Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Par tiesībām uz darbu pēc BKA, lūdzu padomu!

10 gadi
Reitings 1530
Reģ: 29.01.2009
Kamēr biju BKA, mans amats likvidēts + darba vieta pārcelta citā vietā, pēc pārrunām līdzvērtīgu amatu piedāvā Rīgā, bet atteicos, jo ceļa izdevumi krietni noēdīs algu, jo tā neatšķiras no iepriekšējās. Strādāšu citā amatā, savā pilsētā, bet... agrāk darba laiks bija darba dienās no 8.30-17.30, tagad jaunajā vietā ir slīdošais grafiks, kur darba diena var būt ne tikai ilgāka, bet jāstrādā arī sestdienās. Lieki piebilst, par cik tas ir slīdošais grafiks, sestdienas neskaitās dubultā. Vai ir kādas tiesības, kas ļauj man atteikties strādāt sestdienās pamatojoties uz to, ka tas nav līdzvērtīgi iepriekšējam darba laikam. Galu galā sestdienās b/d nestrādā, bet aukle ņem dubultā, jo brīvdiena. Citi nav kas pieskata, jo vīrs strādā vispār no rīta līdz vakaram katru dienu izņemot svētdienu! Vēl, vai BKA atvaļinājums ietilpst darba stāžā? Ja es uzlieku mīksto un pasaku, ka, piemēram, šādu iemeslu dēļ sestdienās nestrādāšu vai mani var atlaist un ja atlaiž, vai ir tad viņiem ir pienākums izmaksāt man kompensāciju 3 algu apmērā ņemot vērā, ka darba stāžs ir vairāk nekā 10 gadi?
22.05.2016 21:34 |

10 gadi
Reitings 1530
Padomus no zinātājām studijā! :D
22.05.2016 21:34 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
i BKA atvaļinājums ietilpst darba stāžā? J
protams ka iet staza.

un ne ja nevari raksti atlugumu, pienakums viniem nav. Bet varu kludities. Tak raksti vienosanos un ej uz darba birzu sanemsi 9 menesus pabalstu, un piesakies kursiem kadiem klat vel stipendija bus. Un kursi darba diena tikai.;-) pa to laiku mekle LABAKU DARBU.
22.05.2016 21:38 |

10 gadi
Reitings 1530
Ja es rakstīšu atlūgumu tad man nepienāksies kompensācija par darba stāžu no darba devēja! A tas ir aptuveni 2 000 eur! Tad man ir izdevīgāk, lai mani atlaiž! :D Tapēc jautājums, vai tādā situācijā tas nostrādās?
22.05.2016 21:51 |

10 gadi
Reitings 1530
JA ļoti vajadzētu, tad arī atrastu pieskatītāju sestdienās, te ir principa jautājums par kompensāciju. Arī pārejot vienkārši citā darbā kompensāciju nesaņemšu!
22.05.2016 21:52 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Nav jausma, pajauta cali. Vai varbut var ka interesanti izdarit lai atlaiz:-D;-)
22.05.2016 21:52 |

Reitings 1512
Reģ: 25.09.2015
engelens, žēl, ka darbavieta, kurā esi strādājusi 10 gadus, šitā izrīkojas...
Izprintē šitos pantus no darba likuma un ej pieprasi kompensāciju:
156.pants. Bērna kopšanas atvaļinājums
(3) Laiku, kuru darbinieks pavada bērna kopšanas atvaļinājumā, ieskaita kopējā darba stāžā.
(4) Darbiniekam, kurš izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem.
22.05.2016 22:35 |

10 gadi
Reitings 1530
Nu it kā tādu pašu amatu piedāvāja, bet Rīgā, alga tā pati, bet ar auto izbraukāt sālīti, ar sabiedrisko nav iespējams, jo mazais jāsavāc un jāaizved uz b/d! Te alga tā pati, bet slīdošais grafiks... apzināti eju uz atlaišanu, lai būtu kompensācija+pēc tam bezdarbnieki, ja nepieciešams. Varētu vēl vasaru ar mazo pavadīt kad slimos un par naudām neiespringt, a tā jāstrādā garas stundas + sestdienas. Ok, ir darba dienas šad tad brīvas, bet tas mani īpaši neiepriecina. Kompensācija laba, negribas zaudēt, bet kompānija liela un arī negrib katram maksāt, nu redzēs kā būs!
22.05.2016 23:01 |

Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Galvenais apbruņojies ar neatlaidību un dari zināmu, ka neatkāpsies no sava. Bet šādos jautājumos labāk konsulējies ar kādu paziņu, kas tiešām zin kā rīkoties tādās situācijās, jo forumā var sazin ko sadziedāt un tie likuma panti ir tik vispārīgi sarakstīti, katrs tos uztver savādāk un var pagriezt sev izdevīgā variantā - it īpaši darba devējs. :-)
22.05.2016 23:22 |

Reitings 2
Reģ: 07.12.2009
Darba likums nosaka, ka:
1. "Laiku, kuru darbinieks pavada bērna kopšanas atvaļinājumā, ieskaita kopējā darba stāžā."
2. "Darbiniekam, kurš izmanto bērna kopšanas atvaļinājumu, tiek saglabāts iepriekšējais darbs. Ja tas nav iespējams, darba devējs nodrošina līdzīgu vai līdzvērtīgu darbu ar darbiniekam ne mazāk labvēlīgiem darba apstākļiem un nodarbinātības noteikumiem."
3.

P.S. Ņem vērā, ka "Darba devējam aizliegts uzteikt darba līgumu ar grūtnieci, kā arī ar sievieti pēcdzemdību periodā līdz vienam gadam, bet, ja sieviete baro bērnu ar krūti, — visā barošanas laikā, bet ne ilgāk kā līdz bērna divu gadu vecumam, izņemot gadījumus, kas noteikti Darba likuma 101.panta pirmās daļas 1., 2., 3., 4., 5. un 10.punktā." PLUS ja esi arodbiedrības biedrs Tevi nevar atlaist bez attiecīgās arodbiedrības iepriekšējas piekrišanas, izņemot gadījumus, kas noteikti Darba likuma 47.panta pirmajā daļā un 101.panta pirmās daļas 4., 8. un 10.punktā.
26.05.2016 12:13 |

Reitings 2
Reģ: 07.12.2009
Kas attiecas uz atlaišanas pabal;stu Darba likums saka:
"Uzteicot darba līgumu Darba likuma 100.panta piektajā daļā un 101.panta pirmās daļas 6., 7., 8., 9., 10. vai 11.punktā noteiktajos gadījumos, darba devējam ir pienākums izmaksāt darbiniekam atlaišanas pabalstu šādā apmērā:

1) viena mēneša vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts mazāk nekā piecus gadus;

2) divu mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts piecus līdz 10 gadus;

3) triju mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts 10 līdz 20 gadus;

4) četru mēnešu vidējās izpeļņas apmērā, ja darbinieks pie attiecīgā darba devēja bijis nodarbināts vairāk nekā 20 gadus.
26.05.2016 12:15 |

Reitings 255
Reģ: 18.02.2016
Daļēji jau var saprast darba devēju. Ko viņš liks citam strādāt visu laiku sestdienā, lai Tev tā būtu brīva? Nebūtu godīgi pret to, kam liktu strādāt Tavā vietā - tas arī varētu sūdzēties, ka viņu diskriminē, tāpēc nekādus pārkāpumus darba devēja rīcībā nesaskatu - viņš izteica visus optimālākos piedāvājumus, Tu izdarīji izvēli.
26.05.2016 12:21 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Vispār piekrītu Tourniquet.

engelens, raksti atlūgumu norādot, ka tas ir saskaņā ar DL 100. panta 5. daļu, tad darba vietai nāksies Tev izmaksāt kompensāciju. Protams, viņi jau vēl var mēģināt tiesāties, ka nepamatoti izmanto šo iespēju, bet diez vai būs dikti ieinteresēti to darīt un tā īsti pierādīt viņi arī to nevarēs. Zinu konkrētus gadījumus, kad cilvēki šādā veidā dabūjuši savu kompensāciju, paši rakstot atlūgumus.
26.05.2016 12:27 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits