Jūs rādāt pagriezienu iebraucot aplī?

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Šodien sanāca situācija, kad viens iebrauca aplī un rādīja pagriezienu, it kā taisītos nākamajā izbrauktuvē braukt ārā. Bet viņš, maita, nebrauc ārā, bet turpina braukt pa apli. Es gandrīz viņam virsū uzbraucu. Jāpiebilst, ka tas bija pilsētā, mazs aplītis ar vienu joslu. Tādas dusmas uznāca, ka ir tādi nejēgas, kas rāda pagriezienu nevietā! Pat, ja tas būtu rakstīts noteikumos, ka jārāda pagrieziens iebraucot aplī, vajag taču domāt ar galvu, ka tas var maldināt citus braucējus. Un loģiski padomājot - kāda jēga rādīt pagriezienu? Tas taču saprotams, ka tu iebrauksi aplī. Pa kreisi, pretējā virzienā taču nebrauksi!
Zinu, ka ir instruktori, kas māca, ka jārāda pagrieziens, bet es to nedarītu pat ja man tā mācītu, jo man tomēr drošība ir svarīgāka. Ir vēl arī tādi, kas rāda kreiso pagriezienu braucot pa apli. Es rādu tikai izbraucot no apļa un viss.
Kā jūs darāt? Arī rādāt iebraucot aplī?
25.04.2016 14:40 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Ups.. Nepareizā diskusija.
26.04.2016 21:00 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Krustojumos ir jārāda noteikti. Neatkarīgi no joslu sadalījuma, lai aizmugurē braucošais to redz, un gājēji arī.
(..)
Paskaidro man kāpēc ir jārāda pagrieziens kad iebrauc aplī ?

CSN katrai darbībai ir loģisks izskaidrojums.

Aplis ir apļveida krustojums, nevis vienkārši ornaments uzzīmēts pļavas vidū. (t) Kā vēl loģiskāk lai tev paskaidro?
26.04.2016 21:10 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Ak Dievs. :'-( Nu, ja gribas midžināties, tad varat rādīt. Šodien tieši pajautāju savai draudzenei, kura liek tiesības - mazums kas mainījies. Viņai arī pirmā dzirdēšana, ka iebraucot aplī ir jāieslēdz pagrieziena rādītājs. Varbūt ļoti neuzmanīgs instruktors šai pagadījies, ja nepamana tādu nozīmīgu pārkapumu kā pagrieziena neparādīšanu pirms iebraukšanas aplī. Nu, man tādi paši nezinīši bija pagadījušies gan teorijā, gan braukšanās, gan eksāmenā.
Tas būtu tāpat kā rādīt labo pagriezienu braucot pa vienvirziena ceļu, kurš turpināsies pēc apstāšanās pie zīmes "dodiet ceļu".
27.04.2016 00:03 |

Reitings 4499
Reģ: 19.04.2012
Es atceros, ka man instruktors teica (tas nekas, ka tas bija pirms 3 gadiem, nav nemaz tik sen), ka pilsētā nevajag rādīt pagriezienu, bet ārpus pilsētām gan. Es gan nerādu nevienā- ne pilsētā, ne ārpus pilsētas.
Ja būtu jārāda pagrieziens, diez gan būtu tiesības nolikusi, jo Talsos apļi ir diez gan daudz. Vai arī man tā tikai likās, jo pilsēta maziņa.

Un, jā, to, ka ļoti daudzi izbrauc apli pa ārējo joslu, ir kaitinoši. Es gan kādreiz arī tā darīju, bet tikai pašā sākumā, kad noliku tiesības, jo baidījos un bija mācīts, ka tad es nekad neizdarīšu nepareizi. Tad es no drauga iemācījos- braukt aplī pa otro joslu. Lai gan aktīvā satiksmē arī ir mazliet bailīgi. Kā arī tiiik daudzi nerāda pagriezienus, kad pārkārtojas uz citu joslu. (e)
27.04.2016 08:02 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Pat, ja ir jārāda pagrieziens, labāk to nedarīt. Kaitina tie varianti, kad iebrauc aplī midžinoties un tad ej nu saproti vai vari braukt aplī iekšā vai nē. Rādot pagriezienu, iebraucot aplī, ir lielāks risks uztaisīt ceļu satiksmes negadījumu, nekā nerādot!
27.04.2016 08:30 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Aplis ir apļveida krustojums, nevis vienkārši ornaments uzzīmēts pļavas vidū. Kā vēl loģiskāk lai tev paskaidro?

Jā, daudzi kas iekaluši CSN, tā arī neizprot tos.
Noteikumi ir vienkārši, visu var izskaidrot un saprast ja padomā mazliet.
27.04.2016 08:54 |

Reitings 1660
Reģ: 15.08.2014
Vēl te nekas nav beidzies :-D
27.04.2016 09:00 |

Reitings 260
Reģ: 14.04.2016
Mani tikai dažreiz kaitina, ka rāda kāds priekšējais pagriezienu iebraucot aplī, jo tie, kas pārvietojas pa apli, neredz tavu pagrieziena rādītāja signālu, jo ir pašsaprotami, ka aplī visi pa labi izbrauc (retu reizi kāds mauc taisni Ķekavas aplī bēgot prom no kāda, bet tas tiešām reti :-D ).
Nevaru ciest tos, kas tik vizinās pa pirmo joslu līdz pat 5!!! izbrauktuvei! (e) Tie ir tie tipiskie svētdienas braucēji, kas neprot pat iekļauties plūsmā un uzvelk visus apkārt esošos šoferus (t)
Vēl kaitina tie, kas neizprot 70 km/h zīmes beigšanos pēc jau miljons krustojumiem, jo sākas 90 km/h posms un viņi turpina uz 70/75 km/h vilkties, jo redz trūkst smadzenīšu, lai izprastu ceļu posmus, kur mēdz nebūt šo 90 zīmju.
27.04.2016 13:34 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Šodien tieši pajautāju savai draudzenei, kura liek tiesības - mazums kas mainījies. Viņai arī pirmā dzirdēšana, ka iebraucot aplī ir jāieslēdz pagrieziena rādītājs.

Galvenais, lai eksāmenā nepiefiksē, ka neparāda. Tas ir pārkāpums un to ieskaitīs pie kļūdām.
27.04.2016 13:39 |

Reitings 7408
Pirms iebraukšanas aplī ir zīme "Dodiet ceļu". Aplis, attiecīgi, ir galvenais ceļš (Uz apļa nav jābūt galvenā ceļa zīmēm. Ceļš, uz kura nav uzstādītas priekšrocības ceļa zīmes, attiecībā pret krustojamo ceļu, uz kura uzstādīta ceļa zīme "Dodiet ceļu", ir uzskatāms par galveno ceļu). Ja Tu krustojumā nogriezies no mazākas nozīmes ceļa uz galveno ceļu, pagrieziens ir jārāda. Tieši tik vienkārši.
27.04.2016 14:16 |

Reitings 4320
Reģ: 24.04.2012
Jūs te vēl ņematies par šo tēmu? Gribat apstrīdēt CSDD pārstāvju teikto, ka pagrieziens iebraucot aplī NAV jārāda? :D Nu, ja, jūs jau gudrākas par CSDD darbiniekiem :D
27.04.2016 15:16 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Interesanti kā es eksāmenu ar 1x noliku? Man mācīja pirms iebraukšanas aplī pagriezienu nerādīt un eksāmenā nebija NEVIENAS kļūdas. Loğiski, ka eksaminators nav idiots un tādu kļūdu kā pagrieziena neparādīšanu piefiksētu obligāti.
Tie, kas tiesības likuši pirms 10 gadiem varētu painteresēties par to kā ir tagad un kā tagad māca.
27.04.2016 15:16 |

Reitings 7408
Man mācīja pirms iebraukšanas aplī pagriezienu nerādīt un eksāmenā nebija NEVIENAS kļūdas. Loğiski, ka eksaminators nav idiots un tādu kļūdu kā pagrieziena neparādīšanu piefiksētu obligāti.

Pirms pusotra mēneša vienai manai draudzenei šo ieskaitīja kā kļūdu.
27.04.2016 15:53 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
kad viens iebrauca aplī un rādīja pagriezienu, it kā taisītos nākamajā izbrauktuvē braukt ārā. Bet viņš, maita, nebrauc ārā, bet turpina braukt pa apli.

Vinsh nav maita, bet tu esi nervoza. Cilveeks nokaveeja panjemt plaanoto izeju, labaak turpinaat braukt pa apli nekaa panjemt izeju ar nokaveeshanos un radiit biistamu situaciju. Kopsh kura laika turpinaat braukt pa apli ir paarkaapums? Uz celja situaacija var mainiities acumirklii, kaads var ne tikai izdariit to kas tev neptiik, bet arii rupji paarkapt noteikumus un radiit biistamu situaaciju, taapeec pasham acis ir jaatur valjaa, jaadomaa ar galvu un jaapalajaujas vieniigi uz sevi.

Pat, ja tas būtu rakstīts noteikumos, ka jārāda pagrieziens iebraucot aplī, vajag taču domāt ar galvu, ka tas var maldināt citus braucējus. Un loģiski padomājot - kāda jēga rādīt pagriezienu?

Man izklausaas, ka cilveeks licis tiesiibas UK vai Irijaa, tur ir obligaati jarada pagrieziens iebraucot aplii.

http://www.2pass.co.uk/roundabout.htm#.VyC3H0dBXIU
27.04.2016 16:11 |

Reitings 963
Reģ: 03.07.2013
Iebraucot aplī, rādu pagriezienu. Tāpat arī izbraucot no tā. Atrodoties tajā, pagriezienu izmantoju tikai, lai pārkārtotos joslās.
27.04.2016 21:22 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Noteikumi ir vienkārši, visu var izskaidrot un saprast ja padomā mazliet.

Bet kāpēc tad tu man neizskaidro? :D Bet ar normālu argumentāciju, nevis "es tā domāju"/"man tā liekas loģiski". Kas ir aplis, ja tas nav krustojums, piemēram? Ja tas ir krustojums, kādēļ uz to neattiecas tie paši noteikumi, kas uz citiem krustojumiem. Ne uz vienu no manām atbildēm šajā diskusijā tu neesi licis pretī saprotamu argumentāciju, ko var pamatot ar kaut kādiem CSN principiem. Toties viedoklis, oj, oj, oj. Es pat būtu pateicīga dzirdēt profesionālu CSN skaidrojumu, tāpēc, lūdzu, izpaudies..
27.04.2016 21:30 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Jūs te vēl ņematies par šo tēmu? Gribat apstrīdēt CSDD pārstāvju teikto, ka pagrieziens iebraucot aplī NAV jārāda? Nu, ja, jūs jau gudrākas par CSDD darbiniekiem

Pēc šīs diskusijas jāpiekrīt šim. Nevajag noteikumus iekalt, vajag izprast. :)
27.04.2016 21:48 |

Reitings 1588
Reģ: 09.06.2015
Kas ir aplis, ja tas nav krustojums, piemēram? Ja tas ir krustojums, kādēļ uz to neattiecas tie paši noteikumi, kas uz citiem krustojumiem.

Jā, tas skaitās kā krustojums, bet, ja nozares pārstāvji un eksperti ir vairākkārt teikuši, ka pagrieziens nav jārāda, jo tas var maldināt. Kas tur ko nesaprast? :D
27.04.2016 21:51 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Bet kāpēc tad tu man neizskaidro? Bet ar normālu argumentāciju, nevis "es tā domāju"/"man tā liekas loģiski". Kas ir aplis, ja tas nav krustojums, piemēram? Ja tas ir krustojums, kādēļ uz to neattiecas tie paši noteikumi, kas uz citiem krustojumiem.

Krustojumā, mainot joslas, apdzenot, apstājoties un veicot citus manevrus pagrieziens ir jārāda, lai informētu citus satiksmes dalībniekus par savu rīcību un lai nekavētu satiksmi. Lai aizmugurē un pretī braucošie redz ko tu gribi darīt. Visās šajās situācijās ir izvēlēts viens no iespējamajiem manevriem, par kuru citi nezin, kamēr neparāda pagriezienu.

Var apli saukt par krustojumi, bet iebraucot aplī ir tikai VIENS virziens kā to izdarīt. Ikviens kurš brauc pa apli un kurš iebrauc aplī, jau iepriekš zin, kā norisināsies kustība, un pagriezienu var nerādīt.

Kad kurš nobrauks no apļa, neviens nezin, tāpēc pagrieziens ir jārāda.

Cerams ka saprati un man nevajadzēs skaidrot ar bildītēm un mašīnītēm. (t)(t)(t)
27.04.2016 22:08 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits