ko domājat par šo statistiku?

Reitings 41
Reģ: 12.05.2015

08.03.2016 11:01 |

Reitings 41
kāds vēl nicinājums ? es labāk cepu kūkas , kamēr vecis sēž sapulcē.... un es negribu mainīties ar lomām , es negribu lai sveša tante auklē manu bērnu kamēr ,es pildu priekšnieces pienākumus. Katram ģimenē ir sava vieta, pienākumi un atbildība .... nu tik vienkārši.

Tā kā rakstīji, ka gribi tieši pretējo - nevis izbēgt no vienlīdzības ar vīrieti bet no vīrieša vienlīdzības ar tevi - tad precīzāk būtu teikt, ka negribi redzēt savu vīru cepam kūkas un auklējam bērnu.

nu bet tik pat labi mēs varam padiskutēt , kapēc mājsaimnieces pārsvarā ir sievietes , neviss vīrieši!?

Starp citu, ļoti labs diskusiju temats! Kāpēc?

Tas ir no manis neatkarīgs novērojums, nevis mans izgudrojums.

Drīkst zināt šī novērojuma avotu?
08.03.2016 17:37 |

Reitings 2062
Reģ: 31.10.2015
Arvien vairaak saaku piekrist wee .
Ja agraak man likaas , ka wee ir slikta mamma ,ar katru teemu saprotu , ka wee speej daudz vairaak izdariit sava beerna deelj , nekaa dazha laba "pareizaa karjeriste" .
08.03.2016 17:39 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Starp citu, ļoti labs diskusiju temats! Kāpēc?

jo no seniem laikiem vīrietis nes mamutu sieviete , to gatavo un auklē bērnus .... es tiešām nesaprotu , kas tur ir diskutējams ... dabā tā ir iekārtos , mēs čibinamies pa māju , vīrietis gādā, lai būtu par ko čubināties
08.03.2016 17:41 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Drīkst zināt šī novērojuma avotu?
Sabiedrība, kas nav noslēpta ne tev, ne man. Pati rakstīji par šādu novērojumu 17:21.
08.03.2016 17:55 |

Reitings 41
jo no seniem laikiem vīrietis nes mamutu sieviete , to gatavo un auklē bērnus .... es tiešām nesaprotu , kas tur ir diskutējams ... dabā tā ir iekārtos , mēs čibinamies pa māju , vīrietis gādā, lai būtu par ko čubināties

Varbūt derētu nedaudz vēsturi pastudēt. Kopš seniem laikiem gan vīrieši, gan sievietes ir strādājuši. Nodrošināt sievu un 5 bērnus varēja tikai vīrietis ar augstiem ienākumiem, jebšu aristokrātija, kas vienmēr ir bijusi ļoti mazs procents sabiedrības. Turklāt, ja pastudēsi vēl arī antropoloģiju, uzzināsi par daudzām sabiedrībām, kurā vīriešu un sieviešu lomas nepavisam nav tādas, par kādām tu tās uzskati ''jau no dabas'' un ''kopš seniem laikiem''
08.03.2016 17:56 |

Reitings 41
Sabiedrība, kas nav noslēpta ne tev, ne man. Pati rakstīji par šādu novērojumu 17:21.

Tad jau tas tomēr ir tavs izgudrojums :D
08.03.2016 17:57 |

10 gadi
Reitings 3734
Turklāt, ja pastudēsi vēl arī antropoloģiju, uzzināsi par daudzām sabiedrībām, kurā vīriešu un sieviešu lomas nepavisam nav tādas, par kādām tu tās uzskati ''jau no dabas'' un ''kopš seniem laikiem''
Pastudēsim arī bioloģiski. Kas skrien ātrāk, lai nomedītu mežacūku? Vīrietis. Kas prot veiklāk apieties ar ieročiem (vai automobili)? Vīrietis. Ja kādā kultūrā kaut kas ir bijis ačgārni, tad tas nenozīmē, ka ir bijis pēc dabas likumiem.
08.03.2016 18:02 |

Reitings 41
Kas skrien ātrāk, lai nomedītu mežacūku? Vīrietis. Kas prot veiklāk apieties ar ieročiem (vai automobili)? Vīrietis. Ja kādā kultūrā kaut kas ir bijis ačgārni, tad tas nenozīmē, ka ir bijis pēc dabas likumiem.

Vecīt, kā saprotu, tu bieži skrien pēc mežacūkām, lai būtu ko sievai galdā likt :D
08.03.2016 18:05 |

10 gadi
Reitings 3734
Vecīt, kā saprotu, tu bieži skrien pēc mežacūkām, lai būtu ko sievai galdā likt
Viņas skrien pakaļ man, jo man nav sievas! :D
08.03.2016 18:08 |

Reitings 279
Reģ: 20.12.2015
nu jau panesās atkal :D Manuprāt, sieviete un vīrietis vienkārši viens otru papildina, un viss. Ne viens, ne otrs nav spējīgs izdzīvot, attīstīties viens pats (kā suga, ne kā indivīds). nav te labāku, nav sliktāku-katram savs. tēmu var slēgt, lai dzīvo mūžīgā saskaņa vīriešu-sieviešu pasaulē, sveiciens 8.martā :D
08.03.2016 18:10 |

Reitings 649
Reģ: 06.11.2012
Jāsaka, ļoti intersants jautājums. Neesmu lietas kursā par statistiku, jo tas viss nav tik vienkārši. Kaut vai tikai vecuma skala nav tikusi ņemta vērā, bet vispārēji aptuveni tā arī varētu būt.

Tomēr es vēlos vērst uzmanību uz kādu citu aspektu, par ko nekad neviens neiedomājas. Kam vispār ir domāta augstākā izglītība? Vai tas tiešām ir kaut kāds garants labklājīgai valstij? Mūsu valstī tas tā tiek pasniegts, tāpēc iens no iedomātajiem panacejiem uz nirvānu ir tieši da jebkāda augstākā izglītība. Tāpēc arī 4 universitātes, n-tās augstskolas un neskaitāmas mācību iestādes rūpējas par šo maldu piepildījumu netraucēti

Tomēr tas ir bullšits. Attīstību virza sabalansēta ekonomika- respektīvi- 10 bosi, 50 darbu vadītāji un 1000 darbinieki. Mūsu zemē visi grib būt vadītāji(ar izglītību)- pat, ja raksturā nav ne kripatas no nepieciešamajām kvalitātēm. Turpretim tie, kas patiešām strādā darbu- tos te neiens netur. UN tie ienākumus ģenerē ārvalstīs.

:-/
08.03.2016 18:27 |

Reitings 41
Manuprāt, sieviete un vīrietis vienkārši viens otru papildina, un viss.

Bet šeit ir runa par darbu, nevis attiecībām un vienam otra papildināšanu! Uzņēmumam būtiski ir ģenrēt veiksmīgākos produktus, pakalpojumus un atdevi, kādu vien tas spēj, nevis lai viņu darbinieki papildina savus dzīvesbiedrus. Starp citu, pētījumi rāda, ka uzņēmumi ar lielāku sieviešu īpatsvaru vadošos amatos ir veiksmīgāki par uzņēmumiem ar mazāku īpatsvaru. Tas ir tikai loģiski, jo pretēji dažu uzskatiem šeit, inteliģence nav tikai vienam dzimumam dota, un ja visu uzņēmumu vadībās ir praktiski tikai vīrieši, tad skaidrs, ka vidējais inteliģences līmenis tur smagi krītas, attiecīgi arī uzņēmuma rezultāti.
08.03.2016 18:33 |

Reitings 649
UN jā- atkal jāpiekrīt Wee- sievietēm NEVAJAG salīdzināt sevi ar vīrieti. To NEDRĪKST darīt. Ne tāpēc, ka kāds būtu sliktāks- bet mēs esam savādāki! Neviens vīrietis NEKAD nedzemdēs- un nav, ko tur izdomāt. Normāls čalis var dīvānu pabīdīt un normāla sieviete var apakšā saslaucīt. To sauc par teamworku.

Tas, kas notiek Latvijas "demokrātijā", kad sieviete ir boss un vīrietis sēž mājās- ir redzams mūsu demogrāfijā, kad reāli mūsu tautu no iznīcības var glābt tikai domāšanas maiņa vai ķīniešu imports. Pēdējie gan neglābs latviešus- tikai tukšās mājas pārņems.
08.03.2016 18:35 |

10 gadi
Reitings 3734
Augstākās izglītības pieprasījums nevietā negarantē neko. Bet, ja izglītība tiešām vajadzīga, tad sakārtotas saimniecības apstākļos garantē lielu labklājību. Bet latvieši jau ar augstākajām izglītībām krāmē ābolu maisus Anglijā.
08.03.2016 18:36 |

Reitings 649
Starp citu, pētījumi rāda, ka uzņēmumi ar lielāku sieviešu īpatsvaru vadošos amatos ir veiksmīgāki par uzņēmumiem ar mazāku īpatsvaru. Tas ir tikai loģiski, jo pretēji dažu uzskatiem šeit, inteliģence nav tikai vienam dzimumam dota, un ja visu uzņēmumu vadībās ir praktiski tikai vīrieši, tad skaidrs, ka vidējais inteliģences līmenis tur smagi krītas, attiecīgi arī uzņēmuma rezultāti.

Atsūtīsi, lūdzu, kādu linku uz kādu no šiem pētījumiem? Mango.lv neskaitās. Savādāk tieši šādi raksti norāda uz rasisma un feminisma izpausmi. :-/
08.03.2016 18:36 |

Reitings 41
Tas, kas notiek Latvijas "demokrātijā", kad sieviete ir boss un vīrietis sēž mājās- ir redzams mūsu demogrāfijā

Kā tev šeit iepostotā statistika skaidri un gaiši rāda - sieviete nav nekāds boss! :D
08.03.2016 18:37 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
stereotipi
vīrieši ir drosmīgāki
08.03.2016 18:51 |

Reitings 11162
Bet šeit ir runa par darbu, nevis attiecībām un vienam otra papildināšanu! Uzņēmumam būtiski ir ģenrēt veiksmīgākos produktus, pakalpojumus un atdevi, kādu vien tas spēj, nevis lai viņu darbinieki papildina savus dzīvesbiedrus.

tapēc, ka sievietei tai laikā ir svarīgākas nodarbes. Viņai jāpaspēj uztaisīt vakariņas ( nē , ne tapēc , ka vajag un vīrietim nav roku , bet tapēc, ka viņa pati grib ), viņai ( protams ir izņēmumi ) ir bērni , kurus viņa grib redzēt vairāk par 1-1,5h dienā. Viņa grib sagaidīt vīrieti pie klāta galda, grib veltīt sevi , harmoniskas vides radīšai ap sevi , jo tas ir svarīgāk un rada vairāk pozitīvu emociju , par sapulci, iepirkumiem, tāmi un mūžīgu steigu uz nekurieni .... Bet tas nenozīmē , ka sievietei vispār nav nekas jādara .... Neticēsiet , bet dzīve nesastāv no karjeras un lielākas algas.
08.03.2016 18:54 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Kādās jomās studē sievietes un kādās - vīrieši? Grāds pedagoģija un grāds id atšķiras. Tāpēc arī algas vīriešiem lielākas.
08.03.2016 18:56 |

Reitings 11162
Ne tāpēc, ka kāds būtu sliktāks- bet mēs esam savādāki! Neviens vīrietis NEKAD nedzemdēs- un nav, ko tur izdomāt. Normāls čalis var dīvānu pabīdīt un normāla sieviete var apakšā saslaucīt. To sauc par teamworku.

tieši tā ....
08.03.2016 18:56 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits