Visvairāk izmantotā garšviela laikam ir šī garšaugu sāls no Herbamare. Ļoti patīk!
Otrs populārākais virtuves iemītnieks ir Srirachas mērce. Mājās vēl bez tās vienmēr ir vismaz 3-4 citas asās mērces - Tabasco, Sambal oelek, kāda Indiešu mērcīte, bet šī ir favorīts. Vēl topā ir dažādas sinepes, etiķi un āziešu mērces (zivju, austeru, teriaki, zemesriekstu, utt)
No beramām garšvielām - dažādi pipari (melnie, rozā, Sečuanas, Kajennes, baltie), kumīns, koriandrs, kaltēti garšaugi (oregāno, baziliks, estragons, piparmētra, lavanda, koriandrs, pētersīļi), garšvielu maisījumi - karijs, garam masala, tandori masala, allround spice.
Gatavošanu būtu grūti iedomāties arī bez svaigiem sīpoliem, ķiplokiem, čili pipariem, ingvera un citrusaugļiem (rīvēju miziņas un spiežu sulas). Daudz garšas dod arī vīns, vai šļuka kāda cita alkohola, buljoni un šķipsniņa cukura.
Mana visvisvismīļākā garšviela uz pasaules ir kanēlis un to bieži pievienoju gatavojot arī gaļu, dārzeņus, rīsus, utt.
Vistas gaļa ir viens no daudzpusīgākajiem produktiem - to var pagatavot nepārspīlējot miljons veidos. izdomā, kas tev garšo un uz priekšu! Dārzeņiem arī līdzīgi, kombinācijas ir nebeidzamas. Populārākās gan laikam būs ar sāli, pipariem, rozmarīnu, olīveļļu un balzāmetiķi, vai sāli, pipariem, medu un baltvīnu... Kaut kā tā ;-)