ko domājat par šo statistiku?

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015

08.03.2016 11:01 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
*id - it :-D
08.03.2016 19:06 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Vīrieši mēdz biežāk prasīt algas paaugstinājumu un paaugstinājumus amatā. Sievietes vai nu kautrējas, vai nav par sevi pārliecinātas.
08.03.2016 19:07 |

Reitings 41
Atsūtīsi, lūdzu, kādu linku uz kādu no šiem pētījumiem? Mango.lv neskaitās. Savādāk tieši šādi raksti norāda uz rasisma un feminisma izpausmi.

Rasisms un feminisms ir vienādojami kādā veidā? Tādā, ka abi beidzas ar ''isms''?

Peterson Institute for International Economics
An increase in the share of women from zero to 30 percent would be associated with a 15 percent rise in profitability.

No Hārvardas pētījuma, vadības efektivitātes novērtējums

Credit Suisse Research Institute, The CS Gender 3000: Women in Senior Management
Higher payout ratio: Companies that have at least on woman on the Board of Directors have seen an average payout ratio of 38% since 2005 vs 32% at companies with no female directors.

DDI: in the companies that have the top 20% of financial performance, 27% of leaders are women. Among the bottom 20% of financial performers, only 19% of leaders are women.

Desvaux, Devillard-Hoellinger, Meaney: A business case for women.
firms that had three or more women in senior management scored higher on all dimensions directly linked to financial performance than firms with no women at the top

tālāk meklē pats
08.03.2016 19:08 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
bet pa lielam šis pierāa tikai to , ka lai pelnītu nadu izglītība nav galvenais un , ka mācīties var arī tāpat vien savam priekam , neviss , lai obligāti kotētos darba tirgū ....:-)
08.03.2016 19:13 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Atkal jau Wee- +.

Un jā- ok, pētījums. Resultāti, ir ok.. Tas, ko es vēlētos zināt precīzāk.. Vai rezultāt ir tikpat pārliecinoši, ja Valdes locekļi VISI ir sievietes. Turklāt es uzskatu, ka, konkurējot, piemēram, divām sieviešu kosmētikas firmām, kurās katrā, ir pieņemsim, pa 5 valdes locekļiem- labāk veiksies tai, kurai ir vismaz viens vīrietis valdē.

Tai pat laikā- es daudz vairāk lieku akcentu uz socioniku, nevis dzimumu. Respektīvi- īpašībām, kas katram cilvēkam piemīt. Cik cilvēks, neatkarīgi ir ētisks, cik intraverts vai sensors. Cik ļoti plāno, vai, gluži otrādi- neplāno savas darbības..
08.03.2016 19:24 |

Reitings 41
tapēc, ka sievietei tai laikā ir svarīgākas nodarbes. Viņai jāpaspēj uztaisīt vakariņas ( nē , ne tapēc , ka vajag un vīrietim nav roku , bet tapēc, ka viņa pati grib ), viņai ( protams ir izņēmumi ) ir bērni , kurus viņa grib redzēt vairāk par 1-1,5h dienā.

Man personīgi šķiet ciniski rakstīt, ka sievietei ''svarīgāka nodarbe'' ir skriešana mājās, lai gatavotu vakariņas vīram, nevis strādāšana, lai kļūtu par ministri, izcilu žurnālisti, vai uzņēmuma vadītāju. Bērnu man nav, bet grūti iedomāties, kādēļ ar viņiem katru darba dienu jāpavada kopā pa 4 stundām. Un darot ko? Un tad vēl brīvdienās arī? Jēzus, ļauj taču viņiem pabūt vienatnē, ar draugiem, ne tikai piesietiem mātei!

bet pa lielam šis pierāa tikai to , ka lai pelnītu nadu izglītība nav galvenais un , ka mācīties var arī tāpat vien savam priekam

Vai arī, kā uzskata Eiropas pētnieki un pat Latvijas Labklājības ministrija - ka sievietei izglītība maz ko dos, jo ir pārāk daudz diskriminācijas.
08.03.2016 19:25 |

Reitings 41
Vai rezultāt ir tikpat pārliecinoši, ja Valdes locekļi VISI ir sievietes. Turklāt es uzskatu, ka, konkurējot, piemēram, divām sieviešu kosmētikas firmām, kurās katrā, ir pieņemsim, pa 5 valdes locekļiem- labāk veiksies tai, kurai ir vismaz viens vīrietis valdē.

Tu vispār neesi sapratis, ko tie pētījumi apgalvo :D

Tai pat laikā- es daudz vairāk lieku akcentu uz socioniku, nevis dzimumu. Respektīvi- īpašībām, kas katram cilvēkam piemīt. Cik cilvēks, neatkarīgi ir ētisks, cik intraverts vai sensors. Cik ļoti plāno, vai, gluži otrādi- neplāno savas darbības..

Protams, jo kādēļ ticēt empīriskiem datiem, no tūkstošiem dažādu uzņēmumu dažādās valstīs, ja var ticēt no pirksta izzīstai pseidozinātniskai teorijai? :D
08.03.2016 19:28 |

Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
Bērnu man nav, bet grūti iedomāties, kādēļ ar viņiem katru darba dienu jāpavada kopā pa 4 stundām.

Nu, tad jājautā-kas tev vispār ir?? darbs, nauda-kāda tam visam nozīme, ja nav pēctecības. Paldies Dievam, visi tik tupi nespriež, savādāk cilvēce jau sen būtu izmirusi:D
08.03.2016 19:31 |

Reitings 41
Nu, tad jājautā-kas tev vispār ir?? darbs, nauda-kāda tam visam nozīme, ja nav pēctecības. Paldies Dievam, visi tik tupi nespriež, savādāk cilvēce jau sen būtu izmirusi

Jā, atvaino, ka savos 24 gados vēl neesmu laidusi pasaulē 6 bērnus, kauns un negods jebkurai sievietei kā es :D :D
08.03.2016 19:34 |

Reitings 11162
bet grūti iedomāties, kādēļ ar viņiem katru darba dienu jāpavada kopā pa 4 stundām.

jo bērnos ir jāiegulda, lai pēcāk ko saņemtu , nē ne naudu, bērni nevar augt pašplūsmā , tas nav suns vai kaķis kurru babaro , izved ārā un papaijā . Man patīk spēlēties ar meitu un viņai ar mani un tas ir normāli , mans bērns vēlas laiku pavadīt ar mani un tā tam ir jābūt. Jābrīnas , ja kāda no pusēm pēc labas gribas to negrib. Bērnam nav neviena tuvāka un mīļkāka par mammu !

Un darot ko? Un tad vēl brīvdienās arī? Jēzus, ļauj taču viņiem pabūt vienatnē, ar draugiem, ne tikai piesietiem mātei!

Tu jauc bērnus ar pusaudžiem un ja runa ir par pusaudžiem , tad es tev droši varu teikt , ka ballītes būs neatņemama sastāvdaļa manās mājās

lai kļūtu par ministri, izcilu žurnālisti, vai uzņēmuma vadītāju.

ar ko sliktāk ir būt par izcilu pavāru , skolotāju ? arī ministri kādam ir jāskolo un jābaro ...

Dzīvē ir jādara tas , kas sagādā prieku un piepilda tavu dzīvi , ja tu jūties labi , esot ministre vai valdes locekle A/S - lūdzu , bet tava statiska rāda , ka vairums sieviešu piepildījumu un realizāciju atrod , esot citos amatos un citās jomās ...
08.03.2016 19:37 |

Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
Jā, atvaino, ka savos 24 gados vēl neesmu laidusi pasaulē 6 bērnus, kauns un negods jebkurai sievietei kā es

Nu, ja būs, tad varbūt sapratīsi, kāpēc ar viņiem pavadīt 4 stundas dienā nav nemaz tik daudz, kad pusaudža gadi sākas, jā, tad viņiem vecāku vietā citas prioritātes, bet līdz tam....
08.03.2016 19:39 |

Reitings 11162
vienkārši , man šķiet absurdi strādāt , lai pelnītu naudu , kuru atdot svešai tantei , kamēr tā pavada laiku ar manu bērnu , jo es strādāju. Pie noteikuma, ka mana ģimene to ar atļauties
08.03.2016 19:43 |

Reitings 960
Reģ: 04.02.2016
Sanāk, ja bērns grib pavadīt laiku ar tēvu tā jau ir problēma?
Arī strādājošs tētis var būt vismīlākais cilvēks, katram savs ;)
08.03.2016 19:44 |

Reitings 11162
es nesaku , ka strādājoš tētis nav mīļš, bet māte ar bērnu vajada vairāk laika un tieši viņa ir tā , kas ieliek pamatus bērna attīstībā un pasaules uzterē , vismaz lielāko daļu
08.03.2016 19:48 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Simpatizē wee uzskati šajā jautājumā :)
08.03.2016 19:50 |

Reitings 41
jo bērnos ir jāiegulda, lai pēcāk ko saņemtu , nē ne naudu, bērni nevar augt pašplūsmā , tas nav suns vai kaķis kurru babaro , izved ārā un papaijā . Man patīk spēlēties ar meitu un viņai ar mani un tas ir normāli , mans bērns vēlas laiku pavadīt ar mani un tā tam ir jābūt. Jābrīnas , ja kāda no pusēm pēc labas gribas to negrib. Bērnam nav neviena tuvāka un mīļkāka par mammu !

Neapšaubu, ka tavs bērns vēlas ar tevi pavadīt laiku un viņam nav neviena mīļāka.
Starp citu, ārvalstīs veikti interesanti psiholoģiski pētījumi, kas rāda, ka bērniem ar strādājošām mātēm, kuras viņi patiesi redz to 1 stundu dienā un pārējā laikā aug pašplūsmā, ir spēcīgāka personīgā identitāte, psihe, un ievērojami mazāk neirožu, nekā mājsaimnieču bērniem, kuri ir mātes uzraudzībā kā vien pārnāk no bērnudārza. Bērnam nav vajadzīgs pavadīt ar vecākiem katru mīļu brīdi, tas var pat stāties ceļā bērna psiholoģiskai izaugsmei.

ar ko sliktāk ir būt par izcilu pavāru , skolotāju ? arī ministri kādam ir jāskolo un jābaro

Un tu domā, ka piemēram pavāram vai skolotājam, kas grib kļūt par izcilību, ir jāpastrādā tikai 8h dienā piecreiz nedēļā, un viss? Pat sliktam skolotājam ir lielāka slodze par šo, kā tas ir vispārzināms!

bet tava statiska rāda , ka vairums sieviešu piepildījumu un realizāciju atrod , esot citos amatos un citās jomās ...

Mana statistika rāda, kur šīs sievietes strādā, nevis viņu piepildījuma līmeni. Domāju, ka lielākā daļa sieviešu ar prieku jau šodien pieņemtu paaugstinājumu amatā, nevis atvairītos, ka nē, nē, viņas ir laimīgākas bez paaugstinājuma!
08.03.2016 19:53 |

Reitings 55
Reģ: 30.01.2016
man vispār nepatīk šī sieviešu un vīriešu salīdzināšana , es negribu, kā sieviete darīt to pašu ko vīrietis

+++++
08.03.2016 19:53 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Man gan nesimpatizē wee uzskati šajā jautājumā, tajā pat laikā viņa vismaz lieto kaut kādus argumentus, kamēr veselam baram citu te nāk ārā tikai mamuti, pavardi un ogu vākšana. Godīgi sakot man šāds izpratnes trūkums uzdzen nelabumu. :-/

Priecīgu 8. martu, Starptautisko Sieviešu līdztiesības dienu!
08.03.2016 19:56 |

Reitings 11162
zini ir vēl viena opcija , var strādāt ar bērnu . Nē , to nevar ņemt uz ministriju , bet ar to var lieliski šūt , cept kūkas , gatavot kosmētiku , adīt .... ja tev tas nepatīk vai tu to uzskati par mazākas ievērības cienīgu vai domā , ka tur ir jāgulda mazāk pūļu tu kļūdies. Sieviete nav tas pats , kas vīrietis un otrādi , viņiem , pa dzīvi , ir dažādas intereses un tā tam būs būt !
08.03.2016 19:58 |

Reitings 11162
jocīgi uzrakstīju , bet es ceru , ka domu var saprast :)
08.03.2016 19:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits