Bet pēc tā kā ir, tad saprotu, ka rakstītāju prāt sieviete ar augstāko izglītību ir intelektā vājāka par tikai vidusskolu beigušu vīrieti, un viņai vajag grādu no Kembridžas, lai būtu līdzvērtīga jebkuras Rīgas videnes absolventiem-vīriešiem?Pie mums pieņemts uzskatīt, ka prāta spējas un prasmes ir iemācāmas. Ja, teiksim, pavēro to, ka kasieris sākumā neprot tikt galā ar kases aparātu, bet pēc mēneša jau itin labi prot, tad šāds iespaids tik tiešām rodas, tāpēc daudzi cilvēki darbinieka efektivitāti novērtē pēc viņa formālās izglītības. Patiesībā izglītībai ar spējām nav nekāda sakara. Kāds vai kāda var beigt vienalga cik izslavētu augstskolu, vienalga viņš būs nespējīgāks darbinieks par spējīgo ar vidusskolas izglītību. Bet ej nu to kādam ieskaidro!
Kāds vai kāda var beigt vienalga cik izslavētu augstskolu, vienalga viņš būs nespējīgāks darbinieks par spējīgo ar vidusskolas izglītību. Bet ej nu to kādam ieskaidro!
...Bet jā, dāmas, kas iegūst 2. un 3. augstāko izglītību hobija pēc es pazīstu. Nevienu vīrieti nēEs zinu tādus... viņi eksistē! :D
Sievietes jau parasti izvēlas vairāk humanitāros novirzienus.
Sievietes jau parasti izvēlas vairāk humanitāros novirzienus.Ja kas, tad matemātika arī ir humanitāra zinātne, jo tā ir cilvēka radīta. Matemātikai ar dabu mazs sakars.
Nu, augstākā izglītība jau ir plašs jēdziens- ir taču visdažādākās studiju programmas. Sievietes jau parasti izvēlas vairāk humanitāros novirzienus.
jā es uzskatu , ka sievietes vieta nav augstos amatos
Es negribu būt vienlīdzīga ar vīrieti vai labāk būtu teikt es negribu, lai vīrietis ir vienlīdzīgs ar mani
Matemātikai ar dabu mazs sakars.
Ceru, ka šis ir joks.RainyDay, tava cerība tevi pievīla. Tā ir svēta patiesība. Vai pierādīt?
Piemēram, psiholoģija skaitās ''sieviešu joma'' un to studē lielākoties sievietes. Bet ja tu paskaties uz vadošiem amatiem psiholoģijā, vadošiem pētniekiem, akadēmiķiem - sieviešu tur būs labi ja 20%.Tas tāpēc, ka viņas domā, ka psiholoģija ir kaut kas vienkāršs. Par psihologu, tāpat kā par fiziķi, ir jāpiedzimst.
Tas tāpēc, ka viņas domā, ka psiholoģija ir kaut kas vienkāršs. Par psihologu, tāpat kā par fiziķi, ir jāpiedzimst.
vīrieši dzimst par fiziķiem un psihologiem, sievietes par mājsaimniecēm un sekretārēm?Tas ir no manis neatkarīgs novērojums, nevis mans izgudrojums. Es attiecībā uz lielāko daļu cilvēku kaut ko nepareizi pateicu? Nu, vīrieši vēl par gruzčikiem. :)