Reliģija

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Iedvesmojos no citu lietotāju diskusijas citā tēmā, nolēmu uztaisīt tēmu par reliģiju.
Ko Jūs domājat par reliģiju un reliģiozitāti? Ko domājat par baptistu sludinātājiem, kas darbojas Rīgas centrā?
Ko domājat par budismu? Vai uztverat budismu kā reliģiju, vai drīzāk, kā domu un emociju mehānismu un dzīves mācību?
Kā arī, varbūt kādai ir viedoklis par sātanismu? Varbūt ir nācies saskarties ar to?

Ko domājat par pagānismu, jebšu, latviešu senticību (dievturību)? Varbūt kādai intersē dievturība un seko tai? Es personīgi nesekoju, bet noteikti ļoti interesē. Kas, Jūsuprāt ir tas, kas ir veicinājis dievturības atgriešanos popkultūrā mūsdienu Latvijas sabiedrībā?

Varbūt šeit ir arī kāda, kas praktizē islāmu?

Kas īsti ir- būt ticīgam, bet nepraktizēt reliģiju?

Ko domājat par kaislīgiem ticīgajiem un tikpat kaislīgiem neticīgajiem?

Es pieņemu, ka šī tēma noteikti kādreiz jau ir bijusi, bet domāju, ka par to ir vērts parunāt atsevišķā diskusijā, ņemot vērā mūslaiku pasaules situāciju un reliģijas un reliģiozitātes lomu tajā.
18.06.2016 15:21 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Bet tev tas nešķiet tīri cilvēciski traģiski? Nu, tādā "Dziedoņi ērkšķu krūmā" stilā?
Nu mazliet citadak. Te tomer laulibu pats izvelejas, un macitajam kada dzive ari zinaja. Ar varu neviens nespieda Tur gramata tomer nebija lauliba, un cieta jau vairaka ta sieviete.
18.06.2016 19:20 |

Reitings 23705
Kubi, kāpēc Tev šķiet, Sants tā darīja? Un vai par melošanu sev, pasaulei un sievai viņu padzina?
Ko darija? Sievu vins pats pameta pec tam kad atzinas. Un visu jau atklati pats teicis vairakas intervijas. Nesne pat viena bija, UK vins tagad dzivo.;-)
18.06.2016 19:22 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Nu jā, bet viņu padizna nejau par melošanu, bet par to, ka viņš ir gejs.
Sants ir inteliģents un patīkams cilvēks, gan jau ar sievu viņi savas savstarpējās attiecības nokārtoja. Ja attiecības pajūk, vienmēr kads cieš. Un labāk, lai tā, nevis visu atlikušo dzīvi dzīvot dubuldzīvi. Ne sievai, ne pašam no tā veiglak.
18.06.2016 19:26 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Ar Dziedoņiem ērkšķu krūmā es gan biju domajusi drīzāk to aspektu kur mācītājam, kas ir iemīlējies, ir jāizvēlas būt vīrietim un būt kopā ar to, kuru ir izvēlējusies sirds, vai palikt mācītājam, lojālam dogmai, sabiedrības standartiem un ekspektācijām.
18.06.2016 19:27 |

Reitings 23705
Nu bet nemot piemeram katolu macitaja amatu zinaja uz ko iet. Tiesi tik vienkarsi.
18.06.2016 19:38 |

Reitings 23705
Nu jā, bet viņu padizna nejau par melošanu, bet par to, ka viņš ir gejs.
Sants ir inteliģents un patīkams cilvēks, gan jau ar sievu viņi savas savstarpējās attiecības nokārtoja. Ja attiecības pajūk, vienmēr kads cieš. Un labāk, lai tā, nevis visu atlikušo dzīvi dzīvot dubuldzīvi. Ne sievai, ne pašam no tā veiglak.
Nevajadzeja cakaret dzivi milosai nevainigai meitenei. Jau apriori nebija javeido gimene, vai ari jakluse muzigi!
18.06.2016 19:39 |

Reitings 5497
Nu, vai nu mums visiem tās izvēles vienmēr ir tik kristālskaidras? Ja jau viņš to sievieti precēja, gan jau mīlēja, ne?
Manurprāt, dzīvošana mūžigos melos ir daudz ļaunāka, par uzdrīkstēšanos melos atzīties.
18.06.2016 19:45 |

Reitings 23705
Vins bija MACITAJS! n ne jau velti s amats domats retajam. Visn uzmeta visus, ari bernu, laulibu, sievieti...Lai tikai pasam butu feini. fui
18.06.2016 19:57 |

Reitings 5497
Viņš neuzmeta. Viņš pateica taisnību.
18.06.2016 19:59 |

Reitings 23705
Vai saki uzreiz vai kluse muzam! ta ka ...drankis un viss! Doma tikia par sevi un dara to aks katra mirkli izdevigaks.
18.06.2016 20:17 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Es atļaušos iespraukties šajā tēmā un izteikt savas domas:

1) Reliģija ir domāta lai kontrolētu un/vai apvienotu cilvēkus. Piemēram kāpēc Senajā Romā vajāja kristiešus? Tāpēc, ka viņi nepakļāvās ierastajam režīmam, ieražām.
2) Budisms no lielajām reliģijām ir vienīgā ticība ko atbalstu, jo tā nes mieru un harmoniju, kamēr pārējās lielās ir vardabiskas, kas uzspiež savu gribu. Bet manuprāt budisms jāuztver vairāk kā dzīves mācība, jo tā nav kā ierastā reliģija.
3) Sātanisms = ļauni darbi. Cilvēks nav ne labs, ne slikts. Pašā izvēlē ir būt vairāk labam un darīt labus darbus, vai vairāk sliktus. Tāds Sātans jeb velns vai jods neeksistē, bet tas ir simbols, kas apzīmē cilvēka tumšo pusi. Tā teikt mūsos katrā sēž pa mazam velnēnam.
4) Par pagānismu kristieši sauc visas elkdievības. Tā kā esmu nacionālpatriots, tad man ir tuva šī lieta. Ar prātu es neticu šai reliģijai, bet interesē + ar ja kaut ko vēlos no visas sirds, tad pie sevis piesaucu latviešu dievus, lai viņi man stāv klāt un palīdz.
5) Kas veicinājis dievturības atgriešanos? Latvieši, bet vispār visas ziemeļu tautas ir izsenis pagāniskas. Latvijas teritorijā vietumis elkdievību vel 16. gadsimtā piekopa, līdz izzuda. Tas Ernests (uzvārdu neatceros) atjaunoja. Kāpēc pievēršas? Tagad ir 21. gadsimts, cilvēki aizvien vairāk izvēlas sekot savām saknēm, uzplauk nacionālās jūtas. Un pagānisms ir viena no šīm izpausmēm.
6) Islams un Kristietība ir atvasinājums no ebreju ticības. Reāli tās trīs ticības ir viena un tā pati, tikai ar saviem praviešiem.
7) Ticīgie radikāļi pastrādā asinsdarbus (it īpaši kristietībā un islamā), neticīgie atkal ir bieži vien naidīgi noskaņoti uz jebkādas ticības pārstāvjiem un kaismīgi iestājas par savu pārliecību. Bet labāk ir būt ateistam nevis ticīgajam radikālim.
8) Rīdziniece tu mani nebeidz pārsteigt. Tomēr rādies, ka esi normālāka nekā no taviem kašķīgajiem komentāriem biju sapratis ;-)
Un humoram: Ko tad šodien pie manis uz darbu nebiji atnākusi?:-D
18.06.2016 20:32 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kad Tu vēl strādā? Speciāli aizbraukšu paskatīties. :D
18.06.2016 20:34 |

Reitings 1584
Nepiesārņo tēmu, neteikšu:-P
18.06.2016 20:36 |

Reitings 5497
Nu paga, paga. Nav dzīvē viss tik viennozīmīgi balts vai melns. Ja jau viņi precējās, tātad mīlēja viens otru. Tā ir ļoti izplatīta tendence homoseksuālu cilvēku vidū - mēģināt būt "normāliem", jo sabiedrība, un jo īpaši baznīca, to pieprasa. Tagad sabiedrība ir par kripatu liberālāka, kā tad, kad Sants precējās, bet joprojām ir kaaaudzēm homeseksuālu cilvēku, kuri mēģina piekopt heteroseksuālas attiecības. Kādu laiku tas arī izdodas. Jo nemīlamu cilvēku parasti precēt taču nemēģina. Bet lielākoties, agri vai vēlu šādas attiecības pajūk, kā pajūk jebkuras citas attiecības, kurās cilvēki stājušies ne lidz galam pārliecināti par savu izvēli, at vēlmi pamēģināt, varbūt sanāks. Nu nesanāk. Bieži nesanāk.
Ir, protams, tādi, kuri mēģina attiecības uzturēt un nepātrauc pat sen mirušas attiecības, jo sabiedrība to pieprasa. Cilvēki guļ dažādās guļamistabas, bieži vien viņiem jau sen ir citi partneri, bet viņi joprojām ir "kopā", jo tā ir pareizi.
Un tu nezini, kkā viņu attiecības beidzās un kādas tās patiesībā bija. Intervijas ir tikai žurnālistu interpretācijas.
Tāpēc nemēri visus pēc vienas mērauklas un, kamēr nezini viņa stāstu 1:1, nepiekar viņam sevis izdomātu birku.
18.06.2016 20:42 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Hei, galu galā - arī homoseksuāļi ir cilvēki. Es vispār nesaprotu to šausmīgo sabiedrības nosodījumu - Dieva priekšā mēs visi esam vienādi. :)
18.06.2016 20:46 |

Reitings 1584
Homoseksuālisms ir garīga saslimšana, tādi viņi nepiedzimst, tas rodas laika gaitā. Ja viņi necenšas to izcelt (praidi, publiska izrādīšanās, izlīšana no skapja), tad man ir pilnīgi vienalga par viņiem. Lai dzīvo savu dzīvi, bet nepropagandē apkārtējiem savu orientāciju.

Cik saprotu jūs runājat par kaut kādu mācītāju? Kā iepriekš minēju, neesmu ticīgais (arī neesmu ateists), bet man nav izprotams kā par mācītāju var būt ar šādu noslieci, jo kristietībā stingri iestājas par tradicionālo modeli sieviete + vīrietis.
Bet galu galā nav mana reliģija, nav mana daļa.
18.06.2016 20:55 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Garīga saslimšana... here we go again.
18.06.2016 20:58 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Liktens vēstnesi, aizej pagūglē, kas ir sātanisti. Būsi pārsteigts ;-) Mans otrs padoms - labāk nemēģini vienkāršot un 2 teikumos iekļaut sarezģītus sociālus un garīgus fenomenus. Jā, neko šausmīgi greizu jau tu nesaki, bet neko noderīgu arī nē.
18.06.2016 20:58 |

Reitings 5497
Viņš izveš tukšu skaņu. Bet lai jau.
18.06.2016 21:01 |

Reitings 1584
here we go again

Atkal, te pat vien esam? Pareizi iztulkoju? Nu neesmu slēpis, ka man nesimpatizē ar šādu novirzi, bet kā es rakstīju, ja viņi necenšas to izrādīt, uzspiest bet dzīvo savējo vidū, tad man par viņiem pilnīgi vienalga.
Cilvēks ir dzīvnieks, kuram ir tieksme turpināt savu dzimtu, sugu. Bet piemēram divi vīrieši tak to nevar izdarīt. Nav novirze no normas?

NordicBelle man liekas es zinu ko tu domāji, bet kā rakstīju es neticu kristietībai, tātad arī antikristam kam tic sātanisti. Es uzrakstīju, kā es saprotu no sava skatupunkta sātanismu.

Inga88 tukšs gaiss arī var būt noderīgs:-D
18.06.2016 21:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits