Augļi

Reitings 161
Reģ: 18.08.2015
Sveikas, cosmo lasītājas!
Esmu pievērsusies veslīgam dzīvesveida, un vēlos atbrīvoties no 3kg, uzlabot fizisko formu ar sporta un veselīga uztura palīdzību. Visu it kā zinu un saprotu, tik vienu ne - cik daudz augļus ieteicams ēst dienā, ja vēlas atbrīvoties no liekā? Un kā ir ar piena produktiem (vājpine biezpiens, 2%piens, beztauku jogurti)?
Jautāju, jo nesen lasīju, ka augļos ir traki daudz cukura, kas kavē tievēšanu. :-/
20.02.2016 19:19 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Izlasiju pirmo lapu un pilnigi pietika. Japiekrit Nordic Belle.
ka te ir vesels bars, kuras es vairs nespēju uztvert nopietni, vismaz runājot par uzturu. Tā ir, ka ilgstoši tur smadzenes kaloriju badā

Lasot 'tieveeshanas padomu andele mandele' teemas vienmeer galva jaasaker shausmaas. Nu kaa var 21 gadsimaa dot viduslaiku padomus?

Cukurs ir loti dazhaads, t.i. cukuriem ir dazhadi iedalijumi- monosaharidi, disaharidi, polisaharidi un tiem vel ir dazadas apaksgrupas un katrs grupas parstavis gremoshanas sistema parstradajas savadak. Nav korekti jaukt vienaa putraa fruktozi, glukozi, laktozi, cieti. Nesaprotami ir arii ieteikumi skatiities produktu cukura saturu- par kuru cukuri ir runa- vai to kursh papildus pievienots vai to kursh dabiga celjaa produktaa rodas (konkreeti par piena produktiem runajot tiek domaata laktoze vai rafineetais cukurs vai abi kopaa)?
Karoche, cilveks bez bazes zinashanam par uzturu un kripsiiti kiimijas ar taadiem padomiem ir galiigaa mezhaa un pat ar zinaashanam ir galiigs mezhs, jo no nepreciizajiem defineejumiem galiigi nav saprotams ko cilveeks domaajis.
1-2 augli dienaa? Vegani rij 15 banaanus dienaa plus vel citus auglus un kaut kaa nav resni. Gribu redzet to cilveku kursh apresnejis tikai deelj augliem. Auglus paresties lidz tadam limenim, ka no tiem saak resneet ir praktiski neiespeejami (Kaban, carbthefuckup).

Laaaaabi, iisi un konkreeti, tieveetaajs var droshi est jebkuru pusliidz naturaalu produktu cilveeciigos apjomos neskaitot uzturvielas, bet vienkarshi izveleoties produktus no visam uztura piramidas grupaam. Nevajag saakt censties izbeegt no kaut kaadiem produktiem un to kombinaacijam, jo taalaak pa shito celju iet jo dziljaak purvaa. Droshi likt sviestu uz rupjmaizes, piedzert pienu un apeest banaanu; praatiigaak brauksi- taalaak tiksi.
Patiesiibaa daudz vieglaak ir pateikt tieveetaajam ko nedariit:
atteikties no sekjosham lietam:
1)rafinetais cukurs (tas musdienas jau sen vairs nav tikai ierastais galda cukurs un atrodams ir loti daudzos gatavajos produktos, jalasa sastavs (nejaukt ar uzturvertibu))
2) hidrogenetie tauki
21.02.2016 00:23 |

Reitings 3925
Gribu sevi turēt kaloriju deficītā aptuveni uz 1300 kcal dienā.

Ja tu izturesi tada rezhima sasniedzot merka svaru, tev tas bus atpakal menesha laikaa. Cik tev ir dienas kaloriju paterins nezinu, bet 1300 ir stipri par maz, tas pamatvielmainas kaloriju paterins slaidai, videja auguma sievietei. Zemak par kadam 1600 kkl dienaa nedriikst, ja vien negrib sabojat vielmainu un sakt jo-jo dietoshanu.
21.02.2016 00:27 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Ja tu izturesi tada rezhima sasniedzot merka svaru, tev tas bus atpakal menesha laikaa.
Esmu uzņēmusi mazāku skaitu, bet atpakaļ tā arī neatnāca...
21.02.2016 00:36 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009

Vatson
par šo cukuru iet runa!

Lai arī cik mums apkārt nesludināti, cik veselīgi ir augļi, tiem ir arī sava tumšā, ēnas puse… Un tātad- augļu lielākā problēma ir tajos esošā fruktoze – vienkāršs cukurs, kas teorētiski ir saldākais no cukuriem, bet atšķirībā no glikozes, asinīs uzsūcas lēnāk un nedod smadzenēm “signālu” par sāta sajūtu. Tā kā fruktoze ir cukurs, kuras izmantošanai netiek iesaistīts insulīns, tas tiešā ceļā nonāk aknās. Ja cilvēks ir mazkustīgs un uzturā lieto daudz augļus, viss, kas netiek iztērēts, veido tauku rezerves. Augļu cukurs, kurš nav nodedzināts ar fiziskajām aktivitātēm, veido lieko tauku slāni – īpaši vēdera un gurnu rajonā. Tāpēc, viedoklis, ka augļus var ēst neierobežotā daudzumā, manuprāt, ir pavisam aplams.
Sportistiem, kuri ikdienā veic intensīvus treniņus vai piedalās sacensībās, no augļiem nebūtu jābaidās, tomēr pārāk “aizrauties” arī nevajadzētu. Uzskatu, ka fiziski aktīviem cilvēkiem ar 300-350g augļu dienā ir pilnībā pietiekami. Mazkustīga dzīvesveida piekritējiem 200-250g. Un vēlams tos sadalīt vairākās ēdienreizēs. No populārākajiem augļiem, visvairāk cukura atrodami gatavos banānos, vīnogās, ābolos, plūmēs, ķiršos, aprokozēs, persikos, bumbieros, arbūzos, melonēs, ananasos, mandarīnos un apelsīnos.

Pilnīgi piekrītu I.Rijnieces teiktajam!
21.02.2016 00:39 |

Reitings 3925
jaukums

Tu turpini kaut ko putroties. Tevis ieliktaa bilde neiet kopaa ar tekstu jeb tie ir domaati atsevishkji?
par šo cukuru iet runa!

Ja tu nevari nosaukt vaardaa bet jaaliek bildiite, tatad tu pati laagaa nesaproti. Bildiitee redzamo iepakojumu prodkti satur vairaaku veidu cukurus- laktozi, glikozi, fruktozi. Ja jogurtiem vel kaut kaadi grauti klaat pielikti tad vel maltozi satur. Redzamais baltais cukurs jeb saharoze sastaav no fruktozes un glikozes. Tad par kuru tad iisti ir runa?

Lai arii par fruktozi ir taisniiba, ka taa nesuuta "pietiek" singaalu smadzeneem tomeer tas neattiecas uz augliem bet uz rafineeto cukuru (saharozi, HGFCS). Es nezinu kuraa briidi un kursh ir sakrustojis auglus ar Roberta H Lustiga petijumu par fruktozi un taas toksiskumu, bet tas ir galiigi aplami. Pats zinaatnieks Lustigs auglus neierindo pie toksiskajiem produktiem kuri rada aptaukoshanos. Diez vai Ineta pati to izdomaaja, kaads kaut kur atstaastot dzirdeeto ko kaads cits kaut kur dzirdeejis ir radijis absoluuti aplamu teoriju. Kaa arii, peetijumi auglus nesaista ar aptaukoshanos.
21.02.2016 01:12 |

Reitings 161
Jautājums par cukuru, bija saistībā ar augļiem - fruktozi.
Par piena produktiem es tā kā būtu lietas kursā - labāki ir skābpiena produkti (kefīrs, vājpiena biezpiens, paniņas), beztauku jogurti (0%grieķu jogurts, skyr).
21.02.2016 10:32 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015

Tik daudz augļos patiesībā ir cukura. Un, es vēlreiz atgādināšu, ka tas orgāns, kuram cukuri visvairāk ir nepieciešami, ir smadzenes. ;-)
21.02.2016 11:44 |

Reitings 161
Skatos, ka ābolā, mellenēs ir vairāk cukura kā banānos!;-) Tas labi, jo banāni man garšo!:-D Visizdevīgāk šķiet ēst skābas garšas augļus (citrons, kivi, ananass un dažādas ogas).
21.02.2016 13:26 |

Reitings 39
Reģ: 15.11.2009
Augļus var ēst visai lielos daudzumos, jo kaloritāte ir zema un tauku saturs salīdzinoši niecīgs. Neaizrauties ar smūtijiem, bet ēst veselu augli, jo tad var apēst gana mazāk.

Pirmais taukos pārvēršas tauki, tas tā kā loģiski, tāpēc tos arī sauc par taukiem. Organismam pārveidot cukuru taukos ir diezgan sarežģīts process, taču tas,protams, nav neiespējams. Tādēļ iesaku zināt, cik daudz kardio slodzes nepieciešams, lai izslēgtu šādu gadījumu iespējamību. Jāzina arī, cik daudz var apēst, lai nākamajā dienā uz svariem redzētu vai nu to pašu ciparu vai mazāku. Tas viss ir individuāli, un prasa rūpīgu uzraudzību, bet par augļiem vismazāk vajadzētu kreņķēties, tajos ir tik daudz šķiedrvielu, ka viņi tiks pārstrādāti ātrāk kā JEBKURŠ cits produkts.

Iesaku sākt ar tādu produktu kā miltu ēdienu un piena produktu pārskatu. T.i izslēgt no ēdienkartes kur vien iespējams. Nedzert kalorijas, tā vietā lietot ūdeni. Vērot ko organisms pārstrādā labāk, piemēram, salīdzināt rīsus un kartupeļus un uz tā pamata pieturēties pie vienkāršas ēdienkartes. Lai izdodas! :-)
05.03.2016 20:06 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
jā, es arī uzskatu, ka par augļiem nav ko satraukties. Jāsatraucas par šokolādītēm, cepumiņiem utt :D
05.03.2016 20:48 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Pienemsim ,ka auglus arii var eest daudz,bet vai beigaas buus saata sajuuta-tur tas jautaajums!Es nesaprotu ,kapeec nevar eest normaali un piebremzeet ar cukuru?:-D
05.03.2016 20:59 |

Reitings 3925
kumu, buus saata sajuuta, jo auglos ir skiedrvielas.
Darzenji jau arii satur cukuru, piena produkti satur cukuru, graudaugi. Jautaajums ir tikai par to kaadu konkreeti cukuru tie satur.
05.03.2016 21:06 |

Reitings 2872
Reģ: 26.10.2012
sāta sajūta ir plašs jēdziens un katram tā būs savādāka. Es apēdu palielāku apelsīnu un jūtos ok, cits ar apēd un grib ēst vēl vairāk :D
05.03.2016 21:09 |

Reitings 3925
Bada sajutas pakaapes ir atskiriigas.
05.03.2016 21:13 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Otra lieta ir taada,ka loti biezi paartiekot no salaatiniem , augliem utt peec loti iisas laika atkal gribaas eest!Tajaa briidi,kad taa bloda ir izeesta-cilveeks ir it kaa paeedis,bet uz cik ilgu laiku?
Taapeec es esmu par normaalu eedienu ar olbaltumvielaam ,un tad normaali var iztureet taas 4-5 st,nelasoties!Ja ir sabalanseets viss,tad nekad cilveekam faktiski nav bada sajuuta!
05.03.2016 22:25 |

Reitings 161
Es nezinu vai man ir pareiza ēdienkarte, bet piena produktus man negribētos izslēgt t.i. 0%grieķu vai skyr jogurtu, vājpiena biezpienu, 2%pienu.:-|
Parasti manas brokastis - 100g vājpiena biezp. ar sauju pilngr.auzu musli (iekšā žāvēti augļi) un kāds auglis vai īstas rupjmaizes šķēlīte (bez sviestiem) ar gabaliņu vistas gaļas.
Pusdienas - visbiežāk sautēti dārzeņi (vai pupiņas) ar zivi (vai vistu), salātiem, kefīra glāzi un ja gribas, tad ābols/bumbiers.
Vakariņas (sanāk ap 16:00) - dārzeņi (īpaši burkāni, brokoļi, bietes, salāti) ar olu vai biezpienu.
Vakariņas nr.2. (ap 21:00, jo gari kursi)- biešu un dārzeņu, lapu salāti, kefīra glāze vai auglis ar skyr.
06.03.2016 15:39 |

Reitings 161
Protams nav viss vienmēr tik ideāli un pa reizei apēdu gabaliņu melnās šokolādes, kādu medus karoti vai beztauku jogurtam ir forši pievienot karoti pašvārīta ogu ievārījuma. Citreiz vairāk panašķējos ar kādu žāvētu augļu un riekstu paciņu, bet tas retāk.:-)
06.03.2016 17:11 |

Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
Mellene1 ja ēd kā apraksti tad viss ir ok un nav nemaz jāatsakās no piena produktiem!!!
Tā tik turpināt un veiksmi ;)
06.03.2016 19:19 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!