Draugs atļauj

Reitings 595
Reģ: 01.12.2015
Sveikas!

Mans draugs man atļauj līst viņa internetbankā, un ņemt naudiņu, cik man vajag. Bet ar nosacījumu, ka tērēt apdomīgi, nevis visu notriekt kaut kādos mēslos. Prasīju viņam, kāpēc viņš man ko tādu atļauj, atbilde bija -- jo mīlu tevi.

Vai jūsu draugi arī tā dara, pat ja nedzīvojat kopā vēl? Un vai tas vispār ir normāli?
Jo man tas liekas tā neforši, ka pati līdīšu viņa kontā, un ņemšu naudiņu. Kaut kā neērti liekas.. Kā ir jums?
02.02.2016 12:21 |

Reitings 3774
Reģ: 12.02.2013
meksikanka, zinu, bet kaut kā sen nebija nācies no kāda tādu stingru viedokli par sevi vai savu ģimeni uzzināt :-D:-D:-D
02.02.2016 13:09 |

Reitings 50
Reģ: 24.01.2016
Man tieši liekas jocīgs ģimenes modelis - mana nauda un tava nauda. Ja ir pāris vai ģimene, tad uzskatu, ka naudai jābūt kopējai. Paroles man nav, bet man nekad nav liegts ielūkoties bankas kontā, kā arī ja pajautāju, cik viņam ir naudas, viņš vienmēr godīgi atbild.
02.02.2016 13:09 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Forši, no cosmo uzzinu, ka mans vīrs ir lupata, jo man ir pieeja viņa internetbankai un kartei. Mums vnk mājās nav - tava nauda, mana nauda.

Mans virs arii ir lupata... :D

Ne, es domaju, ka dazhas te runaa par dazhadaam stadijaam attiiecibaas, tadelj nesaprot, ka var but pieeja kontiem utt. Bet nu man nekad nav bijushi virieshi, kuri sleptu pieejas kontiem, mani ir tas, ka mani tas nemaz neinteresee un lielakus pirkumus taa pat vienmeer ar savu viiru apspriezhu....
02.02.2016 13:11 |

Reitings 213
Reģ: 25.11.2015
Značit, gulēt un dalīt ar cilvēku gultu, dzemdēt viņam bērnus ir OK, bet ielīst (kaut gan nešķiet atbilstošs vārds) viņa akontā ar VIŅA akceptu ir mī un žē..

piekriitu.
02.02.2016 13:11 |

Reitings 1244
Reģ: 09.11.2012
man ar laikam nepareizs ģimenes modelis, jo vīrs lien manā kontā, un es lienu viņējā :-D
02.02.2016 13:12 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Kopīgs budžets ir kaut kas viens, bet pieejas otra kartēm un i-bankām.. šajā ziņā esmu vienisprātis ar Vilionata.

Es vispār to nesaprotu, līšanu otra kontā, vienalga precēti vai neprecēti. Un zinu, ka citas sievietes to mierīgi dara, kontrolē vīrieša naudas plūsmu. Manā skatījumā vīrietis šajā situācijā ir lupata, vecis zem tupeles.
Es ar savu ne mūžam tā nerīkotos, citādi zaudētu vīrišķību manās acīs.

Ir bijusi arī pietiekami iela saskare ar realitāti (strādājot bankā), kad sievām ir pieejas vīru kontiem (vai otrādi) - ar laiku nereti ir radušās domstarpības par naudas plūsmu un tādos momentos, nez kādēļ, banka ir vainīga, nevis paši, kas dod savas pieejas.

Manā uztverē kontrole pār vīrieša maku (šajā gadījumā - kontu) tomēr ir viens no vīreša psiholoģiskas kastrēšanas paņēmieniem. Protams, ja pārim uzskati sakrīt - katrs var darīt, kā vēlas. Es šādu modeli redzu vīra vecāku ģimenē un tas izskatās tik nožēlojami - viņa Tēvam bezmaz jāprasa atļauja sievai, lai aizietu uz veikalu un nopirktu viņai ziedus, jo viņam nav savas naudas - visa viņa pensija no saņemšanas brīža pāriet sievas kotrolē.
02.02.2016 13:17 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Bet te jau nav runa, ka meitene kaut ko atņems. Man arī nav saprotami tie pāri, kuriem visa nauda iziet sievas kontrolē un vīram nepaliek nekā, bet šis jau nav tas gadījums!
02.02.2016 13:20 |

Reitings 951
Visas pēkšņi tā uzcepās par "pareizi - nepareizi". :) Man, piemēram, nav pieņemama ne maka, ne kontu, ne soc.portālu, un tamlīdzīgu lietu pieeja, jo man tas nav nepieciešams. Vispār. Nemaz un nevienā mirklī.

Un es uz to raugos nevis no tāda paša skatupunkta kā "dalīt gultu" un pārējiem te pieminētajiem, bet gan tādēļ, ka tās ir katra personiskās juridiskās vai citādas saistības, kurās persona tiek identificēta un, kurām nav jābūt pieejamām trešajām personām. Tieši tik pragmatiski.

Gulta, bērnu dzemdēšana u.t.t. ir tomēr uz emocionālas bāzes balstītas darbības.
02.02.2016 13:21 |

Reitings 7704
Reģ: 13.03.2012
Varu tikt viņa kontā, ja būtu vajadzība, bet man tādas nav. Ja vajag, tad viņš iedod savu karti vai vienkārši pārskaita naudu. Pati negribētu uz savu galvu iet un darīties.
02.02.2016 13:22 |

Reitings 951
Mans draugs man atļauj līst viņa internetbankā, un ņemt naudiņu, cik man vajag.

Šī darbība - līšana i-bankā paver pietiekami daudz iespējas noslēgt darījumus un uzņemties saistības, lai to (pieejas paroles, kodus) uzskatītu par info, kas nav jādod nevienam citam.
02.02.2016 13:23 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Vienīgais, ko es nekad negribētu - tādu situāciju kā ir redzēta vecākas paaudzes ģimenēs (arī maniem vecākiem ir bijis kaut kas uz to pusi), ka vecis visu algu atdod sievai un pēc tam viņam jāprasa sievai nauda cigaretēm vai degvielai... Tas man šķiet nokauj lielu daļu vīrišķības.

Pārējais - pilnīgi pofig, vai ir kopīgs ģimenes konts, atsevišķi, ar pieejām vai bez. Kā katrs pāris izlemj, tā lai dara.
Man pietiek atcerēties savas paroles, lai vēl zinātu vīra. Ja ko vajag, jautāju nevis pati ņemu.
02.02.2016 13:23 |

Reitings 583
Reģ: 01.09.2015
Mums ir kopīga visa nauda, zinām ienākumus un izdevumus, bet nedodam viens otram bankas paroles, jo - priekškam? Ja kādam pietrūkst naudas, tad paprasa otram - samaksā lūdzu to un to vai arī - vai vari iedot tik un tik.

No otras puses, neko sliktu arī tajā neredzu, ja pašiem tā ir ērti, labi. Varbūt vīrietim nepatīk, ka viņam prasa, bet patīk, lai pati paņem, kad grib un viss :)
02.02.2016 13:24 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Kopīgs budžets ir kaut kas viens, bet pieejas otra kartēm un i-bankām.. šajā ziņā esmu vienisprātis ar Vilionata.

Budžets jau nav tikai abstraksts vārds. Ja pāris savā starpā vienojas, ka viņam kopīgs budžets, tad vai nu katrs no sava konta mēnesī noņem attiecīgu summu un papildina to mistisku budžetu (liekot naudu zeķē, kurpju kastē, etc.) vai vienkārši katram ir pieeja bankas kontiem, bet ne jau tāpēc, lai tur okšķerētos un novestu voens otro bankrotā, bet lai nepieciešamības gadījumā sieva var rēķinus apmaksāt vai paņemt naudu (ar vīra akceptu)..

Ne jau autore ar čuguna pannu izsita no puiša paroles un tagad trenkās visu naudu pa labi un pa kreisi.. Nu, tādi šausmu stāsti!
02.02.2016 13:24 |

Reitings 6040
Tikai 2 galejiibas - kontrole par viru vai atstashana bez naudas.

Bet man laikam paveicies, ka attiecibas esmu tik ilgi, ka zinu- cik drikstu teret, kadelj jatere un, ja gribas pirkt ko lielu (TV, meebeles utt.) izrunaju to ar viru.

Plus es esmu taa shausmigaa sieva, kura sezh majas audzina bernus un nesanem nevienu pabalstu :D
02.02.2016 13:26 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Šī darbība - līšana i-bankā paver pietiekami daudz iespējas noslēgt darījumus un uzņemties saistības, lai to (pieejas paroles, kodus) uzskatītu par info, kas nav jādod nevienam citam.

Tavā izpratnē jā. Autores drauga izpratnē nē. Un? Tāpat daudziem tas ir OK. Un zini, ja sieva tāda mantkārīga, tad izspiedīs no vīra naudu pat bez bankas konta (nu, Tevis aprakstīta šausmenīte par nabaga večiem-lupatām)

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Man, piemēram, nav pieņemama ne maka, ne kontu, ne soc.portālu, un tamlīdzīgu lietu pieeja, jo man tas nav nepieciešams. Vispār. Nemaz un nevienā mirklī.

+++

Reitings 951
Ne jau autore ar čuguna pannu izsita no puiša paroles un tagad trenkās visu naudu pa labi un pa kreisi.. Nu, tādi šausmu stāsti!

Tie nav šausmu stāsti, tās ir reālā dzīvē tepat LV redzētas situācijas, kad viena persona nesaprātīgi izrīkojas ar otras personas naudu, jo vienkārši ir pieeja un taču ir kopīgs budžets. Uzticēšanās, neapšaubāmi, ir katru attiecību stūrakmens, bet... you never know.
02.02.2016 13:28 |

Reitings 951
Turklāt, mūsdienās i-bankas pieejas kodi nozīmē bezala dudz citu dažādu pieeju, kuras var izietot dažādi, ja kas.
02.02.2016 13:29 |

Reitings 1267
Reģ: 10.03.2015
nepieciešamības gadījumā sieva var rēķinus apmaksāt

Vienīgais nepieciešamības gadījums man nāk prātā tas, kurā pašlaik ir Ūdrītis...
02.02.2016 13:32 |

Reitings 6040
Aether, bet taa jau ir problema attiecibas, ne jau kontaa...

Esmu izrunajusi ar viru cik kam menesi terejam. Cik vins teeeree saviem hobijiem, cik es tereju savam lietam. Mums ir lielo pirkumu saraksts ar lietam, kuras jasaperk, zinu cik vinam jamaksa tur un tam.

ja sievietei tiek iedots konts ar tekstu - tere cik gribi, tad logiski, ka vinja taa ari daris :)
02.02.2016 13:34 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!