Heyy*

Reitings 5
Reģ: 10.04.2016
Cau meitenes. Lieta tāda, ka vienai skolotājai es nepatīku un viņa man liek sliktas atzīmes, bet citiem labas. Kā viņu piespiest būt godīgai? :-/:-O
Paldies, dāmas.
23.04.2016 20:01 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Man, piemēram, bija skolotāja, kura vērtēja attieksmi. Nu teiksim teorijas tests, visas atbildes pareizas, bet atzīme 5, jo bieži neapmeklē stundas un nepievērš uzmanību. Nekas tāds noteikumos nebija, tas, ka cilvēks spēj mācīties pastāvīgi, nenozīmē, ka viņš ir dumjš. Gāja daži skolnieki pie direktora, bet neko tā arī nepanāca. Skola un atzīmes ir ļoti subjektīvs, īpaši jau tādā priekšmetā kā literatūra. Man tikai ļoti žēl, ka bērnu vecāki neieklausās savos bērnos un vērtē tikai ciparus.
23.04.2016 22:53 |

Reitings 32
Reģ: 23.04.2016
Doma ir jaizsaka skaidri, parliecinoshi, izkoptaa valodaa logjiski un saprotami. Atceros dazhus cilvekus no skolas laikiem, kuriem ar domu izteikshanu, nu, galiigi neveicaas. Jaa, doma jau ir, bet haotiska, pa gaisiem un nelogjiska, liidz ar to- NEPAREIZA. Ja taa turpinaas visu laiku, un skolnieks nesaak kaut ko mainiit savaa domu izteikshanas tehnikaa- skolotajs paliek nikns un sauc vinju par blondu. Diezgan logjiski.
23.04.2016 23:02 |

Reitings 27
Reģ: 24.05.2015
nevajag būt kucei
24.04.2016 00:01 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Man arī pieredze ar vienu skolotāju, kura lika man sliktas atzīmes naida dēļ pret manu māti un krustmāti. Vienas ekskursijas laikā šoferi sita kanti manai mātei un krustmammai un vientuļā skolotāja par to tā pārdzīvoja, ka ekskursijas laikā smagi piedzērās.
Un, protams, tā pēkšņi man pasliktinājās atzīmes :D Labi, ka viņa nebija mans skolotāja ilgu laiku un neko nopietnu nepasniedza, lai dikti pārdzīvotu.
24.04.2016 00:37 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Iepriekš pavirši lasīju, tāpēc nepiefiksēju. Neuztver to kā uzbraucienu, bet varbūt, ka skolotājai tiešām ir taisnība.

Piemēram:
Es viņai nepatīku jo krasoju matus. vienīgā klasē un viņa saka ka esmu stulba blondīne

Gramatiski pareizi būtu:
Es viņai nepatīku, jo krasoju matus. Vienīgā klasē un viņa saka, ka esmu stulba blondīne.
Lai gan, no literārā viedokļa teikuma konstrukcijai būtu jābūt apmēram šādai:
Es viņai nepatīku, jo vienīgā klasē krāsoju matus, un tāpēc viņa man saka, ka esmu stulba blondīne.

Tavos tekstos ir ļoti daudz, kā var manīt, neuzmanības, kļūdu, kuras jau velk atzīmi uz leju. Turklāt, ja Tu izmanto tādas pašas teikumu konstrukcijas, kādas lieto šeit (Kas, visticamāk tā arī ir - ir izveidojies rakstības stils.), tad tās definē kā rakstības stila kļūdas un problēma ir nevis tajā, ka Tavas domas ir nepareizas, bet gan tajā, ka Tu tās nepareizi uzraksti.
To teikumu "vienīgā klasē un viņa saka ka esmu stulba blondīne" mana latviešu valodas skolotāja būtu pasvītrojusi ar sarkanu viļņotu līniju, kas manā laikā nozīmēja, ka teikuma konstrukcija ir galīgi garām, jo tai daļai, kas Tev ir teikuma sākums, no labskanības viedokļa bija jābūt iekļautai iepriekšējā teikumā, tā nekādi nesaskan ar pārējo teikuma daļu. Turpmāk pamēģini tā - izdomā teikumu, ko vēlies uzrakstīt un pamēģini to galvā nolasīt bez konteksta. Ja teikums ir saprotams arī bez konteksta, viss ir kārtībā. Ja kaut kas liekas neskaidrs, kā šajā gadījumā tā daļa "vienīgā klasē" (Kas vienīgā klasē? Tev pārējā teikuma daļa šo nepaskaidro, pamēģini tajā teikumā pasvītrot teikuma priekšmetu, izteicēju utt un redzēsi, ka šiem diviem vārdiem tajā teikumā vispār nav ko meklēt.), tad teikums jāpārfrāzē tā, lai tas būtu saprotams kā teikums, arī ja konteksta nav. Tad Tev vairs nevarēs piesieties par nepareizu valodas lietojumu un atzīmes uzlabosies.

Domāju, ka skolotājai ir neprofesionāla attieksme, apsaukājot Tevi par stulbu blondīni, bet es Tev jau tikko iztirzāju, kāpēc, iespējams, atzīmes tik zemas tomēr ir pelnīti.
24.04.2016 00:39 |

Reitings 5
Reģ: 10.04.2016
Ok, ok, es troļļoju, sorry. :D saku, jo vienkārši sajutos vainīga, ka Alexxa tiešām labu gribēdama sāka palīdzēt. Tu esi jauka. :D

Bet, ja par tēmu- ir, ir tādi skolotāji, kuri uzēdas.
24.04.2016 01:04 |

Reitings 105
Reģ: 19.04.2016
Ok, ok, es troļļoju, sorry.

(t)
24.04.2016 07:52 |

Reitings 1586
Reģ: 28.06.2015
:-D:-D:-D
24.04.2016 11:13 |

Reitings 646
Reģ: 23.02.2015
Kad es mācījos vidusskolā visa klase bija nesekmīga fizikā.
Tikai daži vairākas reizes pārrakstos spēja dabūt minimālo 4.
Un es neuzskatu, ka klasesbiedri nemācījās, vai bija stulbi.
Un bija tā, ka viena daļa ķīmijā norakstīja un dabūja normālas atzīmes. Tad tie OK uzreiz bija. Kā aizej uz konsultāciju tā sliktais uzreiz.
24.04.2016 14:12 |

Reitings 646
Tas mazpilsētā pilnīgi iespējams. Varbūt učene ar attiecīgā bērna mammu nav sadalījusi fāteri jaunībā.
Ko var zināt.
24.04.2016 14:13 |

Reitings 646
Viena meitene vispār, kad rakstīja domrakstus norakstīja plaģiātus no vienas bērnu grāmatas. Tā tāda grāmatiņa bija, kur visādi stāstiņi bija.
Viņai visu laiku bija baigi labās atzīmes domrakstos - 8 un 9. Es brīnījos no kā??? Kā tā var būt???
Līdz vienreiz latviešu valodas učene visiem lasīja priekšā labākos darbus kādiem tiem vajadzētu būt. Viņas darbu arī lasīja un es atcerējos to izlasīto stāstu, kuru učene nebija lasījusi.
Daudziem par savu domrakstu lika viduvējas atzīmes.
24.04.2016 14:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits