kas liek sievietēm...

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
kļūt par feministēm?
09.04.2016 17:07 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Tu taču esi bišķi ar galvu slima! (e)
10.04.2016 18:00 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Tas, ka sievietes sanem mazak oar viriesiem ir fakts, turklat to ir petijusas nevis feministes (jusu vardiem - psihiski slimas sievietes), bet gan ekonomisti un sociologi, jeb intelligenti viriesi Tas jusu acis noteikti sim pieskirs lielaku ticamibu, jo to, ko saka sievietes, jus defaulta uzskatat par stulbu nepatiesibu.

Sievietes vairumā gadījumu izvēlas absolūti bezjēdzīgus augstākās izglītības novirzienus un tādēļ nestrādā jomās, kur varētu nopelnīt vairāk. Kāpēc feministes nesūdzas, ka ir tik maz sieviešu santehniķes, sieviešu atkritumu savācējas, automehāniķes, elektriķes, darbinieces raktuvēs, utt.
Sievietes pavada mazāk laika darbā. Vairums sieviešu ir mazāk uz karjeru orientētas, nekā vīrieši.
Ja sievietēm tiešām varētu maksāt mazāk, vai tad vairāk kompāniju darbā nepieņemtu sievietes?
10.04.2016 18:16 |

Reitings 3647
Tu taču esi bišķi ar galvu slima!

NordicBelle, kad nav argumentu, tad nākas izmantot personīgus apvainojumus? Tu vispār esi spējīga argumentēt savu viedokli?
10.04.2016 18:19 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Tas nav apvainojums, tā ir fakta konstatācija. Tu nodarbojies ar populismu, kolektīvās atbildības piešūšanu visiem, kam ir līdzīgi politiskie uzskati, pat, ja tu tos vispār neizproti, popularizē stereotipiskus uzskatus un sludini kādām ir jābūt pareizām sievietēm. Es izdaru secinājumus - muļķe!
10.04.2016 19:01 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
haha, apply ice to the burned area.. :D
10.04.2016 19:06 |

Reitings 3647
Tu nodarbojies ar populismu, kolektīvās atbildības piešūšanu visiem, kam ir līdzīgi politiskie uzskati

Visskaļākās mūsdienu feministes pēdējā laikā to vien popularizē kā marazmu, bet citiem nav tiesību to nosodīt? Tevi manis rakstītais aizskāra, jo tavi uzskati ir līdzīgi?
popularizē stereotipiskus uzskatus

Ar savu rīcību šīs third wave feministes izplata stereotipus par feminismu. Tā kā šīs ir balsis, ko mūsdienās dzird visvairāk, jo viņas bļauj visskaļāk, tad tās tiek asociētas ar third wave feminismu.
sludini kādām ir jābūt pareizām sievietēm.

Kur tu kaut ko tādu atradi? Un kādām tad vajadzētu būt sievietēm pēc manis teiktā?
Nosauc vismaz vienu lietu, ko mūsdienu feministes ir izdarījušas līdztiesības labā, ko nav paveikuši humānisti.
10.04.2016 19:26 |

10 gadi
Reitings 936
Reģ: 01.10.2009
Visu te nelasīju, bet reizēm tas feminisms mūsdienās šķiet kā modes lieta vai arī nelaimīgu, kašķīgu sieviešu padarīšana, protams, es to nevaru teikt par visām feministēm pasaulē. Nedomāju, ka visas feminisma pārstāves ir īstas feministes un iestājas par to, ko iestājas feminisms. Reizēm tas izskatās vienkārši pēc vīriešu nīšanas. Tā man šķiet.
11.04.2016 11:37 |

Reitings 65
Reģ: 15.10.2015
Es visu izlasīt nespēju. Pie tā nav vainīgs laika trūkums, pie tā ir vainīgas tās šausmas, ko esat te sadrukājušas.

Sākšu ar Raven pēdējo komentāru. Tieši boldā izcelto daļu, jo tajā ir pārāk daudz muļķību.
Vispirms jau neatšķir humānismu (Renesanses laikmeta beigu kustība, kas popularizēja uzskatu, ka Dieva nav un savas dzīves noteicējs ir cilvēks) ar humanitārismu. Pieņemot, ka domāts ir tieši otrais, varu teikt, ka humanitāristi nekādā veidā nenodarbojas ar dzimumu līdztiesību jautājumiem. Humanitāristu intereses grozās ap nāvessodu atcelšanu visā pasaulē, cietumiem, kuros kameras ir aprīkotas krutāk, nekā mans dzīvoklis, un citādākiem cilvēktiesību jautājumiem. Šī organizācija pamatā cīnās par to, lai visi būtu paēduši un siltumā, kā arī minoritāšu integrēšanu sabiedrībā.
Te nu man radās jautājums, kurā vietā humanitāristus uztrauc fakts, ka kādai sievietei, kaut vai izglītotai un jomā tiešām zinošai, ir jāstrādā lielveikalā tikai tāpēc, ka nozares uzņēmumu personāldaļas ir izdomājušas, ka nevajag šo te sievieti ņemt darbā, jo viņa taču noteikti nav tik gudra, kā vīrietis un tad vēl, droši vien, ka bērnus sadzemdēs, sēdēs BKA un gan jau vispār nekam neder, ko lien, kur neprasa, tas tak nav sievietēm domāts?

Feminisms nodarbojas tieši ar dzimumu līdztiesību un vienlīdzības jautājumiem - pret ieaudzinātām dzimumlomām. Par piemēru - vienlīdzība ģimenē. Šeit jau izskanēja frāzes par maisiņu nešanu no veikala. Iesaku iepazīties ar kādu homoseksuālu pāri. Diezgan labi šo stereotipisko domāšanu noplacina geju pāris (Zinu, ka sanāk diskriminējošs teikums, bet stereotipiskai domāšani bez parauga, kur sterotipā ir absurds, nekā neko nepaskaidot) Basic stereotips uz geju pāri ir tas, ka viens imitē sievišķīgu uzvedību, bet otrs uzvedās tā, kā pieņemts uzvesties vīrietim. Tā tas nebūt nav. Protams, gan jau var atrast kādu pāri, kam tā ir, bet vairumā gadījumu mājsaimniecības pienākumu sadale ir sekojoša - dara tas, kurš māk, dara tas, kam ir laiks vai dara tas, kam fiziski ir vieglāk izdarīt. Nav tā, ka zupu vienmēr vāra un zeķes pletē viens, bet otrs gaida, kad izdegs spuldzīte.
Feminisma ideja ir nevērtēt cilvēkus pēc tā, ar kādiem dzimumorgāniem katrs ir piedzimis, bet ļaut dzīvot pēc vēlmēm un iespējām. Tas neuzliek pienākumus veidot karjeru, pletēt zeķes vai nest maisiņus.
11.04.2016 12:34 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Esmu tikai par ka sievietes var tagad ari iesaistities tai pasaa zemesardzee ,armijaa, vadit transportu..jebko..

Jā jā, un pēc tam tiem armijas vīriešiem ir jānes to mazo feministu smagās mugursomas un beigās arī pašas, jo vairs nespēj pavilkties. :D

Es uzskatu, ka katram ir sava vieta un sievietēm vietas armijā nav.
11.04.2016 12:39 |

Reitings 65
Jā jā, un pēc tam tiem armijas vīriešiem ir jānes to mazo feministu smagās mugursomas un beigās arī pašas, jo vairs nespēj pavilkties.

Cik somas esi nesusi? Kopā ar mani dienēja vairākas sievietes, nevienai somu nebija jānes. Kas nevarēja pavilkties, tos meta ārā, pēc dzimuma nešķirojot. Vairākas no šīm sievietēm joprojām dienē NBS bez problēmām, divas ir izgājušas apmācības Ukrainā, kur nevienu neinteresē, vai Tu esi vīrietis vai sieviete - noteikumi un normatīvi visiem vienādi, atsevišķas tikai sanitārās telpas.
11.04.2016 12:58 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Es domāju, ka ir sievietes, kas VAR dienēt armijā.. gluži kā vīrieši, kas to, diemžēl, nevarētu darīt :)
11.04.2016 13:00 |

Reitings 6037
Cik somas esi nesusi? Kopā ar mani dienēja vairākas sievietes, nevienai somu nebija jānes. Kas nevarēja pavilkties, tos meta ārā, pēc dzimuma nešķirojot. Vairākas no šīm sievietēm joprojām dienē NBS bez problēmām, divas ir izgājušas apmācības Ukrainā, kur nevienu neinteresē, vai Tu esi vīrietis vai sieviete - noteikumi un normatīvi visiem vienādi, atsevišķas tikai sanitārās telpas.

Pati neesmu nesusi, jo manis tur, loģiski, nav un nebūs. Toties ir uzticams cilvēks, kurš ir stāstījis, kas un kā notiek. Tev šķiet, ja ir sievietes, kas var panest somu, ka nebūs tādu, kas somu panest nevar?
11.04.2016 13:03 |

Reitings 6037
Tas, kas man vislabāk visā šajā diskusijā "patika" ir tas, kā rūdītās feministes uzreiz brauc virsū tām, kas tādas nav. Kur paliek viedokļu dažādība, tolerance pret citādi domājošajiem? Vai arī tas viss ir spēkā tikai tad, kad ir izdevīgi?

Man netraucē tas, ka vīriešiem algas ir augstākas, jo jā, man ir aizvēsturisks uzskats par to, ka vīrietim ir jābūt tam, kas galvenokārt finansiāli rūpējas par ģimeni. Tāpat man ir liels prieks par vīriešiem, kas sievieti palaiž apsēsties, atnes krēslu, atver durvis, paņem smagās somas. Prieks par to, ka man apkārt ir līdzīgi domājoši cilvēki un ka jebkurā brīdī varu palūgt kādam draugam, lai atnāk uzpumpēt ritenim riepas vai nomainīt Venden ūdens pudeli. Jā, fiziski es to varētu izdarīt arī pati un rokas man nenokristu. Bet priekš kam? Manuprāt, tā ir daļa no sievišķības - ļaut vīrietim justies kā vīrietim, nevis pašai skriet un visu darīt, lai tik kāds nenodomātu, ka es, pasarg dies, esmu vājāka par kādu vīrieti.
11.04.2016 13:13 |

Reitings 16391
Man netraucē tas, ka vīriešiem algas ir augstākas,

Ja, tieši tādus pašus darba pienākumus veicot, kolēģis saņem lielāku algu nekā es.. tikai tāpēc, ka ir vecis, manuprāt, nav godīgi.
11.04.2016 13:22 |

Reitings 6037
Feminisms nodarbojas tieši ar dzimumu līdztiesību un vienlīdzības jautājumiem - pret ieaudzinātām dzimumlomām. Par piemēru - vienlīdzība ģimenē.

Un kas tik slikts ir šajās ieaudzinātajās dzimumlomās?
11.04.2016 13:28 |

Reitings 16391
Man, personīgi, ļoti patīk attiecību modelis, kurā sieviete sargā pavardu, bet vīrietis nes mamutu..

Lieta tāda, ka ne visām sievietēm tas padodas un patīk (arī visiem vīriešiem ne).. tāpēc ir jauki, ka viņām ir iespēja iegūt izglītību, strādāt sūri un smagi, lai pašas atstieptu to mamutu (ja viņām tā gribās) :)

Muļķīgi ir uzskatīt par zemākas kastas pārstāvēm (golddiggerēm utt.) tās sievietes, kuras jūtas komfortabli mājsaimnieces lomā .. :)
11.04.2016 13:39 |

Reitings 65
Toties ir uzticams cilvēks, kurš ir stāstījis, kas un kā notiek. Tev šķiet, ja ir sievietes, kas var panest somu, ka nebūs tādu, kas somu panest nevar?

Tev šķiet normāli aizliegt sievietēm dienēt armijā, jo ne visas to var? Vīriešus baletā arī aizliegsim, to arī ne visi var.
11.04.2016 13:39 |

Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
Sievietes vairumā gadījumu izvēlas absolūti bezjēdzīgus augstākās izglītības novirzienus un tādēļ nestrādā jomās, kur varētu nopelnīt vairāk. Sievietes pavada mazāk laika darbā. Vairums sieviešu ir mazāk uz karjeru orientētas, nekā vīrieši.

aaa... Nu ja, paldies, ka paskaidroji. Taa ir pilniigi geniaala ideja. Noteikti neviens sociologs un ekonomists par to nekad pat iedomajies nebutu! :-)

Ja sievietēm tiešām varētu maksāt mazāk, vai tad vairāk kompāniju darbā nepieņemtu sievietes?

Tapec, ka sievietem maksa mazak vienkarsi tapec, ka vinu darbu un spejas verte zemak, neka viriesu :D Tu protams teiksi ka sieviesu spejas tacu IR zemakas neka viriesiem :D Un tas jau ir seksisms, jo tev reali nav ne jausmas, kadas profesijas, apstaklos petijumi veikti, uz kada pamata cilveki izveleti, un vai tiesam tur ir speju atskiriba. Lielbritanija kadreiz uzskatija, ka sievietem Oksforda ir zemaki vertejumi vienkarsi tapec, ka vinam ir zemakas spejas, bet kops pec feministu iniciativas uz darbiem studenta vards vairs neparadas (tatad vertetajs nezina studenta dzimumu) si atskiriba atzimes ir izzudusi.

as, kas man vislabāk visā šajā diskusijā "patika" ir tas, kā rūdītās feministes uzreiz brauc virsū tām, kas tādas nav.

sorry bet kuras te jau pirmaja lpp tika nosauktas par psihiski slimam? feministes.

Visskaļākās mūsdienu feministes pēdējā laikā to vien popularizē kā marazmu, bet citiem nav tiesību to nosodīt?

Tas, par ko tu dzirdi visvairak, ir atkarigs no tevis. Musdienu feminisms lielakoties notiek universitates, teorijas, dazados petijumos. Ja tu par to neinteresejies, ta ir tava problema. Tad tu ari paliec zaudetaja, jo redzi tikai dazas tines, kas skali uzvedas, ignorejot visu tev aisberga neredzamo dalu. bet protams, lasit teoriju ir daudz sarezgitak neka noskatities 2 min sizetu par blaujosu feministi youtubee un tad teelot no sevis eksperti :D
11.04.2016 13:40 |

Reitings 6037
Tev šķiet normāli aizliegt sievietēm dienēt armijā, jo ne visas to var? Vīriešus baletā arī aizliegsim, to arī ne visi var.

Nē, man nešķiet, ka armijā sievietēm ir īstā vieta, sorry.
11.04.2016 13:42 |

Reitings 65
Un kas tik slikts ir šajās ieaudzinātajās dzimumlomās?

Tas, ka Tev jau ir noteikts, kas Tev dzīvē jāizdara un visa šī noteikumu kaudze balstās tikai uz Taviem dzimumorgāniem. Turklāt, ja pieturamies pie šī, man ir pilnas tiesības nosaukt jūs visas par dumjām, tikai tāpēc, ka man ir savādāki dzimumorgāni, nekā jums un pieprasīt vadībai, lai man paaugstina algu, jo manai pāriniecei ir savādāki dzimumorgāni un tāpēc nav iespējams, ka viņa darbu dara tik pat labi, kā es.
11.04.2016 13:51 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits