Draugs atļauj

Reitings 595
Reģ: 01.12.2015
Sveikas!

Mans draugs man atļauj līst viņa internetbankā, un ņemt naudiņu, cik man vajag. Bet ar nosacījumu, ka tērēt apdomīgi, nevis visu notriekt kaut kādos mēslos. Prasīju viņam, kāpēc viņš man ko tādu atļauj, atbilde bija -- jo mīlu tevi.

Vai jūsu draugi arī tā dara, pat ja nedzīvojat kopā vēl? Un vai tas vispār ir normāli?
Jo man tas liekas tā neforši, ka pati līdīšu viņa kontā, un ņemšu naudiņu. Kaut kā neērti liekas.. Kā ir jums?
02.02.2016 12:21 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
gan jau ka ir, bet ne manu pazinju vai draugu, gimenes lokaa... tieshaam.

Re, bet es sev par pārsteigumu esmu diezgan tuvu pazīstama ar šādu pāri (jau iepriekš minēju kā neforšu piemēru) un tur tiešām vīrietis ir saimniecisks, bez nosliecēm uz alkoholu, azartspēlēm u.t.t., vienkārši sieva ir ļoti valdonīga un arī attiecībā uz budžetu grib roku turēt uz pulsa...nē, ne uz pulsa - "pie rīkles" :D Kā kungs saņem pensiju,tā visa nonāk viņas rīcībā. Un nudien biju lieciniece situācijai, ka viņam tika burtiski "izsniegta" nauda viņas dzimšanas dienā, lai vinš var sievai iegādāties ziedus. Tā visa situācija kopumā manī raisīja vienu vienīgu asociāciju - vīrieša psiholoģiska kastrācija. Ja sākumā varētu domāt, ka "ja jau viņš to akceptē.." bet tur jau vairs nav variantu. Pieļauju, ka sākotnēji viņš līdz šādai situācijai pat neaizdomājās :)
02.02.2016 14:41 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Manā paziņu lokā ir tāda dāma, tāpēc arī saku, ka nekā forša tur nav. Vīrs strādā 2 darbos, pašam iedod tikai kabatas naudu, bet sieviete nepārtraukti čīkst, ka maz naudas.
02.02.2016 14:54 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Kā kungs saņem pensiju,tā visa nonāk viņas rīcībā.

iespejams, tas jau ir gadiem ilgs modelis, virietis ko tadu ir pieljaavis, pats vainiigs..

ja man tagad butu jaaludzas nauda zekjeem un pienam, nuu... nezinu cik ilga nakotne tam visam butu... arii tas pats par virieshiem, kuri strada 2 darbos un sanjem ikdienas pusdienas naudu, ko izsniedz sieva- nu pashi vainiigi....

pirms attiecibas ko uztic ir jaizrunaa viss siiki un smalki, lai beigas kadai no pusem nav vilshanas, jo taa nebija planots...
02.02.2016 15:05 |

Reitings 951
Nu, es jau saku, ka tas viņiem tā gadiem, un, ļoti iespējams, ka nudien tā nebija lieta, kas tika baigi pārspriesta, vienkārši iegājās un cilvēki sākotnēji arī varbūt nepadomāja par to bildi, kā tas būs pēc 5 vai 10 gadiem.
02.02.2016 15:12 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ak vai :'-( man arī ir pieeja drauga kontam :D neviens neko neslēpj. Jāsaka gan, ka es tur nelienu, jo man nevajag. Pietiek ar to, kas tiek atnests mājās :D
Ā un maniem vecākiem vienmēr ir bijis tā, ka pēc algas dienas tētis gandrīz visu atnesa mammai un mamma tad arī rīkojās ar to naudu. Un nē, nekāds zem tupeles viņš nebija. Vienkārši viņam tā bija ērtāk - atdod visu sievai, lai tā nomaksā visus maksājumus (mani vecāki nemaksā 50:50 kā pieņemts cosmo :D) un pārējais glabājās atvilknē, kuru abi arī izmantoja. Un jā, vīra nauda tika tērēta pirmā.. jā, tā kā tas nav pieņemts cosmo :D
02.02.2016 15:19 |

Reitings 128
Reģ: 28.12.2015
Es sākumā ilgi pretojos, pats viņš var pirkt ko vēlas, arī man, bet pati negribēju darboties gar viņa naudu. Viņam vajag teiksim ko nopirkt pilsētā, bet pašam nav ne laika ne pa ceļam. Atstāj naudu (protams uz pusi vairāk kā man jāiztērē viņa vajadzībām), nopērku ko lūdzis, pārējo smuki novietoju plauktiņā. Kad saku, ka viņam nauda jāpaņem, tad paskatās uz mani tā, it kā es ko būtu nodarījusi. Tā nu vairākas dienas lūdzos, lai tak paņem....šis beigās neizturēja un pateica-"divas izvēles, vai nu liec to naudu savā makā vai arī nē, bet es viņu neņemšu". :D
02.02.2016 15:19 |

Reitings 128
Reģ: 28.12.2015
Selīnas komentārs- gluži manu vecāku modelis bija. Arī bijušās attiecībās mums bija tāda pati sistēma. Kādu laiku dzīvoju viena, pieradu pati par sevi. Tagad grūti pieņemt, ka vīrietis pat vēlas, lai arī rīkojos ar viņa naudu.
02.02.2016 15:23 |

Reitings 202
Reģ: 24.11.2013
Man ir pieeja vīra ibankai. No tās veicu visu rēķinu apmaksu. Mums tas tā ir iegājies jau diezgan ilgi, jo vīrs vnk ir pārāk slinks, lai pats to darītu. Mums ir budžets, kurā mums ir jāiekļaujas, nav svarīgi, no kura konta, jo mūsu ģimenē ir kopīgs budžets. Pēdējo reizi naudu no vīra konta ne rēķinu apmaksai ņēmu tad, kad biju aizgājusi no darba un pāris mēnešus nestrādāju. Tad vīrs pats man lika pārskaitīt uz manu kontu naudu, lai varu veikt ikdienas pirkumus.
Ja cilvēkiem nav ilgtošas attiecības ar kopīgiem nākotnes plāniem, tad neatbalstu pieejas datu došanu. Bet, ja ir ģimene ar kopīgu budžetu, nekas ārprātīgs tas nav.
02.02.2016 15:42 |

Reitings 1832
Reģ: 27.12.2012
Neesmu jutusi vajadzību pēc pieejas drauga kontam. Ja man kaut kādu iemeslu dēļ ir vajadzīga nauda no drauga, to arī pajautāju, bet tas nav tik bieži un daudz, lai pati ietu un tagad pārskaitītu sev. Un viņam nav ne slinkums, ne neērtības rada samaksāt pašam rēķinus vai veikt kādas citas darbības ar savu kontu, tāpat nesagādā arī neērtības iedot pašam naudu man, kad man tas ir vajadzīgs.
Mums, tāpat kā manā ģimenē nav konkrēta dalījuma: šis ir tavs, šis ir mans, šis ir mūsu. Budžets būtībā ir dalīts, katram ir sava nauda, ar kuru ir iespējas brīvi rīkoties pēc sirds patikas, taču daļa no šīs naudas tiek izmantota kopīgajiem pirkumiem, jo mans draugs prot ļoti labi apieties ar savām finansēm un netērē naudu neapdomīgos pirkumos, tāpat arī es, mums šādi iet ļoti labi un vienkārši, nekā netrūkst un neparko nesūdzamies :)

Ja man dotu pieeju internetbankai, nedomāju, ka kādreiz to izmantotu pēc sirds patikas. Nepieciešamības gadījumā informētu draugu, ko man vajag un kāpēc. Pat ja zinātu, ka viņš vienmēr teiktu, ka lai ņemu, cik vajag, tāpat pajautātu un pateiktu cik tērēšu un kāpēc.
02.02.2016 16:30 |

Reitings 351
Reģ: 22.10.2014
Man arī draugs ir teicis, ka varu ņemt no viņa konta naudiņu, ja man ir nepieciešama, jo viņš labi zin, ka pelna daudzreiz vairāk kā es, un man tā naudiņa ātri var aptrūkties.
02.02.2016 16:35 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Ja man dotu pieeju internetbankai, nedomāju, ka kādreiz to izmantotu pēc sirds patikas. Nepieciešamības gadījumā informētu draugu, ko man vajag un kāpēc. Pat ja zinātu, ka viņš vienmēr teiktu, ka lai ņemu, cik vajag, tāpat pajautātu un pateiktu cik tērēšu un kāpēc.

Bet, manuprāt, par to arī tiek runāts te, nevis par ļaunprātīgu izmantošanu un veča atstāšanu bez pēdējām biksēm. Normālas un veselīgas attiecības. Jā, zināmi arī gadījumi, kad vīrs nes mammutu mājās un līdz pēdējam ilknim atdot sievai, attiecīgi prasot naudu pat ikdienas tēriņiem. Tas nav OK. Bet tur nemaz nevajadzētu būt pieejai bankas kontam. Tāda daba tādām sievietēm un ja vīrietis to ļauj, tad jā, lupata. Nevis lupata apriori, jo, ak, Dievs, piedāvājis sievietei ņemt naudu no viņa konta.

Un zinu vairākus vīriešus (šeit es atgādinu Bruno :D), kuriem reāli slinkums ņemties ar rēķiniem un mājas grāmatvedību kārto sievete. Un +++ Selīnai, pareizi domu uztvēra, nevis uzbura šausmu stāstu cienīgās ainiņas 8-)
02.02.2016 16:38 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
Es pa vīra internetbanku nešeptēju. Tā kā pati strādāju, tad man nav tādas vajadzības. Naudu kā tādu viņam neprasu, jā, viņš man pērk dāvanas, izmaksā, lutina. No sākuma par visām varītēm ir centies dot man naudu, es atsakos, tāpēc tagad ir tā, ka prasa- nu, ko tu gribētu? Kas tev vajadzīgs? Kā tevi palutināt?

Maksājumus nekā īpaši nedalām, maksājam abi, ne tā, ka uz pusēm, neskaitām tur, cik, par ko kurš ir maksājis, kaut kā viss tā dabiski notiek.

Ja ar maksājumiem ģimenē nodarbojas viens cilvēks, tad, jā, normāli, ka ir pieeja otra kontam, bet citādi neredzu tam vajadzību. Vēlos uzsvērt, ka normāla situācija tad, ja tas notiek ģimenē. Kamēr pāris ir tikai tādā draugs, draudzene stadijā, es saku-nē. Katrs jau lai dara, kā grib, bet es nejustos ērti. Un negribētu arī lai manam draugam viss būtu brīvi pieejams.
02.02.2016 21:53 |

10 gadi
Reitings 1496
Reģ: 21.03.2009
Nu, un kur ir problēma? Tev ir kaut kādas kvotas, kas jāizlieto no tā konta un nezini kā? :) Neaiztiec viņa naudu un viss, ja Tev tas sagādā diskomfortu.
03.02.2016 00:05 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Manai draudzenei bija līdzīga situācija. Tas gan bija "vecajos laikos", pirms kādiem gadiem 10. Puisis bija uztaisījis kontam 2 kartes un vienu iedevis viņai. Viņa pati par to izteicās, ka tas viņai devis tādu nomierinošu sajūtu, ka, ja nu visi striķi trūkst, tad ir rezervīte, bet es nedomāju, ka viņa to kādreiz arī lietoja. Kur nu vēl vieglprātīgām izklaidēm. :-)
03.02.2016 00:14 |

Reitings 951
Manai draudzenei bija līdzīga situācija. Tas gan bija "vecajos laikos", pirms kādiem gadiem 10. Puisis bija uztaisījis kontam 2 kartes un vienu iedevis viņai.

Papildkarte kontam, katrā gadījumā izklausās piezemētāk nekā i-bankas pieeja :) Un tas, manuprāt, būtu pat o.k. variants autores gadījumā, no kura īstenība diskusija mazliet novirzījusies, jo īpaši tādēl, ka viņa būtībā ir draudzene, nevis viņi ir ģimene. Papildkartes taču mēdz isgatavot arī, piemēram, bērniem, lai viņiem ir pieeja kādam konkrētam vecāku kontam, uz kura ir vecāku kontrolēta naudas summa.
03.02.2016 10:11 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Es pelnu liidzveertiigi ar savu viirieti( baigi labaa sajuuta un labi, ka esmu piedzimusi laikmetaa, kur tas ir iespeejams), taapeec pat praataa neienaaktu doma labpraatiigi izmantot viiriesha kontu.
03.02.2016 10:26 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Tas, ka atlauj nenozime, ka tev tas tagad jasak darit.;-)
03.02.2016 12:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)