Reliģija

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
Iedvesmojos no citu lietotāju diskusijas citā tēmā, nolēmu uztaisīt tēmu par reliģiju.
Ko Jūs domājat par reliģiju un reliģiozitāti? Ko domājat par baptistu sludinātājiem, kas darbojas Rīgas centrā?
Ko domājat par budismu? Vai uztverat budismu kā reliģiju, vai drīzāk, kā domu un emociju mehānismu un dzīves mācību?
Kā arī, varbūt kādai ir viedoklis par sātanismu? Varbūt ir nācies saskarties ar to?

Ko domājat par pagānismu, jebšu, latviešu senticību (dievturību)? Varbūt kādai intersē dievturība un seko tai? Es personīgi nesekoju, bet noteikti ļoti interesē. Kas, Jūsuprāt ir tas, kas ir veicinājis dievturības atgriešanos popkultūrā mūsdienu Latvijas sabiedrībā?

Varbūt šeit ir arī kāda, kas praktizē islāmu?

Kas īsti ir- būt ticīgam, bet nepraktizēt reliģiju?

Ko domājat par kaislīgiem ticīgajiem un tikpat kaislīgiem neticīgajiem?

Es pieņemu, ka šī tēma noteikti kādreiz jau ir bijusi, bet domāju, ka par to ir vērts parunāt atsevišķā diskusijā, ņemot vērā mūslaiku pasaules situāciju un reliģijas un reliģiozitātes lomu tajā.
18.06.2016 15:21 |

Reitings 790
Es pārlasīju un sapratu, ka izskatās, ka es pati esmu baigi pro budisms :D
Patiesībā, nē, man vienkārši daudz kas interesē.
Runājot par manu personīgo atklāto viedokli- es neatbalstu piesaistīšanos vispār jebkādām mācībām. Es ticu, ka ir kādi augstāki spēki, vai tas būtu Dievs, vai domu spēks, vai dievi, vai vienkārši kāda Fortūna, bet es uzskatu, ka man reliģija nav nepieciešama un es neesmu ieinteresēta sekot kaut kādiem konkrētiem noteikumiem vai mācībām. Es apzināti neiegrožoju savu ticību pārdabiskajam.
It īpaši, ja šie noteikumi ir kategoriski, es uzskatu, ka pasaulē nekas nav kategorisks, ir vienkārši izvēles, kuras tajā momentā ir visvērtīgākās, vispiemērotākās un izdevīgākās konkrētam indivīdam. Kā arī, es neatbalstu ideoloģiju par to, kā ir pareizi un kā nepareizi dzīvot. (atskaitot, protams, pašsaprotamas lietas kā pedofilija, zoofīlija, nekrofilija, vēlme nogalināt citas dzīvas radības, narkomānija).
18.06.2016 16:16 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ko Jūs domājat par reliģiju un reliģiozitāti?

Izturos ar piesardzību. Strādājošas smadzenes + reliģija parasti ir pozitīva kombinācija, sevisķi tiem, kas jūt iekšēju vajadzību pēc kaut kā garīga, kaut kā lielāka. Nestrādājošas un/vai izskalotas smadzenes + reliģija (vai vēl trakāk - sekta), tas jau ir ļoti, ļoti bēdīgi.

Budisms, tā globāli runājot, tiešām šķiet viena no visneagreasīvākajām reliģijām (neatceros neko dzirdējusi par budisma ekvivalentu krusta kariem, piemēram, bet nu, manas akadēmiskās zināšanas par budismu ir diezgan apgrābstītas un stipri pabalējušas). Bet atkal jau, budismam ir ļoti daudz paveidu - Tibetas budisms nebūt nav vienīgais.

Ideoloģija tādā veidā atrunā to, ka

Tu meklē kaut kādu konkrētu reliģiju/ideoloģiju priekš sevis, vai tīri tā vispārīgi interesējies?
18.06.2016 16:17 |

Reitings 17280
vēlme nogalināt citas dzīvas radības

Šī vēlme manī ir stipri izteikta un kvēla tajās naktīs, kad istabā ir ods.
18.06.2016 16:18 |

Reitings 790
Bet ir taču cilvēki, kas nosit zirnekli, nevis izmet pa logu!
18.06.2016 16:19 |

Reitings 790
Es nemeklēju, man vienkārši interesē :)
Es domāju, ka strādāt pie sevis ir vērtīgi, es domāju, ka izzināt sevi un citus ir vērtīgi. Es esmu ieinteresēta paskatīties no maksimāli daudz rakursiem :)
Kritiskai domai idejiski ir jābūt objektīvai, nozīmē, ka caur vienu prizmu skatoties ir neiespējami atreferēt objektīvu viedokli.

Budisms, tā globāli runājot, tiešām šķiet viena no visneagreasīvākajām reliģijām (neatceros neko dzirdējusi par budisma ekvivalentu krusta kariem

krusta kari nav, bet ir pašdestrukcija kā simbols.
https://en.wikipedia.org/wiki/Th%C3%ADch_Qu%E1%BA%A3ng_%C4%90%E1%BB%A9c
18.06.2016 16:24 |

Reitings 17280
Man ir slēptas simpātijas pret pašdestruktīvām tieksmēm ;) Es to diezgan nodalu no ārējas agresijas.
18.06.2016 16:37 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Domāju, ka nekad neiesaistītos nevienā draudzē, jo jau tā pat neredzu šādām kopienām citu jēgu kā socializēšanos (īpaši gados vecām sievietēm, kam ārpus svētdienas baznīcas apmeklējuma ir maz citu iespēju būt sabiedrībā), taču pēdējā laikā manu pārliecību no šādām kopienām turēties pa gabalu ir stiprinājis tas, ka draudzene iestājās vienā draudzē un pēc viņas stāstiem es nu tiešām neko vairāk par naudas izkrāpšanu un smadzeņu skalošanu ar ideoloģijas uzspiešanu tur nesaskatu. Taču augstākiem spēkiem ticu, ir bijušas situācijas, kad dzīvē viss brūk un jūk, pārņem pilnīgs izmisums, tad no sirds palūdzu Dievu (vai jebko augstāku, lai kā mēs to sauktu, kaut vai teiksim, kosmosā palaižu savas domas) un viss kaut kā atrisinās.
18.06.2016 17:06 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
(īpaši gados vecām sievietēm, kam ārpus svētdienas baznīcas apmeklējuma ir maz citu iespēju būt sabiedrībā),
Loti aizspriedumains uzskats! Daudzas pensionares ari 70 gadis strada, dzied kori, dejo senioru kopas, piedalas ve dazados klubos un kursos. Ja vien cilveks ir aktivs arpus baznicas ir aktivaka dzive. Banzicu tante4s ir slinkakas un iesikstejusas divkoses! Ta drizak liekas.
18.06.2016 17:10 |

Reitings 23705
http://www.linedancelatvia.lv/senioriem.html

Man ir pazinas ka vada senioru linijdeju kopas kuras irt vairakas. Tur dejo ari 80 it gadigas kundzes un kungi. Citi piedalas tautas teatri, citi riko pasdarinajumu gadatirgu, citi piedalas saspeles klubina, vada pazina senioriem. Nu tas ir tads kur miljonara princips erdutitiem cilvekiem. Citi pensioari aktivi nujo, sakuma piedaloties bezmaksas apmaciba skas Riga pieajamas visiem interesentiem. Redzu nujojam ari 90 gadigu kaiminu kungu! Un vel ir simtiem citu iespejubus sabiedriba lidz pat 100 gadiem ja esi fiziski un garigi aktivs! Tadi aispriedumi ka pensija dzive beidzas un jatuo maja brinos ka kadam vel ir...goda vards soks! :-O:-O:-O:-O
18.06.2016 17:17 |

Reitings 1884
Reģ: 08.07.2013
Rīdziniece, šo es vairāk rakstīju no savas personīgās pieredzes, attiecinot uz vidējo lauku pensionāri nevis uz Rīgas vai citu pilsētu pensionāriem, kuriem tiešām ir daudz vairāk iespēju nekā lauku viensētās un ciematos dzīvojošajiem. Konkrēti mana ome dzīvoja ciemā, kur nu tiešām nebija ne senioru deju kopas, ne koru. Viņai vienīgā iziešana sabiedrībā (neskaitot iešanu uz veikalu un pastu) bija svētdienās uz baznīcu. Protams, nenoliedzu, ka daļai pensionāru ir pietiekoši plašas iespējas, bet tajā pašā laikā lielai daļa tomēr dzīvo vietās, kur šādu iespēju nav, toties baznīcas gan pārsvarā ir pat ļoti mazos ciematos.
18.06.2016 17:30 |

Reitings 23705
Tainiba, bet atkal tas atkarogs no cilveka. Laukos ari ir klubi kur aktivas kundzes pensionares darbojas, maz zinamas tadu ka damu klubinu izveidojusas. dzilos laukos. Kada cita latgale aktivi apmekle biblioteku pasez interneta ko iemacijas majas ir LMT nets, draugos spele speles. Brauc reizi menesi uz pilsetu. Nav tik traki ka vien esi pats aktivs. Tai pat laika zinu lauku jauniesu kas dzivo vientuliba un vispar neko vairs negrib...un nekur neiet. Katrs pat izvelas ka velas pavadit laiku.
18.06.2016 17:47 |

Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Neticu es tam Dievam ko sludina baznīca. Viduslaikos tas bija diezgan labs pakļaušanas veids, bet nu tagad, manuprāt, tam jau sen bija jābeidzas.
Runājot par sātanismu- pati gribēju kļūt par sātanisti. Vienīgā reliģija ko atzīstu. Ļoti ļoti patīk tas , ko viņi dod. Pilnībā piekrītu un atbalstu sātanismu!
18.06.2016 18:02 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Es esmu audzināta tādā klasikā latviski luterāniskā garā - mani šad tad ņēma līdzi uz baznīcu, apgādāja ar Bībeles stāstu bilžu grāmatām, bet neko neuzspieda un nepieprasīja. Apmēram 15 gadu vecumā man bija diezgan eksistenciāla krīze, kad atskārtu, cik kristietība ir absurda no intelektuālā viedokļa un mani un Dieva ceļi šķīrās. Īstenībā tas bija diezgan skumji, jo bērnam Dievs ir tāds lielisks, mierinošs tēls.
Vienmēr ir bijusi akadēmiska interese par reliģiju un joprojām labprāt lasu pētījumus par dažādām ar reliģiju saistītām tēmām. Tāpat arī reliģiskā māksla un mūzika man šķiet skaista. Bet personiski piekrītu Krisam Hitčensam, ka mums nav vajadzīga reliģija, lai dzīvotu morālu dzīvi. Smagākais man, esot ateistam, ir bijis pieņemt domu par dzīves galīgumu. Tapēc es saprotu cilvēku vajadzību ticēt kaut kam, kas viņiem stāsta, ka viņu tuvinieku nāve nešķir viņus no mīļajiem uz visiem laikiem.
18.06.2016 18:03 |

Reitings 790
Man ir slēptas simpātijas pret pašdestruktīvām tieksmēm

kā izpaužās simpātijas? kā arī, pret kādām tieši?
18.06.2016 18:04 |

Reitings 375
Bet es tik un ta esmu un palikšu ateiste.
18.06.2016 18:04 |

Reitings 790
pati gribēju kļūt par sātanisti.

kāpēc? kas pamudināja Tevī šo ideju?
18.06.2016 18:07 |

Reitings 790
Smagākais man, esot ateistam, ir bijis pieņemt domu par dzīves galīgumu.

tas Tevi biedē?
18.06.2016 18:08 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Par Sātanistiem - mani gandrīz līdz asarām aizkustināja šis uzsaukums, kas peldēja pa FB pāris dienas pēc Parīzes uzbrukumiem:

18.06.2016 18:11 |

Reitings 375
Dievs un Sātans ir tēli. Tēli, kas kaut ko apzīmē. Dieva gribai visiem enģeļiem bija jāpakļaujās, bet Sātans to nedarīja, tāpēc tika patriekts. Sātans apzīmē drosmi, neatkarību, uzdrīkstēšanos, anarhiju, garigu un fizisku brīvību,

Tieši tā pati ideja, pat izlasīju vienu sātana grāmatu, ber es nespēju būt zem kādas 'sektas', reliģijas, lai gan sātanisms vairāk ir filozofija, bet nu tik un tā.
18.06.2016 18:13 |

Reitings 23705
Baznicas LV un ari sektas, jauna paaudze un citi izmanto smago ekonomisko situaciju nereti kas ir LV. Ja cilvekam smags bridis un nav kas paludz, tad vini ir tie kas pirmie savac to cilveku un velak dzivo uz vina rekuna 10 tiesda baznicai!

Krisnatitus LV ne iapsi ciena, tomer tiesi vinu putru virtuve baro simtiem maznodrosinato nepeduso cilveku LV! Un jau Vismaz 20 it gadus! Neko preti neprasot.
18.06.2016 18:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits