Viss apnicis.Gribu izdarīt pašnāvību...

Reitings 20
Reģ: 11.10.2015
Varbūt tagat ķeros pie pēdēja salmiņa izsakot savu sāpi cosmo portālā,bet vai tas ir risinājums....Man dzīvē ir tik daudz problēmu...No vienas puses es ļoti mīlu savu ģimeni,bet no otras puses man ir tik daudz sāpju no maniem vecākiem..Mana māte ir histēriķe,kura kliedz man virsū katru diena ar/bez iemesla(99% bez iemesla)...Pēc viņas domām es esmu sūds,kurš traucē visiem dzīvē,esmu vissliktākā meita,viņa cer,ka es nomiršu utt..Patēvu viņa ļoti un ļoti mīl..Viņa vienmēr viņu apskauj,skūpsta utt...Mani viņa nekad neapskauj un kad es mēģinu to izdarīt,viņa atkal kliedz...Patēvs vienmēr provocē konfliktus un atkal vaiņiga esmu es..Māte vienmēr saka,ka ja nebūtu patēva es tik un tā būtu stulba maita...Es uzvedos ļoti agresīvi,jo tas ir vienīgais veids,ka es varu pievērts savas mātes uzmanību...:'-((t)Stulbi,bet tā tas ir...Mans īstais tēvs vispār negrib mani redzēt...Viņam sen ir cita ģimene-cita sieva un citi bērni,kurus viņš ļoti mīl...Bet ar mani nesarunājas jau kādus 6 gadus....:'-(:'-(:'-(Draugu man nav,jo es neprotu uzticēties cilvēkiem....:-/Es vispār esmu stulba un neglīta žurka,kura neko nesasniegs dzīvē..Šogad es pabeigšu skolu un nezinu,ko iešu studēt...Esmu izvēlējusies nepareizo eksāmenu un gribēju mainīt uz kādu citu...Rezultātā mana māte atkal kliedza,ka es esmu idiote,kura nekad neko nevar apdomāt laikā un ka ar mani vispār nevar normāli sarunāties(es stavēju un klusēju)..Tad viņa turpināka kliegt vēl 30 min......Ko man darīt?Man viss ir apnicis..Es gribu izdarīt pašnāvību,bet saprotu,ka ļoti baidos to izdarīt...Man tādas domas jau ir kādus 4 gadus un es baidos izstāstīt savai ģimenei,jo atkal māte kliegs man virsū.....:'-((t):-/
22.02.2016 17:45 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Ja ir tev ir šāda iespēja, noteikti vajadzētu aprunāties ar psihologu/psihoterapeitu. Ja vēlies ar kādu parunāt, noteikti vari zvanīt uz kādu bezmaksas uzticības tālruni. Galvenais atceries, ka tu pavisam noteikti neesi vienīgā, kas tā jūtas, vai vienīgā, kas ir šādā situācijā - tev apkārt ir cilvēki, kas ir gatavi uzklausīt un palīdzēt.

Un kā jau meitenes minēja - pašnāvība ir neatgriezenisks lēmums īslaicīgai problēmai. Padomā, cik lieliska varētu būt tava dzīve pēc gada, pēc pieciem gadiem, pēc desmit. Izdarot pašnāvību tu pati atņem sev iespēju būt laimīgai.
22.02.2016 19:01 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Favel tu esi drosmīga :) un esi rīkojusies pareizi

Autorei domāju, ka tiklīdz pabeidz eksāmenus dodies prom, ko kājas nes, tu to vari, neļauj tavai mātei Tevi sabrucināt, neesi ne žurka ne stulba, dzīvē var visu panākt, tikai ir jāsaņemas un jādara!
22.02.2016 19:04 |

Reitings 949
Reģ: 03.02.2016
Pagaidi līdz beigsies eksāmeni, un tad meklē darbu un pamet vecāku mājas. Līdz tam, ja nevari vairs izturēt, pajautā kādam, vai pameklē internetā kādu psihologu savā pilsētā, varbūt pat skolā ir savs psihologs.. Pašnāvība nav risinājums. Var atrisināt arī citādi. Galvenais izturi vēl līdz eksāmenu beigām un tad ņem grožus savās rokās :) turies.
22.02.2016 19:13 |

Reitings 55
Reģ: 30.01.2016
līdz eksāmenu beigām pacieties un pabeidz skolu.
un tad atrodi darbu un ej prom no mājām. ja cilvēks tiešām vairs nevar izturēt tā ka jāmirst, tad tur nav ko daudz domāt.

citādi vienkārši gaudot ir bezjēdzīgi, ja neseko darbības. Domāju ka līdz skolas bigām tomēr ir vērts paciest vēl pāris mēnešu. ar vidusskolas izglītību tu darbu atradīsi, vismaz kaut kādu.
22.02.2016 19:51 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
always_sarcastic*, paldies! Nav nācies viegli, jo pat vēl šodien, kad pati esmu mamma, dzīvoju diezgan tālu no cilvēkiem, kuri indēja manu dzīvi, to visu ilgu laiku nespēju vienkārši palaist un atstāt aiz muguras neatskatoties. Visu laiku, pie nopietnāku lēmumu pieņemšanas, nākas atgādināt sev, nē, es neesmu stulba, nē, neesmu neveiksminiece un dzīves kļūda. Nācies ļoti smagi piestrādāt pie tā, lai neapšaubītu katru labo notikumu savā dzīvē, domājot, vai tiešām esmu to pelnījusi, jo neesmu pietiekami laba.
Kad lasu tepat komentāros, cik labas attiecības meitenēm ir ar savām mammām, sirds sažmiedzas, jo es atka visu savu eksistences laiku esmu tikai uzdevusi jautājumu, kādēļ mana māte nav mani mīlējusi, ko es esmu tādu izdarījusi, kurā mirklī? Uzdzen dusmas, kad kāds apgalvo, ka katra (uzsverot kā bez izņēmumiem, ka patiešām KATRA) māte sava bērna labā darīs visu, lai tas būtu laimīgs... aijj..

Autorei iesaku atvieglot sev plecus no tā vezuma, ko nes uz sevis un aiziet aprunāties ar kādu speciālistu.
Ja vien Tu pati izlemsi iet pavisam citu, ar savu ģimeni nesaistītu ceļu, Tev visa dzīve priekšā, lai turpinātu savu dzīvi pēc saviem noteikumiem.
22.02.2016 20:06 |

Reitings 555
Reģ: 22.04.2015
Mēģini tikties un komunicēt ar cilvēkiem kuri Tavā dzīvē nes prieku, labestību un pozitīvas emocijas. Nav vērts mēģināt sadraudzēties vai veidot attiecības ar cilvēkiem, kuri Tavā dzīvē ienes tikai negatīvo... arī tad ja tie ir pašas vecāki.
Tici pati sev un uzstādi sev mērķus - sākumā mazus un tad kaut kad lielākus. Izvēlies dzīvē to, kas Tev nes prieku, varbūt kāda interese vai kas cits. Iesaku attālināties no nepatīkamiem cilvēkiem un ticēt sev.... kaut kad Tu sastapsi vēl citus cilvēkus un starp tiem būs tie, kuri Tevi novērtēs, iedvesmos un sapratīs.
22.02.2016 22:01 |

Reitings 775
Reģ: 21.01.2016
Es varētu piecelties kājās un aplaudēt Favel.:-)
EmmaBlonde, ja vēlies, vari man uzrakstīt
22.02.2016 23:25 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Mana māte ir histēriķe,kura kliedz man virsū katru diena ar/bez iemesla(99% bez iemesla)...

Es uzvedos ļoti agresīvi,jo tas ir vienīgais veids,ka es varu pievērts savas mātes uzmanību..

Vispaar neiet kopaa shis lietas ko tu saki....
22.02.2016 23:27 |

Reitings 331
Reģ: 10.05.2011
Autore, es tevi loti labi saprotu, un, tici, daudzi ir gajusi un iet cauri kam lidzigam. Cilvekam vienmer ir izvele. Tu vari izdarit izveli veidot sev laimigu dzivi, nevis paklauties cilvekam, kas tevi spiez pie zemes. Tici man, tu esi daudz stipraka, gudraka un spejigaka, ka pati vari iedomaties. Tevi ir milzumdaudz potenciala, tikai tam vel nav bijusi pareiza augsne, lai attistitos.
Es iesaku izvirzit dazus sasniedzamus merkus tuvaka gada laika. Pabeigt skolu, iestaties augstskola, atrast darbu, iekartoties kojas, sakt dziedat kori vai iet saha pulcina. Atrast kadu hobiju, kas tevi iepriecina! Vides maina loti palidz, kaut neviens sakums nav viegls. Noliec sevi pirmaja vieta. Izplano darbibas. Tas palidzes ieraudzit perspektivu.
Sac ar mazuminu, soli pa solim.
22.02.2016 23:48 |

10 gadi
Reitings 4416
seemyheart, paldies par labajiem vārdiem, tomēr ir vēl tāls ceļš ejams, lai kārtīgi sevi vēl savāktu.

Story, mani neizbrīna autores komentārs. Neskatoties uz savu vecumu, viņa meklē uzmanību visādos veidos ( kāda izpratnē pareizos, kāda -nepareizos, kāda -izmisīgos ). Ja neesi redzējis savā ikdienā normālu komunikācijas veidu, pašam ir grūti (pietam vēl kā bērnam) saprast, ka komunicēt, lai tevi sadzirdētu vispār bez agresivitātes nav vienīgais veids. Cik tas viens cilvēks var izturēt, kuram pa dzīvei nav sniegts ne mīļums, ne drošības sajūta, nedz arī cita vieta, kur sevi paslēpt?
Tu esi vairākas reizes minējusi, ka ar aizrautību lasi grāmatas par bērnu audzināšanu, iesaku palasīt arī kaut ko saistītu ar šādām problēmsituācijām (ja atrodi kādu labu un izsmeļošu materiālu, ļoti priecātos, ja padalītos arī ar mani ).
22.02.2016 23:55 |

10 gadi
Reitings 4416
Ps. Piedošanu par kļūdām, telefons mani strikti ' labo' (t)
22.02.2016 23:59 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Favel, es biju domajusi pavisam ko citu, es zinu shadus bernus, jaa, jaatzist, ka man rados ir lidzigs stast kaa shai meitenei, meginu vinjai palidzet un prieks, ka pedejo 2 gadu laikaa vinjai domas par pashnavibu vairs nav...

Bet "iekrita" aciis, ka vinja neko tak nedara,nesaprotot kadlej maate taa izturaas, bet pec tam saka, ka ahh, nu es jau vinju pati izproviceeju uz shadu riiciibu but uz mani dusmigai, bet atkal es nesaprotu par ko vinja uz mani kliedz? Tads kamitis ritenii - savara nedarbus un neko, visi citi vainiigi...Es tak neko...

Man ljoti nepatik, ka taa dara... Jaa, var redzeet, ka meitenei vienkarshi trukst milestibas, bet ar tadu uzvedibu vinja to milestibu nesanems... Vinjai pashai ir jasavacas, jo redz, ka mate nevar savakties un nesavaksies. Vinjai visu laiku jareagee uz meitas nedarbiem.

Ko es daritu?? Es beigtu proviceet mammu un uzrakstiitu mammai atklatu vestuli. Ko ari savai radiniecei ieteicu izdarit, bet vinja rakstija savam teevam. Peec taas vestules vinju attiecibas ir ljoti izmainijushaas, vins vinu sagaida peec skolas autobusa pieturaa, pajautaa kaa gaja skolaa, atmosfera majas ir ljoti uzlabojusies...
23.02.2016 00:27 |

Reitings 523
Reģ: 22.02.2016
Liekas, daudziem daudziem cilvēkiem ir bijis līdzīgi, arī man ir bijušas domas par pašnāvību, tikai reiz es sapratu, ka gribu dzīvot, vienkārši apkārtējie neļauj, aizliedz, traucē, kad kļūsi patstāvīga viss krasi mainīsies, jo tev vairs nevajadzēs atskaitīties vecākiem, lai gan man ir abi, ari es neapskaujos un nekad ar viņiem "no sirds" neesmu runājusi, jo vienkārši nejūtu saikni. Uzreiz skriet nomirt nav variants, jo nekā jau arii nebuus, tagad viss ir tavās rokās, tu vari, ja vien gribi, pēc tam būsi gandarīta par paveikto, bet tas, ka ar vecākiem nav labas attiecibas, tas nav nekas traģisks, pārdzīvosi, mēs lielākā daļa šajā pasaulē esam vieni un uzticēties varam vienigi sev pašiem.
23.02.2016 01:43 |

Reitings 523
Reģ: 22.02.2016
EmmaBlonde, ja tavi vecāki uz tevi nemitīgi auro un lamā tevi, tad viņi paši nav dzivee laimiigi un izgāž virs tevis visas savas dusmas, tu vienkārši esi vistuvāk 'pa rokai', tas, iespejams, nenoziimee, ka vinji tevi nemiil, vienkārši viņi ir nikni un tā jau parasti sanāk, ka sāpina jau tos tuvākos. Turies! Domā par to, ko tu vari darit lietas labaa, nevis par to, ko nevari un kaa aizbeegt no probleemam.
23.02.2016 01:47 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
ar vidusskolas izglītību tu darbu atradīsi, vismaz kaut kādu.
Ir cilvēki, kas darbu atrod vispār bez izglītības un ir tādi, kas darbu neatrod arī ar augstāko izglītību. Izglītība nav rādītājs.
23.02.2016 07:12 |

Reitings 857
Reģ: 08.08.2014
Tikai negriez vēnas , sasmērēsi paklāju un ta atkal māte dusmosies.
Paies laiks paaugsies un sapratīsi ka neviens tev namācīs kā pareizi dzīvot un pašnāvība nebūs risinājums nekam.
Lai veicās!
23.02.2016 07:18 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
kaut kad Tu sastapsi vēl citus cilvēkus un starp tiem būs tie, kuri Tevi novērtēs, iedvesmos un sapratīs.
Tādi patiešām būs, varbūt pat daudzi. Un tikai laimīgā gadījumā kāds reāli arī palīdzēs. Mutes visiem ir lielas, taču rokas īsas. EmmaBlonde, mēs dzīvojam apstākļos, kur visu nosaka nauda. Ja nauda ir, tad bez problēmām var noīrēt dzīvokli kaut vai tūlīt pat.

Man visa šī problēma nav sveša. Pagaidām mani no neatgriezeniska soļa ir atturējuši divi apsvērumi.

1. Pašlaik tev ir izvēles iespēja: dzīvot vai nedzīvot. Kad ir miris - tad vairs nav izvēles. Un iedomājies, kā ir, kad ir miris un konstatē, ka dzīves laikā tikai mazliet ir pietrūcis, lai tai dzīvē viss būtu atkal izdevies.

2. Te jāpateicas vienai meitenei no šī foruma (neiegaumēju - kurai), kura līdzīgā tēmā izmisušajam cilvēkam uzprasīja: "Vai esi izsmēlis pilnīgi visas iespējas, lai uzlabotu situāciju?"
23.02.2016 07:28 |

Reitings 70
Reģ: 17.12.2014
Aizdomājos par to teikumu ''gribu izdarīt pašnāvību''. Lūdzu, padomā pati - vai Tu vēlies izdarīt saviem pāri darītājiem tādu pakalpojumu? Un vai esi aizdomājusies tā nopietni, kas notiek pēc nāves? Tevi tas nebiedē? Nebiedē fakts, ka dzīve būs beigusies un, es atvainojos, bet Tavs ķermenis būs auksts un zem zemes. Jauna meitene vienkārši nedrīkst par TO domāt! :-| Es nezinu, vai esi ticīga vai nē, bet no reliģiskā viedokļa - pašnāvība ir milzīgs grēks. To izdarot, varbūt, Tu dvēseles formā nespēsi gūt mieru.
Es iesaku Tev sevi attīstīt, sakop sevi, nodarbojies ar sportu, neņem galvā māti, ej mācies. Būsi jaunā vidē, pie jauniem cilvēkiem, noteikti gūsi jaunus draugus...manuprāt, Tas ir neiespējami neiegūt kaut vienu draugu. Vienkārši maini savu domāšanu. Vairāk pievērsies sev, savām interesēm.
Draugu man nav,jo es neprotu uzticēties cilvēkiem
Es, personīgi, arī nespēju visiem uzticēties, bet vismaz vienu vai divas draudzenes vajag katrai meitenei! Pacenties!
neglīta žurka
Tas ir maināms, tici man!
23.02.2016 08:36 |

Reitings 133
Reģ: 25.06.2012
Stulbi izklausās, bet pacieties. Pabeidz skolu un sāc dzīvot savu dzīvi. Nenoliedzami būs grūti, bet Tev līdzi nāk pieredze un sapratne par to, ko Tu nevēlies savā dzīvē!

Varbūt ir vērts mēģinat izrunāties un attiecības atjaunot ar īsto tēti !?
23.02.2016 10:23 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
piekrītu, ka jāpabeidz skola. un ja problēmas ir ar darbu un dzīvesvietu, tad vrb vasarā izmanto iespēju ar sezonas darbiņu ārzemēs - tur nodrošina arī dzīvesvietu, par kuru var samaksāt no pirmās algas. būsi iekrājusi, pārcelies studēt uz citu pilsētu, dzīvo kojās, sameklē kādu pusslodzes darbiņu un cīnies par savu vietu uz šīs zemes.

galvenais ir arī tas, ka tev pašai ir sevi jāiemīl, jāciena sevi. tad arī tava pašapziņa kāps un tu jutīsies labāk.
23.02.2016 10:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits