Krievu valoda- IR VISUR?

Reitings 489
Reģ: 17.04.2015
Sveikas.
Patreiz kad esmu darba meklējumos,manī derdzās viena lieta..Krievu valodas zināšanas!
Vai tiešām nevar atrast normālu un labu darbu ja nezinu krievu valodu?!
Atbilstu visām citām prasībām,taču tā krievu valoda mani patreiz ļoti iegāž. Saprast, es saprotu viņu,bet lasīt vai rakstīt tajā nemāku, un viss jau ir aizmirsies jo visu laiku komunicēju latviešu/angļu valodā..

Vai tiešām šīs valodas nezināšana ir liela barjera lai atrastu darbu?
29.03.2016 17:05 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Es neesmu latviete. Latviešu valodu iemācījos pašmācības ceļā, ja kas.

Tu dzīvo Latvijā? Cik gadu vecumā pārcēlies uz Latviju? Vai arī tu esi dzimusi Latvijā?
29.03.2016 22:28 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Es personīgi ar visiem krieviem runāju latviski. Es nevienu nespiežu runāt latviski, bet MAN NAV AR VIŅIEM JĀRUNĀ SVEŠĀ VALODĀ. Tas,ka Latvijā nezina krievu valodu- piedodiet nav un tai nav jābūt mūsu problēmai.

Diezgan aprobežoti.. gribētu redzēt kā tu dodies ceļojumos, ja, piemēram, brauc uz Franciju, Itāliju, Spāniju, Beļģiju utt. uzreiz mācies viņu valodu? Ir tikai loģiski, ka uzrunā cilvēkus tur angliski (es personīgi cieņas dēļ pat iemācos kaut kādas pamatfrāzes arī viņu valodā), nav taču obligāti jāpārvalda valsts valoda.

Kā jau šeit minēja, katra valoda, ko cilvēks iemācās ir tikai un vienīgi viņa paša ieguvums, un ja godīgi, man pat patīk parunāt ar kādu krieviski, jo ikdienā krievi nav apkārt, līdz ar to vismaz pa retam sanāk praktizēties. Tie krievi, kas te dzīvo un nemāk valsts valodu, tā jau ir viņu problēma..

Autorei - parasti krievu valodu prasa apkalpojošajā sfērā un tas ir tikai normāli, iedomājieties, cik daudz krievu tautības cilvēku šeit ir, piemēram, viņš aizies uz restorānu, kur viesmīlis ne vārda viņam neatbildēs tā saucamo principu dēļ (:D), nu labi, viņš vienu reizi pamocīsies, vairs tajā restorānā kāju nespers. Kurš no tā būs zaudētājs? Tikai un vienīgi restorāna īpašnieks. Ja būtu īpašnieces lomā arī prasītu krievu un angļu valodu, un vēl pārbaudītu, lai ir labā līmenī. Šādi cilvēki Latvijā netrūkst, vidēji cilvēki māk runāt 3 valodās, tāpēc tie kas nemācēs paliks otrajā plānā. Un ko tad par angļu valodu nav nekāds cepiens, par tūristiem un ārzemniekiem, kas šeit uzturās?Iesaku mācīties, mācīties un vēl reiz mācīties. :)
29.03.2016 22:28 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Gabija? Angļu valoda? Haha. Francijā Tev parādīs vidējo pirkstu, viņi runā TIKAI savā valodā vairāk vai mazāk, Beļģijā arī ne īpaši labi iet ar angļu valodu, Austrijā vēl kaut cik, bet arī nekas dižs..viņi ir pašpietiekami, drīzāk pateiks, lai ej prom, kā runās ar Tevi angļu valodā, kuru nemaz nesaprot :-D
29.03.2016 22:30 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Esmu dzimusi Latvijā. Ģimenē neviens latviešu valodā nerunāja, tikai krievu. Līdz skolas laikam pati iemācījos +/- skarīgi latviešu valodu un bērnībā vecākiem palūdzu, lai sūta latviešu skolā. Talāk jau viegli aizgāja
29.03.2016 22:30 |

10 gadi
Reitings 2916
Reģ: 27.08.2009
Es domāju mierīgi šobrīd vari pieteikties apkalpojošā sfērā, nezinot krievu valodu. Es teiktu, ka vismaz 7 no 10 vietām tevi paņems, jo Latvijā apkalpojošā sfērā vairs nav, kas strādā. Es pat vairākus gadus atpakaļ esmu strādājusi kādos 3 darbos apkalpojošā sfērā, nezinot krievu valodu. Nezinu joprojām. Šobrīd strādāju starptautiskā uzņēmumā, vēlāk - valsts iestādē, ja krievu valodas dēļ nekur citur netikšu, vai ārpus Latvijas. Es prognozēju, ka ilgi šī latviešu jauniešu diskriminācija neturpināsies, jo nāk cita paaudze, un pie līdzšinējiem darba devēju noteikumiem pēc gadiem 5 akūti trūks darbinieku vispār kā tādu.
Mani tiešām pārsteidz vairāki komentāri. Visur Eiropā, Amerikā ir normāli jaunietim zināt tikai dzimto valodu. Tas nav apsveicami, bet tā ir pilnīga norma. Tas nav mans izdomājums, es pazīstu daudz un dažādu valstu jauniešus. Bet, lūk, ja latvietis nav dzimis bilingvālā ģimenē, tad oj, oj, oj, ko tad tu mums te iedomājies, neizglītotais jampampiņ.. Un kāda vēl skatīšanās kartē?! Pazīstu vairākas francūzietes. Tavu brīnumu, tikai viena no viņām runā kaimiņu spāņu valodā un divas - vāciski. Arī vāciete, ko pazīstu, poliski nerunā. Itālieši un itālietes pat angliski runā ļoti vāji, kur nu vēl lai kādu valodu mācītos.
29.03.2016 22:32 |

Reitings 1830
Reģ: 02.06.2009
Excite + Gluži manas domas. :)

Protams ir labi zināt valodas. Jo vairāk, jo labāk.
Bet man šķiet stulbi, ka ir daži krievvalodīgie kas uzskata, ka man Latvijā dzīvojot ir obligāti jāzina viņu valoda. :-|
29.03.2016 22:33 |

Reitings 3647
gabijagabija, tevis minētajās valstīs bieži vien nerunā angļu valodā, bet kaut kā jau cilvēki tiek galā. Bieži vien paļaujas uz žestiem.
29.03.2016 22:33 |

Reitings 12990
Raven, tā arī bija, Francijā pusdienas pasūtīju ar mokām, bet nu kaut kā jau izbraucām...
29.03.2016 22:35 |

Reitings 255
Reģ: 18.02.2016
Gabija? Angļu valoda? Haha. Francijā Tev parādīs vidējo pirkstu, viņi runā TIKAI savā valodā vairāk vai mazāk, Beļģijā arī ne īpaši labi iet ar angļu valodu, Austrijā vēl kaut cik, bet arī nekas dižs..viņi ir pašpietiekami, drīzāk pateiks, lai ej prom, kā runās ar Tevi angļu valodā, kuru nemaz nesaprot

Tā nu gan nav, nekad šajās valstīs nav bijusi problēma ar angļu valodu. :)
29.03.2016 22:36 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
wee, ja nav noslēpums, cik valodās runā?

latviešu ir mana dzimtā , krievu es zinu tik pat labi , runāju bez akcenta , skolā esmu mācījusies vien 2 gadus , lasu tekoši , tākā rakstu ( ar pildspalvu ) tik reti , varētu būt ne tik perfekti , bet nu ja vajadzētu , es pēc2 dienām jau esjas tekoši rakstītu. Diezgan labi zinu angļu valodu , esmu dzīvojusi 2 vasaras anglijā ģimenē un apmeklēju tur valou skolu , braucu mācīties tieši valodu. Esmu mācījusies vācu valodu intensīvi 3x nedēlā pie privātskolotājas 5 gadus , bet tas bija ļoti sen un tā uz sitiena diez vai ko sakarīgu pateiktu , bet esot Bulgārijā , ar vāciešiem viesnīcā pat parunāju , mani saprata un es arī visu sapratu , vien tas , ka sen , sen nebiju dzirdējusi un runājusi. Un vēl es mazliet runāju spāniski , sarunvalodas līmenī vairāk par lietām kuras saistītas par un ēdieniem, dzērieniem, un tādām sadzīviskām lietām , nekas nopietns , bet pie noteikuma , ka sarunu biedrs ir skaidrā , piedzērušies spāņi ir katastrofa - neko nesparotu :D
29.03.2016 22:37 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Gabija? Angļu valoda? Haha. Francijā Tev parādīs vidējo pirkstu, viņi runā TIKAI savā valodā vairāk vai mazāk, Beļģijā arī ne īpaši labi iet ar angļu valodu

Tā nu gan nav, esmu bijusi abās nosauktajās valstīs un jā, esmu dzirdējusi šo uzskatu, ka francūži nerunā angliski, nu nezinu, kur jūs tādus satikāt? Visi cilvēki ko satiku (manā vecumā un +10) spēja ar mani uzturēt sarunu. Beļģijā varbūt izglītības līmenis gan bija zemāks, bet veikalos un restorānos saprasties var. Spānijā, piemēram, restorāns ļoti atvainojās un uzreiz pasauca viesmīli, kas spēja komunicēt angliski. Likās ļoti patīkams žests :)

Tas nebūtu normāli, ja tūristam katrā galamērķī būtu perfekti jāpārvalda valsts valoda.
29.03.2016 22:38 |

Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Mani tiešām pārsteidz vairāki komentāri. Visur Eiropā, Amerikā ir normāli jaunietim zināt tikai dzimto valodu. Tas nav apsveicami, bet tā ir pilnīga norma

Visur Eiropā? Tiešām, dura, tiešām? Pat tādās valstīs kā Luksemburga, Šveice, Ukraina? :D
29.03.2016 22:38 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Gabija, tu tachu esi stulba (t) ja es aizbraucu uz to pashu Franciju ATVALINAAJUMAA vai BRIIVDIENAAS, man nav jaazin un jaasaak maaciities franchu valoda, jo tajaa valstii es uztureeshos tikai mazu briidi. Bet tie krievi kas ir dzimushi un augushi LATVIJAA un joprojaam nezin latvieshu valodi, neiztur nekaadu kritiku. Taadi bezkaunjas ne vaarda nedzirdees krievu valodaa no manas puses!
29.03.2016 22:39 |

Reitings 3647
Esmu dzimusi Latvijā. Ģimenē neviens latviešu valodā nerunāja, tikai krievu. Līdz skolas laikam pati iemācījos +/- skarīgi latviešu valodu un bērnībā vecākiem palūdzu, lai sūta latviešu skolā. Talāk jau viegli aizgāja

Tad es neuzskatu to par sasniegumu, ka pat iemācījies latviešu valodu. Ir ieceļotāji no dažādām valstīm ,kas diezgan ātri apgūst latviešu valodu pašmācības ceļā. Es visu mūžu dzīvoju vietā, kur krievu valodā runāja ļoti maz cilvēku, bet tik un tā to apguvu saprotu ļoti labi. Vienīgi akcents man pašai šķiet briesmīgs, jo nelietoju praksē, tas mani arī attur no valodas lietošanas.
29.03.2016 22:39 |

Reitings 12990
Es arī esmu bijusi abās nosauktajās valstīs... un ar mani neviens angliski nerunāja.

Kā arī - vai Tu uzskati, ka krievi, kas šeit dzīvo vairākās paaudzēs, uzskatāmi par tūristiem?
29.03.2016 22:40 |

10 gadi
Reitings 2916
Man arī ir bijušas problēmas iepirkties angļu valodā gan Parīzē, gan Nīderlandē caurbraucot. Polijā bija vieglāk iepirkties angliski nekā pirmajās divās.

Francijā tā ir tīri attieksme un princips, jo franču valodai ir būtībā tāds pats statuss ES institūcijās kā angļu.
29.03.2016 22:40 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Raven, manis pēc. Man problēmu ar valodām nav un man nevajag, lai kāds to uzskata par sasniegumu. :D
29.03.2016 22:42 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
man jau šķiet , ka tās lielākās problēmas un brēku ceļ tieši tie kuri nezin valodas , nav sliktu valodu, jo vairāk tu tās zini , jo labāk tev pašam ...
Štrunts vēl , ja cilvēks zin tikai ENG valodu , kas ir viņa dzimtā , bet apobežoties tikai ar latviešu valodu ir skumji...
29.03.2016 22:43 |

10 gadi
Reitings 2916
Visionam sākās. :D Sorry par savu milzīgo kļūmi. Es tiešām pazemīgi atvainojos. Man vajadzēja lietot terminu "Rietumeiropā" (nevis Eiropā) un "pārsvarā" (nevis visur).
29.03.2016 22:43 |

Reitings 170
Reģ: 16.03.2016
Bet tie krievi kas ir dzimushi un augushi LATVIJAA un joprojaam nezin latvieshu valodi, neiztur nekaadu kritiku. Taadi bezkaunjas ne vaarda nedzirdees krievu valodaa no manas puses!

nevienu tava kritika nepiš :D ne vārda nedzirdēt no tevis ir dieva dāvana, nevis sods
29.03.2016 22:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits