Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Vai vērts

Reitings 220
Reģ: 14.01.2016
Sveiki! Gribēju jautat pēc godīga jūsu viedokļa , vai ir vērts studēt, ja piekrītat tad ko ir vērts ko galīgi ne . Gribu dzirdēt pieredzes , jo redz, cits ar bakalauru tiesību zinātnēs sēž rimī kasē, a cits ar 12 klasēm šiverējas pa savu biznesu .
Nevaru izlemt, varbut to naudu ieguldīt kur citur kā studijās, kas zin izmācīties, pec 4 gadiem vai vispār būšu kādam vajadzīga.. Un nebūs beigu beigās ne šis , ne tas .
06.04.2016 19:34 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Redzi... Jā, ir cilveki, kas ar 9 klašu izglītību bīdīs savu biznesu, un cilveki, kas ar 2 maģistra grādiem sēdēs pie kases.

BET - ar visu to, ja tev ir, teiksim, 22-24 gadi, un tu sāc no "entry level position", tad ar augstako izglītību tomēr būs vieglāk, bieži vien.

Un otra lieta - ir arī tāda lieta kā studijas budžeta grupā. Nav tā, ka bez 2 tūkst gadā studēt tu nevarēsi. IT studijās ir milzīgs budžeta vietu skaits, un ne tikai. Ja neesi pārliecināta par studiju programmas izvēli (slikts arhitekts, slikts jurists un slikts ārsts nekad labi nepelnīs, pat ja kaut kā izvilks studijas), tad maksāt, manuprāt, nav isti vērts - nav tādu profesiju, kurās labi apmaksāts darbs būs 100% (vai kaut vai 80%).

Es tavā vietā tēmētu uz budžeta vietu, sakarīgāko no tā, kur tiec. Un tad jau domātu. Strādāt var paralēli studijam, aiziet prom un iestāties citur var jebkura laikā. Kamēr nesāksi studēt, neuzzināsi, vai joma interesē, vai nē. Es pametu studiju programmu, kurā iestājos, lai gan vidusskolā man tā joma patika. Pabeidzu studijas jomā, kas vidusskolā neinteresēja.
06.04.2016 21:29 |

Reitings 47
Reģ: 16.03.2015
Nū, tas ir sarežģīts jautājums. Es arī zinu cilvēkus, kas ar vidusskolas izglītību vien jau dažu gadu laikā sāka pelnīt ļoti labi. Un zinu cilvēkus ar ļoti labu izglītību, kas jau tuvu pie 30 pelna ne īpaši vairāk par minimālo.

Ja neesi pārliecināta, pastrādā gadu, vai divus. Paskaties, kā patīk darbs, cik viegli/grūti izsisties, un varbūt beigās izlemsi tomēr studēt. Varbūt arī ne.
06.04.2016 21:36 |

Reitings 731
Reģ: 07.11.2015
Manuprāt, studēt vērts ir tikai to, kas tiešām interesē. Ja nekas no studiju iespējām nespēj ieinteresēt, tad nav vērts izniekot gadus, kuru laikā varētu strādāt un pelnīt. Pati savā laikā studēju tikai studēšanas pēc, nepabeidzu un pametu studijas, jo vienkārši neinteresēja. Augstākā izglītība mūsdienās vairs īsti nav faktors labam darbam.
06.04.2016 21:53 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits