Reliģija

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Iedvesmojos no citu lietotāju diskusijas citā tēmā, nolēmu uztaisīt tēmu par reliģiju.
Ko Jūs domājat par reliģiju un reliģiozitāti? Ko domājat par baptistu sludinātājiem, kas darbojas Rīgas centrā?
Ko domājat par budismu? Vai uztverat budismu kā reliģiju, vai drīzāk, kā domu un emociju mehānismu un dzīves mācību?
Kā arī, varbūt kādai ir viedoklis par sātanismu? Varbūt ir nācies saskarties ar to?

Ko domājat par pagānismu, jebšu, latviešu senticību (dievturību)? Varbūt kādai intersē dievturība un seko tai? Es personīgi nesekoju, bet noteikti ļoti interesē. Kas, Jūsuprāt ir tas, kas ir veicinājis dievturības atgriešanos popkultūrā mūsdienu Latvijas sabiedrībā?

Varbūt šeit ir arī kāda, kas praktizē islāmu?

Kas īsti ir- būt ticīgam, bet nepraktizēt reliģiju?

Ko domājat par kaislīgiem ticīgajiem un tikpat kaislīgiem neticīgajiem?

Es pieņemu, ka šī tēma noteikti kādreiz jau ir bijusi, bet domāju, ka par to ir vērts parunāt atsevišķā diskusijā, ņemot vērā mūslaiku pasaules situāciju un reliģijas un reliģiozitātes lomu tajā.
18.06.2016 15:21 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Cilvēks visu pirms būtne ar sajūtām, domām, lēmumiem, izvēlēm, tādu emociju spektru, kāds dzīvniekiem nepiemīt...

Ko nozīmē - uzspiest? Teici, ka Tevi nesimpatizē, ka viņi izlien no skapja? Vai atzīšanās, ka viņiem patīk savs dzimums, ir uzspiešana? Vai viņiem visu dzīvi jādzīvo melos, jo, redz, padomju laiku atliekas nevar viņus pieņemt? Es atvainojos par izteicienu, bet tas ir pirmais, kas man ienāca prātā, domājot par homofobiju Latvijā.
18.06.2016 21:14 |

Reitings 601
Reģ: 14.07.2011
Vai varat ļoti īsi - latviešu valodā un bez norādēm uz interneta resursiem - pāris teikumos paskaidrot, kas ir sātanisms.

Man, nezinošam cilvēkam, šķiet, ka būtībā tas ir vēl muļķīgāks par kristietību, jo noliedz (vai tā ir? ) Dievu, bet pielūdz tam pretējo. Bet, ja nav Dieva, vai var eksistēt sātans?

Iespējams, es kļūdos, kā jau teicu, neesmu zinoša.

Kristiete arī neesmu. :-)
18.06.2016 21:16 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
tante čība, sātanisms ir netradicionāla reliģija, kas pielūdz ļaunos garus, sātanu. Otra nozīme - morāliska sacelšanās un izaicinājums tradicionālajam svētumam, zināma veida spirituāla orģija, nozieguma, netikuma, neglītā un perversā slavināšana. /Info - tezaurs.lv/
18.06.2016 21:20 |

Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
likteņvēstnesi, sātanist ir tikpat slikti/labi kā citi ticīgie. Viņi vispār neko ļaunu nedara. Ja tā padomā tad visus piketus var nedaudz savienot ar sātanismu, jo arī viņi pretojas augstākstāvošajiem. Sātanisms ir brīvība. Sātans vispār ir kritušais eņģelis, kas nepaklausīja Dievam tāpēc tika izdzīts no paradīzes. Tas simbolizē nepakļaušanos tam, kas tiek uzspiests.
Iesaku painteresēties un neapvainot sātanistus.
Laigam vidusslaikos, prptams, tas viss bija trakāk, sektas utt, bet tāpat kā citiem ticīgajiem. Mūsdienās sanisms vairak atspoguļo nepakļaušanos. Prptams, tas nenozīmē, ka vini dara ko grib.
18.06.2016 21:22 |

Reitings 1126
ozore, sātans nevis nepaklausīja Dievam, bet vēlējās būt augstāks par Dievu, kas ir diezgan smieklīgi - kā radītais varētu būt augstāks par pašu Radītāju? Tas būtu apmēram tāpat, kā bērns, kurš ir augstākstāvošs par viņa vecākiem.
18.06.2016 21:25 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ja dievs spēj visu, vai dievs var spēj radīt tik smagu akmeni, ko pats nespēj pacelt?
18.06.2016 21:29 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Cilvēks - viens no ļaunākajiem dzīvniekiem uz zemes, jo spēj apzināties savu cietsirdību, bet vienalga dara.
Zinājāt, ka uz Zemes dzīvo dzīvība ar lielākām smadzenēm par cilvēka? Delfīni. Un viņiem nepastāv ļaunums, tikai mīlestība. Un vel, viņiem ir sava valoda, sazinās savā starpā. Un kā esmu lasījis viņi spēj atpazīt, ja sieviete gaida bērnu.
Kāpēc minu delfīnus? Tāpēc, ka cilvēks ir iedomājies sevi par gudrāko, bet tā nav!

Jā, man nepatīk, ka viņi viens aiz otra publisko savu seksuālo orientāciju. Kāpēc viņiem tā jādara? Tādā veidā viņi popularizē tādu dzīvesveidu. Un tas man nav pieņemams.
Lūdzu, kas viņiem liedz savā starpā atklāties? Ir klubi un internets, laipni lūdzu, bet lūdzams nereklamējiet savus uzskatus, savu orientāciju. Atvainojiet, ja kādu aizskāru, bet es tā no vairākuma esmu šajos jautājumos diezgan solidārs.

Un kāds sakars ar PSRS? Es tak neesmu dzīvojis tajā laikā (ok, teorētiski vienu mēnesi). Vnk cilvēkiem tas nepatīk, jo tā ir novirze no cilvēka dzīvnieciskajiem instinktiem.
Un jauniešiem tāpat nesimpatizē geji/lezbietes, ne tikai vecāka gadagājuma cilvēkiem. Saku to no pieredzes, profenē vienreiz gāja runa par šo tēmu, manā kursā. Nezin kāpēc mani bija noturējuši par geju:-D Un kā zināms vārds ''zilais'' tiek lietots kā lamuvārds, un to lieto jaunieši.

Sakiet godīgi, es te kādu personiski aizskāru?
18.06.2016 21:31 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Homoseksuālisms ir garīga saslimšana

Interesanti, ka neirologiem, neiropsihologiem un psihiatriem tā nebūt nešķiet. Viņiem šķiet, ka homofobija ir garīga saslimšana. Man personīgi šķiet, ka homofobija ir intelektuālas impotences blakne.
18.06.2016 21:32 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Esmu kristīta katolicismā, arī iesvētīta un iestiprināta. Tomēr pret reliģijām, it sevišķi ar kristietību saistītajām, mana attieksme ir ļoti noraidoša. Ļoti. Ateiste neesmu, jo ticu augstākam spēkam, enerģijai, bet ne vecītim debesīs ar baltu bārdu un garā paltrakā.

Mana pārliecība ir tāda, ka pastāv dvēsele un pastāv reinkarnācija. Pārāk daudz pati esmu pieredzējusi, lai neticētu. Var jau būt, ka ir noticis kāds mega gļuks sistēmā, kas ļāva man precīzi nosapņot kāda ne slavena pāra dzīvi divdesmitā gadsimta sākumā, sakrītot pat neapgāžamai faktuālai informācijai, nekādi neesot ar viņiem saistītai... Bet šāda sistēmas kļūdas iespējamība gan neizskaidro to, kāpēc kaut kādi fragmenti sapņos par to sievieti un viņas gaitām no bērnības līdz pat vecumdienām ir manos sapņos bijuši jau no agras bērnības, kad reiz vecākiem teicu, ka mans vārds nav vis Spīdola, bet gan Marija.

Es saprotu tos, kas vispār nekam netic. Bet nav iespēja neticēt, ja pats piedzīvo lietas, kas nepakļaujas mūsdienu zinātnes skaidrojumam.
18.06.2016 21:32 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ko nozīmē "popularizē dzīvesveidu"? Tev liekas, ja man kāds pasaka, ka ir homoseksuālis, es automātiski kļūšu par lesbieti? :D Tas nav sports, ko var popularizēt, un jebkurš var darīt :D
Dīvains Tu esi, šoreiz tas nav labā nozīmē.

Ar PSRS tāds sakars, ka šī doma vēl joprojām tiek borēta mūsu galvās gan ģimenē, gan daudzās skolās. Viņuprāt, padomju laikā geji laikam nepastāvēja, protams, nepastāvēja, tāpat kā Krievijā arī nav homoseksuāļu :-D
18.06.2016 21:34 |

Reitings 375
Adventi, Jā, tā ir rakstīts Bībelē. Bībeli sarakstīja cilvēki. Tas ir izdomājums. Nekas tāds pat iespējams nav. Bet sātanisma domu tas nemaina. Viens no sātanisma veidiem neuzskata sātanu par reālu, tikai 'mācās' no tā. Mīlēt ir labi, mīlēt vajag tikai tos, kas to ir pelnījuši. Esi pats sev Dievs utt ir sātanisma filozofija.
18.06.2016 21:35 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Vissmieklīgākais, ka tu piemini delfīnus. Visaktīvākos homoseksuāļus starp visiem zīdītājiem! :-D:-D:-D

18.06.2016 21:38 |

Reitings 1584
ozore nejauc piketus ar reliģiju! Tur drīzāk varētu teikt, ka piketētāji ir anarhisti. Es pats nedaudz esmu anarhists, bet tā kā atbalstu apstāvošo iekārtu, tad tas ir sarežģīti:-D

Un kas tās par muļķībām par sātanu? Sātans ir Dieva brālis! Un ja nemaldos, tad viņu izdzina no Paradīzes par to, ka iebilda (sacēlās?) pret Dievu. Un ja kas, tad gan Dievs, gan Sātans ir ercenģeļi.

Reliģija vispār ir slidena lieta, jo viss ko mēs zinām ir cilvēku izdomāts (ja vien neticat bībelei, korānam un tamlīdzīgi).
18.06.2016 21:38 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Runājot par kristiešu dievu, kas ir "visvarens, visžēlīgs un visu zinošs", man vienmēr ir interesējis, kā kristieši skaidro šo absurdo pieņēmumu, bet nav bijusi vēlēšanās skaidroties ar kolēģiem, kas ir kristieši.

Ja dievs ir viszinošs un visžēlīgs, tad ja viņš redz cilvēku ciešanas, traģēdijas, kāpēc nenovērš? Vai tas nav viņa spēkos? Tad viņš nav visvarens. Ja viņa spēkos ir to novērst, tad viņš nav visžēlīgs. Ja viņš ir visžēlīgs un arī visu varens... tad viņš vienkārši neredz, kas notiek uz zemes un ka vajadzīga viņa palīdzība. Tātad nav visuzinošs. Ko nu?
18.06.2016 21:39 |

Reitings 1584
Ok dāmas, nejauksim iekšā reliģijā gejus/lezbietes, tā ir cita tēma. Gribat par to runāt, veidojiet tēmu.

Vispār ir tāda pusaudžu grāmata (triloģija) kurā kristietība ir atainota no mana skatupunkta. Rakstnieks rakstījis kā protestu pret kristietību. Autors Filips Fulmanis. Ja nemaldos triloģija saucās ''melnā matērija'' vai kas tamlīdzīgs. Pirmā daļa saucas ''Ziemeļblāzma''. Internetā pieejama ieskenēta versija visām trim daļām. Mazliet bērnišķīga, bet tiešām interesanta (lasīju, kad biju pusaudzis), ir pieminēta arī latviešu ragana :D
18.06.2016 21:46 |

Reitings 375
Spīdola, ai, cilvēkiem vienkārši vienmēr ir gribējies ticēt, ka kāds viņu vietā visu izdarīs.
18.06.2016 21:46 |

Reitings 1126
Bībeli sarakstīja cilvēki.

Jā, Bībeli sarakstīja cilvēki - Jēzus mācītāji un sekotāji. Turklāt, Bībelei ir ~35 autori, kuri ir piederējuši dažādiem sociālajiem slāņiem - viņu vidū bija gan ķēniņi, gan dzejnieki, gan arī lopu gani. Senākais Bībeles manuskripts ir no 125. gada. Sens gan, ne? Starpība starp šo manuskriptu un oriģinālu ir ~35 gadi, kas nav daudz. Un vai tu zini, kā tapa manuskripti? Ja pārrakstītajā lapā atrada 1 neprecizitāti, šī lapa tika izplēsta un izmesta. Kad lapa pārrakstīta - pārskaitīja vārdus. Ja vārdu skaits nesakrita - lapu sadedzinināja. Jaunās Derības pārrakstītāji rakstīja laikā, kad viņus vajāja, taču visi manuskripti, kas tika sarakstīti, sakrita par 98%, kas ir iespaidīgi!!
Nāves jūras ruļļi ir visnesenāk atrastie manuskripti - tos atrada 1947. gadā, kas vecuma ziņā pārspēja iepriekš pieejamos manuskriptus par ~1000 gadiem, taču, hei, 98% teksta sakrīt ar to Bībeli, kāda ir lasāma šodien.
Manuprāt, šī ir visai iespaidīga informācija par to, kā Bībele laiku gaitā ir ceļojusi līdz mūsdienām, lai ticīgie to varētu lasīt. :)
18.06.2016 21:49 |

Reitings 1584
Adventi es šokā...kur tu tādas muļķības izrāvi? ja pareizi atceros, tad Bībele tapusi aptuveni 100 gadus pēc Jēzus. Neesmu tik zinošs lai strīdētos par vecumu, kas rakstījis un tā tālāk, bet par Nāves jūras ruļļiem gan zinu...Kādi 98%? Lielākā daļa no tiem ruļļiem nesakrita! Baznīca neiekļāva pretrunīgās derības! Vispār bībele ir ļoti ļoti cenzēta, tā lai baznīcai būtu pa prātam. Diezin ko varētu atrast slepenajos Vatikāna bibliotēkas krājumos...
18.06.2016 21:59 |

Reitings 375
Liktens vēstnesis, vaine :D pati sasmējos par tām Adventi muļķībām. :D Varbūt nesakrita 98% ? :D Jo pirmās bībeles esot bijušas rupjas utt. Mūsdienu bībele ir ļoooti cenzēta. :D
18.06.2016 22:03 |

Reitings 1126
Vēstnesi, es tev to pašu varētu jautāt - kur tu tādas muļķības izrāvi? :D Lūk, kas notiek, kad ticīgais ar neticīgo ieiet diskusijās. :D Bet tas viss piederas pie lietas - pirms gada arī es uzskatīju, ka Bībele ir galīgs fufelis. Nu vairs ne, un paldies Dievam, ka tā. :)
18.06.2016 22:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits