kas liek sievietēm...

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
kļūt par feministēm?
09.04.2016 17:07 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Skumji,ka mūsdienu šķietami inteliģentajā sabiedrībā sievietes tomēr nezina,kas ir feminisms.

Kā jau teicu, feminisma definīcijai un vēsturei ir maz sakara ar to, ko mūsdienās Amerikā un Eiropā dara third wave feministes. Var jau te apgalvot, ka tās zviedru feministes, kas vēlas, lai vīriešus vajadzētu nogalināt nav "īstas" feministes. Un, kad viņas apgalvo, ka Amerikā un Eiropā eksistē izvarošanas kultūra, bet neko nesaka par valstīm, kur sieviešu sišana ir rituāls, kam cauri iet visi zēni, jo tas nozīmē, ka tie kļūst par vīriešiem. Vai arī valstīm, kur sievietēm tiek kropļotas ģenitālijas, kur sievietes uzskata par kaut ko zemāku par vīrieti. Nē, mūsdienu feministēm tā nav problēma.

Viņas traucē faktori kā manspreading, miljoni tiek iesaistīti kampaņā "ban bossy", vienlaikus Irākā tika pieņemts likums, kas aizliedz sievietēm pamest māju bez vīrieša atļaujas un legalizēja laulību ar 9 gadus vecām meitenēm. Saūda arābijā sieviete pie stūres tiek pielīdzināta teroristam.

Tviterī #killallmen neizraisīja nekādas emocijas, bet, kad kāda sieviete iedrošinājās uztaisīt #womenagainstfeminism bars dumju feministu pieprasīja, lai viņas profils tiktu dzēsts. Vienlaikus isis tviterī prasīja padomus, kā nogalināt jordāniešu pilotu. Pret to šīm harpijām nebija iebildumu.

Kamēr Pakistānā sievietes nomētā ar akmeņiem, ja tās izvēlas vīrus, ko neatrada to ģimenes, Amerikā un Eiropā sieviešu problēma ir - spēja instagrrammā likt bildītes ar krūšu galiem.

isis pārdod seksa verdzībā meitenes, kam labi, ja ir desmit gadi, bet mailija sairusa, lai aizstāvētu freethenipple kustību, fotošopā pievieno savu bērnības foto galvu pie pieaugušas sievietes ķermeņa.
10.04.2016 11:18 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es esmu feministe, jo gribu, lai mani šajā pasaulē uztver par "tikpat cilvēku" kā vīrieti.
Es nezinu, par kādām novirzēm te tika runāts, visu diskusiju neizlasīju.
Sieviete, protams, var nebūt feministe, tas ir normāli, ka gribas būt tādā drošā saliņā un neiziet uz konfrontāciju.
Bet mani kaitina tā kategorija, kur sieviete pārliecinoši saka, ka nav feministe, bet pēc tam sūdzas par algu nevienlīdzību, sieviešu apspiešanu un vardarbību pret tām citos pasaules reģionos, to, ka, ja pāris izšķiras, tad bērns paliek vīrietim, abortu aizliegšanu utt utjpr.
Viss tas agrāk bija absolūti normāli. Sieviešu sišana neskaitījās vardarbība, tā bija tikai tāda kontrolīte no vīra puses, lai tās domāt nespējīgās nesāktu pasarg' dies' darīt kaut ko uz savu roku.
10.04.2016 11:24 |

Reitings 3647
Runājot par Sandersu un Hilariju -
-Sanders bija pret karu Irākā, Hilarija bija par.
-Sanders bija pret sadarbības līgumu ar Panamu, jo tas nesniegtu nekādu ekonomisku labumu Amerikai, tikai bagātajiem, kas slēpj tur naudu, lai izvairītos no nodokļu maksāšanas . Hilarija to atbalstīja.
-Hilarija par dažām savām runām no korporācijām un bankām saņem miljonus, un mēģina apgalvot, ka tas neietekmē viņas lēmumus. Sanders vēlas cīnīties pret legalizēto korupciju, kas valda Amerikā.
-Hilarija maina savas nostājas atkarībā no tā, kas viņai ir personīgi izdevīgi. Hilarija maina savus uzskatus katrās vēlēšanās atkarībā no tā, kas tajā mirklī ir populārs. Sanders ir visu mūžu cīnījies par visu amerikāņu līdztiesībām, arī tad, kad tas nebija populāri.
-2008. gadā Hilarija bija pret ieroču reģistrēšanu.
10.04.2016 11:34 |

Reitings 3647
sieviešu apspiešanu un vardarbību pret tām citos pasaules reģionos

Rietumu feministes tas neinteresē, jo viņas baidās būt uzskatītas par rasistēm.
ja pāris izšķiras, tad bērns paliek vīrietim

Realitātē notiek pretēji, izņemot gadījumus, kad māte ir patiešām briesmīga.
abortu aizliegšanu

Latvijā aborts ir atļauts.
Sieviešu sišana neskaitījās vardarbība, tā bija tikai tāda kontrolīte no vīra puses, lai tās domāt nespējīgās nesāktu pasarg' dies' darīt kaut ko uz savu roku.

Latvijā tas tiek nosodīts. Bet, kad sieviete paceļ roku pret vīrieti un bērniem, par vīrieti smejas un bērnu sišanu uzskata par normu. Kad feministe sit vīrieti un uzskata, ka viņš viņai neko nevar izdarīt - vai tā ir vienlīdzība?
Es esmu feministe, jo gribu, lai mani šajā pasaulē uztver par "tikpat cilvēku" kā vīrieti.

Nosauc vismaz piecus piemērus, kad tu netiki uzskatīta "tikpat cilvēks", kā vīrietis?
10.04.2016 11:44 |

Reitings 751
Reģ: 02.12.2015
Ja sievietes grib panākt vienlīdzību ar vīriešiem (lai gan es mūsdienās nevienlīdzību nesaskatu), tad viņām tas ir jāizcīna ar savu prātu un spējām.
Ļoti nepatīk tās īstās vai neīstās, ka nu kurš to uzskata, feministes, kas cīnās ar sava kailā ķermeņa izrādīšanu. Kā var kliegt, ka gribi, lai tevi uzskata par cilvēku, bet tai pašā laikā uzvesties kā dzīvnieks, provocējot uzskatu, ka sievietes ir prātā neattīstīts gaļas gabals. Nepatīk arī tās, kuras nievājoši izsakās par vīriešiem, jo vienlīdzība ir vienlīdz laba attieksme pret abiem dzimumiem, nevis sieviešu pārākums.
Patīk tās sievietes, kuras iegūst izglītību un cīnās par, piemēram, trešo valstu sieviešu tiesībām, jo tur ir ko izcīnīt. Nezinu, kas sievietēm attīstītajās Eiropas valstīs sāp.
10.04.2016 11:55 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
Tiešām liela neizglītotība valda šais komentāros. Kā var spļaut akā, no kuras dzer? Tik ļoti gribas visu savu dzīves jēgu veltīt 20 bērnu dzemdēšanai un audzināšanai un atkarībai no vīra, kurš var būt jebkāds, bet no kura iet prom ir negods? Tās, kas to grib, var droši doties uz austrumiem un kļūt par gaļas lopiem.
10.04.2016 12:16 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Es arī ko zinu par feminismu.
Saule leca no austrumiem, vāverīte pārskrēja pār ceļu, tāpēc bietes šoruden saldas.
10.04.2016 12:22 |

Reitings 751
Mani interesē, kas, kā un kādos veidos kādu sievieti 2015 . gadā Latvijā kāds piespiež dzemdēt 20 bērnus, neļauj šķirt laulību ar nemīlamu vīrieti, neļauj iegūt izglītību, strādāt un pelnīt vienlīdzīgi ar vīrieti.
Agrāk to nevarēja. Tagad var pie mums. Es nesaprotu jūsu sāpi, jo mani neviens vīrietis tā neapbižo. Gan studēju, gan pelnu, gan izvēlos, ar ko būt kopā un vai dzemdēt bērnus.
10.04.2016 12:28 |

Reitings 751
*2016.gadā
10.04.2016 12:28 |

Reitings 5954
KitijaK, 2016. gadā nespiež - tieši tāpēc esi pateicīga feministēm, kas to panāca.
10.04.2016 12:52 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
kitijak, patīk arī, ka tevi kā sievieti izmanto tikai kā seksuālu objektu vairākumā reklāmu?
saproti, pasaule neaprobežojas tikai ar latviju. kur nu vēl vienlīdzība tikai ar atļauju balsot.
10.04.2016 12:56 |

10 gadi
Reitings 2916
Es nesaprotu - tas ir kāds joks?!

No kurienes tad jums tās tiesības ir? No tiem laikiem, kad Dievs jūs uztaisīja no Ādama ribas? Nē?! Ok. Kas viņas panāca? Jūsu vectētiņš? Gestapo? Kas? Vai tikai tās nebija sievietes? Sufražistes un tad visi tālākie atzari, kas tām sekoja - feminisms ir plašākā kustība, kas mūsdienās saglabājusies pēc sufražistēm.
Tas, ka Mailijai neinteresē sieviešu apspiešana, man, goda vārds, ir pilnīgi vienaldzīgi. Mani interesē un miljoniem citas pasaules sievietes arīdzan. Ja jums feminisms asociējas ar Mailiju, tad nu, sorry, es te tērēju savu laiku.
10.04.2016 13:02 |

Reitings 751
Neviena šeit nespēj paskaidrot, kā tieši tiek aizskartas personīgi viņas tiesības tieši šodien tieši vietā, kur dzīvojam; nespēj paskaidrot, par ko cīnās būdama feministe šeit, Latvijā. Es necīnos, jo man nav par ko cīnities, es savas tiesības neuzskatu par apspiestām laikā un valstī, kur dzīvoju.

Būt pateicīgai feministei? Tieši tik lielā mērā, cik esmu pateicīga Tomasam Edisonam, kas izveidoja elektrību, jo bez tās mēs mūsdienās nespētu izdzīvot. Ļoti jauki, ka tā, bet tāpēc es nepaklanos ne feministēm, ne Edisonam.

Saprotu, ka manu pirmo komentāru neviens neizlasīja, bet tikai atbildēja, jo tur uzrakstīju, ka saprotu, ka citur pasaulē arī mūsdienās sieviešu tiesības netiek ievērotas un cīņu ar to es atbalstu. Taču diez vai šīs foruma lietotājas masveidā cīnās par to, lai tiek pārtraukta sieviešu apgraizīšana Āfrikā. Cīnās par kaut ko šādu, citēju foruma feministi
Kā var spļaut akā, no kuras dzer? Tik ļoti gribas visu savu dzīves jēgu veltīt 20 bērnu dzemdēšanai un audzināšanai un atkarībai no vīra, kurš var būt jebkāds, bet no kura iet prom ir negods?

Tikai viņa aizmirst, ka šī cīņa pie mums jau sen ir uzvarēta un sievietēm ir ļauts viss iepriekšminētais. Noderīgāk būtu braukt uz Āfriku un tur darīt pasauli labāku ar saviem uzskatiem. Par Āfriku tikai piemērs, tā var būt jebkura cita teritorija un cita veida reāla, tagad pastāvoša sieviešu apspiešana.

Es atbalstu šīs sievietes: http://www.diena.lv/pasaule/nobela-miera-premija-pieskirta-trim-sieviesu-tiesibu-aizstavem-13907825
Bet es nesaprotu šo:
http://www.sheramag.com/wp-content/uploads/2014/07/FEMEN_2.jpg
http://apollo.tvnet.lv/zinas/feministes-proteste-filmas-sufraziste-pirmizrade/707547
utt.

Pirmais ir reāla cīņa izmantojot savu prātu, bet otrais - stulbums, turklāt šis stulbums visbiežāk notiek Eiropā un ASV, jo tur viss jau izcīnīts, feministēm atliek tikai izdomāt pašām savas problēmas un parādīt savu stulbumu.
10.04.2016 13:15 |

Reitings 5954
KitijaK, mans teksts bija vērsts tām sievietēm, kas feministes uzskata par slimām utt. Nesaprotu, ko tu man piesējies, jo es visu pateicu pareizi - mums ir paveicies, ka tādas feministes savulaik izcīnīja mūsu tiesības, tāpēc saukt feminismu par stulbu ir tas pats kas kost rokā, kas baro.
10.04.2016 14:11 |

10 gadi
Reitings 2916
Tad sanāk, ka jums liekas, ka tiesības ir un viss - iekaltas akmenī un čillojam tālāk.
Paskatieties uz Ameriku - tikko kā Tramps nāktu pie varas, sāktos regress šajā ziņā. Te tiek runāts apmēram tā, it kā gadsimtiem un gadu tūkstošiem ilga apspiešana varētu uz visiem laikiem beigties pāris gadu desmitos, ka tas nav jāaizstāv. (t)
Ne visas feministes cīnās. Tā nav cīņa un tas nav karš. Tā ir kustība, kas ietver noteiktu ideoloģiju un pasaules izpratni. Tāpat kā demokrātija, kā nacionālisms, veģetārisms utt.
10.04.2016 14:20 |

Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
Neviena šeit nespēj paskaidrot, kā tieši tiek aizskartas personīgi viņas tiesības tieši šodien tieši vietā, kur dzīvojam; nespēj paskaidrot, par ko cīnās būdama feministe šeit, Latvijā.

Palau, tu stundu atpakal uzrakstiji komentaru, kura prasi paskaidrojumu. Un ta ka stundas laika bars sieviesu nenesas tev visu skaidrot ka mazam bernam, tu sludini, ka "NEVIENA NEKO NESPEJ PASKAIDROT JO ESAT STULBAS'' Neklusti ludzu smiekliga.

Man japiekrit tam, kas rasta par neizglitotibu.

Tas, ka sievietes sanem mazak oar viriesiem ir fakts, turklat to ir petijusas nevis feministes (jusu vardiem - psihiski slimas sievietes), bet gan ekonomisti un sociologi, jeb intelligenti viriesi ;-) Tas jusu acis noteikti sim pieskirs lielaku ticamibu, jo to, ko saka sievietes, jus defaulta uzskatat par stulbu nepatiesibu.

Piemeram, sobrid lasu Social class in the 21st century, Mike Savage, vins ir internacionala nevienlidzibas instituta direktors, un vairakas vietas vins atsaucas uz faktu, ka sievietes par to pasu darbu sanem mazak. Sociologi ir veikusi entos petijumus, kuros izveido 1 cv un nosuta simtiem kompaniju. Ja cv paraksta ar viriesa vardu, tad sanem vairak aicinajumu uz intervijam, un augstaku sakotnejo algu, neka tad, ja paraksta ar sievietes vardu. Lidzigi petijumi ir par atzimem universitates - par identisku darbu virietis students biezi sanem augstaku vertejumu neka sieviete; tapat stajoties uz magistranturu un doktoranturu sievietem nereti vajadzigi augstaki rezultati neka viriesiem, lai vinas tiktu pie identiska vertejuma un tadejadi vienlidzigas iespejas ieklut universitate. Ir virke daudz dazadu petijumu par lidzigam temam. Bet jus jau par tiem neinteresejaties un tos nelasat, tikai maujat, ka feministes ir stulbas un musdienas seksisma nav.
10.04.2016 15:18 |

Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
International Inequalities Institute tulkojas drusku citadi neka es to atruma iztulkoju.
10.04.2016 15:20 |

Reitings 3647
KitijaK, 2016. gadā nespiež - tieši tāpēc esi pateicīga feministēm, kas to panāca.

Kāds mūsdienu feministēm ar to sakars? Es esmu pateicīga tām sievietēm, kas to panāca, bet šaubos, vai viņas būtu sajūsmā par to marazmu, ko mūsdienās dara sievietes, kas sevi dēvē par feministēm.
10.04.2016 17:44 |

Reitings 3647
kitijak, patīk arī, ka tevi kā sievieti izmanto tikai kā seksuālu objektu vairākumā reklāmu?

Vīriešus arī izmanto kā seksuālus objektus.
10.04.2016 17:45 |

Reitings 3647
Tas, ka Mailijai neinteresē sieviešu apspiešana, man, goda vārds, ir pilnīgi vienaldzīgi. Mani interesē un miljoniem citas pasaules sievietes arīdzan. Ja jums feminisms asociējas ar Mailiju, tad nu, sorry, es te tērēju savu laiku.

Tas bija viens piemērs. Pārējos piemēros mailija nebija pieminēta. Par to gan tu nebiji spējīga komentēt, jo tie fakti un realitāte. Varbūt vēl:

10.04.2016 17:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits