Ciemakukulis - kūkas un alkohols?

Reitings 177
Reģ: 28.10.2015
Aizvien vairāk pēdējā laikā sāku aizdomāties par šo jautājumu.
Gan mana, gan drauga ģimenē visi ir samērā apsēsti ar to, ka braucot ciemos jāved kūkas un alkohols. Jā, mums nav tās turīgākās ģimenes, bet paši cenšamies domāt, ko ēdam un arī piedzerties nav prioritāte.

Viena onkuļa jubilejā bija 6 kūkas, jo ikvienam, kurš atbrauca, taču vajadzēja atvest kūku un tieši tas pats ar alkoholu. 6 šnabja/viskija/konjaka pudeles. Beigās vīrieši piedzeras, sievietes dusmojas.
Pagājušajā reizē dzimšanas dienā visi jautāja vai esmu stāvoklī, jo nedzeru šnabi. Es tiešām sadusmojos, jo kādēļ dzeršanai ir jābūt prioritātei? Ņemot vērā, ka ģimenē ir arī mazi bērni, man paliek kauns.

Šodien atkal satikām vecākus, kuri brauc ciemos un atkal ciemakukulī ved konjaku un lielu kūku, zinot, ka namatēvs ir krietni gados un sver krietni virs 100 kg.
Vai es par daudz šo pārspīlēju?

Un vēl problēma jau tajā, ka katrs nevar apēst 6 gabalus kūkas, tad visiem "sadod" līdzi. Bet ko man ar to kūku iesākt?

Man tas šķiet tik muļķīgi, turklāt visi apvainojas, ja saku, ka es to nesaprotu.
19.04.2016 19:45 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
bet nu tiesam no otras puses ir normali ka aizved ciemkukuli...:) tik nespeju iedomaaties kombinaaciju tikai un vienigi kuukas un smiga...Parasti jabut daudzveidibai saslikus vasaraa pacept, maizites, rosolins, vel akdi salatini , darzenu plate..man piemeram no kukam skeebina:-D
19.04.2016 21:47 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Nezināju, ka ir cilvēki, kas tortes un alkohola pudeles atvešanu ciemakukulī uzskata par nekulturālu uzvedību... Jācer, ka starp maniem radiem tādu nav. Nekad nekur tukšām rokām nebraucam, vienmēr ir gan pudele, gan vēl kas cits, reizēm kūka, reizēm pat pašas cepta, reizēm kas cits.

Jāatzīst, ka drīzāk par nekulturālu uzvedību es varētu uzskatīt tos pāris gadījumus iz dzīves, kad cilvēks uz 3 dienām ierodas ciemos Jāņus svinēt pilnīgi tukšām rokām.
19.04.2016 21:49 |

Reitings 2357
Reģ: 17.02.2016
Pret alkoholu man nebūtu iebildumu, pusi no atvestā ieliktu mājās bāriņā. Par kūkām, man traki nepatīk, ka ved kūkas, pati vienmēr tās gatavoju visos ģimenes svētkos, reizēm arī ciemos braucot... tāpēc, ja man atved kūku, nejūtos priecīga... tad jau labāk ziedus vai augļus :-) Man vispār patīk rīkot pasākumus, kur viesim jāierodas tikai ar ziediem (dāvanu) vai maksimums savu alkaholu (ja nu mums gaumes nesakrīt), galvenais, ka pats cilvēks atbrauc :-) Nesaprotu un arī cīnos ar savu ģimeni, kas vienmēr grib ko atvest cienastam, tad parasti pēc viesībām dodu līdzi to ko atveduši :-D Protams, ja paredzēta radu satikšanās, tad vienojamies, kas ko nesīs, lai vienam nav jāstāv visa diena pie plīts.
Un man traki nepatīk, ka paziņu lokā izveidojusies prakse uz dzimšanas dienu aicināt ar tekstu, ka jāņem līdzi savs alkohols, cienasts (iepriekš sagatavots saraksts no kā izvēlēties), dāvana...labi, ka vēl traukus neprasa savus ņemt līdzi :-/
19.04.2016 21:59 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Un man traki nepatīk, ka paziņu lokā izveidojusies prakse uz dzimšanas dienu aicināt ar tekstu, ka jāņem līdzi savs alkohols, cienasts (iepriekš sagatavots saraksts no kā izvēlēties), dāvana.

Nu šis ir absurds! Ja jau vēlas svinēt SAVU dzimšanas dienu, tad tikai loģiski, ka uzaicinātos viesus arī cienā gan ar ēdienu, gan alkoholu. Man gan nav nekas kategoriski pretī, ja atnes kādu cienastu vai alkoholu, ja cilvēks pats tā vēlas, bet tas nekādā gadījumā nav nosacījums. Ja kādu aicinu svinēt savu dzimšanas dienu, tad man ir svarīgi tikai un vienīgi tas, lai tas cilvēks pats ierastos. Pārējo-ēdienu, dzeramos nodrošinu es, jo tā ir mana dzimšanas diena.
19.04.2016 22:22 |

Reitings 1129
Reģ: 19.04.2015
Nu nezinu, ar alkoholu diezgan problemātiski. Piemēram, pēdējo, ko rīkoju bija uz 15-20 cilvēkiem no dažādām vecumgrupām. Ej nu un izzīlē, kas kuram garšo (t) Beigās nelikām neko uz galda, kas bija ok, jo tāpat saveda.
Man liekas, ka ir arī ok, ja pasaka, ka dzeramie, ko vēlās, pašiem līdzi jāņem. Esmu tikai par, citādi, ciemos esot, galdā tiek likti dzērieni, kas man ne visai. Alu vai kokčus parasti galdā nav pieņemts likt :D
19.04.2016 22:39 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Tukšām rokām nekad nekur nebraucu un neeju.

+++

Un parasti jau tā sanāk kūka, šokolāde, konfekšu kaste, jo tās ir lietas, kas garšo daudziem.

Bet es nesaprotu, kur problēma. Tajā, ka tiek vestas kūkas kā tādas vai to kūku daudzums? Ja kūkas in general, nu nez, vai salātlapas būtu jādāvina, jo namatēvs tak 100+ kg sver?

Alko nekad neesmu vedusi kā ciemakukuli, tur nekomentēšu. Tāpat man arī alko nav vests un vispār ģimenes/draugu lokā alkohols nav izplatīts ciemakukulis.

Ja notiek kaut kāda kopīga ballīte, tad parasti tiek sadalīts, kas un ko atnes, lai nav 10 kūkas un 3 rosola b;lodas, bet būtu daudzveidība
19.04.2016 23:06 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Autore runa ta it ka vestu katru dienu. Un zini izklausies tikpat neapmierinata ar visu ka tavas radinieces. Tev pasai ir kads hobijs?

+++

Un kāds sakars kūku daudzumam ar bērnu pieskatīšanu?
19.04.2016 23:11 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Man ne pārāk patīk tā tendence katram savest alkoholu "ar rezervīti" (t)

Kūkas, siera salāti mīklas groziņos, pīrāgi un čipsu pakas manā uztverē arī nav labākais ciemakukulis, jo tā vispār nav pati labākā pārtika :D Ja ar draugu vedam ciemakukuli, tad kaut ko kas pašiem patīk - izejvielas gaļas vai siera platei, olīvas, kaut kādus interesantus kanapē (paštaisītus), sastāvdaļas laša vai ikru maizītēm.
19.04.2016 23:33 |

Reitings 523
Reģ: 22.02.2016
Nu, jaa, tas ir vieglaakais variants atnest torti + alkoholu.
Par to dzeršanu, ja jums ģimenee radi jau no saakta gala taa dariijuši, šaubos, ka izskaudiisi šo "tradiiciju".
Man ari nav iisti pieņemams, ka pie maziem beerniem visi rauj iekšaas un piipee, bet manam draugam ir taadi radinieki, viņi ari ved alkoholu, parasti namamāte gatavo visu visu ēdamo, ciemiņi ar šņabi un kūkām, viņš un viņa radi ir krievu tautiibas, viņiem patiik skaļi atpuusties, patiik piedzerties - es parasti ar draugu klusiiteem pazuudu no šiem ģimeņu saietiem, jo tur mazie raud, grib seedeet mammām klēpii, bet mātes dzen prom, jo grib uzpiipet, bet negrib, lai siikie duumus osta; ari tas, ka saakumaa viss ir civilizeeti ir tosti, labi vaardi, beigaas šums un gadaas kaadam ko par 'skaļu' pateikt, nu taadi nu ir tie muusu radiņi.

Bet mani senči nedzer vispaar, viņiem nav draugu, viņi neiziet no maajas un nekad netusee - kas ir labaak - seedeet vienaa vietaa un sarunaaties tikai ar savu viiru/sievu un maximums aiziet uz darbu/veikalu un atpakalj vak arii pastriideeties, sveetkos iedzert un reizeem ari paāleeties ar savu ģimeni (?) manupraat, interesantaak jr patrakot ar visaam kuukaam un alkoholu nekaa buut 24/7 maajaas un nekontakteeties ar cilvekiem
20.04.2016 00:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)