tam kuras ir stavokli/ir berni

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Sveikas! Sakiet vai paliekot stavokli ari jus sakat ignoret/nepieverst uzmanibu/"atsut" savas draudzenes kuram bernu nav? Tas ta vispar pienjemts ir vai man vienigajai veicaas?:-/
25.02.2016 09:06 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
manas bezbernu draudzenes pašas pazuda no redzes loka.
Sākuma skumu, bet vēlāk sapratu, ka tā labāk.
25.02.2016 11:52 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Skumji, bet arī esmu novērojusi šādu tendenci, pat trakāk, esmu pat piedzīvojusi, ka draudzenei vairs neko un nevienu nevajag jau tad, kad tikai uzradies vīrietis.

Es laikam esmu sastapusi tikai pāris jaunās māmiņas, kuras līdz ar bērna piedzimšanu nav pārvērtušās par tikai un vienīgi pamperu ekspertu, pilnībā pazaudējot to cilvēku sevī, kas bija līdz tam
25.02.2016 12:07 |

Reitings 484
Reģ: 15.01.2016
Varbuut neesmu pamanijusi, bet kontakts, manupraat, ir tads pats kaa pirms berna un grutniecibas. Divaini liekas, ka mammas 24/7 tikai majas ar beebi, pashaam negribas "izvedinat" Galvu? Papljapat par lupu krasam, kurpem, filmaam, aiziet paest kuukas?? Tas, ka nav kur atstat bernu ir atrunas. Man UK nav neviena kam atstat bernu tikai viiram, bet ta pat vismaz reizi menesi meginu satikt, pazinas.

Arii ar bernu eju visur kur, protams ir mazliet gruutaak nekaa bez berna, bet mans berns var daudz ko paciest un ari aizmigt ratos bez priblemam uz taam 2 h kameer es izpljapajos, izstaigaajos...

Nu, ja tev ir iespēja bērnu bez problēmām atstāt kādam, protams, ka tu to dari. Un kādas vēl atrunas? (t) Tikšanās ar draudzenēm nav kaut kāds pienākums, kam vajadzīgas "atrunas".

Un tavs bērns varbūt var daudz ko paciest, bet, iedomājies, ne visi bērni tādi ir. ;-)
25.02.2016 12:08 |

Reitings 133
Reģ: 25.06.2012
Mainijās draugu loks. Protams, ne viss, bet liela daļa gan. Biju tusētaja, loģiski, ka ar mazā ienakšanu dzīvē sāku mazāk tusēt, sākuma vispār netuseju, tad nu atsijājās īstie draugi un klāt nāca jauni, ar kopīgam interesēm.
25.02.2016 12:17 |

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Papljapat par lupu krasam, kurpem, filmaam, aiziet paest kuukas??

Ar draudzenēm par lūpu krāsām un kurpēm nerunājam. Runājam par ceļojumiem, attiecībām, politiku, grāmatām, filozofiju, pasākumiem, plānojam nākotnes notikumus, utt. Nesaprotu, ko var par drēbēm un kosmētiku runāt stundām.
25.02.2016 12:36 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Es pati esmu novērsusies no draudzenēm, kurām vienīgais temats ir bērns, kā viņš košļā, ko ēd, ko kakā un kā guļ, lai gan to tāpat zinu pēc simtsunpieciem ierakstiem sociālajos tīklos. Cilvēkiem mainās prioritātes, tāpēc mainās draugi, tas ir normāli. Es domāju, ka viņām arī nav interesanti klausīties par manām klapatām darbā vai attiecībās, ja viņām ir svarīgākas lietas, par ko domāt. Skumji, ka mums svarīgākās lietas dzīvē vairs nesakrīt, bet nu, ko darīt? Būt greizsirdīgai uz bērnu ir vēl muļķīgāk, nekā pieņemt to, ka bērns ietekmē sievietes dzīvi, tās uztveri un ne vienmēr attieksme pret draugiem saglabājas tāda pati kā pirms mazā piedzimšanas.
25.02.2016 12:51 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Vienaa no saviem draudzenu bariniem esmu vieniigaa bez beerna, jaa, var teikt, ka tikshanaas reizees sarunas 90% griezhas ap beerniem. Juutos diezgan kaa piektais ritenis, saprotu, ka tas ir normaali, bet tomeer fakts paliek fakts!Censhos uztvert ar humoru:-D.
Savukaart ir cita draudzene, kurai nu jau ir divi mazie ar nelielu gadu starpiibu, paraleeli veido izcilu karjeru, sociaali aktiiva, ar vinu var runaat par neskaitaamaam teemaam un trakot kaa vecajos labajos laikos! Taa kaa domaaju, tas ir atkariigs no cilveeka. Pati gribeetu buut kaa shii mana draudzene, bet baidos, ka buushu pirmais variants:-D
25.02.2016 13:29 |

10 gadi
Reitings 1176
Reģ: 23.04.2014
Ignorēt gan nesāku,bet pati nedaudz novērsos,jo negribēju viņas garlaikot ar savām bernu problēmām,jo tās man regulāri galva. Neko nevaru tur padarīt.Pat ja esmu ārpus mājām, domas vienmēr atgriežas pie bērna. Neesmu arī apguvusi mākslu nodalīt Sievieti un Mammu sevī. Ar to gribēju teikt,ka nevajag nosodīt mammas,tas nav aiz ļauna prāta. Pašas mammas arī labprāt atslegtu prātu,bet nesanāk.
25.02.2016 13:39 |

10 gadi
Reitings 4365
Reģ: 03.08.2009
No manas puses nekas nav mainījies, jo mani interesē kas notiek draudzeņu dzīvē, esmu gatava arī tikties un sarakstīties, un nerunāt par pamperiem un kakšiem :D Neuzbāžos ar stāstiņiem ar bērnu ja vien man nejautā..
Bet daudzām liekas, ka mani nevar traucēt, jo mani ir bērns. Un tad man ir bēdīgi, jo es jūtos atstumta. Man jau arī gribas parunāties par ko citu kā tikai domāt/runāt par bērnu lietām. Protams, ar pāriem, kur ir bērni tās tēmas bieži vien pie bērniem apgrozās.

Tikties varam gan pie manis, kur ir bēbis, gan arī ārpus mājas ja tētis pieskata bērneli. Ja tikai visas draudzenes mani aicinātu. Es jau pati reizēm uzbāžos, bet reizēm liekas.. Cik tad var..?(t)
25.02.2016 13:41 |

Reitings 205
Reģ: 02.05.2014
Es shobriid esmu staavoklii. Man liekas, kas viss ar draudzeneem ir pa vecam..Un, lai arii es vairs nevaru izdzert pa viina pudelei ar labaako draudzeni piektdienas vakaraa, es taapat vinju satieku katru nedelju. Aizejam uz baseinu, eedam naskjus un pljapajam, ejam dzert kafiju, pastaigaaties utt. Buus vinjai tagad jaapajautaa, cik ljoti vinjai kaitina manas beernu runas! :D Citas draudzenes - cik biezhi tikaamies pirms, tik biezhi tiekamies tagad. Vairums pashas megjina sarunu visu laiku novirziit bernu virzienaa, lai gan es gribetu parunaat par celjojumiem, piemeeram. Viss atkariigs no meitenes pashas, intereshu loka utt.
25.02.2016 13:46 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Rowan

es tak teicu, ka man nav ar ko atstaat, tikai viirs, ja vinjsh 1 x menesii nevareetu pieskatiit savaa briividenaa bernu....

Ar draudzenēm par lūpu krāsām un kurpēm nerunājam. Runājam par ceļojumiem, attiecībām, politiku, grāmatām, filozofiju, pasākumiem, plānojam nākotnes notikumus, utt. Nesaprotu, ko var par drēbēm un kosmētiku runāt stundām.

raven, neviens nesaka, ka jarunaa par drebeem stundaam, tas bija kaa piemers taam, kuras neko citu kaa bernu drebes, kaku kraasas negrib runaat... un es zinu tadas, kaa mamma pati ilgstoshi to nevaru izturet...
25.02.2016 14:22 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Hmm.... es ilgi neafišēju savu grūtniecību , principā bija , kas uzzināja , ka esmu kļuvusi par mammu tikai no mana FB :D līdz ar to daudzi bija pārsteigti , ka es nebiju tipiskā grūtniece , kad piedzima meita , diezgan ātri mēs sākām iziet cilvēkos , jau mēnesi pēc dzemdībām , mēs kopā braucām uz dzimšanas dienām , gāju uz kafūžiem un nekad dēļ bērna neesmu kavējusi ( bet esmu šo izmantojusi par iemeslu , kapēc kavēju :D ) , sava bērna pampera saturu šķiet pat virtuāli neesmu apspiedusi , man tas šķiet nevajadzīgs , parasti jau draugi nenociešas un pirmie prasa , lai ko pastāstu par meitu . Bet man ir draudzenes ar kurām pārtrūcis kontakts , jo mums ir pilnīgi dažādi uzskati par to kā jāaudzina bērni , man vienalga ko citi dara ar saviem bērniem , kamēr man nesāk uzspiest kaut kādas lietas , kuras man šķiet nepieņemamas .
aa... man ir viena draudzene kura būdama stāvoklī mani tā izbesīja , ka es viņai pateicu , lai piezvana , kad būs normāls noskaņojums , jau otro gadu nezvana :D man vienkārši izbesīja , ka 90% no laika kuru mēs pavadam kopā viņa īd cik viņai grūti , ka viņa nevar to un šito un tā vismaz 4h nedēļā , pēc mēneša , kad es viņas analīžu rezultātus ,šķiet zināju labāk par viņu pašu, mani tas tā izbesīja , ka biju nu ļoti nesavaldīga :D
25.02.2016 14:31 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
es ilgi neafišēju savu grūtniecību

man vispar neviens nezinaaja, ka esmu stavoklii, tikai gimene, veljoprojaam ir cilveki, kuri uzraksta - tev ir berns? :D nu jaa, un buus otrs :D
25.02.2016 14:36 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
nu bija tieši ziema , jaka mani piesedza :D
es atceros , ka precīzi nedēļu pirms dzemdībām , sēdēju pie drauga mašīnā un saku , lai kaut ko izdara ar sēdēkli nav vietas , viņš man toleranti norādīja , ka kā es varēju tā pieņemties svarā ( nē man nebija daudz kg un bikses derēja tās pašas .... :D ) , es viņam teicu , ka tā starpcitu , man pēc 2 nedēļām jādzemdē :D :D pateikt , ka viņam aptrūkās vārdu ir kā nepateikt neko :D
25.02.2016 14:39 |

Reitings 70
Reģ: 05.12.2015
Kopš man ir bērns, jā, daži draugi ir atsijājušies, kaut es nerunāju par bērniem vien. Man ir cita ikdiena, citi pienākumi un es vairs nevaru tusēt un balllēties kā agrāk. Un ne visi to pieņem.
Tāpat kā ar sarunām. Man naav tik daudz laika un negribu to tērēt 55x klausoties sarunās par vienu un to pašu. Kurš kuru piekrāpis un cik reizes un kurš ballītē iedzēra paar daudz.. Atklāti sakot vairs neinteresē.
Bet es baigi nepārdzīvoju,jo ar patiesiem draugiem esam attiecības palikušas nemainīgas un es netieku "izlēgta" no kompānijas, tikai tāpēc,ka esmu mamma.
Paziņas atnāk ciemos un grib nedalītu manu uzmanību,lai izstāatītu savu sāpi,kas ir nemainīga vienmēr,bet man mājās ir bebis.. Es nevaru viņu ieslēgt pagrabā vai nosist, lai uzklausītu kāda sāpi.
25.02.2016 19:03 |

Reitings 70
Vispār,man liekas, ka reti kura bezbērnu sieviete spēs līdz galam saprast grūtnieci vai māmiņu.
Noteikti ir,kas saprot,bet biežāk tomēr nesaprot un grib,lai tas cilvēks paliek kāds bija iepriekš.. Vai nu uz labo,vai slikto pusi,bet bērns maina. Un tas ir tikai normāli.
25.02.2016 19:13 |

Reitings 733
Reģ: 25.02.2016
Izlasot jusu viedoklus esmu sapratusi 2 lietas :
1)tam kuram nav beernu, runa un interesejas tikai par lupatam un tusinjiem
2)klut par mati un taja pasa laika palikt par cilveku nav savienojamas lietas? Loti patika marissas teiktas par sevis nepazaudesanu un pamperu eksperteem!

Un vai man vienigajai skiet ka cauri mammu tekstiem sit tada iedomiiba un vizdeguniba tipa redz kaada es tagad gudra un gimeniska a jus durackas tikai par klubiem jedzat runat :D
25.02.2016 19:29 |

Reitings 70
Ja tāds ir tavs rezumē par tēmu,tad laikam negribi saprast grūtnieces un mammas.
Ja diskusija nepalīdzēja,tad palīdzēs tikai sava pieredze. Zinu,ka tagad zvērēsies, ka tu jau nekad, ka tu paliksi tāda pati ... Bet to tu sapratīsi, kad būsi grūtniece vai mamma. :-)
Pagaidām ieteiktu izrunāties ar draudzeni un mēģināt saprast,ka var arī būt tā.
25.02.2016 19:42 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
Un vai man vienigajai skiet ka cauri mammu tekstiem sit tada iedomiiba un vizdeguniba tipa redz kaada es tagad gudra un gimeniska a jus durackas tikai par klubiem jedzat runat

Daži komentāri tiešām tādi likās, itkā tās kurām nav bērnu tik pa klubiem vazātos, dzertu un par to vien runātu un vēl, ka viņas grib nedalītu savu draudzeņu-māmiņu uzmanību un nesaprot, ka tagad ir parādījies bērns, kas prasa lielāko uzmanības daļu. Taču ir daudz jauku komentāru no mammām, kuras reizē ir supermammas saviem berniem un paliek ari foršās draudzenes (l)
25.02.2016 19:44 |

Reitings 746
Reģ: 29.01.2009
Bet to tu sapratīsi, kad būsi grūtniece vai mamma.

Šis ir vislabākais arguments :D Esmu mamma un tik un tā spēju saglabāt draudzību arī ar bezbērnu draudzenēm. Neviena neatkrita tāpēc, ka nesaprot gūtnieci vai mammu. Nav taču tā, ka bezbērnu sievietes tikai runā par klubiem :D Un pat ja runā par klubiem, var taču paklausīties, tāpat ka draudzene paklausīsies tavos stāstos par mazo (nepārspīlējot par pamperu saturiem un tamlīdzīgi). Ja ir tādas draudzenes, kas nespēj pielāgoties savām draudzenēm un ne tikai runāt par sevi, bet ari ieklausīties otrā un rēķināties ar otru, tad jau tās nav draudzenes, neatkarīgi ir ar bērniem vai nav.
25.02.2016 19:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits