Aizliegums smēķēt

Reitings 915
Reģ: 07.09.2011
Ko domājat par aizliegumu smēķēt grūtnieču klātbūtnē? Respektīvi ja blakus grūtniece, jānodzēš cigarete, bet pati grūtniece smēķēt drīkst. :-D
24.04.2016 11:06 |

Reitings 915
Es gan smēķētāja būdama vienmēr centos piedomāt, kur to daru. Ja garām gāja grūtniece vai māmiņa ar bērnu, tad nu točna gāju citur vai aizliku cigareti kaut aiz muguras, lai dūmi neiet virsū. Tas ļoti daudz ko par cilvēku pasaka un vispār ceru neatsākt vairs smēķēt, atņem sievišķību. Uzpūt smaržas un tad uzpīpē, labs savienojums. :-D
Atvaino, lindadada, bet Tu man saisties ar netīru bezzobainu cietumnieci. :-D
24.04.2016 18:13 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
mani neinteresee ar ko es tev saistos pamulke :) kaa jau teicu - kam traucee, tas vaacas malaa un ir vienalga vai taa ir gruutniece, beerns vai pensionaars!
24.04.2016 18:22 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Ja cilvēki sāks domāt, nu ja tev nepatīk, tad tā ir tava problēma, tad diezkas mūsu valstī darīsies! :-D
24.04.2016 18:31 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
nu bet pagaidi, pienjemsim tu seedi autobusaa un iekaapj smirdiigs, nochuraajies bomzis - kaa taa ir probleema? tava vai vinja? esmu 100% paarliecinaata, ka paiesi nostaak tu, nevis vinjsh :D tas pats ar smeekeetajiem - tev nepatiik duumu smaka, tu ej prom :) smeekeeshana nav nelagaala LV, cik nu peedeejo reizi skatijos, bet debiilu likuminju (kurus neviens neieveero) gan papilnam :D un viss ko nesmeekeetaaji un tadas psihiski nestabilas idiotes, kaa bumbish var izdariit ir rakstiit dusmiigus komentaarus internetaa :D bet realitaatee 1 no 50 varbuut arii aizraadiis par smeekeeshanu un paluugs paiet nostaak :D :) taaka daamas, no stress, neko juus izmainiit nevareesiet un ar shiem aizlieguminjiem, kur smeekeet un kur nee (iespeejams, ka driiz naaks bonusaa KAM driikst smeekeet blakus un kam nee) varat noslauciit pakajas!
24.04.2016 18:59 |

Reitings 915
Mani kaitina, ka tev ir taisnība! Tā ir tīrākā netaisnība! :-D
Bet kaut kur tu nokļūdījies, jo es nevienu mirkli neierosināju nekādus aizliegumus un teicu, ka pati pāriešu pāri ielai ja man traucēs un šādi aizliegumi šķiet bezjēdzīgi. Bet es nedarīšu citām to, kas man pašai nepatīk, respektīvi, nesmēķēšu grūtniecei blakus, jo redz kāds tā rīkojās manā klātbūtnē.
24.04.2016 19:09 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Esmu smēķētāja, publiskās vietās gandrīz nekad nesmēķēju, bet, ja daru, tad ateju no citiem cilvēkiem nostāk, vienalga grūtniece vai jebkurš cits cilvēks.Manuprāt, tā vienkārši ir pieklājība.
24.04.2016 19:12 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Bomzis jau nemaz nejutīs, ka smird :-D
24.04.2016 19:21 |

10 gadi
Reitings 349
Reģ: 04.10.2015
Es pagāju malā..vnk saku,ka tas nav tik pašsaprotami visiem nepīpēt blakus grutniecēm un kur nu vel pārejiem.
24.04.2016 22:50 |

Reitings 421
Reģ: 29.01.2009
Es neesmu smēķētāja. Man nepatīk, ka smēķē, bet nu, tās ir to cilvēku plaušas, ne manas... Īpašu apgrūtinājumu dēļ smēķējošajiem nekad neesmu izjutusi, ja nepatīk, ir opcija paiet malā.
Daži aizliegumi (NERUNĀJU par šo) pat man kā nesmēķētājai liekas diezgan smieklīgi, piemēram, aizliegums smēķēt auto salonā vai uz balkona (?). Neviļus prātā nāk šis
24.04.2016 23:03 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
A kur paglābties tiem kaimiņiem, kas karstā vasaras dienā atvēruši balkona durvis?! Skriet ārā no mājas? Manuprāt, smēķēšanas aizliegums uz balkona nekas baigi WOW nav :D
24.04.2016 23:05 |

Reitings 421
Reģ: 29.01.2009
Nu, manuprāt, tas ir tikai mans subjektīvais viedoklis, protams, bet labāk uz balkona nekā istabā, kur, iespējams, ir mazs bērns.
Tūlīt teiksi, ak jāiet ārā (10 metrus no mājas ieejas, ja pareizi atceros), tas, protams, būtu skaisti, bet nez vai daudzi smēķētāji to dara. Piedevām, ko darīt nelaimīgajiem pirmā stāvā iedzīvotājiem, ja viens tur ļuļķē pie mājas :D
Un kā jau atzīmēju, valstī ir lielākas problēmas par smēķētājiem.
24.04.2016 23:10 |

Reitings 796
Reģ: 09.08.2015
Pati smēķēju, taču tai pat laikā man to nepatīk darīt uz ielas tieši tā iemesla dēļ, ka nevēlos ar dūmu smaku traucēt apkārtējos. Domāju, ka saprātīgi domājošam cilvēkam tas ir tikai pašsaprotami - nesmēķēt grūtnieču, bērnu klātbūtnē, nedarīt to sabiedriskās vietās, tāpēc man liekas, ka visi šie likumi par un ap smēķēšanu tiek pieņemti un aprunāti tikai ķeksīša pēc. Mani sasmīdināja gan tā lielā vēlme aizliegt smēķēt automašīnā (tā ir vistīrākā jaukšanās cilvēka privātajā dzīvē), gan vēlme ar likumu aizliegt smēķēt grūtniecēm. Nesen lasīju rakstu par šo tēmu un runāja patvēruma centra "Pakāpieni" vadītājs, kurš izteica to, ka no 200 tur esošajām grūtniecēm smēķē gandrīz visas un arī likums neko nedotu - viņas turpinātu smēķēt, taču darītu to iekštelpās. Vismaz es uzskatu, ka tad, ja cilvēks ir, atvainojos, stulbs un smēķējot pakļauj riskam vēl nedzimušo bērnu, nekādi likumi pēkšņi neliks sākt domāt ar galvu.
Tiesa gan, ja runā par situāciju ar smēķēšanu un grūtniecēm, atcerējos vienu kuriozu gadījumu. Origo laukums. Uz soliņiem sēž smēķētāji, daži, tikko no vilciena izkāpušie aizkūpina cigareti. Smēķē gandrīz visi. Te pēkšņi sev aiz muguras dzirdu jaunas sievietes balsi. Sieviete skatās uz kādu vīrieti un vēl dažiem apkārt sēdošajiem un vaicā: "Vai jūs nevarētu šeit nesmēķēt? Esmu grūtniece." Ja godīgi, man pat vārdu aptrūkās. Sieviete redz, ka visi apkārt smēķē, taču tā vietā, lai aizietu pasēdēt kādā vietā, kur nav cigarešu dūmu mākonis, viņa ielien tieši pašā dūmu epicentrā starp desmit smēķētājiem un vaicā vai visi apkārtējie nevarētu nesmēķēt. Tas bija diezgan jocīgi, lai neteiktu vairāk. :D
24.04.2016 23:16 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Nesmēķēju pati, bet man tik ļoti nepatīk, ka ir cilvēki, kuri smēķē ejot pa ielu! Par smēķēšanu grūtnieču klātbūtnē vispār nav jēgas izteikties, tādai cieņai būtu jārodas dabiski, bet diemžēl lielākā daļa smēķētāju domā, ka nesmēķētājs labāk paies malā, nekā viņš pacietīsies līdz kādai norobežotai smēķēšanas vietai.
24.04.2016 23:38 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
neviens normāls cilvēks tā pat nesmēķē grūtnieču klātbūtnē un neviena normāla sieviete gaidībās to nedara.. tam nevajag likumu un sodu, bet veselo saprātu.
bet tiem, kuriem vienalga par savu bērnu veselību, ir vienalga arī par to, kas ir un kas nav likumīgs. tā kā, manuprāt, lieka laika šķiešana ir ņemšanās ar tiem likumiem, arī apspriešana medijos. nu nekas dzīvē nemainīsies nevienam. varbūt reizi gadā kādu pieķers policija un izteiks brīdinājumu, tas arī viss.
24.04.2016 23:45 |

Reitings 1826
Reģ: 06.02.2016
neviena normāla sieviete gaidībās to nedara.

Nu jau, nu jau. Mana bijusī kursabiedrene daudz smekeja esot ari stavokli,bet puika piedzima loti veseligs un bez problemam. Vinai tiesi arsts esot teicis ka ja vina peksni atmestu smekesanu, tas mazulim nodaritu daudz lielaku launumu neka ja izmeke paris cigaretes diena jo berns jau ir pieradis pie cigaresu dumiem.
25.04.2016 00:03 |

Reitings 915
Beidzot kas prātīgs no Elmo iznācis. :-D Es arī nenosodu citas, ja ārsts licis, bet pašai bija ļoti liels aicinājums pārtraukt un ārste neiebilda.
25.04.2016 00:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Un cigarešu paciņas cenu vajadzētu uzlikt uz 6 eiro lētāko par paciņu.
Tad valstij būtu baigie ienākumi un naudu varētu novirzīt veselības nozarei.
Salasītos šie te trūkstošā nauda veselības nozarei.
Cigaretēm ir jāceļ akcīzes nodoklis vēl lielāks nekā ir.
Valsts šo jautājumu negrib sakārtot.

Naivuma naivums. Mums jau tagad kontrobandas tirgus zeļ. Ja pacels akcīzi vēl vairāk, vienkārši vēl vairāk cilvēku sāks pirkt nelegālās cigaretes un viss - kasē tāpat tukšums.
man kādi 3 cilvēki vismaz nostajas blakus un sāka pīpēt,lai gan vietu citur netrūka un vēders man bija gana liels,lai saprastu,ka gaidu bērniņu.

Ja tas bija pie kanāla, tad derētu zināt, ka tā ir vienīgā vieta autoostas teritorijā, kur ir atļauts smēķēt. Attiecīgi, ja stāvi smēķētavā, ko brīnies? Es, pati būdama smēķētāja, noteikti Tev būtu norādījusi uz to, ka Tev tur nebūtu vēlams uzturēties veselības dēļ, bet ir cilvēki, kam ir vienalga un tādi, kas baidās, ka kaut ko uzbļaus pretī, varbūt tāpēc arī neko neteica.
Es gan smēķētāja būdama vienmēr centos piedomāt, kur to daru. Ja garām gāja grūtniece vai māmiņa ar bērnu, tad nu točna gāju citur vai aizliku cigareti kaut aiz muguras, lai dūmi neiet virsū

Tā ir tikai normāla uzvedība, lai gan, diemžēl, salīdzinoši retums. Ja pirms grūtniecības es to tā nemanīju, jo pati smēķēju un uz ielām īpaši nevēroju, ko dara citi smēķētāji, tad tagad, ejot pastaigās ar bērnu, ļoti labi var manīt, kuri smēķētāji kaut ko zina par elementārām normām un kuriem ir vienalga.
Manuprāt, smēķēšanas aizliegums uz balkona nekas baigi WOW nav

Bet arī dižas jēgas no viņa nav. Mans kaimiņš pīpē virtuvē, balkonu mājai nav. Viņš pa logu ārā neizkaras, bet es tik un tā tos dūmus jūtu. Tad ko? Aizliegt cilvēkam smēķēt arī viņa privātīpašumā? Tas jau būtu pārāk absurdi.
25.04.2016 00:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Vinai tiesi arsts esot teicis ka ja vina peksni atmestu smekesanu, tas mazulim nodaritu daudz lielaku launumu neka ja izmeke paris cigaretes diena jo berns jau ir pieradis pie cigaresu dumiem.

Tas, ka ārsts neļauj atmest, tie ir meli, ko izdomā sievietes, kam nepietiek gribasspēka atmest.
Intereses pēc grūtniecības sākumā par šo pajautāju savai ārstei (Lai gan no dienas, kad uzzināju, nesmēķēju) un zini, ko viņa man atbildēja? Viņa pajautāja, vai es pēc bērna dzimšanas plānoju smēķēt pie viņa gultiņas. Absurds? Nē - bērns taču jau pie dūmiem pieradis, kāpēc viņam to atņemt pēc dzimšanas?
Bērnam pēc dzimšanas jau viss ir svešs un grūti un tad vēl ar nikotīna trūkumu cīnīties? Nikotīns ir tāda pati narkotika. Neviena nav dzirdējusi par to, kā narkomāņu bērni pēc dzemdībām no lomkām mokās? Nu, lūk - tas pats, tikai vieglākā formā, notiek ar tiem bērniem, kuru mātes smēķē.
Nav ārstu, kas iesaka neatmest, ir tikai tādi, kas nelasa par to morāli - gribi, indējies.
25.04.2016 00:24 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Jā, jā, vēl pasakiet, ka ārsts ir IETEICIS.. Man absolūti neinteresē vai kāds smēķē vai nē, bet ļoti negodīgi ir no mātes izlemt nedzimuša bērna vietā. Es izvēlos nestāvēt dūmos, bērniņš šādu izvēli nespēj veikt.
25.04.2016 00:28 |

Reitings 915
Tas, ka ārsts neļauj atmest, tie ir meli, ko izdomā sievietes, kam nepietiek gribasspēka atmest.

Iespējams, ka esmu bijusi pārāk naiva. Neiedomājos, ka viņas man melotu par to, bet klāt nestāvēju tā kā visādi var būt. Lai nu kā, apdomājoties, sanāk ka pēc bērniņa piedzimšanas viņam jāmāca smēķēt, jo pieradis taču. :-|
25.04.2016 00:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits