaa kaa valstij iet. Zheel, ka Latvije nevareeja britu vietaa balsot, latvieshi jau nu gan izdariitu pareizo izveeli.

Sarkasms nevietā, jo tomēr balsis izkārtojās gandrīz puse uz pusi... Īpaši, ja ņem vērā, ka zināma daļa no balsotājiem pat īsti nesaprata par ko balso, vai nobalsoja par izstāšanos tikai tādēļ, ka domāja, ka UK tāpat neizstāsies.
01.07.2016 18:16 |

Reitings 12990
Lielākā daļa kā galveno argumentu minēja tieši to.
01.07.2016 18:16 |

Reitings 17203
Vatsons Tā imigrācija jau vienkārīs irtā lieta par ko cilvēki uztraucās.. būs vai nebūs?Un ja būs tad kad un kā.

Nu, protams ka no cilvēkiem pašiem tas ir atkarīgs, bet ne vienmēr konkrēti cilvēks pats ir atbildīgs par to ka pret viņu tiek izrādīts naids.
Es te pasekoju vienai grupai līdzi un tur arī liek iekšā fotogrāfijas ar skatiem un stāstiem ka Angļi vienkārši paliek rupji un riebīgi tikai dēļ tā ka cilvēka ādas krāsa nav kā viņa vai ir akcents.
Es nevaru izvērtēt kā realitātē UK tas tagad ir jo nav būts, tāpēc arī interesē vai tā ir vienkārša kūdīšana uz naidu vai tie ir tādi atsevišķi gadījumi no zemākās kārtas...

Kaut vai redzot dažas bildes un izlasot tos atsevišķos stāstus, rodās tomēr tāda nepatīkama sajūta un uztraukums par to vai vispār tur cilvēki var justies droši? Velk tā kā drusku uz rasismu.
01.07.2016 18:24 |

Reitings 12990
Tieši tā. Daudzi balsoja par izstāšanos tikai tāpēc, ka nu beidzot rumāņi, poļi, latvieši u.c. aizvāksies prom. Vatsons, vari teikt, ko vēlies, bet tas nebija pareizs lēmums. Un nevajag ignorēt to daļu, kas nobalsoja par palikšanu, jo tā bija pietiekami liela!! Ņemot vērā, internetā atrodamo statistiku, ka pārsvarā par izstāšanos nobalsoja pensionāri, tad nu.. kādi secinājumi?
01.07.2016 18:26 |

Reitings 118
Reģ: 23.04.2016
Bet skumji gan. Veci cilvēki ir nobalsojuši par nākotni, kuru jauni cilvēki ar visu dzīvi priekšā nevēlas.:-/
01.07.2016 18:29 |

Reitings 17203
Cik es sekoju līdzi tad tiešām izteikta daļa minēja tieši imigrantus, tad vel daļa minēja EU sistēmu, kura neapmierina un mudina uz kontroli pār visām valstīm un arī drusku tika minēts ka dēļ EU iznīkst tās mazās pilsētas/ciemi (nezināšu kā ir realitātē). Tomēr Imigranti ir pirmais iemesls dēļ kā cilvēki jūtami gribēja balsot par izstāšanos.
01.07.2016 18:29 |

Reitings 17203
Bet skumji gan. Veci cilvēki ir nobalsojuši par nākotni, kuru jauni cilvēki ar visu dzīvi priekšā nevēlas.

No vienas puses tas tiešām ir skumji,bet no otras puses kas liedza pilngadīgiem jauniešiem pašiem balsot? Es neatceros vai ne vai kaut kur citur es dzirdēju statistikas datus ka viņiem esot balsojuši apmēram 70% pensionāru un tikai 30% jauniešu? (Precīzus datus neatceros ) Tad nu principā, tie nebalsotāji ir paši vainīgi, jo viņiem bija visas iespējas balsot, bet viņi tonedarīja. Galu galā tas balsojums bija tik tuvs...
01.07.2016 18:32 |

Reitings 12990
Tāpēc arī tagad vāc parakstus atkārtotam referendumam
Galu galā - kamēr oficiāli neko neizziņo, tikmēr izstāšanās procedūra nesākas
01.07.2016 18:33 |

Reitings 3925
zināma daļa no balsotājiem pat īsti nesaprata par ko balso, vai nobalsoja par izstāšanos tikai tādēļ, ka domāja, ka UK tāpat neizstāsies.

Tieshi par shaadu, izteikti nievaajoshu attieksmi arii es runaju. Ar kaadaam vispaar tiesiibaam? Ziniet, arii nievaatajam britu pensim ir tiesiibas veeleet, vinsh tomeer visas dziives garumaa ir devis shai valstii savu ieguldiijumu ar darbu, nodokljiem, beerniem un intelektuaalo produktu. Kas pie vella ir kaut kaads latvietis, lai atlautos kritizeet citas neatkariigas valsts leemumu- benefitu sanjeemeejs, kam ljipa dreb par saviem pabalstiem, ekonomiskais beeglis, kursh tuukstoshos pamet savu sliikstosho kugi? Phee, ziniet savu vietu, letinji. Ja juus tik gudri un visszinoshi esat, tad uzceliet savu valsti liidz taadam liimenim kaa UK!

Gaaju uz veikalu un mute paveeraas uz sho skatu- lielaakaa cuuku kuuts durvju priekshaa visaa rajonaa, aizgruuzts ar atkritumu maisiem ka adatai nav kur nokrist, nezaales liidz durvju augshai.
01.07.2016 23:17 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits