Sveikas meitenes! :) Esmu sākusi staigāt uz sporta zāli, šobrīd ir otrā nedēļa un treniņi ir 3 reizes nedēļā un gribēju vaicāt, cik ātrā laikā var nomest svaru, drīzāk, pēc cik ilga laika to var pamanīt? šobrīd sveru 62 kg un garums 1.63 cm.
pie svaar nomesanas pats pamats ir nejau sporta zaale - bet gan uzturs .... tas cik atri katrs ko nometis ir dzili individuali una takrigs no vairakiem faktoriem.. uztura pareizibas, aktivitashu apjoma, vielaminjas uttt
Neskaties uz saviem, tu vari nomest taukus, bet arī svērt tik pat daudz -attiecīgi dēļ muskuļiem, svars ir normāls, jāsaka, ka pat veselīgs. Ja esi apaļīga, tad treniņi nav vienīgā vieta kur ir jābūt, viss sākas no virtuves .
da ko jus te visi par tiem muskuliem.. lieku 99% varbutibu ka autore nedz ed pareizi nedz trenejas lai augtu sie muskuli... tapatvien to neaug.....un nakosais fakts - muskuli neaug tados tempos ka pec 1 vai 2 menesiem tie jau bus paris kilogrammi ar ko aizstat nomesto tauku masu.
Proatms pats pamats visprigi sakot ir pareizs - svarigs ir izskats nejau cipars ko arad svari.. vienads svars pie vienadaa auguma var izskatities dazaadi
lidzigi ir ari ar svariem ko cel.. iesacejiem jau vienmer bus itka progress ka var vairak pacelt utt.. bet retais apzinaas ka tas nav isteniba nekads progress- bet gan iemacies lietot muskulus kas tev aju ir.... man pirmaja trenina pusgadaa no ~80kg uz stiena uzauga lidz 120kg.. likas baigi labi ka progres tik labs utt.. pie ~130kg tik sapratu ka tas nav nekads progress jo vis sapstajaas un pastudejot nava apskaidriiba kadeel ta notika :-D
kabans - tu esi kultūrists, es tuvāka esmu fizioterapijai ar sporta novirzienu - sporta trenere. Katrā ziņā mūsu domas atšķirsies, attiecīgi uz to kā ir pareizi trenēties, un ar ko būtu jāsāk iesācējiem, tie noteikti nav svari. Vel lielāka atšķirība mums ir ar sporta psiholoģiju - ja sāk trenēties ar elementārām un motivējošām lietām, kur redz labus panākumus efekts un vēlme uz treniņiem doties būs ilgāka, lielai daļai vīriešu savukārt primārais ir svars cik viņš var pacelt! Tur arī slēpjas progress.
Ar to ir jāstrādā. Nekad sievietei nevar pateikt - ēd šo, ēd to, šito nevar, un tāds caloriju daudzums ir par maz vai par daudz - citai protams tā ar nazi nogriezt būs vieglāk, bet cita meklēs attainojumus, tāpēc jāsāk pa daļai, lēnām.
mommy
biski netrapiiji.. pitrmakrt autorei vispar ieteicu sakt ar uzturu nevis sporta zaali... un ne visos gadijumos klientus dzenu uz reiz pie svariem... mana klientu loka vipsaar ir ~20% cilveki kas neko vaiark no sporta nedara ka vien dodas garas pastaigaas vai minas ar velo....
starpcitu es parstaavu netikai kulturismu.. tici vai nee esu savlaik bijis viens no labakajsiem valsts vieglatletiem aridzan.... un te ar svaru nebija vispar nekads sakars... biju tievs stiegrains puisis :-)
mommy
pilniba nevienam klientam nesu tiecis vot ar ritdienu dari 100% taka rakstits planaa (uztura zinja) - visai logiski ka uz to ajiet pakaapeniski :-)
kabans - tas ka esi bijis dižs skrējējs nenozīmē ka tajā laikā mācētu sporta pedagoģiju, tā nu tie mūsu "gudrie" treneri top, kas galu galā cilvēkiem svaru zālē samaitā skeletu.