Kā sadzīvot?

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Mans mīļotais vīrietis ir pedants. Es- cilvēks, kuram patīk apkārt sakārtota vide, bet nu pret to visu ir normāla, veselīga attieksme. Man ir ļoti, ļoti grūti ar pedantu. Padomi, kā sadzīvot?
25.01.2016 10:44 |

Reitings 560
Reģ: 19.06.2010
Mans bijušais draugs ir pedants. Es pati agrāk domāju, ka es arī esmu, bet izrādās, ka es esmu vispār nekārtīga, salīdzinot ar viņu :D viņam pie tam vēl patīk viss no stikla, un stikla mēbeles man šķiet ir grūtāk kopt, jo vienmēr redzami pirkstu nospiedumi un putekļi. Viņš vienmēr pamanīja mazāko netīrumu, ne tā sakārtoti aizskari, pilītes nogulsnes uz krāna virsmas, krūzi uz nakstgaldiņa jāliek uz paliknīša, visi krekli sakārtoti pēc krāsām, plīti mazgā pēc katras gatavošanas reizes, putekļus sūc katru otro dienu, nu garš, garš saraksts :D ar laiku pieradu un bija ok :) no sākuma apvainojos, kad ko aizrādīja, bet tad sapratu, ka tāds viņš vienkārši ir, tāda ir viņa būtība. Un patiesi - ir daudz patīkamāk dzīvot ļoti kārtīgā mājoklī, nevis ar kaut kādu nevīžīgu sliņķi!

Tāpēc, kad viņš ko aizrāda - vienkārši neņem galvā! Tā nav Tava problēma. Citu reizi vienkārši pamani šos sīkumus ātrāk un sakārto. Viņš pačīkstēs, pabakstīs ar pirkstu, bet pēc tam aizmirsīs. Nav iespējams visu dzīvi dzīvot sterilā vidē, tāpēc vienmēr būs par ko piesieties. Tāpēc vislabāk to neņemt ļoti pie sirds un uztvert pedantismu par labu īpašību :)
25.01.2016 21:26 |

Reitings 1620
Reģ: 22.05.2014
Mans draugs arī pedants, bet ne slimīgi, un es esmu tik laimīga :D

Ja viņš vēl iemācītos taisīt ēst, tad jau vispār es varētu slinkot :D

Man patīk, ka neesmu vienīgā, kurai jātīra māja, jāmazgā trauki...
25.01.2016 23:19 |

Reitings 1321
Reģ: 03.11.2015
Godīgi sakot, autori nekādā gadījumā nenosodu par to, ka viņa izveidoja fake profilu, lai uztaisītu diskusiju. Jo zinot vidusmēra cosmo publiku, cilvēkam viņa problēmu pieminēs līdz viņš izdzēsīsies.

Un par problēmu runājot, pedantiskus cilvēkus nekas nemainīs. Vienīgais variants ir neņemt vērā un ļaut viņam pašam kārtot visu, kas nepatīk.
25.01.2016 23:39 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits