Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Mentālās problēmas.

Sveiki!
Mani kaudze neapmierina ar savu izskatu jau varākus gadus, kopš brīža, kad skolā mani visi apcēla un nosaukāja par neglīteni, bomzi un norādija uz visiem iespējamajiem un neiespējamajiem trūkumiem. Jā, man bērnībā nav bijusi daudz naudas un dzīvoju diezgan nabadzīgi, kad vecāki nepirka ne drēbes, ne kosmētiku, bet salasīja no citiem cilvēkiem vai ļaunākajā gadījumā paņēma no miskastes.
Man ir grūti par to runāt, jo nav neviens ar kuru varētu aprunāties par šo lietu, bet tas mani nomoka jau ilgi.
Man ir drausmīgas pašvērtējuma problēmas. Tūlīt beigšu skolu pēc dažiem mēn., bet es jūtos kā pilnīgs un absolūts dārzenis. Mani vecāki pameta, kad biju maza, visu laiku dzīvoju pie vecmāmiņas, kurai arī par mani bija vienalga - tik iedeva ēst un viss. Protams, esmu pateicīga par pajumti un ēdināšanu, bet ar to nepietiek.
Tagad apcelšana un nepareizā audzināšana ir atstājusi lielas sekas - esmu pilnīgs dārzenis. Kad ieraugu sevi spogulī - gribās to spoguli vienkārši sasist.
Es nedaru neko, atzīšos, nekopju sevi, jo mājā nav ne dušas, ne vannas. Mazgājos labi ja 1 reizi 2 mēnešos. Arī par veselību nerūpējos - ja saslimstu neārstējos, līdz ar to ir ielaistas jau daudzas slimības. Neprotu komunicēt arī ar cilvēkiem.
Pat uzkrāsojoties un sakopjoties (kas notiek labi ja reizi mēnesī) nejūtos labi un liekās, ka izskatos kā pretīga krople.
Un beigās mans uzskats ir tāds - kāda jēga sevi kopt un mazgāties, ja skaistāka nepalikšu? Sevis kopšana nesamazinās manu degunu, neatjaunos matus, nepadarīs tos taisnus, nenoņems ādas pumpas, kuras man ir iedzimtas utml. Neredzu jēgu no sevis kopšanas.
Dzīvoju pagātnē, kad biju maza, nebija arī ar ko aprunāties par situāciju skolā. Es nezinu ko darīt, kā mainīt sevi. (t)
12.03.2016 12:06 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Suudiigi tev! Strikis un ziepes naaks paliigaa!
12.03.2016 12:08 |

10 gadi
Reitings 1288
Reģ: 29.01.2009
Suudiigi tev! Strikis un ziepes naaks paliigaa!

Stulbā trolle (t)

Ja es sevi nekoptu, tad cilvēki no manis bēgtu. Tici man, tā arī būtu pārējām.
Tādēļ parūpējies par sevi. Ja sevi kopsi, tad varbūt pašapziņa paaugstināsies.
12.03.2016 12:23 |

10 gadi
Reitings 1288
ko tu darīsi pēc skolas beigšanas?
12.03.2016 12:23 |

Reitings 211
Reģ: 29.11.2015
Pirmā lieta, kas tev palīdzēs - beidz par to visu laiku domāt. Es varu derēt, ka šīs domas tavā prātā ir 24/7. Realitātē tā problēma nav tik liela, bet visu laiku to savā prātā maļot, tu to uzpūt daudzreiz lielāku, līdz tā pilnībā aprij tavu dzīvi. To es saku no pieredzes, pusaudžu gados man pašai bija dažas domas, ar kurām biju kā apsēsta, bet jēgas nekādas. Tikai tik, ka pati sevi dzenu depresijā. Katru reizi, kad šīs domas tavā prātā atgriežas, piespied sevi domāt par kaut ko citu, piespied sevi kaut ko darīt, novērst uzmanību. Ar laiku tava uzmanība būs jau dabiski vairāk vērsta uz pasauli tev apkārt, un tev pašai būs vieglāk dzīvot. Tev vispār ir kādas intereses un aizraušanās, izņemot apsēstību ar savu izskatu? Tici man - izskats ne tuvu nav viss, nenovel visas savas problēmas uz izskatu, negaidi no tā pārāk daudz. Raksturs, personības izaugsme ir daudz svarīgāki.

Nākamais - sāc savu dzīvi mainīt. Ok, vecāki tevi pameta un vecvecākiem par tevi ir vienalga. Visticamāk, vecāki tevi pameta tādēļ, ka viņu vecāki (kas par tevi nerūpējas) viņus audzināja tieši tik pat sliktā veidā. Un viņu vecākus vecāki audzināja tieši tāpat, utt., utt. Šī ir nopietna problēma, tādas parasti ģimenē iet no paaudzes paaudzē, jo vecāki bērniem ieaudzina uzvedības modeli. Tev ir no šī cikla jāizraujas. Sāc ar to, ka mācies ar cilvēkiem komunicēt, iepazīt viņus un draudzēties. Atrodi kādu, kas tev patīk, un sāc runāt, vienkārši pasaki čau, kā iet, parunā par kopīgām interesēm, viss. Iesaisties kādos ārpus-skolas pasākumos vai nodarbībās, kur ir iespēja satikt cilvēkus.

Kāda jēga sevi kopt? Tāda, ka laba dzīve nesastāv no 1-2 lielām lietām, bet no milzum daudz sīkumiem, kas dzīvi padara dzīvošanas vērtu. Tāpēc arī par veselību jārūpējas, jāmeklē hobiji, un citi sīkumi jādara, jo tie summējas un tevi vai nu ceļ augšā, vai gremdē arvien dziļāk.

Tā kā beidz skolu, tev ir ļoti laba iespēja lietas darīt citādi. Neatkarīgi no tā, vai gribi studēt vai strādāt, tu uzsāc patstāvīgu dzīvi, pieņem visus lēmumus par sevi, un vari no šīs bedres izrāpties.
12.03.2016 12:30 |

Diezgan nejēdzīgi.

Jāmazgājas gan ir , saprastu ja to darītu piemēram 3x nedēļā .. bet 1x 2mēn... (t)(t)

ar to Tu varētu sākt.. Mazgājies biežāk :D :D Kā Tu nesmirdi , tad jautājums?? Ja ej skolā, taču nedrīkst smirdēt meitene.
Gan jau sportazālē ir dušas utt. Izmanto. Sarunā kādu, lai pa vakariem vari vnk izstaigāt dušas..
Pumpas. daudzām vidusskolā tādas ir. Un tāpat sejas ir ok, ja ir sakoptas.
12.03.2016 12:37 |

nejēdzīga situācija. Nevaru pat iedomāties :/ Žēl, ka nevari izbaudīt skolas gadus. ļoti žēl.
Bet dažiem tas ir lemts, visur ir atstumtie. dēļ ārienes, nabadzības, uzvedības utt.
cik atceros, nekas labs ar viņiem nav noticis arī šobrīd.. bija kādi 3 smerdeļi mums skolā.. tādi paši ir arī 30gados, kādi bija 10- 17 gados .. tas ir skumji.. ka tas nemainās.

Ko iesaku- lasi grāmatas, mazgājies. Neveido sevi dīvainu, kura visus un sevi ienīst. Un neviens Tev neliedz sapņot! Sapņo ;) Gūsti kaut kripatiņu labu emociju.. vienalga kā .. tās pašas grāmatas, labas grāmatas.. nevis tas kas plauktā. Ej uz bibleni. tur visādi dīvaiņi ir, un Tevi pieņems labāk kā skolā noteikti
12.03.2016 12:43 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
LSD iespaidā tapusi tēma?
12.03.2016 12:45 |

Reitings 638
Pirmais - vai tiešām ir tik sūdīgi, ja var izvēlēties tik foršu niku? :D Kompliments vismaz tam.

Otrais - nabadzība un sūdīgi apstākļi nav gluži attaisnojums tik krasai higiēnas neievērošanai. Cilvēki arī dziļos laukos, bez tekoša ūdens, var sevi apmazgāt kaut ar vēsturiskiem paņēmieniem - drāniņa un bļoda ūdens. Ieteiktu sākt ar to, jo tas tieši ietekmē pašsajūtu un skatu uz dzīvi. Sevi - primāri jākopj pašas dēļ. Atklāšu Tev daudzu filozofu un rakstnieku pārliecību - dzīvei, pa lielam, mistiski konceptuālās jēgas nav, mēs te esam lai plenderētos apkārt.
Otrs - kādēļ Tev šķiet, ka skaistums ir tikai atbilstošs standartiņiem ar taisniem matiem u.t.t. ? Esi jau sakarīgā vecumā, lai uztvertu info par to, cik mākslīgs un nepatiess, degradējošs ir viss šis skaistuma kults - un nav starpības - salīdzina sevi ar sapumpētajām insgtagram beibēm vai 'dāmām' bēšos kostīmiņos. Ne viens, ne otrs nav nedz pareizs, nedz veselīgs psihei, ja tiek pieņemts kā vienīgā pārliecība par skaistumu.
12.03.2016 12:45 |

meitenei ir jāmazgājas, jāvelk tīras drēbes kā minimums, veļa..
tik daudz jau nu vari.. sāc ar to.. neko tas nemainīs pa lielam, bet pati mož sev labāk patiksi.

tak pohuj ja nav dušas.. paņem kaut vai kādu trauku.. ūdens taču ir..
12.03.2016 12:47 |

a mož čist trolle. markas paņēmusi, tagad dzejo.. :D zini, ja esi kaifā, nesēdi netā :D
12.03.2016 12:49 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Markas mutē. :D
12.03.2016 12:54 |

ja šī ir dzeja, tad pārcepināsi smadzenes ar savu skābi :D :D jeb othodā jau ej :D p.s LSD tiešām var nosvilināt pauri... ja to lieto stulbas vecenes. ir labākas metodes :D tīrākas par markām :D
LSD ir urļiku manta, kuri maskačkā sēž pieturās , un huiņu gvelž
12.03.2016 12:55 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Ja ir tik smagi, zvani Bērnu uzticības telefonam vai kādam krīzles centram. Viņi tevi uzklausīs un sazināsies ar instancēm, lai apzinātu reālo situāciju. Kad pati saņemsies, aizej nomazgāties kaut vai bļodā ar ūdeni. Tas ir vajadzīgs tavai veselībai un labsajūtai. Ar šo vajadzētu arī sākt, un pēc tam aizies pārējās lietas.
12.03.2016 12:59 |

Reitings 19
Reģ: 27.05.2014
Ļoti skumji. Padomā, Tu kādreiz izaugsi un varēsi savu dzīvi veidot tieši tādu kādu vēlēsies. Neieciklējies uz to jo tas ir tikai viens posms (jaunība) kurā tu būsi šāda. Bet paies laiks un iestāsies darbā iespējam izīrēsi dzīvokli ar labierīcībām, varēsi pati iepirkt drēbītes un kosmētiku, būt tāda kādu vēlies sevi redzēt. Ir noteikti ļoti grūti tikt pāri šim, bet iesaku mazgāties bļodā katru dienu, uzliec mūziku kas tev patīk un tiec tam pāri, nomazgājies uzreiz jutīsies daudz daudz labāk. Tīrs ķermenis-tīra galva. Es pat dažreiz padomāt nevaru, kad neesmu nomazgājusies vai netīra. Kosmētiku var arī lētu nopirkt, bet ir jāgrib sevī kaut ko mainīt un iespējams nemaz problēmas nav tajā, ka Tu nemazgājies bet daudz dziļāk, piemēram joprojām sāp tas ka Tevi ir pametuši, bet tas neatrisināsies uzreiz bet ar laiku, ir jāpiedod un jāaizmirst, jo ar to lieko bagāžu- sāpīgām atmiņām, nevarēšanu piedot, ir ļoti grūti tikt uz priekšu.
Skaties uz priekšu , iztēlojies kā Tu guli vannā pēc darbadienas, skan relaksējoša mūzika un Tu dzer karsto šokolādi. neviena nav esi tikai Tu- pieaugusi un pašpārliecināta. Kad Tev ir ļoti grūti iedomājies šo ainu savā galvā, detaļas kāda būs vanna, kā smaržos burbulīši, kādu kakao dzersi, visu līdz sīkumiem un tad Tev to ļoti sagribēsies. Iesaku arī to uzzīmēt, arī tad, ja Tu nemaz nemāki zīmēt, lai tā aina Tev ir priekšā un Tu to ļoti vēlētos. Pat vari iedomāties ko citu, savu dzīvokli kāds Tev būs, kad sāksi strādāt iztēlojies to kad Tev ir ļoti grūti. Ja Tu sevi vari iedomāties tādos apstākļos tas piepildīsies. ;) Domu spēks ir milzīgs, ja domāsi, ka esi neglīta tādu redzēs Tevi arī citi.
12.03.2016 13:00 |

kurai arī par mani bija vienalga - tik iedeva ēst un viss. Protams, esmu pateicīga par pajumti un ēdināšanu, bet ar to nepietiek.

100% troll tēma.. līdz ar to IGNORE

šādā situācijā, aprakstītajā, Nu neliktu pateicību par pajumti, un ēdināšanu. Un vispār, tādā stilā nerakstītu.

Tā ka .. 100% fake.. Kaut kāda sīka grazele pirmo reizi tikusi pie markām.

Ignorēt un viss. ;)

Turklāt, pretīgi , šādā veidā trollēt. nožēojami.. Jo dažiem cilvēkiem ir problēmas.. un daži varbūt grib palīdzēt, kaut vai veltot savu laiku padomam.. :D
tā ka kaifo zem segas, ja tiešām esi kaifā. ja slikts trips, iedzer kolu :D

Tēma slēgta :)
12.03.2016 13:01 |

nu tiešām ir troll :)

stāsta ka vecāki mazai ņēmuši kosmētiku no miskastes, tad stāsta ka vecāki mazu pametuši, tad ka vecāki kosmētiku ņēmuši no citiem cilvēkiem utt.. :D

nolādēta trollene.. labāk būtu balto iešņaukusi.. nevis lēto sūdu kas pis smadzenes.
domā ar galvu, mazā dura.. neņem visu ko dod. dranķi dod.. laba manta ir jāpērk un jameklē. :D

un ja tēma būtu reāla.. Cilvēku kurš 1x 2 mēnešos pamanītu, ja ne pamanītu , tad saostu kaut vai skolas vadība. Ja nē , tā jau būtu skolas bezatbildība, nolaidība. Sen būtu ziņots par šādu nelabvēlību ģimenē.

Pretekle kas to sacer.. pretīga dorne! Ir cilvēki, kuriem rūp līdzcilvēki.. un tu te gribi tērēt citu emocijas un laiku.. Nolādētā , lētā kuce, kura vakar gan jau paķēra markas no netīras urlas rokas.

IGNORE
12.03.2016 13:25 |

Reitings 144
Reģ: 27.05.2014
Labi vismaz, ka internets un dators ir pie kura pakunkstēt, nevis ko sākt darīt lietas labā :-D8-)
12.03.2016 14:32 |

Рижская зажигалка, mans niks atspoguļo vismaz zināšanas ķīmijā.
Otrkārt, man nav problēmas te ievietot savu fotogrāfiju vai linku uz facebook un draugiem.lv, lai saprastu, ka tā NAV troll diskusija.
Treškārt, paldies meitenēm par atbalstu.
12.03.2016 14:33 |

Reitings 421
Reģ: 18.11.2015
iemet linku! gribu paskatīties,vai tev tiešām vajag palīdzību,padomu;/ vai nu arī tiešām,kāds te baigi troļlo.
12.03.2016 15:03 |

10 gadi
Reitings 1288
Otrkārt, man nav problēmas te ievietot savu fotogrāfiju vai linku uz facebook un draugiem.lv, lai saprastu, ka tā NAV troll diskusija.

iemet linku! gribu paskatīties,vai tev tiešām vajag palīdzību,padomu;/ vai nu arī tiešām,kāds te baigi troļlo.

Nekādā gadījumā to nedari!!!
12.03.2016 15:14 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits