Esmu beidzot izlēmusi mācīties un man liekas, ka ir jau mazliet par vēlu.(t) Lai gan tā, protams, nav. Interesē, cik gadu vecumā Tu sāki mācīties augstskolā un cik ilgi bija mācības?
Baida ne tikai skola, bet arī tas, ka paralēli strādāšu. Enerģija man nekad nav bijusi augsta, BET vēlos profesiju un tas ir stimuls! :)
Ja ir vēlme, tad nekad nav par vēlu, man ir pāri 20, vēlmes nav, vajadzības ne tik. Tāpēc zinu, ka nestudēšu. Zini, kad mācījos autoskolā, tad ar mani reizē gāja viena pensionāre, un pabeidza, jo bija to apņēmusies izdarīt.
19 gados. Studiju programma bija uz 4 gadiem, taču es nepabeidzu un pametu studijas pēc 3. Nav nekad par vēlu augstskolai, ja tas ir tas, ko tiešām vēlies.
Studijām nav vecumu ierobežojuma. Kad uzsāku studijas, man bija 21, bet kursabiedru vecumi bijaļoti atšķirīgi. Aptuveni puse bija pēc vidusskolas vai gadu, divus pamācījušies citā augstskolā, savukārt otra puse bija ap 30. Un arī tas nav pēdējais slieksnis. Divas manas draudzenes studijas uzsāka ap 40.
18 un 3 gadi
Ja gribas studēt,tad kāpēc ne? Mana vairākas kursabiedrenes ir teju 10 gadus vecākas, bet, ja patīk un padodas,tad kāpēc ne? Par vēlu noteikti nav.
Sāku nepilnos 18 uzreiz pēc vidusskolas, bet, kad pēdējā kursā pārgāju uz vakarniekiem, bija arī vecāki kursabiedri.
Neredzu nevienu iemeslu, kādēļ nestudēt jebkurā vecumā, ja gribas un interesē. Bieži vien tajos 18 gados cilvēki vēl īsti pat nezina, ko grib studēt, bet pēc gadiem tikai saprot īsti aicinājumu.
Sāku 19 gados, 3 gadi bakalaurs, 2 gadi maģistrs. Pēdējos 2 gadus mācījos un strādāju. Vienkārši nebija, bet ne neizdarāmi, ja ir vēlme un motivācija mierīgi var apvienot. Par vēlu nebūs!
20 un 3 gadi. Bet es uzsāku uzreiz pēc vidusskolas. Vidusskolā visus 3 gadus biju vecākā klasē, lai gan pēc izskata izskatījos kā jaunākā. Ļoti patika, ka augstskolā ir lielāka vecuma amplitūda, man liekas, ka 18-19 gadīgie studenti arī uzvedas citādāk (pieaugušāk), nekā ja mācītos kopā tikai ar sava vecuma cilvēkiem.
delusion Tas ir dēļ tā ka viņi redz ka visi(daudzi) cilvēki viņiem apkārt visu izdara tik ātri un dzīvē progresē ātri. Reizēm sajūta ka kamēr viens stāv uz vietas, otrs gada laikā pusi dzīves plānu sasniedzis un tad nu rodas tā nomāktība.
Manā kursā visiem ir pāri 30, bērni, ģimene un darbs. Dažiem arī mazbērni. :-P Esmu studējusi arī 18 un 20 gadu vecumā un varu teikt, ka pieaugušā vecumā ir pavisam cita atdeve un skats uz lietām. Tu daudz labāk saproti tieši kāpēc tev tas vajadzīgs un kā tevi tas maina kā cilvēku un kā profesionāli. Noteikti iesaku studēt!
Studēju vakaros pēc darba, kursā reti kurš bija vienaudzis, pārsvarā visi bija strādājoši, jau uzņēmēji, kam vajadzīgs papīrs vai vienkārši ir kaut kādi mērķi, takā bija ļoti forši mācīties tieši ar jau pieaugušiem un nobriedušiem cilvēkiem, kuriem jau ir pieredze un viedoklis :)