Pirmā lieta, kas tev palīdzēs - beidz par to visu laiku domāt. Es varu derēt, ka šīs domas tavā prātā ir 24/7. Realitātē tā problēma nav tik liela, bet visu laiku to savā prātā maļot, tu to uzpūt daudzreiz lielāku, līdz tā pilnībā aprij tavu dzīvi. To es saku no pieredzes, pusaudžu gados man pašai bija dažas domas, ar kurām biju kā apsēsta, bet jēgas nekādas. Tikai tik, ka pati sevi dzenu depresijā. Katru reizi, kad šīs domas tavā prātā atgriežas, piespied sevi domāt par kaut ko citu, piespied sevi kaut ko darīt, novērst uzmanību. Ar laiku tava uzmanība būs jau dabiski vairāk vērsta uz pasauli tev apkārt, un tev pašai būs vieglāk dzīvot. Tev vispār ir kādas intereses un aizraušanās, izņemot apsēstību ar savu izskatu? Tici man - izskats ne tuvu nav viss, nenovel visas savas problēmas uz izskatu, negaidi no tā pārāk daudz. Raksturs, personības izaugsme ir daudz svarīgāki.
Nākamais - sāc savu dzīvi mainīt. Ok, vecāki tevi pameta un vecvecākiem par tevi ir vienalga. Visticamāk, vecāki tevi pameta tādēļ, ka viņu vecāki (kas par tevi nerūpējas) viņus audzināja tieši tik pat sliktā veidā. Un viņu vecākus vecāki audzināja tieši tāpat, utt., utt. Šī ir nopietna problēma, tādas parasti ģimenē iet no paaudzes paaudzē, jo vecāki bērniem ieaudzina uzvedības modeli. Tev ir no šī cikla jāizraujas. Sāc ar to, ka mācies ar cilvēkiem komunicēt, iepazīt viņus un draudzēties. Atrodi kādu, kas tev patīk, un sāc runāt, vienkārši pasaki čau, kā iet, parunā par kopīgām interesēm, viss. Iesaisties kādos ārpus-skolas pasākumos vai nodarbībās, kur ir iespēja satikt cilvēkus.
Kāda jēga sevi kopt? Tāda, ka laba dzīve nesastāv no 1-2 lielām lietām, bet no milzum daudz sīkumiem, kas dzīvi padara dzīvošanas vērtu. Tāpēc arī par veselību jārūpējas, jāmeklē hobiji, un citi sīkumi jādara, jo tie summējas un tevi vai nu ceļ augšā, vai gremdē arvien dziļāk.
Tā kā beidz skolu, tev ir ļoti laba iespēja lietas darīt citādi. Neatkarīgi no tā, vai gribi studēt vai strādāt, tu uzsāc patstāvīgu dzīvi, pieņem visus lēmumus par sevi, un vari no šīs bedres izrāpties.