Gala atzīmes.

Reitings 340
Reģ: 08.03.2015
Tas burvīgais brīdis ir pienācis, kad vidusskola tūlīt būs cauri. Rīt jau pēdējais zvans un skolotājas liek atzīmes:-) Ir viena tik forša, kas no 7, 2 man uzbūra 8 otrajā semestrī un gadā(l) Vienkārši nav vārdu pateicībā:-)
Bet tad ir man tāda nesaprašana par to, ja dalās atzīme piemēram, 9/10 tad gadā paceļ uz augšu un sanāk desmit(l) Tā pat ar 8/9 gadā ieliek 9 nu burvīgi vienkārši... Mēs jau skolu beidzam un svarīgas vienam otram tās atzīmes.
Bet viena skolotāja man no 8/9 redz tikai 8 gadā un tas pamatīgi sarūgtina:-( Kā tad sanāk? Tā ir brīva skolotājas izvēle celt uz augšu vai nē? Citai sanāk un citai nē? Nu attieksmi vērtē vai ko? Tā man visur ir ļoti laba;-) Vai varbūt tas tāpēc, ka tai skolotājai nav garastāvoklis tas labākais un negrib uz atvadām, ko labu izdarīt(l)
Tā pati skolotāja, kas uz augšu nepacēla arī citā mācību priekšmetā pārstatījās un 9 vietā ielika 8 otrajā semestrī un gadā līdz ar to, kaut atkal bija 9/8 Bet tur man rēķinot sanāca pēc atzīmēm manām stabils 9 otrajā semestrī, skaitot no otrā starp - semestra līdz šodienai.
Būs jāiet skaidroties, nu vismaz uzzināt, kas par lietu:-)
Kādas ir jūsu domas par šo jautājumu? Man liekas netaisnīgi, ka citas var izdomāt pacelt atzīmi, bet citas nē...
12.05.2016 21:39 |

Reitings 1534
Reģ: 28.04.2015
Man šķiet negodīgi, ka skolotājs izdomā kam celt, kam necelt, tam, kurš patīk, izlīdzēt, to, kurš ne- iegāzt. Varētu vienkārši noteikt kautvai to pašu- ja ir komats 4, atzīme paliek, ja virs 5, paceļ.
13.05.2016 00:20 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Man arī vienā priekšmetā novilka gala vērtējumu uz leju,kaut gan tā bija stabīla atzīme, bet vnk ielika par vienu zemāk un pamatoja,ka iepriekšējā semestrī tāda bija.
13.05.2016 00:28 |

Reitings 103
Reģ: 07.05.2016
Skolotājs pats izvēlas kādu atzīmi likt(pacelt to vai nē).Ir vairāki faktori-mājas darbu pildīšana,uzvedība stundu laikā utt.Ne vienmēr ir vainīgs skolotājs,kurš pilda savu darbu.Saprotu,ka esi aizvainota,bet tā ir dzīve un atzīmes tev nekurnepalīdzēs,jo universitātē skatās uz eksāmeniem(un varbūt uz noteiktiem priekšmetiem)(t)
13.05.2016 07:56 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Skolas atzīmes vispār pēc būtības "nav godīgas". Divi dažādi skoltāji sastādīs kontroldarbu, viens sastādīs vieglāku, otrs grūtāku, viens vērtēs dāsnāk, otrs stingrāk. Arī izpratne par to, cik konkrēti "labi" ir 7, atšķirsies diviem dažādiem skolotājiem. Tāpēc man tā skatīšanās pēc skolas atzīmēm nešķiet "godīga" pēc būības - centralizētie eksāmeni, iestājeksāmeni - tas dod visiem "godīgākas" starta pozīcijas, iestājoties augstskolās.

Ko var darīt skoltājs? Būt konsekvents, rīkoties pēc labākās sirdsapziņas, censties būt godīgs pēc savas, atkal jau - sirdsapziņas. Un ja kāda "labdare" skolotāja visiem no 7 izliek 8, tad nē, nevajag šīs "labdares" piemēram sekot. Jo MANUPRĀT tā darīt patiešām NAV "godīgi". Izlaiduma dāvanas, bļin, sagribējuši... Tad lai visi skoltāji visiem bērniņiem saliek uz izlaiduma balli vienus desmitniekus! Uzreiz jutīs bērniņi - jā, bija jēga visus gadus mācīties un censties!
13.05.2016 08:10 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
mums atzīmes cēla uz augšu, ja bija augstāk kā, piemēram, 7,6. ja bija mazāk tad necēla, kā arī, ja bija 5,5 tad skatijās majas darbu žurnālu, kā ir pildīti mājas darbi.
13.05.2016 08:16 |

10 gadi
Reitings 3218
Reģ: 13.11.2011
Ja pirmajā semestrī bija 7, bet otrajā 6, tad gadā arī liku 6, jo otrajā semestrī ir mazāk.

jā, šādi arī mums bija. bet, ja pirmajā semestrī bija 6 un otrajā 7, tad lika 7, jo bijusi izaugsme.
13.05.2016 08:18 |

Reitings 5726
Manā gadījumā es izpildīju visus mājasdarbus, nevienu stundu nekavēju. Pirmajā semestrī atzīme bija 7, bet otrajā 8 un ielika 7.
Ko darīt ar tādiem pasniedzējiem,kuri atsakās pieņemt darbu,kamēr viss nav perfekti?Ja iznāk mazāka atzīme par 8,tad vnk nepieņem. Nav jau,it kā problēmas pārtaisīt, bet ja piem.1x gadās situācija ,ka nevar tik labi ,perfekti izstrādāt darbu-ko tad?
13.05.2016 08:19 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Ko darīt ar tādiem pasniedzējiem,kuri atsakās pieņemt darbu,kamēr viss nav perfekti?Ja iznāk mazāka atzīme par 8,tad vnk nepieņem. Nav jau,it kā problēmas pārtaisīt, bet ja piem.1x gadās situācija ,ka nevar tik labi ,perfekti izstrādāt darbu-ko tad?

Ko darīt - nezinu, bet piekrītu, ka "tas nav godīgi".
13.05.2016 08:21 |

Reitings 5726
Un ja iznāk pierunāt pieņemt (ar lielām pulēm) darbu,kas nav perfekts -no 15 darba izstrādāšanas punktiem vienā ir gadījusies kļūda ,tad ieliek 4:D Reāli saprotu,ka tur tik maz noteikti nevar iznākt, jo visi pārējie punkti ir izpildīti kā vajag. Iznāk tādas radikālas atzīmju svārstības- vai dari visu perfekti un dabū 8-10,vai arī mazliet kļūdies -4. Pie pārējiem pasniedzējiem nav nekādu problēmu!
13.05.2016 08:28 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits