Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Kādas ir jūsu mīļākās garšvielas?

 
Reitings 45
Reģ: 15.04.2015
Kādas ir jūsu mīļākās garšvielas? Vai iztiekat tikai ar sāli un pipariem vai eksperimentējat vairāk? Ko jūs ieteiktu lietot vistas gaļai un krāsnī sautētiem dārzeņiem. Varbūt ir vēl kādi ēdieni, kur plaši pielietojat garšvielas?
14.06.2016 17:40 |
 
Reitings 1138
Reģ: 23.12.2013
Sāls!!! (l) zinu, ka neveselīgi, bet tā laikam mana mīļākā garšviela.

Lietoju daudz arī kariju visādiem ēdieniem, sarkanos piparus. Dilles, oregano, basiliks utt.


un gaļai es ieteiktu jau minēto kariju :D
14.06.2016 17:44 |
 
10 gadi
Reitings 3782
Reģ: 29.01.2009
sāls, pipari, granulēti ķiploki, citronpipari
ar citronpipariem varu ēst dajebko, ļoti garšo:-D
14.06.2016 17:45 |
 
10 gadi
Reitings 7680
Reģ: 29.01.2009
Dārzeņu salātiem parasti lieku klāt citronpiparus, vistai bieži pievienoju rozmarīnu/ Vegetu/ kariju/ speciālo garšvielu vistas ēdienam. Makaronus taisot lieku klāt oregano/raudeni.
Izmantoju Himalajas rozā sāli nevis parasto.
14.06.2016 17:47 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Pēdējā laikā topā ir sojas mērce, zivju mērce, austeru mērce, ingvers, saldais čilli, paprikas pulveris, sirača un ķiploki utml., jo gatavoju daudz austrumu ēdienu (ķīniešu/taizemiešu)

Vistas gaļai patīk vasabi sēkliņas + sezams.
14.06.2016 17:48 |
 
10 gadi
Reitings 623
Reģ: 16.10.2013
Sāls,dilles un sarkanā paprika ir TOP1,jo šos lietoju praktiski visiem ēdieniem.
Vistas gaļai izmantoju gatavos maisijumus un papildus pievienoju sīpolu un ķiploku.
14.06.2016 17:50 |
 
Reitings 3533
Reģ: 27.01.2014
mm garšvielas.
Ikdienā izmantoju baziliku, oregano, piparus, citronpiparus, kariju, rozmarīnu, vegetu, dilles. Garšo arī jau gatavie garšvielu maisījumi - gaļas kopējā garšviela, ķiploku sāls, maltās gaļas piedeva, persillādes, garšaugu maisījums.
14.06.2016 17:52 |
 
Reitings 621
Reģ: 28.07.2010
Hmm, vieglāk laikam uzskaitīt, kuri man īpaši neiet pie sirds- kimenes un vegeta.
Ikdienā izmantoju dažnedažādus garšaugus, daudzus arī audzēju pati podinos. Bieži izmantoju- Baziliku, kiploku, rozmarīnu, dažādus karijus, čili pulveri, oregano, lauru lapas, dilles Un locinus. Neatbalstu gatavos maisījumus, bet man patīk santa Maria galas kopējā garšviela. :-)
14.06.2016 18:10 |
 
Reitings 1653
Reģ: 25.05.2016
Sāls, paprikas garšviela, garsviela kartupeliem, zalais tabasco :-)
14.06.2016 18:10 |
 
Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Esmu secinaajusi,ka man visvairaak patiik tiesi taas zalas garsvielas,ko var panemt no daarza.Peedeejaa laikaa neko nelietoju no trauciniem-tikai saali un piparus.
Nelietoju praktiski nekur lauru lapas-atceros,ka Latvijaa lietoju.
14.06.2016 18:16 |
 
Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
Lietoju dazadas garsvielas topa ir pipari,vidusjuras garsvielas,paprikas pulveris,kiploku sals, karijs,galas kopeja garsviela,salatu kopeja garsviela,kartupelu garsviela,oregano,baziliks,rozmarinu. Protams, neiztikt bez sals,dillem,petersiliem un parejiem zalumiem.
14.06.2016 18:18 |
 
Reitings 2461
Reģ: 02.01.2010
Baziliks, smaržīgie pipari, čili, ķiploks, sojas mērce, dilles, citrons, rozā sāls, balzamiko, sīpols u.c.
Gatavos maisījumus tikpat kā nelietoju, lieku garšvielas sev vēlamās kombinācijās.
14.06.2016 18:41 |
 
Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Man patīk visas garšvielas, izņemot lielāko daļu gatavo maisījumu. Mums viņi mājās stāv, bet nelietoju personīgi. Pati mīļākā garšviela laikam būs čili pulveris un paprikas pulveris.(l)
14.06.2016 18:49 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Visvairāk izmantotā garšviela laikam ir šī garšaugu sāls no Herbamare. Ļoti patīk!



Otrs populārākais virtuves iemītnieks ir Srirachas mērce. Mājās vēl bez tās vienmēr ir vismaz 3-4 citas asās mērces - Tabasco, Sambal oelek, kāda Indiešu mērcīte, bet šī ir favorīts. Vēl topā ir dažādas sinepes, etiķi un āziešu mērces (zivju, austeru, teriaki, zemesriekstu, utt)
No beramām garšvielām - dažādi pipari (melnie, rozā, Sečuanas, Kajennes, baltie), kumīns, koriandrs, kaltēti garšaugi (oregāno, baziliks, estragons, piparmētra, lavanda, koriandrs, pētersīļi), garšvielu maisījumi - karijs, garam masala, tandori masala, allround spice.
Gatavošanu būtu grūti iedomāties arī bez svaigiem sīpoliem, ķiplokiem, čili pipariem, ingvera un citrusaugļiem (rīvēju miziņas un spiežu sulas). Daudz garšas dod arī vīns, vai šļuka kāda cita alkohola, buljoni un šķipsniņa cukura.
Mana visvisvismīļākā garšviela uz pasaules ir kanēlis un to bieži pievienoju gatavojot arī gaļu, dārzeņus, rīsus, utt.

Vistas gaļa ir viens no daudzpusīgākajiem produktiem - to var pagatavot nepārspīlējot miljons veidos. izdomā, kas tev garšo un uz priekšu! Dārzeņiem arī līdzīgi, kombinācijas ir nebeidzamas. Populārākās gan laikam būs ar sāli, pipariem, rozmarīnu, olīveļļu un balzāmetiķi, vai sāli, pipariem, medu un baltvīnu... Kaut kā tā ;-)
14.06.2016 19:06 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Sàls, pipari, chilli svaigà veidà, kiploks svaigà veidà, garshaugi svaigà veidà, kad ir pieejami. Kad nevar dabùt svaigus, tad ir kaltèti - pètersílji, timiàns, rozmaríns... Garshvielu mix man nepatík, labàk miksèju pati :)
14.06.2016 19:36 |
 
Reitings 285
Reģ: 29.01.2009
Svaigi malti 5 pipari un sāls, kā arī tas, kas konkrētajā brīdī aug uz palodzes. :-)

Pašlaik cīnos ar ģimenes locekļiem, kas lapu salātiem gāž klāt gatavos dressing pulverus. To taču ir tik viegli uztaisīt pašiem! :)
14.06.2016 23:20 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Mīļākās ir vidusjūras reģionam raksturīgās garšvielas - rozmarīns, timiāns, baziliks, oregano.

Neciešu indiešu garšvielas, kariju, kā arī ne sevišķi garšo dilles un koriandrs.
15.06.2016 08:29 |
 
10 gadi
Reitings 535
Reģ: 23.04.2011
Sāls un piparus. Tagad visam lieku klāt Persilladi, un viss sanāk ļoti garšīga!:D
15.06.2016 08:49 |
 
Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Ļoti daudz un dažādas. No šeit mazāk pieminētām vai neminētām - medījumos un putna gaļas ēdienos izmantoju kadiķogas. Kadiķogas lieliski uzlabo buljonu un marināžu garšu. Saspaidītas kadiķogas izmantoju kotletēm un frikadelēm, arī augļu želejām.

Ja gatavoju tomātu mērces itāļu gaumē, izmantoju kaperus. Kā kaperu aizstājējus arī krešu sēklas un avotkrešu pumpurus.

Anīsu izmantoju žāvēto augļu un riekstu maisījumiem, īpaši tiem, kuru sastāvā ir vīğes. Mūsmājās ir iecienīta anīsa mērce, ko Vidusjūras zemēs pasniedz pie zivju ēdieniem - baltvīns, sviests, buljons, valrieksti, sīpoli, citronu sula un anīss.

DA Āzijas virtuvei raksturīgajām pikantajām zupām lietoju citronzāli. Kopā ar svaigiem čili pipariem rada brīnišķīgu aromātu un garšu. Tāpat patīk citronzāle ar garnelēm - izcilas ir tīğergarneles uz citronzāles iesma.

Safrānu reizumis pievienoju desertiem un... sparğeļu un tomātu ēdieniem, taču ne tādiem, kuros ir sīpoli un ķiploki.

Maltas koriandra sēklas pievienoju čatnijiem, pikantām dārzeņu un augļu mērcēm.

Kumins uz urrā aiziet siera ēdieniem. No spāniešu virtuves noskatīju, ka kuminu var labi kombinēt ar kanēli un safrānu.

Un vēl jau tamarinds, sumaks un vēl, un vēl...
18.06.2016 20:29 |
 
Reitings 147
Reģ: 28.08.2012
Man loti patik pie rīsiem pievienot kariju vai kurkumu. Tad viņi dzelteni sanāk. :)
18.06.2016 20:37 |
 
Reitings 375
Reģ: 13.06.2016
Dilles, kartupeļu garšvielas(!!), pipari, vegeta. Pat sāls man tik ļoti negaršo kā šie eksemplāri.
18.06.2016 20:48 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits