Es arī! :D Vispār esmu latviešu valodas patriote, bet tas, kā citi raksta internetā, mani neuztrauc, vairāk ievēroju visādas nepareizības uz ielas - afišās, veikalu skatlogos liktās zīmītēs, reklāmās, arī TV ziņās. Tad gan bieži no manis dzird teikumu Ja nemāki runāt pareizi, tad nevajag strādāt par žurnālistu, politiķi, ziņu diktoru u.c. profesijām, kuras saistītas ar runāšanu publikai. :)
Mani kaitina mana drauga runasveids, bet es nezinu, kā lai viņam iemāca pareizi! Tipiski viņa izteicieni:
1) Iebraucat sētā!
2) Rakstat, lūdzu, vēstuli!
3) Ko jūs ar to domājiet?
4) Man liekas, ka jūs rakstiet nepareizi
5) Kāpēc jūs domājiet, ka jums ir taisnība?
Jauc izteiksmes veidus, gandrīz 100% gadījumu ir otrādi.
Man aciis ceertas ja vaards ir uzrakstiits nepareizi - alkahols,stūlbi, nau utt. Nu tados gadiijumos skaidrs, ka cilveeks guleejis stundaas :D bet komati, aizmirsta garumzime, kads nepareizais burts vardaa netraucee, this is internet baby, rakstot aatri gadaas saspiest ne tos taustinjus!
lindadada- bet tadas kludas ari var pielaut rakstot atri, es loti biezi rakstot atri un ar garumzimem medzu ielikt garumzimi kur nevajag, debili ir par to piesieties. (t)
Man ir pilnīgi vienalga, kā cilvēks raksta forumā. Neiešu nevienam neko aizrādīt par nepareizu burtu vai garumzīmi, man tas liekas ļoti sīkumaini un stulbi, jo tas tak forums. Katrs raksta KO un KĀ grib. Chill.
Ja tā ir oficiālā sarakste un es redzu kļūdiņas, tad pasmīnu pie sevis un viss :)
Katrs raksta, kā grib, bet, es, piemēram, pēc rakstības stila uzreiz izdaru secinājumus par cilvēku, viņa izglītības līmeni un interesēm. Un neviens man neiestāstīs, ka tā darīt nevajag - tas notiek automātiski!
Ja Tev gadās uzrakstīt "aizskars", tad Tu vienkārši neesi pārliecināts, kā būtu pareizi. :D Ja esi, tad arī, ātrumā rakstot, tādas kļūdas netiktu pieļautas :D
Piekrītu, ka neuzmanības kļūdas var ļoti viegli atšķirt no nezināšanas. Neuzmanības kļūdas parasti raksturo sajaukti vai izlaisti burti, nevis, piemēram, priedēkļa atdalīšana no pārējā vārda ("viss skaistākais", "ne gribu").
Neaizrādu pārāk bieži, atkarīgs no situācijas. Steigā rakstot var gadīties visādas kļūdiņas, bet tas vairāk, manuprāt, attiecas uz komatu lietošanu un pieturzīmēm. Piemēram, ļoti kaitina, ja vārdu ''dēļ'' lieto nepareizi. Ja ikdienā šo lieto pareizi, tad arī internetā rakstot tam automātiski būtu jābūt savā vietā.