Ehh tu manu domu tā arī neesi sapratusi. Var arī nekārtot neko, tici man, var arī to papīra lapiņu nopirkt, bet nu vēlreiz. Kurš šeit būs ieguvējs?
labi , labi ... es jau saprotu , ka vieglāk vainot visu ko tikai ne sevi... šis līdzīgi kā ar resnumu , pie tā arī vainīgi visi tikai ne pats... Nepatīk man cilvēki, kas vispirms vaino citus it īpaši tik nekonkrētas lietas , kā valsts , sabiedrība, darba devēji u.c mošķi
Neko nevar nopirkt, te nav Krievija. Dzīvē ir daudz citu lietu, ko mācīties un baudīt, nevis mocīt valodas,kas nesaista un neinteresē. Paplašini savu domu par ieguvēju definīciju.
Un kā vēl var Krievu valoda man traucē baudīt dzīvi? Tieši kā?
Doma tāda, ja negribi mācīties kādu priekšmetu, valodu nu vienalga ko, nedarbojies sfērā, kur tas ir nepieciešams. Protams, ka dzīvē viss nevar patikt un interesēt, bet neviens nespiež tev strādāt kasē par pārdevēju
Tourniquet - par to ka šī valsts ir tāda kāda ir. Tici man, iesēžoties deputāta krēslā nebūsi ne kripatu labāka par tiem, kas tur sēž. Tik daudz dažādu asiņu latviešos sajauktas, nav brīnums ka tik sačakarēti un nekas nepieder. Ne mums kāds īstens latviešu ēdiens, ne savs mugurkauls.
Tas nebija jāsaprot tik tieši. Tikai tik daudz lai saprastu, ka paši vien esam tādi, kas tur valdības krēslos. Patīk vaidēt, bāzt kabatā un spēlēt pēc citu noteikumiem.
Kur es teicu, ka tev kaut kas traucē? Es uzskatu, ka nevis latvietim Latvijā ir jāmeklē nozare, kur strādāt, lai krievu valodu nevajadzētu, bet krievam ir jāmācās valsts valoda.
Paši sevi apzogam, spiežot uz krievu valodu
Ņemot vērā milzīgo konkurenci darba tirgū, ir tikai loģiski, ka darbadevēji pieprasa abu valodu zināšanas. Nezināsi tu, zinās kāds cits. Un man tomēr liekas, ka attīstītā saniedrībā cilvēkiem nebūtu jāstrīdas par valodu zināšanu/nezināšanu. Tā ir tikai tā cilvēka problēma.
Kā jau minēju, mani neapzog, krievu valoda man neliedz mācīties citas valodas. Bet nu pastāsti man lūdzu, kurā nozarē, izņemot apkalpojošo, ir jāmāk krievu valoda? Ja tev darbs nav ar cilvēkiem un darba devējs nav krievs, kuram ir kontakti krievijā, neviens tev nevar prasīt šo valodu. Un apkalpojošajā sfērā prasa arī angļu valodu, ņemot tūristu skaitu šeit, kāpēc par šo nav nekāds cepiens. Tā ir elemetāra darba prasība, tāpat kā tev telemārketingā prasīs labas pardevēja spējas, tāpat darbā ar cilvēkiem prasīs valodu zināšanas.
Un atkārtošos jau 1000x.. mani sākotnēji teksti bija tiem, kas māk, BET NERUNĀ!!
Un tu iedomājies, ka esi visa epicentrs un es runāju tieši par tevi?
es māku, bet nerunāju, nu un? mana izvēle, ja krievam kaut ko vajag, lai runā latviski