Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

dzīve studiju laikā

Reitings 110
Reģ: 01.01.2016
Rudenī plānoju uzsākt studijas Rīgā. Vecāki vēlas, lai dzīvoju studentu viesnīcā (lai ari, kad paši studēja dzīvoja dzīvokļos), toties es vēlos dzīvot dzīvoklī. Zinu, ka īrēt dzīvoklī Rīgā (Āgenskalnā) nav lēti (naudu īrei plānoju pelnīt pati), tomēr plānoju to darīt kopā ar draudzeni. Domājot par nākamo gadu ļoti patīkamas sajūtas un satraukums. Varbūt jūs varat padalīties ar saviem stāstiem, kā dzīvojāt studētjo?
17.05.2016 14:52 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Es dzīvoju kojās un nekāda vaina. Studiju laiks nebija ne skaistākais, ne garlaicīgākais manā dzīvē. Nekas īpašs. Braucu uz Rīgu kā uz darbu - nostrādāju savas dienas un nedēļas nogalēs vienmēr braucu mājās.
17.05.2016 14:54 |

Reitings 89
Reģ: 15.02.2011
Es dzīvoju kopmītnēs. Man patika. Istabas bija ļoti labas, ar istabas biedrenēm arī paveicās. Pusotru gadu dzīvoju no stipendijas, pietika gan kopmītņu apmaksai, gan ēdienam, bez liekām ekstrām. Kad palika mazāk lekciju, sāku paralēli strādāt savā studiju jomā. Tas bija tā grūtāk, viena skriešana visu laiku, lekcijas-darbs-lekcijas-darbs. Bet nekādu negatīvu atmiņu nav. Tas viss norūda un sagatavo reālajai dzīvei.
17.05.2016 14:58 |

Reitings 1716
Reģ: 27.07.2012
2,5 gadus dzīvoju kopmītnēs, pēc tam dzīvoklī. Dzīvoklī, protams, patika daudz labāk. Bet kojas bija laba pieredze un iegūti draugi uz mūžu.
17.05.2016 15:00 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Esmu dzirdējusi stāstus, ka sāk dzīvot kojās.. tad bariņš draugu sametas kopā īrēt dzīvokli :)
17.05.2016 15:01 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
Dzīvoju kopmītnē. Kaut arī pēdējos gadus strādāju un pelnīju ļoti labi, tik un tā nepārvācos uz dzīvokli, jo kā jau te minēja - lekcijas, darbs, lekcijas, darbs - un man nelikās sapratīgi maksāt par dzīvokli, ja es tur aizeju tikai pagulēt un nomazgāties, lai jau 6 no rīta dotos savās gaitās.
17.05.2016 15:04 |

Reitings 3308
Reģ: 20.03.2013
Es dzīvoju kojās. Manuprāt tas ir tāds posms, ko vajag izbaudīt. Īstu studentu dzīvi. Bet nu visiem arī tas nederēs. Tomēr jāsadzīvo ar svešiem cilvēkiem, katram savi paradumi, raksturs. Kojās plus tāds, ka var vakaros ar kursabiedriem kopā mācīties.
17.05.2016 15:04 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es dzīvoju īrētā dzīvoklī centrā kopā ar savu labāko draudzeni. Laikā, kad studēju, dzīvoklis maksāja 150 ls. Tagad cenas ir kāpušas. Bet, noteikti arī tagad izvēlētos dzīvokli. Es neapšaubu, ka kojās dzīvot ir jautri, bet man ir nepieciešama sava telpa un brīvība iet un nākt kad vēlos. Turklāt manas studijas bija ļotis saspringtas. Man nodarbības nereti bija līdz vēlai naktij. Kursabiedri, kuri dzīvoja kojās, regulāri palika pa nakti akadēmijā, pie manis, vai kāda cita, kas īrēja dzīvokli, jo komendantes naktī nelaida iekšā kojās.
17.05.2016 15:05 |

Reitings 328
Reģ: 21.01.2013
jo komendantes naktī nelaida iekšā kojās.

Nopietni?! Un neviens neko nedarīja? Un jums turpināja plānot lekcijas vēlā naktī, kaut arī zināja, ka studenti nevar nakšņot savās gultās par ko maksā?
17.05.2016 15:09 |

10 gadi
Reitings 535
Reģ: 23.04.2011
Es sevi nemaz nevarēju iedomāties dzīvot kopmītnēs. Bet beigu beigās es tur dzīvoju un kad piedāvāja labāku istabiņu pēc skata nemaz negribēju izvākties! :D
17.05.2016 15:11 |

Reitings 909
Reģ: 20.01.2016
Jā, bet daudz kas ir atkarīgas no istabas biedrenēm. Man tādā ziņā, nebija par ko sūdzēties, ja nu vienīgi par istabas biedrenes izpratni, kas ir kārtība. Bet savādāk - ne tusiņi, ne kaut kas tāds, istabiņās nenotika. Viss bija baigi mierīgi un man kā radīts. Turpretī, manai kursabiedrenei bija izcili pretīgas istabas biedrenes, kas bija ļoti skaļas, vispār nekulturālas. Kronis visam laikam bija tas, ka viena aizgāja ballēties un naktī atveda džeku, lai var paseksot, protams, nemaz neuztraucoties, ka istabiņā ir citi, ka varētu to darīt arī klusāk, ja tik traki niez... Pēc tā gadījuma, kursabiedrene nomainīja istabu, jo nu... Visam ir kaut kādas robežas un koju dzīve, diez vai sevī ietver, nakts vidū, klausīties kā divi blakus ņemas.
17.05.2016 15:17 |

Reitings 5497
Nu tādi bija dienesta viesnīcas iekšējās kārtības noteikumi. Pēc pusnakts vai vieniem naktī (precīzi es neatceros) durvis tika aizslēgtas.
Tā bija katra paša brīva izvēle - piedalīties nodarbībās, vai nē. Ne jau oficiālās lekcijas mums notika naktī. Visbiežāk ievilkās grupu vai individuālās nodarbības. Kā arī praktiskie darbi parasti tika veikti pēc oficiālo lekciju beigām un pārnākšana mājās nakts vidū bija absolūta norma.
17.05.2016 15:18 |

Reitings 3084
Reģ: 29.01.2009
Sāku domāt, kā tad bija!
Laikam pirmos 3 gadus dzīvoju kopmītnēs, pie tam pirmo gadu citās, kur vispār bijām 4 meitenes vienā istabā. Tad ar draudzeni pārcēlāmies uz savas universitātes kojam, bijām 3 meitenes. Istaba, mēbeles, dušas, virtuve bija diezgan drausmīga stāvoklī. Dušas bija tādas kā sporta klubos (t)
Un tad pienāca laimīgakie 3 gadi, kad noirejam 3 istabu dzīvokli blakus skolai, īre bija 110€. Sava istaba, slēdzama duša, balkons un virtuve, kur izpausties:-) ar visu skriešanu- studijas&darbs, tik daudz atmiņu par mājas ballītēm (l) tie tik bija laiki!!!

Ja var atļauties finansiāli, es ņemtu dzīvoklīti, ja sava labsajūta ir no svara.
17.05.2016 15:21 |

Reitings 6797
Reģ: 06.07.2009
Vecāki noteikti grib, lai dzīvo kopmītnēs finansiālu apstākļu deļ, vai ne? Un cik noprotu, savas naudas tev nav. Viens ir tas, ka Tu PLĀNO strādāt, bet otrs ir tas, cik reālitas būs - vai atradīši darbu, vai varēsi savienot ar studijām utt. Un īrēt dzīvoklitiešām nav lēti. Man ieteikums padzīvot kojās kamēr nostabilizejies un tad varidomāt par dzīvokli.
17.05.2016 15:22 |

Reitings 5497
Jāa... man arī bija plānā strādāt paralēli studijām. :D Bija un izbija jau pirmajā studiju nedēļā.
17.05.2016 15:30 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
1. kursā dzīvoju kopā ar draudzeni, 2. kursā sāku strādāt un vismaz reizi gadā pārvācos - klejoju pa dažādiem komunālajiem dzīvokļiem kopā ar dažādiem draugiem un svešiniekiem un strādāju dažādus random darbus. Studijas ir foršs laiks, ir daudz dažādu iespēju un arī nopietnas atbildības vēl īsti nav, ir iespējams izmēģināt visu ko jaunu, gūt dažādas pieredzes.

Tiesa, kamēr vēl darba tev nav, sākumā labāk padzīvot kojās, sapazīsies ar cilvēkiem, atradīsi pamazām darbu, kas der tavam studiju grafikam un slodzei, un pamazām atradīsi arī dzīvokli. Dzīvokļa/istabas īre tiešām nav lēta un studentiem piemēroti darbi parasti ir ļoti slikti apmaksāti.
17.05.2016 15:34 |

Reitings 6750
Reģ: 16.01.2011
Es arī dzīvoju kojās. Kad sāku dzīvot Rīgā, nemaz i nedomāju spītēties un vecākiem teikt "Nē, ziniet, pati neko vēl nepelnu, bet gribu, lai jūs man apmaksājiet dzīvi dzīvoklī" (kas Rīgā ir daudz dārgāk, nekā tu droši vien patlaban spēj iedomāties). Kad pati jau būsi atradusi darbu, pelnīsi - tad, jā, varētu sākt domāt par īrēšanu. Patlaban gan jācitē diezgan skarbie un banālie Kubietes komentāri - viņu nauda, viņu noteikumi.

Patiesībā es par dzīvi Rīgā nemaz nedomāju, uz to pamudināja mamma. Tagad jāsaka liels paldies viņai.

Koju dzīve pilnīgi apmierina! (Tiesa, istabiņā dzīvoju viena) Lai gan patlaban strādāju un varētu atļauties dzīvokli viena īrēt, es to nemaz negribu! Kā jau te minēja - neredzu jēgu maksāt tik dārgi, ja reāli pārlaižu tur tikai naktis - vakariņas, duša un gulēt. Skola un darbs tomēr prasa savu. Pie tam, man droši vien būtu vientuļi - kojās dzīvo patiešām daudz draugu :)

Mums komendantes ir dažādas, pāris ir riktīgi foršas. Piemēram, ja saprot, ka ejam ar draudzenēm uz vecrīgu, parasti skan "Meitenes, prātīgi!" tādā foršā, mātišķā tonī :) Pa nakti gan mūs laiž iekšā jebkurā laikā. Jā, ciemiņi var kojās uzturēties līdz 11 naktī, bet man pašai tas galīgi netraucē.
17.05.2016 15:36 |

Reitings 164
Reģ: 16.07.2014
takš ej dzīvo kojās un nomierinies.
savu dzīvokli ar draudzeni paspēsi vēl īrēt. Turklāt nevajadzēs iet strādāt, bet brīvajā laikā varēsi izbaudīt jaunību. Jāstrādā līdz 65 gadiem bet jaunība tikai vienreiz ;)
17.05.2016 15:37 |

Reitings 7908
Reģ: 05.02.2011
ja tas, kādēļ vecāki grib, lai dzīvo kojās, ir finansiāls apsvērums, tad ieteiktu tomēr norezervēt to vietu kopmītnēs, padzīvot sākumā tur, tad saprast, cik reāli tev ir dabūt darbu un, iespējams, atrast vēl draugus/paziņas ar ko kopā īrēt dzīvokli.
es visu studiju laiku dzīvoju dzīvoklī, kojas tiešām nav man - gribu savu privāto telpu un dažreiz pilnīgu klusumu. dzīvojām kopā ar draudzenēm, bija forši!
17.05.2016 15:38 |

Reitings 333
Reģ: 09.09.2015
Man dikti paveicās, studējot 1. kursā vienā baļukā iepazinos ar vīrieti, neteiktu ka dikti patiak bet nebija arī tā ka nepatīk, mums bija deal - 3x nedēļā minets vai seks un varu dzīvot viņa dzīvoklī atsevišķā istabā bez maksas + vēl pagatavos man katru rītu brokastis.
17.05.2016 15:57 |

Reitings 5497
New Feline, tu nopietni?
17.05.2016 15:58 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits