Kontracepcijas blakusefekti vai iestājusies grūtniecība?

Reitings 25
Reģ: 20.10.2015
Sveikas
Pirms divām nedēļām ginekologs izrakstīja man kontracepciju "CLOMERTIN", lai, pirmām kārtām, nostabilizētu ciklu un, otrām kārtām, izsargātos. OK sāku lietot jau pirmajā dienā, kad iegādājos tabletes (mēnešreižu pēdējā diena), jo ārsts deva tādus norādījumus. Ar draugu tajā pašā dienā nodevāmies gultas priekiem, taču neizmantojām nekādus papildus izsargāšanās līdzekļus, jo instrukcijā tika minēts, ka tabletes efektivitāte sākas jau no pirmās lietošanas reizes.
Pēc piecām dienām man krūtis kļuva nedaudz jutīgākas, bet 10.dienā man manāmi krūtis bija palielinājušās par vienu izmēru un kļuva ļoti cietas un sāpīgas. Kā arī, mani piemeklēja visu laiku galvas reiboņi un nedaudz slikta dūša. 10.dienā es atklāju, ka man parādījās nedaudz gaišas, staipīgas asinis, bet kā ieraudzīju viņas, tā vairs nebija. Nākošajā dienā bija tas pats - staipīgas, sārtas asinis un viss, vairāk nekas. Pavisam mazliet notecēja un tā arī beidzās. Vairāk neesmu saskārusies. Pēdējās dienās mani nomoka nelielas krampjainas sāpes vēdera lejas daļā, kad izdaru asas kustības vai kā tmldz. Turklāt, tagad visu laiku esmu miegana un nogurusi, garastāvoklis svārstains.
8.dienā izdomāju uztaisīt grūtniecības testu - negatīvs. Tagad neesmu taisījusi, jo norakstu to visu uz kontracepcijas blakusefektiem.
Nezinu, vai mans ķermenis šādi reaģē uz OK vai arī man vajadzētu aiziet uztaisīt vēl vienu testu? Jo kontracepciju lietoju pirmo reizi un blakusefekti liek par sevi manīt.
Būšu ļoti pateicīga par jūsu padomiem.:-)
01.03.2016 13:34 |

Reitings 545
Reģ: 12.09.2011
Piekriitu Ceriiba , kaut kaads vaajpraats . Sanaak , ka miileejaas tieshi ap ovulaacijas laiku , tad jau es nebriinos , ka pie shaadiem apstaakliem taas var arii buut gruutnieciibas paziimes .

Mani reali kaitina šīs situācijas. Jo tik bieži ir dzirdēti stāsti par tablešu bērniem, bet izrādas sievietes vienkārši lieto galīgi nepareizi tās tabletes. Šitādi vājprāti un vieglprātība, man besī. Tak palasi instrukciju, nesaproti jautā ārstam, nesaproti jautā šeit vai draudzenēm, bet pirms dzeršanas. Nevis dzer kā pagadās un tad tik jautā, ups vai tiešām esmu stāvoklī, kad jau ir par vēlu. Vai tiešām tik grūti vispirms izglītoties un tad sākt lietot?(t)
01.03.2016 15:20 |

Reitings 25
Protams, ka es saprotu Ceriiba , ko es izdarīju nepareizi. :)
01.03.2016 15:21 |

Reitings 545
Vismaz labi, ka tagad ir saprasta sav kļūda :) Bet labāk būtu bijis izprast kā lietot pirms tam, nevis jau kad ir sākts nepareizi dzert. Cerams, ka neesi stāvoklī, kaut gan man jau liekas, ka tomēr būsi gan. Kaut gan par to zīlēt ir galīgi garām šajā situācijā.
Tikai tagad esi lūdzu gudrāka, tagad visu paciņas dzeršanas laiku, lieto papildus prezervatīvus!!!! Ar nākošo paciņu tad gan jau būs iestājies kontraceptīvais efekts. Tas gadījumā, ja vēl neesi paspējusi palikt stāvoklī.
01.03.2016 15:24 |

Reitings 25
Un Tev nav tiesību man pārmest par šo situāciju. Ievēro, lūdzu, arī lojalitāti. Neesmu es Tev kāda "lupata", lai brauktu augumā, @ceriiba. ;-)
01.03.2016 15:25 |

Reitings 545
Pirmkārt es tev nebraucu augumā, bet ieteicu būt turpmāk gudrākai, lai neatkārtotos šāda situācija! Ja vien nav jau par vēlu un neesi jau stāvoklī. Otrkārt, ja uzrakstīji šeit forumā savu problēmu, tad rēķinies, ka tava situācija ir tikai un vienīgi tava vaina, ka nesaprati kā pareizi jādzer tabletes. Tapēc pārmest vari tikai sev savu nezināšanu. Piedod, bet rīkojies tu muļkīgi, jo ne jau tabletes nenostrādāja, bet gan tava nepareizā rīcība. Neviena te tev neteiks, malacīte, nekas ka tā sanāca, jo situācija ir diezgan nopietna un ir tava vaina. Tāpēc neredzu iemeslu par ko tev apvainoties, ja šis ir taisnība
Kārtējais gadījums, kad sievietes neizprot reproduktīvās sistēmas darbības principus un nedomā loģiski.
01.03.2016 15:32 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
"lojalitāti"...

Varbūt domāji toleranci? Vai varbūt labāk pameklē vārdu krājumā atbilstošu vārdu latviski...
01.03.2016 16:31 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
jo situācija ir diezgan nopietna un ir tava vaina.

:D :D

nekā nopietna , autore jau teica , ka ja būs stāvoklī tad tas nebūs pasaules gals :-D
01.03.2016 16:38 |

Reitings 128
Reģ: 29.01.2009
nekā nopietna , autore jau teica , ka ja būs stāvoklī tad tas nebūs pasaules gals

Bet vai partneris arī grib bērnu? Šajā situācijā nav jau tikai viena pati sieviete, kura nesaprot kā dzert tabletes, bet ir arī otra puse, kura nezināja, ka principā netiek pielietota kontracepcija. Izbrīna šādas situācijas, bet nu kā ir tā ir.
01.03.2016 16:44 |

Reitings 11162
Bet vai partneris arī grib bērnu? Šajā situācijā nav jau tikai viena pati sieviete, kura nesaprot kā dzert tabletes, bet ir arī otra puse, kura nezināja, ka principā netiek pielietota kontracepcija. Izbrīna šādas situācijas, bet nu kā ir tā ir.

citēju autori
Bet par mazuli jebkurā gadījumā priecāsimies, ja būs.
01.03.2016 16:46 |

Reitings 128
Saprotu, ka citē autori, es pat negaidīju šeit konkrētu atbildi. Tas drīzāk bija retorisks jautājums pašai autorei. Zinu vairākus gadijumus, kad sieviete domā, ka ja nu gadītos, tad vīrietis priecātos, bet tā nemaz nav. Ja jau konkrēti neplānoja vēl bērnus, bet izmantoja drošu kontracepcijas veidu, nevis pārtraukto, nav garants, ka tiešām arī puisis priecāsies, vienkārši tiks nolikts fakta priekšā. Protams, tas neizslēdz iespēju, ka tiešam priesāsies. To jau zin tikai pats konkrētais vīrietis.
01.03.2016 16:55 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Nosmējos par tām, kas te cepas, autore taču rakstīja, ka lietoja OK veselības dēļ, un nav pret bērnu. :-P no kurienes tāda inde?
01.03.2016 16:57 |

Reitings 11162
nu es sapratu , ka zāles primāri tika izrakstītas ārsniecikos nolūkos , kontracepcija nāca bonusā
01.03.2016 16:57 |

10 gadi
Reitings 2563
Citas te takā lielās, noliek :D
01.03.2016 17:00 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
Palasot Autores pieteikumu, maz ticams ka tās sajūtas - reiboņi, krūšu palielināšanās utt. ir no grūtniecības. Vismaz ne jau nu tik agri. Viss drīzāk visas blaknes tomēr ir no OK lietošanas uzsākšanas kamēr organisms aprod. Protams tas tā pat nedod garantīju ka neesi stāvoklī. Tomēr liktu cerības ar to ka dēļ šādas vienreizējas kļūdas palikšana stāvoklī tomēr ir maza.

Par autores noriešanu es nezinu ko teikt, izņemot vai tam ir jēga? Protams, autore pieļāva kļūdu, bet tajā pašā laikā vai tad daudzi cilvēki nepielaiž kļūdas lietojot ko jaunu? Vienīgais ne visiem šīs kļūdas vienmēr nozīmē bērniņa pieteikšanos. Ja ir runa par jaunu cilvēku tad tiešām nebrīnos par kļūdas pieļaušanu, it īpaši ja tās tika galveno kārt lietotas veselības apsvērumu dēļ, nevis aizsardzībai - līdz ar to galvenā uzmanība tika pievērsta tieši no veselības viedokļa, nevis aizsargāšanos.
01.03.2016 17:08 |

Reitings 2494
Tak normāli, ka no Ok ir tādi simptomi. Man ar tādi parādījās pirmajās dienās un pazuda pēc kādām 15 lietošanas dienām, kad organisms pierada.
Kā teica mana ginekoloģe. Cilvēks ir dikti slikti reproduktīvs dzīvnieks. Mums tā iespējamība palikt stāvoklī vidēji ir 10% auglīgajās dienās. Tā kā tā būs veiksme, ja Tev būs bēbis ar vienu šāvienu.
01.03.2016 17:12 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
es tik tā.. :)
Lietojiet pirmo Clormetin tableti nākamā menstruālā cikla pirmajā dienā.
Kontraceptīvā iedarbība sākas ar pirmo lietošanas dienu un turpinās arī to septiņu dienu laikā, kad tabletes nelieto.

Ja menstruālais cikls jau sācies, lietojiet pirmo tableti 2. līdz 5. menstruālā cikla dienā, neatkarīgi no tā, vai asiņošana jau ir beigusies. Tomēr šādā gadījumā pirmo septiņu lietošanas dienu laikā jāizmanto papildu mehāniskās kontracepcijas metodes („septiņu dienu likums”).
01.03.2016 17:51 |

Reitings 1323
Reģ: 04.03.2012
Un Tev nav tiesību man pārmest par šo situāciju. Ievēro, lūdzu, arī lojalitāti. Neesmu es Tev kāda "lupata", lai brauktu augumā, @ceriiba.

To, vai esi, vai neesi lupata, pēc šīs diskusijas neņemos spriest, bet gudra pavisam noteikti neesi. Gribētos zināt cik tev gadu, ka loģikas absolūti nekādas.
01.03.2016 18:24 |

10 gadi
Reitings 2587
Reģ: 07.03.2011
Kaut kā smagi apšaubu sieviešu slikto reproduktivitāti, ka tik nav otrādi.

Man bērnu nav, tabletes nelietoju, bet vai grūtniecības gadījumā no veselības viedokļa jebkāda ssiņošana būtu ok?! :-O
01.03.2016 19:32 |

Reitings 4298
honeyy, ja reiz saki, ka par bērniņu priecātos tik un tā, tad uztraukumam nav nekāda pamata un nevajag sevi lieki satraukt, lasot riebīgos komentārus.
Lai vai kāds būs rezultāts, novēlu, lai tas ir tieši tāds, kādu Tu to vēlies :)
01.03.2016 19:33 |

Reitings 11162
Nevar gan nepamanīt, ka ik pa laikam piemini Bet skaidrīte tagad.

nu man bija mr , kad biju stāvoklī , tapēc kad aizgāju pie ārsta liels bija mans izbrīns , kad uzzināju cik nedēļas :-)
01.03.2016 19:48 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits