Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

kas liek sievietēm...

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015
kļūt par feministēm?
09.04.2016 17:07 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
un nav tada sova mammas nedienas, it tikai teva nedienas. Un virietis pusmuza ar savu palierlu meitu kas gadu vecam bernam dod pelmenus parkaisitus ar pipariem! un visas kliedza ka tas ok.
12.04.2016 00:07 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Iedomājies situāciju - divi grāmatveži. Vīrietis un sieviete. Ar vienādiem rezultātiem pabeiguši vienu un to pašu skolu un tiek pieņemti vienā darbavietā, vienādos amatos - darāmā apjoms, sarežģītība un atbildība par padarīto vienāda. Tagad iedomājies sevi tās grāmatvedes sievietes vietā. Tev liktos ok, ka vīrietim maksā vairāk, kaut izdarat vienādu darbu, tikai tāpēc, ka viņš ir vīrietis? Tev alga mazāka tikai dēļ dzimuma. Kad sastapsies ar to dzīvē, dziesmiņa nomainīsies.

Tā nenotiek. Bet pastāv vēl viena iespēja - vīrieši biežāk uzņemas risku un prasa algas paaugstinājumu. Sievietes to dara retāk. Tāpēc tevis raksturotajā situācijā pastāv iespēja, ka šis vīrietis paprasīja sev algas pielikumu, to argumentējot ar labiem sasniegumiem darbā. Sieviete to iespējams nedarīja, cerot, ka vadība paši izdomās, ka viņai vajag lielāku algu, viņa varbūt negribēja riskēt.
12.04.2016 00:08 |

Reitings 23705
kapec nejaukt sovu? TA OR NEVIENLIDZIBAS ATTIEKSME dargas! :-P:-P
12.04.2016 00:09 |

Reitings 3647
Šeit pat forumā bija viena meitene (ja nemaldos drostala), kas bija nejauši atklājusi, ka par līdzvērtīgu atbildību un slodzi viņas kolēğis vīrietis saņem vairāk.

Varbūt viņš paprasīja paaugstinājumu, bet viņa - nē.
12.04.2016 00:11 |

Reitings 23705
to ka sievietem alga ir mazaka atzist visa pasaukle.;-);-)
12.04.2016 00:16 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Tā nenotiek. Bet pastāv vēl viena iespēja - vīrieši biežāk uzņemas risku un prasa algas paaugstinājumu.

Notiek gan, notiek. Izkāp beidzot no tā ideālisma, kurā Tu dzīvo. Pat paugstinājums nav jāprasa. Pieņemot darbā uz tādu pašu amatu, vēl diezgan bieži var sastapt tieši attaisnojumu, ka šie amati diezgan atšķirās, tāpēc sievietei un vīrietim ir dažādas algas. Brīnumainā kārtā, kad sieviete aiziet un viņas pienākumus pārņem vīrietis, viņa alga ir precīzi tāda pati, kā otram vīrietim. Bez nekādas algas pielikuma prasīšanas. (Atļaušos gan neminēt šeit, kurš no LV lielajiem uzņēmumiem šādi uzvedās, jo nevēlos sarunu novest uzņēmējdarbības gultnē)
12.04.2016 00:17 |

Reitings 3647
Te nu man radās jautājums, kurā vietā humanitāristus uztrauc fakts, ka kādai sievietei, kaut vai izglītotai un jomā tiešām zinošai, ir jāstrādā lielveikalā tikai tāpēc, ka nozares uzņēmumu personāldaļas ir izdomājušas, ka nevajag šo te sievieti ņemt darbā, jo viņa taču noteikti nav tik gudra, kā vīrietis un tad vēl, droši vien, ka bērnus sadzemdēs, sēdēs BKA un gan jau vispār nekam neder, ko lien, kur neprasa, tas tak nav sievietēm domāts?

Atkarīgs no jomas - ar humanitāro zinātņu grādu ir grūtāk atrast labu darbu. Tā ir realitāte. Ja vairāk sieviešu studēs eksaktās zinātnes, tad vairāk sieviešu pelnīs labāk.
Protams, gan jau var atrast kādu pāri, kam tā ir, bet vairumā gadījumu mājsaimniecības pienākumu sadale ir sekojoša - dara tas, kurš māk, dara tas, kam ir laiks vai dara tas, kam fiziski ir vieglāk izdarīt.

Neticēsi - bet realitātē tā notiek arī vairumā heteroseksuālu ģimeņu. Protams, ja tu nerunā par tuvajiem austrumiem.
12.04.2016 00:18 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ja vairāk sieviešu studēs eksaktās zinātnes, tad vairāk sieviešu pelnīs labāk.

Tev ir 12 un Tu tikko esi izaugusi no pasaku vecuma? Visa pasaule risina jautājumu par to, kāpēc sievieti nepieņem darbā. Pat ar Tevis minēto eksakto izglītību. Tā pati IT joma - sievietes to studē un ne mazums, taču vadošo nozares uzņēmumu darbinieku sarakstos viņas ir atrodamas tādās profesijās kā sekretāres, biroja administratores utt. Vien retā tiešām strādā profesijā, lai gan izglītība ir daudzām un šie uzņēmumi saņem daudzus CV no sievietēm. Inženierēm līdzīga problēma.
12.04.2016 00:26 |

Reitings 3647
Tapec, ka sievietem maksa mazak vienkarsi tapec, ka vinu darbu un spejas verte zemak, neka viriesu Tu protams teiksi ka sieviesu spejas tacu IR zemakas neka viriesiem

Tu, protams, nezini, ko es teikšu. Ja kāda sieviete strādā labāk nekā vīrieši, viņa arī labāk pelnīs. Kā jau minēju - sievietes retāk uzņemas riskus un retāk prasa paaugstinājumu.
Musdienu feminisms lielakoties notiek universitates, teorijas, dazados petijumos. Ja tu par to neinteresejies, ta ir tava problema.

“I feel that ‘man-hating’ is an honorable and viable political act, that the oppressed have a right to class-hatred against the class that is oppressing them.” — Robin Morgan, Ms. Magazine Editor.

“I claim that rape exists any time sexual intercourse occurs when it has not been initiated by the woman, out of her own genuine affection and desire.” — Robin Morgan
Robin Morgan (born January 29, 1941) is an American poet, author, political theorist and activist, journalist, lecturer, and former child actor.

“When a woman reaches orgasm with a man she is only collaborating with the patriarchal system, eroticizing her own oppression.” — Sheila Jeffrys
Sheila Jeffreys (born 13 May 1948), an English expatriate in Australia, is best known as a lesbian feminist scholar and political activist, for her analysis of the history and politics of sexuality in Britain, and for her controversial views on transsexualism.

“All sex, even consensual sex between a married couple, is an act of violence perpetrated against a woman.” —
Catharine Alice MacKinnon is an American feminist, scholar, lawyer, teacher and activist.
12.04.2016 00:38 |

Reitings 3647
Es saprotu, ka komentārs nav man, bet teikt man ir ko. Tikai, pirms es izsakos, nosauc, lūdzu, dažus piemērus, kas tad ir tās vīriešu problēmas, kas neierakstās feminisma idejās?

Depresija vīriešu vidū.
Tiek uzskatīts, ka sievietes tiek izvarotas vairāk, bet patiesībā no izvarošanas (vairāk gan man datu par ameriku) cieš vīrieši.
Vīriešus, kas cietuši no vardarbības ģimenē izsmej. Sievietēm ir palīdzības centri, vīriešiem šādā situācijā nav kur iet.
Vīrieši biežāk cieš no vardarbības.
Par vienādu noziegumu sievietes saņem vieglākus sodus.
Kad sieviete seksuāli uzmācas tīnim, tas netiek kritizēts tik ļoti, kā tad, kad to dara vīrietis.
Kampaņās pret izvarošanu tiek runāts tikai par sieviešu dzimuma upuriem.
Bezpajumtnieku vīriešu ir vairāk, nekā bezpajumtnieču sieviešu.
12.04.2016 00:54 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Ja kāda sieviete strādā labāk nekā vīrieši, viņa arī labāk pelnīs.

Šis te arī caurvijas visos tavos tekstos Raven. Tu vienkārši esi seksiste un uzskati, ka sievietes apriori nevar strādāt labāk - "parasti tā nav"; "parasti neprasa, parasti nedara to vai kaut ko citu".
Un to, kāpēc pēdējā tabula ir šajā diskusijā, es vispār nesaprotu. Feminisms cīnās pret dzimumu stereotipiem, un es domāju, ka tu labi zini, ka ir valstis, kur durvju atvēršanu un izmaksāšanu sieviete uztver teju kā apvainojumu.

Dāmas, jūs varat pieslieties/nepieslieties jebkādai ideoloģijai. Tikai der apdomāt rūpīgi, vai staigāt, sludinot to ne anonīmi, jo redzot šā brīža notikumus pasaulē, var gadīties, ka jums pašām vai jūsu meitām būs nepieciešama sieviešu solidaritāte. Es personīgi nevienai neļautu dzert no akas, kuru pati piespļāvusi.
12.04.2016 07:01 |

Reitings 65
Reģ: 15.10.2015
Un nē - tev nav tiesību nevienu saukt par dumju tikai tāpēc ka tā sagribas, neatkarīgi no tā, tas ir vīrietis, vai sieviete.

Pirmkārt, šis komentārs bija adresēts kādai citai dāmai.
Otrkārt, tur bija minēts, ka vīriešiem visādas privilēģijas ir nepieciešamas un feminisms ir lieka greznība. Atgādināju, kā bija pirms tam. Kā bija laikos, kad feminisma nebija.

Raven
Feminisms pievērš uzmanību tikai sieviešu problēmām ignorējot faktu, ka vīriešu problēmas. Bet tās es pieminēju iepriekšējos komentāros, ko tu ignorēji.

Es neko neignorēju, vienkārši neizlasīju visus komentārus, jo daiļrunīgas muļķības nav mana mīļākā lasāmviela.
Tev vispār ir izpratne, par ko cīnās feminisms? Laikam jau nē, ja spēj te postēt seksistu sazīmētas bildītes par feminisma bezjēdzību. Pieļauju, ka feminismam pēdējais laiks mainīt nosaukumu, citādi tieši tādām aprobežotām personām, kā Tev (Un šoreiz man ir tiesības Tevi tā nosaukt, jo mans viedoklis ir izveidojies no Tavām publikācijām un nav nekādi saistāms ar Tavu dzimumu), šķiet, ka nabaga vīriešiem jāsēž stūrī un jāraud, jo nosaukums cēlies no vārda "sieviete". Feminisms ir par vienlīdzību starp abiem dzimumiem un pret stereotipiem. Vienlīdzību, neatkarīgi no dzimuma.
Ja Tu pārzinātu feminisma idioloģiju, zinātu, ka tad, ja feminisma idejas 100% strādātu dzīvē, abās tās tabulas ailēs, ko publicēji, atbildēm uz katru situāciju būtu jābūt identiskām. Turklāt lasot risinājumus sievietēm, vēl vairāk spiežas ārā autora seksisms - ja sievietei ir zemi ienākumi un nav karjeras izaugsmes, pietiek vien labi izskatīties? Tiešām? Tāpat daudzās citās pozīcijās, kur rakstīts, ka sievietei atliek vien labi izskatīties un situācija atrisināsies. Ja vīrietim nav naudas, tas viss paka*ā? Tiešām?
Vardarbība ģimenē ir viena no briesmīgākajām un visgrūtāk atrisinājamām problēmām. Starp citu, Tu pat nenojaut, ka bieži vien šo problēmu atsakās risināt gan krīzes centri, gan valsts iestādes. Ne vien Latvijā, bet arī pasaulē. Es lietoju vārdu ģimene, jo redzu, ka Tev nav ne jausmas, cik reāli ir pieejama palīdzība sievietei šādā situācijā, Tu kaut ko fantazē par to, ka sievietēm tiek viss un vīriešiem nekas. Pačukstēšu priekšā - arī sievietei teju nepieejama. Kamēr sieviete nav nonākusi ar lūzumiem slimnīcā, tiek uzskatīts, ka nekādas vardarbības nav, nav ko čīkstēt. Vardarbības upurus žēlo vien vārdos, darbos kāds palīdz ļoti reti.
12.04.2016 12:45 |

Reitings 114
Reģ: 18.03.2015
Raven, ir skaidrs, ka tu neko par tēmu nezini, tikai mēģini izfantazēt attaisnojumus tam, kādēļ vīrieši pelna vairāk. Protams, jo viņi ir labāki (kā jau es paredzēju) - ar augstākām spējām, labākās nozarēs, strādā labāk, prasa vairāk naudas u.tml. Feministi, sociologi, psihologi u.c. ir jau sen šīs lietas izpētījuši un šajā pašā baltā dienā joprojām pētī. Tici man, tu neesi gudrākā uz pasaules, kura pilnīgi neko tēmā nerubījot var sēdēt pie datora un izfantazet visas pareizās atbildes uz visiem pasaules jautājumiem, un pārtrumpot tūkstošus zinātnieku ar reāliem empīriskiem pētījumiem.

Bet kā tu attaisnosi manis minēto faktu, ka līdz laikam, kad Lielibritānijā universitātēs studenti rakstīja vārdus uz saviem darbiem, bija liela atšķirība sieviešu un vīriešu vidējos rezultātos, bet kad darbus sāka iesniegt bez vārdiem un uzvārdiem, šī atšķirība izzuda? Kā tu izskaidro faktu, ka nosūtot CV ar vīrieša vārdu, tev ir lielāka iespēja tikt uzaicinātai uz interviju un tev piedāvās (bez prasīšanas) augstāku algu, nekā tad, ja tu šo pašu CV parakstīsi ar sievietes vārdu? Lūdzu, izfantazē kaut ko, man bus interesanti lasīt. Tāpat ir veikti pētījumi ar maziem bērniem, kuriem testos ir vienādas fiziskās spējas. Kad bērnu vecākiem prasa novērtēt, kā viņi domā, ar kādām sekmēm viņu bērns var veikt fizisko uzdevumu a, b, c, d, vecākiem, kuri savu bērnu zina vēl labāk nekā priekšnieks padoto, dēlu spējas uzskata par augstākām, nekā tās patiesībā ir, un meiteņu spējas par zemākām.

Ir veikti simti dažādu pētījumu, un lai uz tiem uzdurtos, pat specifiski feministiska literatūra nav jālasa. Daudzus esmu uzgājusi, lasot par tieslietām, par likumdošanu, par pedagoģiju. Pietiks fantazēt, un uzskatīt zinātniekus par tik stulbiem, ka viņi pilnīgi acīmredzamas lietas ignorē, un tikai tev vienai tās ir zināmas. Tavi argumenti pret feminismu ir līdzvērtīgi fanātisku kristiešu argumentiem pret evolūciju - tā nevar būt patiesība, jo neviens pērtiķis zoo dārzā par cilvēku nav pārvērties. Arguments balstīts neziņā.
12.04.2016 14:00 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!