Sveikas, meitenes!
Nesen ar draugu esam sākuši runāt par kopdzīves uzsākšanu, taču ir viena milzīga problēma - viņš atsakās dzīvot ārpus Ventspils, bet es atsakos dzīvot Ventspilī.
Mans pamatojums ir pavisam vienkāršs, un manuprāt, ļoti pamatots, bet gribētu dzirdēt arī jūsu domas, varbūt kāda vēl dzirdējuši par problēmu, kas man ir ar šo pilsētu:
Pilsēta skaista, bērniem draudzīga, utt. BET! Bet.. Gan mana, gan manu radu, draugu, paziņu pieredze pārsvarā norāda uz to, ka Ventspilī - pateicoties ostai, dažādiem uzņēmumiem (piem. Ventamonjaks) - gaiss šajā pilsētā ir ļoti slikts - daudziem ventspilniekiem esot problēmas ar elpceļiem šo visu iestāžu dēļ (dažādas ķimikālijas, kas maisās gaisā). To ļoti labi esmu novērojusi uz draugiem, paziņām, kam ir astma - ja ikdienā imhalatoru nelieto tad pēc pāris stundām, kas pavadītas Ventspilī, jau paniski ķērās pie inhalatora, jo nevar paelpot, utt.
Tā nu jautājums - ņemot vērā to, ka ir vēlme arī dibināt ģimeni, vai jums mans pamatojums šķiet pietiekami pamatīgs un nopietns, lai tiešām kategoriski atteiktos ievākties šajā pilsētā? Varbūt ir kāda, kas varētu palīdzēt ar padomiem, kā visu šo izskaidrot draugam, kurš šo informāciju atsakās pieņemt, jo 'tas, ka taviem draugiem ir astma nenozīmē, kā Ventspils gaiss ir ar to kaut kā saistīts'...
P.s. droši vien, jāatzīmē, kā viņam darbs ir Ventspilī pašlaik, bet man pašai ir iespēja strādāt no mājām, kas ir vēlviens viņa argumenta par dzīvi šajā pilsētā.
Jebkādi padomi, jebkas, kas varētu kādu no mums pārliecināt par pretējo? :-)