Krustojumos ir jārāda noteikti. Neatkarīgi no joslu sadalījuma, lai aizmugurē braucošais to redz, un gājēji arī.
(..)
Paskaidro man kāpēc ir jārāda pagrieziens kad iebrauc aplī ?
CSN katrai darbībai ir loģisks izskaidrojums.
Aplis ir apļveida krustojums, nevis vienkārši ornaments uzzīmēts pļavas vidū. Kā vēl loģiskāk lai tev paskaidro?
Šodien tieši pajautāju savai draudzenei, kura liek tiesības - mazums kas mainījies. Viņai arī pirmā dzirdēšana, ka iebraucot aplī ir jāieslēdz pagrieziena rādītājs.
Man mācīja pirms iebraukšanas aplī pagriezienu nerādīt un eksāmenā nebija NEVIENAS kļūdas. Loğiski, ka eksaminators nav idiots un tādu kļūdu kā pagrieziena neparādīšanu piefiksētu obligāti.
kad viens iebrauca aplī un rādīja pagriezienu, it kā taisītos nākamajā izbrauktuvē braukt ārā. Bet viņš, maita, nebrauc ārā, bet turpina braukt pa apli.
Pat, ja tas būtu rakstīts noteikumos, ka jārāda pagrieziens iebraucot aplī, vajag taču domāt ar galvu, ka tas var maldināt citus braucējus. Un loģiski padomājot - kāda jēga rādīt pagriezienu?
Iebraucot aplī, rādu pagriezienu. Tāpat arī izbraucot no tā. Atrodoties tajā, pagriezienu izmantoju tikai, lai pārkārtotos joslās.
Jā, daudzi kas iekaluši CSN, tā arī neizprot tos.
Noteikumi ir vienkārši, visu var izskaidrot un saprast ja padomā mazliet.
Jūs te vēl ņematies par šo tēmu? Gribat apstrīdēt CSDD pārstāvju teikto, ka pagrieziens iebraucot aplī NAV jārāda? Nu, ja, jūs jau gudrākas par CSDD darbiniekiem
Jā, daudzi kas iekaluši CSN, tā arī neizprot tos.
Kas ir aplis, ja tas nav krustojums, piemēram? Ja tas ir krustojums, kādēļ uz to neattiecas tie paši noteikumi, kas uz citiem krustojumiem.
Bet kāpēc tad tu man neizskaidro? Bet ar normālu argumentāciju, nevis "es tā domāju"/"man tā liekas loģiski". Kas ir aplis, ja tas nav krustojums, piemēram? Ja tas ir krustojums, kādēļ uz to neattiecas tie paši noteikumi, kas uz citiem krustojumiem.