Par šoppingu un summām

Reitings 790
Reģ: 08.11.2015
sveikas un sveiki,

es vēlējos ierosināt tēmu par iepirkšanos, noteikti, ka ir jau kaut kad bijusi, bet anyway...
cik daudz naudas trīs mēnešu laikā Jūs iztērējat uz šopingu?
Jautājums ir reizi trīs mēnešos, jo es pienjemu, ka ne visi papildina garderobi, tā, ka to var saukt par šopingu, ik mēnesi.
Kā arī, aizbraucot celjojumā -ne tādā, kas ir veltīts tieši šopingam, bet gan parastā celjojumā, cik daudz mēdzat iztērēt šopinga dienā?
Šeit, laikam nevajadzētu sākt runāt par tām summām kas sākas nēsājot Inbal Dror kleitas, Viktorihas Bekhemas rokas somas un Tom Ford uzvalks vīram-lētais gals. Bet par vidējo cenu kategoriju.
09.03.2016 21:09 |

Reitings 1852
Reģ: 21.02.2010
es ,piemeram, dusas zeleju lietoju ari skujot kajas, putu vieta. un lietoju ari vannas putu vietaa
10.03.2016 17:06 |

Reitings 2558
Reģ: 01.04.2014
Par apģērbu iepirkšanos kā tādu, es ļoti maz tērēju, jo vienkārši sapratu, ka man nav vajadzīgs skapis, kurā puse no drēbēm netiek valkātas. Es ļoti cenšos pārdomāt savus pirkumus un vispār valkāju to, kas ir skapī. Nu varbūt gada griezumā vidēji trijos mēnešos iztērēju 100 eiro.
10.03.2016 17:15 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Nesaprotu šīs diskusijas jēgu - nekad taču summas nebūs vienādas meitenēm, kuras pelna, 300 eur un 2000. Bet nu ok. Ļoti grūti izrēķināt konkrētu summu - ir mēneši, kad nopērku vienu krekliņu - teiksim, 70-80 eiro. Bet ja, piemēram, pirms ziemas sezonas ir nepieciešams gan mētelis, gan zābaki, gan vēl šis tas - tie jau būs 6-7 simti. Vispār, dažreiz nevaru savaldīties un notriecu daudz šmotkās. Mēģinu laboties, bet kaut kā nesanāk :D
Ar atvaļinājumiem tā pati situācija - atkarībā no tā, kur braucu. Varu nenopirkt vispār neko, bet, piemēram, Grieķijā nopirku kažoku. Tā kā vidējo summu nav iespējams aprēķināt (t)
10.03.2016 18:51 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kāpēc jūs tik ļoti uztrauc, tas, cik citi tērē apģērbos, pārtikā sadzīves ķīmijā utt.?
Jūs gribat sev apstiprināt savu normālību, vai citiem uzsvērt savu pārākumu?

Iztiksim bez drāmas, ok? Jā, man šķiet, ka 3 pudeles dušas želejas un 3 ķermeņa sviesti mēnesī ir krietni par daudz.. man. Nekur neesmu minējusi, ka tas ir normāli vai nenormāli un attiecīgi normāli ir tikai tā, kā daru es. Un ne citādi. Bet tas man tāpat neliedz izteikt savu viedokli un brīnīties par kādām lietām. Tāpat Tev ir tiesības brīnīties par ko citu tik tālu, kamēr nesāc citam mācīt kā jādzīvo.
10.03.2016 18:54 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Peec dazhu atbildeem skiet , ka pat lepojas , ka izteeree tik daudz . Godigi sakot tadi cilveki riebjas (t)
10.03.2016 21:11 |

10 gadi
Reitings 10604
Reģ: 16.07.2009
Es esmu par to, lai pasauli cilvēki nepiecūkotu ar ķīmiju (labāk darīt to maximāli maz). Viss taču agri vai vēlu nonāk zemē, gruntsūdeņos, utt. (Labi, es iemetu tos 5 tamponus mēnesī WC podā...sorry). Es runāju par to tonnu ar veļas mikstinātājiem, podu beržamajiem, toksiskajiem šķīdinātājiem, utml . Un tā labprātīgā ķermeņa piesūcināšana ar visādiem draņķiem...! Mjā. Bet nu tā esmu es. :D ar saviem prusakiem galvā.
10.03.2016 21:30 |

Reitings 2728
Apģērbam sev, vidēji ap EUR 200.00 uz trīs mēnešiem. Iepērkos tikai atlaižu laikā un diezgan minimālos apmēros, jo pa lielam man jau viss ir. Pērku tikai tad, kad reāli VAJAG, nevis ieraugu un GRIBAS.

Par sadzīves ķīmiju - lietoju diezgan mazos apmēros. Regulāri pērku tikai trauku tabletes+sāli, jo katru dienu sanāk piekraut pilnu. Veļu mazgāju ar Neutral pulveri, neizmantojot mīkstinātājus u.tml., jo veļas žāvētājs fantastiski labi uzfrišina apģērbu. Ķīmiju pērku tikai WC podam un plītij, visu citu tīru/dezinficēju ar tvaika slotu.
p.s. Un tām, kas brīnās, ka katru dienu sanāk pa veļas mašīnai - mums arī tā ir (2 pieaugušie+bērns), jo ik pa 10 dienām mainām gultas veļu, drēbes pārmazgāju pēc 2-3 valkāšanas reizēm, dvieļus mainām ik pa 3 dienām.. savācas katru dienu ko mazgāt.

Man lielu ietaupījumu radījusi beigšana vazāties pa Drogām u.tml. veikaliem. Dušas želejas, šampūnus, ķermeņa sviestus sūtu no www.iherb.com. Reizi gadā kopā ar māsu sūtām sejas kopšanas līdzekļus no www.cocooncenter.co.uk. Bet visam citam eju pakaļ tikai ar sarakstu - ja man vajag zobu pastu, tad tikai Elmex un neko citu, lai kāda būtu atlaide citām. Ja vajag lūpu balzāmus, tad arī tikai Lip Smackers un neko citu. Kopš beidzu eksperimentēt un pirkt katru 3.lietu, ko citi iesaka kā labu, sanāk labi ietaupīt un nevilties dažādos līdzekļos.
10.03.2016 21:51 |

Reitings 2728
Man gan šķiet loģiski, ka izlietojot 3 dušas želejas mēnesī, pretim vajag 3 ķermeņa sviestus, īpaši, ja želejas ir no sintētisko želeju klāsta, kas ādu izsausina.
Vai arī ir lielāks ķermeņa laukums, kas jāapmazgā un jāieeļļo :D
10.03.2016 21:52 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Kā var tik daudz tērēt dušas želejas ? :D Man 1 pudelīte stabili mēnešus 4-5 derīga . Tās dušas želejas tik labi puto , ka tur pietiek tak vienreiz nospiest , nevis spiest vēl un vēl . Šampūnu lietoju arī nospiežot tikai vienreiz, sanāk kāda pusauja , to arī iemasēju . Jopcik , cik daudzas neracionāli visu tērē un vēl lepojas , ka tik daudz iztērē . Un kā var pirkt kaut kādu sūda krekliņu par 70 eur ? Tas krekliņš no zelta ? Un tādus krekliņus jāpērk katru mēnesi ? Kur tad izslavētā kvalitāte , ja jau jāpērk tik bieži jaunus ?
10.03.2016 22:16 |

Reitings 643
Reģ: 12.05.2015
Iepirkšanās ir mana vājība un atkarība, neliegšos. Patīk jaunas lietas, patīk smukas drēbes un apavi. Summas neminēšu, nav nozīmes, bet kaut ko jaunu iegadājos vairākas reizes mēnesī. Piemēram, šomēnes esmu sevi iepriecinājusi ar kurpēm, diviem džemperīšiem un dažiem apģērbiem ceļojumam.
Kosmētiku pērku reti, tikai pēc nepieciešamības.
10.03.2016 22:37 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Summas neiziet daudz,jo šobrīd ir ierobežoti naudas līdzekļi,katrā ziņā,daudz nav.:-/ Kādi 50 eiro,varbūt.:-/
11.03.2016 01:39 |

Reitings 4298
Kur jums tik daudz naudas lupatām?

Ja pērk lupatas, tad naudu tiešām vajag daudz, jo lupatas izskatās briesmīgi jau pēc 1-2 mazgāšanas reizēm. Man šķiet, ka retāk nopērkot kvalitatīvu apģērbu, nekā katru mēnesi pērkot lupatas, gala rezultātā sanāk pat ietaupīt. Protams, ja vien gribas katru dienu vilkt kaut ko citu un vienu un to pašu apģērba gabalu nelietot vairāk par pāris reizēm, tad cita lieta.
11.03.2016 08:19 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Bet kāpēc netērēt, ja var atļauties? Cilvēki, kuri daudz tērē, daudz arī pelna, tātad arī daudz strādā. Kāpēc lai es smagi strādātu, bet liegtu sev prieku nopirkt dārgu dušas želeju, kvalitatīvu WC papīru, nevis to pelēko sū***, vai jaunu kleitu, jo tā vienkārši iepatikusies?
Citam tas viss nav svarīgi, viņš arī neiespringst ne uz pelnīšanu, ne uz tērēšanu.
Par patēriņu runājot - man ir viens pazīstams pāris, pie kura agrāk bieži ciemojos, viņiem katru nedēļu bija jaunas ziepes noliktas. Reāli tie divi cilvēki nedēļā (!) iztērēja 2gab (!!!) ziepes. Vienas vannasistabā, otras virtuvē. Es runāju par parastām roku ziepēm kā Dove utml. Cik bieži ir jāmazgā rokas un kā jāsaputo, lai to dabūtu gatavu? Tā sieviete vēl sūkstījās, ka nevar atļauties nopirkt foršas ziepes, skatās, kuras lētākas, jo pārāk daudz iziet.
11.03.2016 12:04 |

Reitings 5884
Reģ: 25.08.2013
Ā, un augstāk minētais pāris, dzīvojot Rīgas centra dzīvoklī, iztērē 18 kubus ūdens mēnesī. Nevis privātmājā, bet dzīvoklī!! Viņiem nav ne bērnu, ne mājdzīvnieku. Reiz ieskatījos viņu rēķinā salīdzināšanas nolūkos un nošokējos.
11.03.2016 12:06 |

10 gadi
Reitings 1698
Es atkal nesaprotu, KĀ vienu dušas želējas pudelīti var lietot 4-5 mēnešus. Man max pietiek 1,5-2 mēnešiem, katru dienu mazgājoties. Bet nu, whatever.
Kāds sakars ar lepošanos? Es, godīgi sakot, vispār līdz šim nebiju aizdomājusies par jautājumu, vai es racionāli lietoju dušas želēju/šampūnu utt. Ja izbeidzas, eju un nopērku, viss. Ja man gribās daudz putas un vienā mazgāšanas reizē iztērēt daudz dušas želējas, to arī daru, neredzu problēmu, tie mazgāšanas līdzekļi jau nemaksā tiiiik daudz.

luizelza, ja Tu nesaproti, ka var pirkt krekliņu vai ko citu par 70 vai cik tur eiro, Tev tas arī nav jādara! Priecājies, ka neesi daļa no "patēriņa sabiedrības" :D Man patīk konkrēti zīmoli, kurus arī pērku un man nevienam par to nav jāatskaitās. Atbildot uz jautājumu par kvalitāti - pērku bieži jaunās drēbes, jo 1) patīk iepirkties un 2) apģērbi ātri apnīk. Neredzu problēmu, ne jau Tavu vai kāda cita naudu es tērēju!
11.03.2016 12:40 |

Reitings 619
Reģ: 09.10.2012
pirkumi kopš jaunā gada:
1. soma (150), zabaki (60), salle (50), dzinsi (30), 2 skrienamie apavu pari (40).
kopā 330
no kosmetikas esmu pirkusi tikai loreal acu tusu.
12.03.2016 10:10 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)