Jums pašām smiekli nenāk? Kāds jums blakus veikalos stāv un klidz, lai sava labā vīna vietā kagoru vai vīnogu sulu nopērkat? Nē. Nu tad kur problēma ar oreo? Kam gribēsies un būs līdzekļu, tas pirks. Viss.
Receptes neizdomāja trakie latvieši. Tas jau ir sen zināms, ka oreo izmanto dažādiem desertiem. Nomierinās taču.
Esmu gatavojusi oreo kūku. Iepakojumu ar nepieciešamajām sastāvdaļām iegādājos Norvēģijā. Papildus nācās iegādāties vēl sviestu un saldo krējumu. Viegli, ērti, ātri un garšīgi. Tikai padārgi, manuprāt. Ja nemaldos, tad par to iepakojumu ar sastāvdaļām (sasmalcinātiem cepumiem, 2 veidu pulveriem (baltais un brūnais) samaksāju ~8eur. Bet ir tā vērts :)
Pirms 1.5 gadiem ASV biju un tieši nobrīnījos- 500g(apm. 45 cepumi) Oreo maksājā 2.50$... Te jau tiešām tās cenas uzceltas uz urrā. Tāpēc jau ārzemēs izdomā dažnedažādās receptes,jo tur tie cepumiņi ir pieņemamās cenās. Domāju,ka viņiem arī neceltos roka kaut ko gatavot,ja 6 cepumi maksātu 1.50 eur
Rimi 6 cepumu iepakojums maksā ap 60 centiem, un tas, manupārt, nav nekāds kosmoss. Protams, ar Ameriku salīdzināt nevar, bet tur daudz kas ir krietni lētāks nekā LV vai citur Eiropā.
pride and prejudice, Tavs komentārs ir attiecināts uz manējo? :) es neieņirdzu, bet piekrītu šim -
Jums pašām smiekli nenāk? Kāds jums blakus veikalos stāv un klidz, lai sava labā vīna vietā kagoru vai vīnogu sulu nopērkat? Nē. Nu tad kur problēma ar oreo? Kam gribēsies un būs līdzekļu, tas pirks. Viss.
Neviens neliedz pirkt LV ražotāju saldumus (kas, starpcitu, nav lielā vairumā veikalu plauktos) un nepārmest patērētājam, kas izvēlas kaut kādus Oreo cepumus... meitene prasīja pēc receptēm un pretī saņem kaudzi komentāru ar saturu "kāpēc ēst tādu sūdu". Patiesi intelektuāli.
Nu personīgi man arī labāk garšo Domino cepumi - un tie ir somu ražojums. Bet amerikāņu meitenes pagaršojot tos teica, ka garšojot kā Oreo atdarinājumi, tā ka tas, kuri garšo labāk ir tikai gaumes un/vai pieraduma jautājums.
Bet jā, Latvijā nav vērts no viņiem kaut ko speciāli taisīt, te tie ir par dārgu. Tas būtu tāpat kā mēs taisām Selgas cepumu kūkas, jo te tie ir samērā normālā cenā, bet pirkt ārzemēs krievu, poļu un kādos tur veikalos tos varētu atrast ar uzcenojumu - nu nav vērts.
Negaršo ne Oreo, ne Domino. Pārāk saldi un šķebinoši priekš manis. Tādēļ šaubos, ka garšotu visādi Oreo izstrādājumi, bet jau nu kādai interesē, tad Nom Nom Cafe uz Tērbatas ielas var dabūt Oreo kūku.
Man, piemēram, Oreo garšo, jo jūt ne tikai saldo garšu,bet arī sāļo. Domino liekas vienkārši šķebinoši šokolādīgi. Kas tad būtu tie pašmāju vērtīgie saldumi? :) var jau būt, ka tiešām neesmu informēta par mūsu klāstu, bet saņēmu paciņu ar Kalnciema kvartālā tirgotiem saldumiem - vairāk par pagaršošanu neapēdu. Vienīgais, ko esmu mēģinājusi un kas garšo, ir Pūres šokolādes, it sevišķi ķirši šokolādē.