Pārdevējas attieksme

Reitings 190
Reģ: 06.09.2015
Čau!
Garlaicīgā darbadienā sagribējās pacepties par vienu pretīgu pārdevēju no Maximas :-/
Vakar biju veikalā, meklēju apaļās maizītes hamburgeriem (zinu, zinu - veselīgi :-D ), biju jau 4 (!!!) veikalus apstaigājusi, bet kā nav, tā nav. Aizgāju uz Maximu, arī neatradu, domāju, ka nevar tā būt, pajautāju pārdevējai pie salātu stenda, vai nav apaļo maizīšu, viņa atteica, ka Mantingas apalo maizīšu nav, es pateicu paldies par info un palūdzu salātiņus. Viņa nosver, iedod bez vārdiem, un es domāju - bet ir taču citas firmas, ne tikai Mantinga... varbūt es vienkārši neredzēju, kaut kur nobāztas?
Pajautāju - varbūt ir kādas citas firmas apaļās maizītes? Viņa pacēla balsi un sāka ļoti asi skaldīt, ka neesot viņiem tādu maizīšu, sāka skriet uz priekšu un māt katra groziņa virzienā, ka tur esot ar spinātiem un kruasāni un ar ķiplokiem un viss kas, ko man vēl vajagot?! Es saku - parastas, apaļas maizites. Viņa izbolīja acis un uzbrēca - ko es varu izdarīt, ka mums viņas neatveda, nu? Ja neesot, tad neesot, lai es paņemot acis rokās.

es mierīgi atbildēju ka tas nekas, un aizgāju prom. Dzirdēju tikai to, ka jauniņais praktikants viņai prasīja, kāpēc tā atbild un ko tik kašķīga.

Pirmo reizi sastapos ar tādu attieksmi, un ja godīgi, sajutos drausmīgi un pazemoti. reāli - nebija nekādas rindas, neviena pircēja uz to brīdi... Godīgi - vakar tā vien gribēju aiziet pie vadītājas un pasūdzēties par to maitu.
14.06.2016 13:15 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Es brīnos, ka meitenes šeit raksta - kāpēc negāji uz vēl 10 veikaliem, nevajadzēja Tev tās maizītes, pašai jācepj, Tev taču pateica, ko Tu jautā salātu standā, utt. Sviests :D tad nav jāstrādā veikalā, ja nevar izturēt dažus atkārtotus jautājumus no klientu puses! Varbūt ir neliela iespēja, ka pārdevējai bija atgadījies kas slikts, bet citādā gadījumā nu nevar un nedrīkst tā atbildēt cilvēkam, pat ja viņa apakšveļas veikalā prasītu pēc maizītēm!!!
15.06.2016 09:08 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Domāju, ka par pacietīgākam cilvēkam apniktu, ja viņš atbild par gaļu, bet viņam jautā, vai Ādažu čipsi ar diļļu garšu ir tagad veikalā pieejams vai nav, vai gadījumā nav izpirkts.
15.06.2016 09:11 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Ja man apakšveļas veikalā prasītu pēc maizītēm, es arī pateiktu, ko es domāju. Kas pārdevēji kaut kādi idioti, ka bieži jāpacieš idiotu izlēcieni?
15.06.2016 09:11 |

Reitings 107
Reģ: 03.03.2016
Un ja nu šī meitene būtu bijusi slepenais pircējs? Pārdevēja būtu palikusi bez darba ātri vien.
Nav nozīmes kurā nodaļā strādā, jāatbild vienalga laipni. Ja pati pārdevēja nav kompetenta par maizes sortimentu veikalā, tad ideālā gadījumā viņai vajadzēja sameklēt kādu no maizes nodaļas, lai palīdz klientam, nevis nolamāt, bet nu tas liecina par paša un uzņēmuma kultūru.
Nav svarīgi, cik jautājums stulbs, bez klienta veikalam ieņēmumu nebūs.
15.06.2016 09:38 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Nav nozīmes kurā nodaļā strādā, jāatbild vienalga laipni.

++++++

ja autore ir idiote šajā situācijā un pārdevēja ir nabadzīte, nepacietīga darbiniece, tad ok, man nav ko teikt :D
15.06.2016 09:40 |

Reitings 12990
Tak tiem lielveikaliem pilnīgi vienalga 1, 10 vai 100 klienti dienā, tāpat nāks citi :D
Nu mēs jau te redzam vienu stāsta pusi, jā, viņai vajadzēja atbildēt laipni, bet viņa arī pateica, ka nav to maizīšu pirmajā reizē
15.06.2016 09:42 |

Reitings 12990
Bet nu jāatzīst, ka Maximas pārdevējas ar laipnību neizceļās parasti :D
15.06.2016 09:42 |

Reitings 107
ja autore ir idiote šajā situācijā un pārdevēja ir nabadzīte, nepacietīga darbiniece, tad ok, man nav ko teikt

Pateikt pieklājīgi un godīgi, ka viņa neatbildi par maizi un nav informācijas, nav lielā māksla, bet nu LV veikalos labāk vispār nevienam neko neprasīt, kur nu vēl uzturēt small talk ar pārdevēju.
15.06.2016 09:48 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Kā jūs varat zināt, ka citās dienās viņa nestrādā kādā citā nodaļā? Vai tiešām pirms paprasīt jebko cilvēkam, kas strādā konkrētā veikalā, ir janoskaidro dažādi sīkumi un apstākļi, lai tiešām būtu drošs, ka uz tevi nebļaus un neuzskatīs tavu neprātīgo darbību - pajautāt kaut ko pārdevejam - kā pasaules lielāko noziegumu?! Absurda tēma. :-D Daži ietekumi vēl absurdāki. Ak mēs nabaga īgnā, nelaimīgā sabiedrība. Pa ielu vien ejot, var redzēt tos neapmierinātos gīmjus. Varbūt pa ielu arī jāsāk domāt kā iet, ja nu es eju pa nepareizo pusi vai nepareizi elpoju.:-D Veikalā arī labāk nekam, neko neprasīšu, ja nu tam pārdevējam liksies stulbs jautājums...labāk staigāšu pa 20 veikaliem un, ja neko neatradīšu, tad iešu mājās un viss.:-|
15.06.2016 09:51 |

Reitings 12990
Nevis pārdevējam liksies, bet bieži tie arī ir stulbi jautājumi :-D
15.06.2016 09:53 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Prasa man, kas tas par izmēru? Es atbildu, ka 56. Viņš jautā, kurš tas ir? Es saku, ka itāļu 56, uk 40. Atkal prasa, kāds tas ir? Es atbildēju - LIELS, bet kādu jums vajag? A CIK ĻOTI LIELS? LIELS VAI TĀDS NE ĻOTI? Te nu manai pacietībai bija gals, vienkārši pateicu, lai pats piemēra un paskatās, un aizgāju kārtot plauktus citā stūrī.

Protams, pagriezt muguru un cēli aizsoļot bija visprofesionālākais risinājums no pārdevējas puses. Tāds variants, kā piedāvāt pircējam, nu nezinu, mērlenti varbūt, tas protams netika izskatīts.

Kungs, cik saprotu, gados. Viņš neorientējas Itāļu un UK izmēros. Es arī nezinu, kurš itāļu izmērs atbilst manam izmēram, un UK izmērus konvertēt uz mūsējiem iemācījos tikai pirms dažiem gadiem. Es laikam arī esmu idiote.
15.06.2016 09:53 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Strādāju apģērbu veikalā un vienmēr cenšos būt laipna pret klientiem, taču ne vienmēr sanāk, jo dažreiz pagādās tādi.. atvainojos.. idioti! Pirms nedēļas bija gadījums: atnāca vīrietis, paņēma kaut kādas džinsa bikses, kurām izmērs itāļu 56. Prasa man, kas tas par izmēru? Es atbildu, ka 56. Viņš jautā, kurš tas ir? Es saku, ka itāļu 56, uk 40. Atkal prasa, kāds tas ir? Es atbildēju - LIELS, bet kādu jums vajag? A CIK ĻOTI LIELS? LIELS VAI TĀDS NE ĻOTI? Te nu manai pacietībai bija gals, vienkārši pateicu, lai pats piemēra un paskatās, un aizgāju kārtot plauktus citā stūrī. Tāpēc pircējiem tiešām dažreiz jādomā ar galvu, visam ir savas robežas.

Gunita.Brown, mūsdienās izmēri var atšķirties dažādos veikalos. Tavā vietā izskaidrotu, ka izmēri mēdz būt dažādi un visprecīzākais veids, kā zināt, vai der ir pielaikot. Bet ko tu dari - sauc ciparus, no kā nav absolūti nekādas jēgas un tad vēl apvainojies. Varbūt pirms iesaki citiem domāt ar galvu, pati izmanto šo padomu? ;-)
15.06.2016 10:22 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
kur nu vēl uzturēt small talk ar pārdevēju.

Priekš kam tas būtu vajadzīgs?

Bet vispār saprotu pārdevēju, mani tādi nejēdzīgi jautājumi un vēl atkārtoti ātri vien izvestu no pacietības. Bet nu es arī nestrādāju veikalā. Vispār apbrīnoju tos cilvēkus, kas tur strādā, kā viņi to visu var izturēt un dienas beigās kādam pa pieri neuzdot. :-D
15.06.2016 10:25 |

Reitings 3647
Tām, kas saka, ka pārdevējam nav jāzina viss veikala sortiments - tas nav iemesls būt rupjam. Ja šis bija vienīgais darbinieks, kas bija apkārt, ko pircējam vajadzēja darīt? Pārdevēja varēja laipni paskaidrot, ka šis jautājums nav viņas kompetencē.
Bet pēc komentāriem var saprast, ka būt rupjam ir norma Latvijā :-/
15.06.2016 10:26 |

Reitings 3647
Bet vispār saprotu pārdevēju, mani tādi nejēdzīgi jautājumi un vēl atkārtoti ātri vien izvestu no pacietības. Bet nu es arī nestrādāju veikalā. Vispār apbrīnoju tos cilvēkus, kas tur strādā, kā viņi to visu var izturēt un dienas beigās kādam pa pieri neuzdot.

Es ļoti ceru, ka nestrādā ar bērniem.. :-/

Latvijā rupjību vairs neuzskata par ko nosodāmu - rupji pārdevēji, rupji ārsti, medmāsas, bērnudārzu auklītes. Šo rupjību bērniem iemāca jau no mazotnes.
15.06.2016 10:29 |

10 gadi
Reitings 936
raven +++++
15.06.2016 10:37 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Bet pārdevēja pirmo reizi atbildēja pieklājīgi! Pircēja jautāja otro reizi.. Kurš te saka, ka pārdevējai vajadzēja meklēt citu darbinieku, lai viņš palīdzētu pircējai? Tas noteikti aizņemtu daudz ilgāku laiku nekā ja pircēja patiešām paņemtu acis pierē un aizietu pāris soļus līdz maizēm, un paskatītos pati. Es, goda vārds, nesaprotu, kā var neienākt prātā aiziet pašai paskatīties, pat kaut kāds lielākais Rimi/3x Maxima nav tik liels, lai tur apmaldītos, it īpaši viena konkrētā maizes nodaļa. (t)
15.06.2016 10:37 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Cilvēki ir dažādi, ar to ir jārēķinās! Nestrādāju veikalā ,bet darbs arī ir saistīts ar cilvēkiem un arī man nāk klat un mēdz prasīt tādus jautājumus, ka mati ceļas stāvus. Nevar teikt ,ka redz es esmu klients, tādēļ man būs taisnība! Ir jāizvērtē abas puses. Šinī gadījumā, pārdevēja varēja pateikt pieklājīgi, atvainojiet, bet diemžēl es jums palīdzēt nevēršu, bet Jūs varat pieiet tur pavaicāt, varbūt varēs palīdzēt. Un meitene, varēja mierīgi pavaicāt, nu nav nav, bet lasot šo šķiet, ka Tu esi uzbāzusies ar tām apaļajām maizītēm :-D
15.06.2016 10:43 |

Reitings 107
marissa, jo vienkārši ir patīkami. Pārdevēju uzskatu par cilvēku,pat pērkot desu un parunājoties var uzzināt par jauniem produktiem, reizēm pat nodegustēt uz vietas. Man ir svarīgi,lai iepirkšanās būtu patīkams process.:-)
15.06.2016 10:44 |

10 gadi
Reitings 936
Jāizdod kaut kāda rokasgrāmata - kā Latvijā prasīt pareizi jautājumus pārdevejam.:-D Noteikums Nr.1: vienreiz Jūs drīkstat prasīt par vienas firmas maizītēm. Noteikums Nr2: ja Jums ienāk prātā kādas citas firmas maizītes, vai nedod dievs Jūs iedomājaties paprasīt, vai nav vispār vienalga kādas citas tādas maizītes, tad tas ir kategoriski aizliegts un Jums ir janokaunās.:-D Pārdevejs ir ieprogrammēts atbildēt normāli tikai vienreiz, otrā reize var būt liktenīgā.
Tik pat labi, ja nevari saprast, kur veikalā stāv, piemēram, tualetes papīrs, tad principā jau pārdevējam arī nedrīkst prasīt, jo var taču paņemt acis rokā un iet meklēt kaut visu dienu:-D Bet ja iedomājies atnākt atpakaļ un paprasīt vēlreiz, jo neatradi, tad jau tas automātiski ir debīlakais, ko tu varētu izdarīt.
15.06.2016 10:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits