Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Šašliks

 
Reitings 262
Reģ: 04.01.2013
Meitenes, dalāmies ar gardākajām šašlika marinādēm, kā arī vietām, kur var nopirkt ļoti garšīgu gatavo šašliku! Līgo vairs nav aiz kalniem (l)
15.06.2016 12:20 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
8 ēd.k. sāls
8 ēd.k cukurs
3 ēd.k. citronskābe vai etiķis
2 l ūdens
dilles, sīpoli pēc vēlmēm

Mana firmas šašlika marināde no omes laikiem saglabājusies. (l)
15.06.2016 12:31 |
 
10 gadi
Reitings 4775
Reģ: 29.01.2009
Mēs pērkam gatavo šašliku vai šašlika gaļu marinādē Bauskas ielā 16 (ēdnīca). Pagaidām neko garšīgāku neesmu atradusi.
Paši netaisam.
15.06.2016 12:36 |
 
Reitings 2573
Reģ: 14.08.2013
Recepti pa sastāvdaļām nepateikšu, bet cūciņa majonēzē ļoti garšīga!
15.06.2016 12:48 |
 
Reitings 59
Reģ: 15.04.2016
Man arī aktuāli! Labprāt palasītos kādas interesantas idejas! (l)
15.06.2016 12:49 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Es šogad gatavošu pēc šīs receptes http://www.fotoreceptes.lv/sasliks.html, pirms tam ir bijušas dažādas improvizācijas, bet man nepatīk etiķa piegarša, tāpēc šogad būs baltvīnā :-D
Vistas šašliks - karijs, sāls, cukurs, oregano, apelsīna (īsta, ne no pakas) sula, eļļa (visas sastāvdaļas pēc sajūtām) :-)
Ļoti garšīgu šašliku var iegādāties Sky veikalā.
15.06.2016 13:04 |
 
Reitings 346
Reģ: 04.10.2015
Azalea piekrītu,majonēzi ikdiena nelietoju,bet šašliks majonēzē+garšvielas ļoti gards :)
15.06.2016 13:07 |
 
Reitings 503
Reģ: 29.01.2009
šokoprieks, uz cik kg gaļas sanāk tā marināde un cik ilgi turi?
15.06.2016 13:09 |
 
Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
lieninieks, kg nepateikšu, omes audzēts ruksis, kāds gabals iedalīts, to ņemu :D , bet turu vismaz diennakti. ja divas, tad viņš ir vēl mīkstāks un ar izteiktāku garšu.
15.06.2016 13:19 |
 
Reitings 77
Reģ: 21.04.2015
Cik ilgi gaļu tur majonēzes marinādē?
15.06.2016 13:20 |
 
Reitings 616
Reģ: 01.12.2012
Mūsu iecienītākā TOP1 mājās gatavotā šašlika recepte ir: cūkgaļas kakla karbonādes gaļa+ sīpoli+ nedaudz sāls, piparu+ daudz izspiestu citronu

Šeit visa sāls ir citronos - gaļa paliek mīksta. Tikai nedrīkst mizu mest marinādē. Citronus vajag daudz. Vajag tik, lai apmaisot visai gaļai pietiktu citronu sulas. Veikalos tagad citroni ir ap 3 eur kg, tāpēc tos vajag tik daudz, cik nav žēl :-D

Marinādes ar etiķi neiesaku, jo etiķis sausina gaļu.
15.06.2016 13:47 |
 
Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Man mīļākā ir majonezēs marināde. Gaļa tad iznāk maiga un mīksta. :)
15.06.2016 13:50 |
 
Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
Proporcijas nezinu visu uz čuju:-D
Sāls,sīpols,ķiploks,etiķis,majonēze un mazliet bārbeles sīrupu!(l)
Tagad sagribējas sašliku:-D
15.06.2016 13:54 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Majonēzes marinādei ko vēl liek klāt? Garšvielas tik un viss? :) Laikam būs jāpaprovē cūkgaļa majonēzes marinādē uz jāņiem, ieinteresēja arī tā citronu :)
15.06.2016 13:55 |
 
Reitings 1071
Reģ: 22.07.2014
Manās mājās uz urrā iet kefīra-kinzas marināde.
Sastāvdaļas: kefīrs, svaiga kinza un ķiploki.
15.06.2016 13:58 |
 
Reitings 417
Reģ: 05.01.2014
Florie tu kinzu jau uzreiz pievieno vai beigas ka tūdaļ būs jācep? zinu ka kinzai ir specifisks aromāts un garša?!
15.06.2016 14:03 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Persephon, man mamma taisa majonēzes marinādi, tad liek majonēzi+citrona sulu+garšvielas pēc izvēles. Man patīk, ka to citronu tā labi jūt- gaļa mīksta un garšīga :)
15.06.2016 14:13 |
 
Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Ok, tad šo ar mēģināšu, un šo droši var ar cūkgaļu ar, ne tikai ar vistiņu, vai ne? :)
15.06.2016 14:15 |
 
Reitings 1208
Reģ: 10.12.2013
Jā, droši! Manējie taisa tikai ar cūkgaļu vai, meža gaļu. :)
15.06.2016 14:21 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Cūkgaļu marinēju pēc vienas ļoti populāras šašliku ēstuves receptes :)
- daaaudz sīpolu (cik kg gaļas, tik sīpoli) sagriezti ripiņās.
- etiķis pēc patikas. Man patīk etiķaina gaļa, es lieku daudz, bet var pielikt arī mazāk. Nepiekrītu tam, ka etiķis sausina gaļu, tam nav nekāda loģiska izskaidrojuma. :) tas darbojas precīzi tāpat kā citronu sula - padara gaļu mīkstāku, atverot tās šķiedras.
- upeņu lapas
- ķimenes, pētersīļi, ķiploki u.c. garšvielas.
- Sāls, pipari pēc patikas.
- olīveļļa. Cūkgaļu marinējot, šī ir absolūti obligāti sastāvdaļa.

visu sajauc un kāāāārtīgi samīca, jo ir svarīgi no sīpoliem dabūt ārā sulu . Rezultātā vajadzētu būt tā, ka sīpolu sula nosedz visu gaļu . Marinādē tur vismaz diennakti. Visi vienmēr slavē. :)
15.06.2016 14:35 |
 
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Vistai un jēram man garšo piparmētru marinādes. Proporcijas jaucu uz aci (visu blenderēju kombainā ) , liels daudzums piparmētru, olīveļļa, baltvīns/baltvīna etiķis vai rums,, citronu vai laimu sula,svaigs oregano, ķiploks, kaltēts čilli .

Ļoti garšo arī sinepju medus marināde :)
15.06.2016 14:39 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits