Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Ko Jūs (ziemā) ēdat?

 
Reitings 1821
Reģ: 13.02.2010
Lasot diskusiju par izdevumiem pārtikai, iepatikās komentārs par vispārējo ēdam - racionu. Ko ēdat Jūs?

Šī diskusija paredzēta nevis kā recepšu, izmaksu un citu parametru iztirzājums, bet Jūsu 10 - 15 - 20 iecienītāko (biežāk ēsto) produktu tops! Vēlos sagādāt ledusskapim jaunas iepazīšanās!
21.05.2016 17:57 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Chouette, mums nav ne pagraba, ne lodžijas, kur būtu vēsāks. Virtuvē šie produkti ātri uzziedēs un savītīs, tāpēc tiek turēti ledusskapī. Arī maize tiek likta ledusskapī - nesakalst tik ātri.
22.05.2016 03:11 |
 
Reitings 549
Reģ: 22.12.2013
Kartupeli un sipoli ledusskapi? Kadel? Jau termiski apstradati?
22.05.2016 03:01 |
 
Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Saldētavā: maltā gaļa, vistas gaļa, zivs, pelmeņi (kad uznāk slinkums gatavot), saldētie zirņi un dārzeņu mix (zupām lietoju).

Ledusskapī: olas, piens, maize, siers, tomāti, gurķi, krējums, kečups, kartupeļi, sīpoli.

Plauktos: rīsi, makaroni, griķi, auzu pārslas, popkorns un ūdens pudelēs.

Tas ir tas komplekts, kas ir vienmēr. Klāt nāk visvisādas variācijas, atkarībā no gadalaika vai iegribām. Un garšvielas dažnedažādākās, kā arī sāls un cukurs.
22.05.2016 02:01 |
 
Reitings 2350
Reģ: 03.05.2016
Kas tagad un pēdējā laikā manā ledusskapī atrodas: kefīrs, piens, turku/grieķu/bifido jogurts, zemenes, mellenes, graudu vai kliju maize, avokado, lasis, tomāti, pētersīļi/dilles, Indijas rieksti, Brazīlijas rieksti, kafija, aveņu lapu tēja, rasaskrēsliņu tēja, cietais siers, puscietais siers, rabarberi, āboli, zaļie lapu salāti, redīsi, gurķi. It kā kāds šito penteri lasīs... :-D
21.05.2016 21:44 |
 
Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Biežāk lietoto produktu Top:
piens, olas, vistas fileja, tītara vai liellopu maltā gaļa, lasis, menca, makrele tomātu mērcē, mājas siers, grieķu jogurts, turku zirņi, konservēti tomāti, svaigi tomāti, burkāni, selerija, kale kāposts, saldie kartupeļi, kokospiens, auzu pārslas, basmati rīsi, sausmaizītes, smērējamais kazas siers, vārīts šķiņķis, dažādi sieri, zemeņu zapte bez cukura, āboli un banāni. Vienmēr pa rokai ir arī kafijas pupiņas, kaudze dažādu tēju, asā mērce un Herba Mare garšaugu sāls.
21.05.2016 21:35 |
 
Reitings 199
Reģ: 06.03.2016
Kāda var paskaidrot dažādu rīsu veidu atšķirības?
21.05.2016 21:32 |
 
Reitings 110
Reģ: 01.01.2016
Dīvaini, ka manās mājās varbūt ir beigusies maize, bet saldētavā vienmēr ir saldējums, jo esmu saldējummīle, plauktā ir liķieríts un zaļā tēja.
21.05.2016 21:27 |
 
Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Olas, avokado, graudu maize, krēmsiers, mājas siers, lasis/forele, vistas fileja, vistu aknas, rukola, ķirštomāti, vārītas bietes, piens, balsamico etiķis, olïveļļa, griķi, rīsi.
21.05.2016 21:08 |
 
Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
Parasti mājās ir:
Piens
Kafija
Tējas
Kivi
Tomāti
Salāti, kāds salātu mix / rukola / ledussalāti
Maize
Siers
Kartupeļi
Makaroni
Rīsi
Mērces
Olas
Saldētavā zivs un gaļa
21.05.2016 20:53 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
À, auglju traukà uz galda - vienmèr ir àboli un granàtàboli, pàrèjie mainàs visu laiku, shonedelj plumes un greipfrùti, pagajushonedeelj banaani...
21.05.2016 20:50 |
 
Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
Obligàti ledusskapi ir daudz daudz kefíra, krèjums, olas, tomàti vasaras sezona gurkji.
Plauktà rìsi, tuncha konservi, pupinjas, turku zirnji

No galjas saldetavà - títars, vistu skjinjkji.

Uz balkona (savs dàrzs bùs nakamvasar) sípolloki, dilles un pètersīlji

pàrèjo pèrkam pèc vajadzíbas, kad izdomàjam ko gatavot
21.05.2016 20:45 |
 
Reitings 806
Reģ: 29.01.2009
Visbiežāk ēstais (3 - 5 reizes nedēļā, atsevišķi produkti, kā kafija un tomāti - katru dienu): tomāti, gurķi, Mozzarella, rudzu rikas, svaigais siers, kafija, lauku olas, zāļu tējas, banāni, kivi, griķi, zaļās lēcas, melnā šokolāde, olīveļļa.

Mazliet retāk (vienu vai pāris reižu nedēļā): avokado, biezpiens, dažādi rieksti un sēklas, lapu salāti, zaļumi, turku zirņi, spināti, rukola, paprika.

Reizi divās nedēļās - reizi mēnesī: nektarīni, persiki, vīnogas, granātāboli, pomelo, hurma, rīsi, pilngraudu makaroni, kartupeļi, ingvers, pelēkie zirņi.

Sezonāli mainās ēsto dārzeņu daudzveidība - ziemā, pēc pāris nepatīkamiem starpgadījumiem, nekad nepirkšu spāņu gurķus, toties nespēju atturēties no ārvalstu tomātiņiem (garšo Romantica), vasarā ēdu daudz vietējo ogu - zemenes, ķiršus, upenes, jāņogas, ērkšķogas mazāk avenes un mellenes (jo padārgi) un plūmes (jo neesmu liela to cienītāja), vietējos dārzeņus un pākšaugus - puķkāpostus, brokoļus, cūku pupas, svaigus zaļos zirnīšus (aha, no dobes), pa retam baklažānu un kabaci. Vasarā ēdienkarte viennozīmīgi kļūst vieglāka un veselīgāka.

Šobrīd esmu veģetāriete atvaļinājumā, tāpēc pāris reižu nedēļā vai mazliet retāk ēdu vistas fileju, mazsālītu lasi, reizi mēnesī (jo garšo tikai dažos konkrētos veikalos nopērkamā) - makreli ar papriku, siļķes fileju.
21.05.2016 19:31 |
 
Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Ledusskapī: Olas, piens, krējums, Tatāru majonēze, mocarellas siers, siers ar kaltētiem tomatiem, doktora desa/ čehu pastēte, dažadi lapu salāti/ salātu MIX, avokado, burkāni, tomāti, gurķi, puķukāposts, bietes, banāni, vīnogas, capelletti, gnocchi, biezpiena sieriņi, actimel, saldais krējums, gaļa - atkarībā no tā ko tajā nedēļā gribas vairāk.
Plauktā: Pērļu grūbas, kuskuss, griķi, rīsi, dažādas putras, dažādi milti, muslis, brokastu pārslas, kartupeļi/ saldie kartupeļi.

Vasarā sezonas ogas un jaunie kartupelīši, visi dārza labumi. Ziemā biežāk gatavoju ķirbja biezzupu.
21.05.2016 19:14 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
Šis saraksts nemainās ar sezonām ;) Šad tad uzpeld arī kāda zivs - parasti kūpināts paltuss, forele vai lasis. Vasarās vairāk salātu, un tajos lieku arī augļus - zemenes, vīnogas, persikus, ābolus, dateles :)
21.05.2016 19:06 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Un pētersīļi man mājās ir praktiski vienmēr.
21.05.2016 19:03 |
 
Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
- jeers
- vista
- liellops
- lasis
- forele
- lauku olas
- feta siers
- saldais krejums
- sviests
- skabais krejums
- svaigais siers
- piens
- grieku jogurts
- biezpiens
- kefirs
- auna zirni
- sarkanas pupas
- melnas pupas
- 'mung' pupas
- 'urid dal'
- auzu parslas
- pilngraudu nudeles
- kuskus
- pilngraudu maize
- basmati risi
- pilngraudu milti (cepu maizi)
- griki
- kartupeli
- violetie sipoli
- selerijas
- locini
- brokoli
- ledussalati
- zalie zirnishi, saldeti (vienas konkretas firmas, kuri garsho kaa tikko novaakti)
- krasainie pipari
- anglu gurki
- ledussalati
- burkani
- tomati
- avokado
- banani
- mango
- vinogas
- aboli
- nektarini
- mandarini
- citroni
- bumbieri
- melone
- arbuuzs
- zemenes
- kazenes
- mellenes
- rabarberi
- olivas
- marineti gurki
- koriandrs/kinza
- piparmeetras
- diles
- kiploki
- ingvers
- indijas rieksti
- pistaciju rieksti
- zalas rozines
- svaigas dateles
- mandeles
- mandelu piens
- oliivella
- rapsu ella
- zemesriekstu sviest (naturaalais bez cukura)
21.05.2016 19:03 |
 
Reitings 638
Reģ: 29.01.2009
1. kafija
2. piens
3. tējas .. daudz tējas
4. auzu, šķiedru un sēkliņu kombo
5. skyr
6. ķiršu mērce
7. augļi (vīnogas, banāni, ābolu vai nektarīnu tipa kkas)
8. dārzeņi (salāti, gurķis, tomāts, redīsi, avokado, burkāns, brokolis, šampinjoni, sīpols)
9. lēcas
10. biezpiens
11. siers
12. žāvētas ogas, rieksti
13. alus / vīns
14. mērces, etiķi, balzamico, eļļas un garšaugi -dažādu virtuvju
15. maize - pustumša graudu
16. Saldumi. Šokolāde vai saldējums.

Šis tiek - pamatā - lietots ikdienā. Makaroni, rīsi, kartupeļi - reti un tad, ja top kāds sautējums / zupa / kārtojums.
21.05.2016 19:03 |
 
Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Ziema vai vasara mājās vienmēr ir piens, grieķu jogurts, siers, olas, kliju maize, kafija, zaļā tēja un tad mainīgi ir visādi dārzeņi - gurķi, tomāti (ziemā ir visādi koservētie varianti arī), salātu lapas, spināti, rukola, cukini, paprika, ķiploki, sīpoli, kartupeļi. Tāpat vienmēr ir graudaugu produkti - rīsi, pilngraudu pasta, auzupārslas, soja. Vienmēr mājās ir arī laba olīveļļa un balsamico. Viss pārējais ir sezonāli, mainīgi un pēc noskaņojuma.
21.05.2016 19:02 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
mums ledusskapī nemainīgi no sezonas vienmēr atrodas:
* skābais krējums;
* jogurts bez piedevām;
* tomāti;
* vistas fileja, stilbiņi utml;
* maltā gaļa;
* gurķi;
* sīpoli;
* baby kartupeļi;
* baby spināti;
* sweet chili mērce;
* sojas mērce;
* kāda majonēzes vai piedevu mērce dārzeņiem vai makaronu ēdieniem;
* biezpiens;
* puravi;
* burkāni;
* olas.

Bet plauktos vienmēr jābūt:

* griķi;
* rīsi;
* manna;
* auzu pārslas;
* auzu pārslu muslis;
* rīsu vai griķu pārslas;
* medus;
* ķiploki;
* tuncis savā sulā;
* augļi - āboli, greipfrūti, avokado.
* lociņi;
* svaigi pētersīļi.

Vasarā vairāk gan jau sezonas ogas nopirksim, bet tā neko nemainām.iespējams kādu svaigu zivi vairāk vasarā prasās uzgrilēt :)
21.05.2016 18:57 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits