Sveiki, varbūt kāds var izpalīdzēt ar informāciju un padomu..
No decembra īrēju dzīvokli Rīgā no paziņu paziņas, kas gadiem jau dzīvo ārzemēs un atpakaļ netaisās.. īres līgumu neesam sastādījušas, jo man ir jāmaksā tikai par komunālajiem...
Sakarā ar visām deklarēšanās lietām un nodokļiem, sākot interesēties dziļāk, izrādās, ka dzīvokļa saimniece savas mantojuma tiesības nemaz nav nokārtojusi.. Vecvecāki miruši jau 6 gadus un sanāk, ja gada laikā neviens nav pieteicies uz dzīvokļa mantošanu, tad dzīvoklis nonāk pašvaldības ziņā??? sanāk ka jau 6 gadus dzīvoklis vnk karājas gaisā??
Dzīvoklim ir komunālo un dažādu nodokļu parāds apmēram 1000 eiro vērtībā, kurus esam vienojušās, ka es pamazām nosegšu (kompensējot to, ka nav īres maksas)..
Jautājums par to, vai dzīvokļa mantiniece vispār vēl var kļūt par dzīvokļa "īpašnieci" ?? Viņa dokumentus kārtošot tikai pēc 3 gadiem, kad plāno ilgāku laiku būt LV.
Un galvenais jautājums, vai kādu dienu pie durvīm nevar klauvēt kāds no pašvaldības un pateikt - vācaties ārā, šis dzīvoklis pieder pašvaldībai - jūs neesat šeit nekas, dzīvoklim nav saimnieka un īres līgums jau arī neko, manuprāt, šādā situācijā neatrisinātu, jo dzīvoklis taču viņai nepieder...
Jautājums, vai mani nevar kādu dienu vnk izlikt un ielas, neskatoties uz to, ka esmu segusi dzīvokļa parādu un plus vēl veikusi lielus ieguldījumus dzīvokļa remontā!!!
Paldies! Pirmdien plānoju konsultēties ar juristu...