Cūkgaļu marinēju pēc vienas ļoti populāras šašliku ēstuves receptes :)
- daaaudz sīpolu (cik kg gaļas, tik sīpoli) sagriezti ripiņās.
- etiķis pēc patikas. Man patīk etiķaina gaļa, es lieku daudz, bet var pielikt arī mazāk. Nepiekrītu tam, ka etiķis sausina gaļu, tam nav nekāda loģiska izskaidrojuma. :) tas darbojas precīzi tāpat kā citronu sula - padara gaļu mīkstāku, atverot tās šķiedras.
- upeņu lapas
- ķimenes, pētersīļi, ķiploki u.c. garšvielas.
- Sāls, pipari pēc patikas.
- olīveļļa. Cūkgaļu marinējot, šī ir absolūti obligāti sastāvdaļa.
visu sajauc un kāāāārtīgi samīca, jo ir svarīgi no sīpoliem dabūt ārā sulu . Rezultātā vajadzētu būt tā, ka sīpolu sula nosedz visu gaļu . Marinādē tur vismaz diennakti. Visi vienmēr slavē. :)