Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Psiholoģiskais trilleris

10 gadi
Reitings 276
Reģ: 02.12.2012
Ar privātām dzīves detaļām dalos reti, bet te jau ir viss tādā absurdā, ka gribas izkliegt visai pasaulei. Turklāt, ja zinu, ka ir netaisnība, kuru nevar atrisināt ne juristi, ne policisti, atliek tikai viens - Cosmo dāmas.

Stāsts sākas ar to, ka man itin nesen nomira mamma. Ne tikai man, bet arī manai māsai, kura vēl nav pilngadīga (bet tam tuvojas) un kurai vēl jāpabeidz gads vidusskolā. Man ir pusē bakalaurs, bet sevi uzturu pati, kamēr māsa gan ir palikusi tēva aizgādniecībā un mitinās ar viņu vienā dzīvoklī.

Tiktāl jau vēl viss nebūtu tik traģiski, ja vien patlaban mūsu dzīvēs nebūtu iespērusies tēva māsa. Viņa regulāri nāk uz tēva dzīvokli, gatavo ēst, mazgā kaut ko, vārdu sakot - tēlo jauno saimnieci. Problēma tāda, ka šī kundze ir fanātiski reliģiska un šobrīd cenšas panākt nezin ko. Pirmkārt, viņa ir panākusi to, ka tēvs sācis apmeklēt draudzi. Tur jau arī it kā nekas - cilvēkam šādā brīdī atbalstu vajag, nu labi, lai ir draudze. Tomēr, viņa ir mistiskā veidā pārliecinājusi mūsu tēvu (jā, viņš ir viegli pārliecināms cilvēks) par to, ka ar viņu (tēva māsu) sazinās gan mūsu māte, gan pats radītājs.

Tālāk jau sadzīves ainiņas - šodien viņa, piemēram, ienāca manas māsas istabā un paziņoja, ka sapnī redzējusi mūsu māti, kas ir sacījusi, ka mēs esam viņu nogalinājušas (kaut kādā abstraktā veidā). Es, protams, par šādu izgājienu esmu šokā, - galu galā, jauns cilvēks tikko zaudējis vecāku, nu wtf? Kas tas par tekstu? Lieki minēt, ka ar mammu visas trīs bijām ļoti tuvas un sadzīvojām lieliski.

Tad viņa mēģina pārliecināt mūsu nabaga paranoisko tēvu, ka mana māsa jebkurā brīdī var palikt stāvoklī (kāpēc tieši viņa? kāpēc ne es?), kas, protams, liek nabaga atraitnim izgāzt dusmu izvirdumus pār manu māsu.

Kad mana māsa izteicās par iespēju padzīvot atsevišķi, noīrējot kaut kur istabu (vecajā dzīvoklī palikt ir tiešām smagi, it īpaši ar šādu kompāniju), tēva māsa mēģināja noorganizēt to, ka mana māsa varētu dzīvot telpā, kuru viņa īrē savai meitai (26), kura tur nodarbojas ar masāžu (ak jā - erotisko masāžu. Paradoksāli, ne? Protams, kundze to izliekas neredzam).

Un visādi šitādi sviesti, kurus māsa man izmisumā reportē katru dienu.

Tas, kas mani sadusmo, ir tas, ka tēvs ir histērisks, šī dāma ir neatlaidīga, un mana māsa - nelaimīga. Vēl par kādu uzņemties aizbildniecību man finansiāli būtu pagrūti, tomēr negribu arī visu atstāt šādi. Pirmkārt, nesaprotu, ko viņa ar to grib panākt. Otrkārt, kā lai šādu cilvēku neitralizē? Tēvam neko ieskaidrot nav iespējams, jo ''tā taču ir viņa māsa'' un ''ar viņu taču runā eņģeļi''. Ir runāts un runāts.

Lai cik dīvaini tas arī neizklausītos, vai kādai ir kādas idejas kā var aizvākt šādu mākslīgo autoritāti?
11.04.2016 23:06 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Varbūt ir iespējams vienkārši ar tēvu sarunāt tā ka iedod kādu papildus naudu ik mēnesi, jo tā pat jau nākas arī tērēties uz meitu ja nav pilngadīga un lai tad tava māsa nāk dzīvot ar tevi. Papildus ienākumi tad vismaz būtu un varbūt varētu galus savilkt kopā?
11.04.2016 23:12 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
es saaktu pati uztureeties teeva maajaas biezhaak, zinot to, ka esmu diezgan "smags" un nejauks cilveeks, domaaju, ka vinja ar saviem engeliem tur vairs negribetu radities :-D

bet briesmiigi.
11.04.2016 23:15 |

Reitings 1343
Reģ: 24.11.2015
kā lai šādu cilvēku neitralizē?

Erdija dūre vienmēr gatavības režīmā.
11.04.2016 23:16 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Es jau sacerējos, ka runa būs par kaut kādu jaunu filmu... Abloms!
11.04.2016 23:16 |

Reitings 6040
jau sacerējos, ka runa būs par kaut kādu jaunu filmu

te jau izklausas peec filmas - engeli, erotiskaa masaazha, maates nogalinashana
11.04.2016 23:17 |

10 gadi
Reitings 276
Reģ: 02.12.2012
Uz to mēģinām viņu pierunāt, bet viņš uz šādu variantu nav ar mieru, jo ir pārliecināts, ka viņa paliks stāvoklī, sāks lietot narkotikas un vispār aizies neceļos, ja pametīs to vietu, - arī par to jau parūpējusies trakā kundze.
11.04.2016 23:17 |

Reitings 17203
Debija Tad tik jāturpina mēģināt viņu pārliecināt par to ka tu parūpēsies par māsu, pieskatīsi viņu un nekādas narkotiku lietošanas un palikšanas stāvoklī nebūs.
Varbūt arī lai māsa pati ar tēvu runā un pamudina uz šo ideju ka justos labāk dzīvojot ar tevi. Ja viņa tur atrodas dienu dienā, tad viņai varbūt lielākas iespējas viņu pārliecināt.
11.04.2016 23:21 |

Reitings 6040
MJ, domaju, ka nesanaktu parliecinaat, JO kads ir iemesls, ka meita negrib dzivot kopaa ar teevu?? tevam jau taa maasa liekas normaala, meitai est ko ir, dzivot kur ir, kadelj javacas prom? iemesla isti nav...
11.04.2016 23:24 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Uhhh... Bļins, smagi. Es izsaku līdzjūtību un novēlu izturību. Šādos traģiskos brīžos psihiskas kaites mēdz aktualizēties. Diemžēl putni galvā gan māsai, gan tētim. Pareizi būtu, ļaut viņiem ņemties un jums abām distancēties. Tētim, šis sveists visticamāk sniedz neizprotamu mierinājumu. Māsa ir pilnīgi kukū. Bet kamēr viņi tur mijiedarbojas un kopā jūk, nevienam netraucējot, lai viņi to dara. Paies laiks, tētim kļūs vieglāk, tad varēsi mēģināt ar viņu runāt. Tagada tas ir diezgan bezjēdzīgi. Viņš nespēj adekvāti reaģēt uz realitāti.
Bet jums ar māsu viss šis nekādā veidā nenāk par labu un nepalīdz. Tikai traumē. Tāpēc, ieteiktu tomēr meklēt veidu, kā māsu ņemt pie sevis. Varbūt varat izdomāt kādu papildus darbiņu pa abām, savilkt jostu. Vasara nāk, vasarā arī māsa var atrast kādu darbiņu. Nu vismaz pus gadu, padzīvojiet maksimāli distancējoties. Lai pāriet sēras tētim, lai paiet laiks.
Turies!
11.04.2016 23:24 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Man līdzīgs domu gājiens kā Story.. Es droši vien padzīvotu kādu laiku kopā ar tēvu.. ieviestu tur kārtību :D
11.04.2016 23:26 |

Reitings 17203
Story Nu kā jau te redzams ka iemesli jau ir, tikai tos tēvs atsakās saprast.
Nez, vienīgais kas nāk prātā ir lai lūdz vienkārši jo vēlas būt tuvāk savai māsai.

Kādi tad tur citi varianti ir? Vai nu vel mēģināt sadzīvot un tad vel tās tēva māsas dabūšana laukā no tās mājas, bet tas arī neizklausas cerīgi. Vieglāk būtu pašai jaunākajai māsai tikt prom nekā dzīt prom vel kādu radinieku.
11.04.2016 23:27 |

Reitings 6040
Miss Joker

iemesli ir, bet ne no teeva skatu punkta...
11.04.2016 23:28 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es no visas sirds domāju, ka šādā situācijā.. pēc tik liela zaudējuma.. vajadzētu vairāk pavadīt laiku kopā ar tēvu..
11.04.2016 23:29 |

Reitings 17203
Es no visas sirds domāju, ka šādā situācijā.. pēc tik liela zaudējuma.. vajadzētu vairāk pavadīt laiku kopā ar tēvu..

Tas gan arī, bet tad tiešām visiem kopā.
11.04.2016 23:30 |

Reitings 6040

+++

un ja autore paradis teeva maasai vietu, tad vinja tur saks mazaak naakt. nu pa labam laikam, ka nevar... es tik isti nesaprotu kads ir maasas merkis?
11.04.2016 23:31 |

Reitings 6040
varbut masa ar to Dievu grib palidzet tevam...
11.04.2016 23:32 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Jā, meiteņu ieteiktais variants laikam ir vēl prātīgāks. Sākt ar to, ka mēģini parādīt tēva māsai vietu un padzīvo pie tēva.

Nu protams, ka tā māsa tādā veidā palīdzēt vēlas. Diezin vai viņa vēlas nodarīt pāri. Vienkārši ar abām kājām dzīvo citā pasaulē un tā palīdzēšana tāda apsurda.
11.04.2016 23:37 |

Reitings 17203
varbut masa ar to Dievu grib palidzet tevam...

Es domāju ka viņa cenšas savu brāli atbalstīt tā kā vien māk. Šajā gadījumā esot pēc iespējas vairāk blakus un cenšoties viņu mierināt kā nu māk, šajā gadījumā drusku iesaistot reliģiju. Viss jau būtu labi, ja vien pret jaunāko māsu nebūtu tādi teksti kādi tika minēti.
11.04.2016 23:40 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Paņemt mazo māsu pie sevis nav iemesla. Juridiski nav - tēvs ir, viņš ir spējīgs apgādāt, nav vardarbīgs, neredzu neko par aizraušanos ar alkoholu, bet ja jau aizrāvies ar draudzi, tad diez vai.

Vienīgais variants - mēģināt tēva māsu dabūt prom, bet tur ar atklātu agresiju nevar. Ja tēvs arī iet tajā draudzē, vēl var nolemt, ka vecākā meita galīgi grēkā kritusi un viņu pie jaunākās nemaz klāt nevar laist.
Es gan neizslēdzu variantu, ka tai māsai tiešām kaut kas sagājis uz īso un tāpēc viņa tā uzvedās, bet, zinot, kādi mēdz būt tie "reliģiskie fanāti", es pafunktierētu arī par to, kāds māsiņai labums no šādas te apgarotās tēlošanas.

Par mazo māsu... Ja finanses ļauj, mēģinātu tēvam ieborēt, ka viņai būs labāka nākotne, ja viņa uzsāks mācības citā skolā (Te gan der tikai ģimnāzija un tikai pie nosacījuma, ka viņa jau nemācās ģimnāzijā un rīdziniekiem šis nederēs. Turklāt, jāizvērtē arī māsas spējas tādā ģimnāzijā ne vien iestāties, bet arī noturēties un līmenī pabeigt.), citā pilsētā. Tas varētu būt tēvam gana iedvesmojošs moments, mazo palaist ārpus mājas, attiecīgi - mierīgākā vidē.
11.04.2016 23:50 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kas tā ir par draudzi? Kāda no normālajām (tradicionālajām), vai kaut kas, kas balansē uz sektas robežas?
12.04.2016 11:24 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits