Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Bezmaksas padomi par diētu/fizisko slodzi no trenera. Jautājiet!!!

Reitings 69
Reģ: 16.06.2016
Čau,
Mani sauc Kristaps. Šobrīd mācos par fitnesa treneri, sertifikātu iegūšu 2016. gada septembrī.
Pirms atklāju vairāk, vēlos piebilst, ka visa informācija, ar kuru dalīšos, būs bezmaksas. Līdz sertifikāta iegūšanai par padomiem un jebkādu palīdzību, kas saistīta ar sportu un veselīgu dzīvesveidu, neprasīšu nekādu finansiālu atlīdzību.
Es vēlos iemācīties mācīt. Esmu ieguvis nepieciešamās zināšanas studiju periodā (Kā arī no agras bērnības nodarbojoties ar dažādiem sporta veidiem). Taču zināšanas vien nepadara par labu treneri – vēlos iemācīties šīs zināšanas nodot arī citiem.

Tādēļ arī vēršos pie jums, foruma biedri. Vai šeit ir kāds, kurš nav mierā ar savu fizisko labsajūtu, enerģijas līmeni, izskatu? Vai šīm negatīvajām sajūtām par iemeslu varētu būt mazkustīgs dzīvesveids, neatbilstoša ķermeņa masa, nepareizs uzturs?

Vēlos un varu palīdzēt sekojošajos jautājumos:

1) Diētas principu izskaidrošana, uztura plāna izveide (uzzināsiet, cik kalorijas dienā jāuzņem, lai zaudētu/saglabātu/palielinātu ķermeņa masu. Kuri ēdieni ir veselīgāki par citiem? Kā ēst veselīgi un garšīgi, netērējot tam daudz naudas?!

2) Ieteikumi saistībā ar fizisko slodzi:
a) Mājas apstākļos (skriešana ārā, vingrinājumi ar savu svaru utt. - programmas izveide);
b) Trenažieru zālē (spēšu sniegt tikai vingrinājumu/treniņprogrammas rekomendācijas, kategoriski neiesaku cilāt svarus, ja neesi apguvis izpildes tehniku pie trenera. Ja esi, tad spēju sastādīt pilnvērtīgu treniņu plānu - jautā!).

3) Treniņi kopā ar mani un citiem biedriem:
a) Grupu treniņi parkā (Vērmanes/Ziedoņa/Kronvalda parki)
b) Individuālie treniņi svaru zālē (myfitness – Berga Bazārs vai Olimpia) (1-2 trenējamie).

Tātad – ja vienkārši vēlies uzzināt ko jaunu par to, kā veselīgāk sportot vai kā veselīgāk ēst – droši raksti! Ceru, ka mani padomi būs noderīgi un tiks ieviesti praksē.

Vēlies sākt aktīvi sportot, dzīvot veselīgāk, bet grūti atrast motivāciju, lai ieviestu vajadzīgās pārmaiņas vai arī negribi to darīt vientulībā? PIESAKIES! Ne tikai es centīšos tev palīdzēt rast motivāciju, bet arī citi grupas biedri - ar nosacījumu, ja kāds vispār pieteiksies :-D Trenēties vienam ir grūtāk – mēs, cilvēki, esam vislabākie argumentētāji, kad jāpārliecina sevi kaut ko nedarīt, bet grupas apstākļos izjūti arī atbildību pret citiem, kas parasti ir spēcīgs motivators.

Nevienam neliegšu dalību grupu nodarbībās. Ceru, ka pieteiksies gribētāji arī uz privātajiem treniņiem trenažieru zālē.

Lūdzu, nerakstiet man šajā portālā. Lai sazinātos ar mani, būs jāpiereģistrējas manis veidotā, slēgtā Facebook grupā un Facebook arī sazināšos ar gribētājiem. (Laika gaitā grupai tiks nomainīts nosaukums un tā kļūs par “atvēŗtu”)

Ja kādu šī ideja ieinteresēja, lūdzu, iekomentē tepat un pēcāk ielikšu Facebook grupas adresi :-)
Paldies,
Kristaps.
16.06.2016 11:35 |

Reitings 348
Reģ: 04.10.2015
Ieliec lūdzu adresi uz facebook lapu,labprāt paskatītos,tieši šobrīd šis viss ar vien vairāk sāk interesēt;-)
16.06.2016 11:42 |

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Es ar palasītu, trenējos vairākus mēnešus, bet svars tā ar neizmainījās...
16.06.2016 11:44 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Kabanam būs liela interese par šo visu :D
16.06.2016 11:46 |

Reitings 69
Super, prieks, ka izrādiet interesi!!!
Diemžēl grupu vēl šobrīd neesmu veidojis kā blogu - vēlos darboties jautājumu/atbilžu formātā, tāpēc vismaz pagaidām grupā netiks ievietoti raksti.

Tātad - vispārīgus jautājumus par diētu/sportu rakstām šeit.
Ja ir konkrēti mērķi ("Vēlos zaudēt tik un tik kg liekā svara" vai "uzaudzēt muskuļu masu"), rakstiet uz manu profilu Facebook, jo šajā gadījumā konkrēti arī tam cilvēkam, kas man raksta, sastādīšu programmu :-)

Biedrus, kam ir konkrēti mērķi, lūdzu sazināties ar mani facebook pēc šāda formāta:
1) Svars,augums, vecums, dzimums.
2) Mērķis - cik kg tauku zaudēt vai cik kg muskuļu uzaudzēt.
3) Nedēļas slodze:
a) Darbs - sēdošs vai aktīvs (ja aktīvs, mēģini noraksturot, cik aktīvs)
b) Slodze ārpus darba laika - vai sporto/daudz kusties brīvajā laikā. Ja jā, aptuveni cik daudz.

Ja rakstīsiet man šādā stilā, būs daudz vieglāk atbildēt, varēšu īsākā laika posmā palīdzēt vairākiem interesentiem :-)

Grupas adrese - https://www.facebook.com/groups/978170398969871/

Droši pievienojies un jautā!
16.06.2016 12:03 |

Reitings 671
Reģ: 30.08.2014
Super!
Sen jau bija doma sameklēt kādu, kurš man palīdzētu sastādīt uztura plānu, jo pašai kaut kas līdz galam nesanāk!
16.06.2016 12:07 |

Reitings 69
Sanāca mazs "čē pē" - aizstāšu esošo grupu ar bloga lapu Facebook.
Tie, kas ar mani jau sazinājušies - ar jums saraksti turpināšu.
Kas vēlas ar mani sazināties, bet to vēl nav izdarījuši, lūdzu pagaidam līdz vakaram, kad ielikšu savu bloga linku, caur kuru tad ar visiem sazināšos.

Varam rakstīt vispārīgus jautājumus tepat :-)
16.06.2016 14:28 |

Reitings 1126
Reģ: 09.04.2016
Jā, mani arī šis interesētu. :)
16.06.2016 14:39 |

Reitings 69
Lūk, facebooks blogs.
https://www.facebook.com/Athletic-fitness-1791759717719374/?skip_nax_wizard=true

Nekautrējieties - rakstiet vispārīgus kā arī specifiskus jautājumus, palīdzēšu kā varēšu.
Kā arī droši piesakaties uz bezmaksas indivuālajiem treniņiem sporta klubā vai āra apstākļos!
16.06.2016 17:57 |

Reitings 1584
Reģ: 29.05.2016
Man te tāds jautājums, bet sākumā pastāstīšu nedaudz par sevi:
Esmu vīrietis, ap 25. Ķermeņa uzbūve man ir klasiski ektomorfā. Tas nozīmē, ka esmu mazliet virs vidējā auguma, tievs, smalki kauli. Sveru ap 62-65 KG. Ļoti ātra vielmaiņa. Ir problēmas ar muguru, laikam skolioze.

Biju domājis trenēties, te viens speciālists bija gatavs sastādīt plānu, kur muguru neiesaistītu, bet tad sapratu, ka tā vēlme vairāk ir lai līdzinātos standarta vīrieša tēlam. Tāpēc atteicos no šīs idejas, bet atklāju citu lietu - skriešanu. ātri skriet nevaru, sāp tad mugura. Skrienu lēnām un gūstu no tā prieku.
Man ir doma nākamgad mēģināt noskriet 10 km distanci Rīgas maratonā, pēcāk varbūt pus maratonu pievārēt.
Tu vari ieteikt kādā treniņrežīmā (cik bieži, skriešanas tehniku) skriet? Un cik liela nozīme ir pareiza apģērba/apavu izvēlei?

Paldies!
16.06.2016 18:14 |

Reitings 5637
Reģ: 06.11.2013
Ew Kaban, kāds apdraud tavas teritoriālās tiesības :D
16.06.2016 19:03 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
Nju neko.. lai puika sitās... visi reiz saak ar kautko.. ari man bija laiks kad saku ar vienkarsu padomu sniegsanu...
Ko varu ieteikt topika autoram - nepalauties tiaki un vienigi uz studijas ieguto.. kraat ari pasa pieredzi konkretaja sporta veidaa, velams ari sasniegt sportiskso sasniegumus un nostartet vismaz dazas sacensibaas... tad tas zinashanu un pieredzes loks klus daudz plasaaks.. ir ari specifika ko studijas nemaca... un ne vienmer un viss teorija iet kopa ar praktisko...
Teiksu taa.. ja uz studijam aizej ar 0 zinashanaam .. tad studijas ieliek ~70% no visa.. parējie ~30% ir pasa pieredze, prakse utt... un es te nerunaju par kursiem kuri ilgts 3-6 menesus - tik isa laika neko pratigu nevar iemacities (pazistu 3 treenrus kuri izgajusi sadus kursus), bet gan par studijam kas parasti ir paris gadus

Liktens vēstnesis
Piedoshanu bet isti neizprotu tavu logiku un galevno merki - vienu bridi interesejies ka beidzot iegut masu, bet jau pec paris dienam grasies darit gluzi preteejo...
16.06.2016 19:37 |

10 gadi
Reitings 4392
Reģ: 30.09.2013
Un vel viena nianse piesardzibai... ja konkretais cilveks nav kada veida vienojies ar klubu un nav si kluba treneris - vins nedrikst sajos klubos treneet... tas paarsti ir ari aprakstits ieksejos kartibas noteikumos... protams realitate notiek visaadi bet pastav risks ka gan sis cilveks gan vian trenejamais sadi var palikt bez sava kluba abonamenta...
Ta nav kada baidishana vai kaa.. vienkarsi zinashanai... viesn pazinja sadi "iekrita" - pa laimi iztika ar raajienu no kluba vadibas
16.06.2016 19:44 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Štank :D
16.06.2016 19:47 |

Reitings 69
Sveiks,Kaban!
Biju pamanījis,ka sniedz padomus - tagad būs šeit vēl viens veselīga dzīvesveida sludinātājs:-)
Patiesībā svaru zālei (ar domu audzēt muskuļus) pievienojos diezgan nesen,
Biju aktīvi cilājis svarus arī senāk, bet ar domu attīstīt ātrumu/eksplozivitāti (ātrie pietupieni , dažādi lēcieni ar/bez svara, hang cleans, dazādu vingrinājumu eksplozīvās variācijas utt utjp.)

Liktens Vēstnesi - atvaino, bet baidos dot padomus cilvēkam ar tik smagām muguras problēmā kā tev.... Iesaku noskaidrot, kas tieši mugurai vainas. Vertebrologs, magnētiskā rezonanse, fizioterapeits. Jā, naudiņa tiks iztērēta (ja nevēlies gaidīt garā rindā), bet mugura nav joka lieta (spriežu pēc pieredzes - bijusi diska nobīde).
Vēlu tev veiksmi atveseloties!
16.06.2016 21:22 |

Reitings 1584
kabans tajā laikā es tiešām gribēju trenēties, jo bija sariebies, ka katru dienu dzirdu tādu vai šitādu repliku par savu tievumu. Tāpēc vērsies pie tevi. Bet kā tev jau minēju, lai tik nopietnus treniņus sāktu ir jāpārbaudās pie ārsta, jo man tiešām ar muguru ir problēmas.
Bet te palasot pret sevi vērstos komentārus un vel šādus tādus (starp citu tevis paša tēma uz to uzvedināja) sapratu, ka vizuāli varbūt es palikšu tā teikt vīrišķīgāks, bet savu iekšējo būtību tak nemainīšu. Ir variants trenēties (tiešām trenēties tā riktīgi) un būt pēc izskata tādam kādu sagaida sabiedrība vai arī palikt tādam pašam un darīt to, kas sagādā baudu. Es nesen sāku lēnām skriet, šodien pat uz pustundu biju paskriet. Un zini ir baigi labas sajūtas, gan fiziski gan garīgi tu ''izvēdinies''. Kāpēc man dzīvot pēc kādiem noliktiem standartiem kā man izskatīties? Turpmāk centīšos ignorēt piezīmes, kas tiek vērstas uz manu tievumu. Esmu tāds piedzimis, lai tā tad arī paliek.

Un kāpēc skriešana pretēji? Palikšu vai tad tievāks? Es jau ar to negribu profesionāli nodarboties, bet gan savam priekam brīvajā laikā un piedalīties maratonā (10/21 KM) lai pierādītu, ka to varu. Skolas gados es biju ar skriešanu uz Jūs, man bija ļoti švaka izturība. Tagad es jūtu, ka varu izturēt lēnām skrienot diezgan ilgi, kas dod man gandarījumu.

Katram ir jāizvēlas pašam kādam būt fiziskajā ziņā. Es cienu tevi, ka tu esi no cik saprotu tieva kļuvis par muskuļotu. Tur jābūt milzīgai apņēmībai, par to respekts tev. Tev tas sagādā baudu, gandarījumu cik saprotu. Es trenējoties nejūtu neko no tā...man gandarījumu dod skriešana, brīvības sajūta. Ceru, ka saprati manu domu gājumu.
16.06.2016 21:22 |

Reitings 1584
Ok kristap, uz rudens pusi bija doma iet pārbaudīt, lai zin veinreiz cik traki ir, jo sāp lāpstiņu rajonā bieži:-/
16.06.2016 21:25 |

Reitings 69
Par sevis izmaiņām un atbilstību sabiedrības standartiem.
Nevajag ieslīgt galējībās (kā jau ar visām dzīves jomām).
Es arī esmu smalkas kaulu uzbūves un ir vēl jāpatrenējas, lai sasniegtu savu ģenētisko potenciālu. Bet man arī patīķ trenēties un sakritības pēc tas sader ar atbilstību sabiedrības uzskatiem (vīrietim jābūt spēcīgam utt)
Tev patīk skriet - skrien ( ja tas netraucē mugurai).
Vairāk par visu es tev novēlu spēju sevi pieņemt, bet pēc pieredzes varu teikt, ka sevis pieņemšana ir tāda sarežģīta padarīšana. Jo tiešām ir situācijas, kad vari lietas mainīt un galarezultāts iznīcina kādu reālu mazvērtības kompleksu. Piemēram, džeks jūtas nepārliecināts, jo nav muskuļots. Viņš uztrenē muskuļus un pašvērtējums strauji pieaug - ļoti reāls scenārijs.

Otrā galā protams ir čalis, kurš tikai domā , ka muskuļu trūkums ir cēlonis zemam pašvērtējumam, un, kļūstot lielākam, nekas nemainās, jo cēlonis ir bijis pavisam cits.

Tas bija tkai piemērs, nezinu, kuram vairāk atbilsti, bet neizlsēdz ideju par treniņiem svaru zālē, ja mugura to ļaus. Tu nevari zināt, kā rezultāti ietekmēs tavu garīgo pašsajūtu - tu vari būt pirmais, vari ūt otrais variants manā piemērā.
16.06.2016 21:38 |

Reitings 32
Reģ: 10.07.2012
Nosūtīju facebook vēstulīti, noteikti mapē pie others :)
16.06.2016 21:44 |

Reitings 1584
Piekrītu tev, tā ir. Man personiski nav pārāk augsts pašvērtējums, drīzāk zems, lai gan uzskatu, ka man piemīt īpašības (rakstura), kas vairākumam nav, un daļai pat nav saprotamas (lielai daļai šī foruma apmeklētāju). Tāpēc par katru cenu trenēties lai iegūtu fizisku pašpārliecinātību par savu izskatu neredzu jēgu, ja man pats treniņa proces nedod gandarījumu, bet tikai apziņu, ka tā vajag darīt, jo to pieprasa apkārtējie. Piemēram resniem cilvēkiem parasti neviens neko nekomentē par viņu izskatu, jo tā nav pieņemts. Ja sieviete ir tieva, tad viss ok, ja vīrietis ir tāds, tad nav. Trakākais nav jau neskaitāmie komentāri par ēšanu (es ēdu daudz, bet neiet labumā), bet gan kad daudzas sievietes tev saka, ka grib būt tik tievas kā es...viņas pašas nesaprot, ka tas ir aizskaroši priekš manis. Man ir tāda kolēģe, kura regulāri kaut ko tamlīdzīgu pasaka...

Kas attiecas uz skriešanu. Ātri skrienot man sāk sāpēt mugura, bet lēnām viss ok. Tieši otrādi. skrienot tu protams nogursti, bet pēc skriešanas ķermenis liekas tā kā ar enerģiju uzņēmis. Labāka pašsajūta + garīgais uzlabojas.
Vienīgi man maza saprašana cik bieži un ilgi ir labi skriet. Šobrīd skrienu aptuveni divas reizes nedēļā, ja vien lietus netraucē. Sākumā spēju izturēt tikai 15 minūtes. Biju izturējis arī 1.20h. Šodien aptuveni pusstundu skrēju, jo dienā sanāca garāks gabals ar kājām ko iet, negribas jau pārāk lielu slodzi mugurai dot virsū. kaut kā pēdējās dienas dedzinošās sāpes (šad tad parādās un tad pazūd) labajā lāpstiņā.

Lai vai kā, paldies par to pašu!

Veiksmi tev ;-)
16.06.2016 21:55 |

Reitings 69
Skriet iesaku šādi. 40-60 min 3-6x nedēļā (pēc sajūtam, mērķiem, var skriet arī ilgāku laiku) Pulsam jabūt 70-80% no maksmimālā. Maksimālais = 220 - vecums.

Ja sirds sitās zem 70%, skrien ātrāk, ja virs 80% - lēnāk :) Tik vienkārši.
Klausi savu ķermeni. Tas nozīmē, ka pirmdienā jutīsies labi visas 60 min, bet otrdienā ķermenis varbūt pie 40 minūtes - apstājies, nav jēgas sevi pārslogot. Mēs neesam profesionāli sportisti, darām to prieka un kaifa pēc :)
16.06.2016 22:36 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits