Kā rīkotos Jūs?

Reitings 130
Reģ: 03.04.2015
Labvakar, šovakar iesāpējusies sirsniņa, tāpēc gribētu kādus cosmo sieviešu padomus un domas dzirdēt.. Lieta tāda, esmu 17 gadīga jauniete, kopā ar puisi, kuram 18. Esam kopā pāris gadus, viss tiešām ir lieliski, ļoti mīlam viens otru. Abi mācamies, viņš strādā vēl darba dienu vakaros, tāpēc sanāk, ka darba dienās var teikt vispār netiekamies. Dzīvojam katrs savās mājās un katrs ar saviem vecākiem. Vienīgās dienas, kuras varam normāli pavadīt kopā ir brīvdienas un piektdienu vakari. Parasti ierasts, ka piektdienu vakaros nakšņojumu pie viņa un nākošo sestdienu pavadam kopā, tad dodos mājās. Bet, lai nakšņotu pie viņa, protams prasu mammai atļauju. Dažkārt vina man pasaka "nē, nav ko palikt pa nakti, varat satikties, bet vakarā esi mājās". Šos vārdus dzirdot iekšēji tā sāp, jo tā ir diena, kuru gaidīju visu nedēļu, ilgi neesam redzējušies un gribam pabūt kopā, bet māte vienkārši pasaka nē.. Tas tā sāp, un es nevaru pateikt neko viņai pretī, jo tā ir mamma un man ir tikai 17.. Tikai vai jau, nezinu.. Vai, jūsuprāt, 17 gados ir kas traks nakšņot reizi nedēļā puiša mājās un pavadīt laiku ar viņu, viņa ģimeni? Kā rīkotos Jūs? :(
21.01.2016 21:57 |

Reitings 7682
Reģ: 31.01.2013
Man gan 17 gadi bija 10 gadus atpakal, citi laiki, bet nee, man pat prata nenaca un nebija velme palikt pie puisa. Jaa, majas biju velu, reizem nakti, bet tomer majas. Tavu mammu saprotu.
22.01.2016 10:47 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
ja darba dienu vakaros draugs strādā un mamma neļauj palikt pa nakti, tad brauktu draugu satikt sestdienas rīta un visu dienu līdz vakaram pavadītu kopā.
lai gan man ir savādāki vecāki, savos pusaudžu gados es tikai informēju, kur esmu, nekad nav bijusi vajadzība prasīt atļauju un nekad nav nekas aizliegts. pat pāris reizes paši pierunājuši iet uz ballītēm :D
22.01.2016 11:37 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
Saprotu abas puses... bet uzskatu, ka tajā vecumā var atrast kompromisu ar vecākiem ;) pat, ja likums dod viņiem tiesības aizliegt.

Tagad tā padomājot par saviem 17...jēziņ, apbrīnoju savu vecāku uzticēšanos līmeni attiecībā uz mani :-D
22.01.2016 11:47 |

10 gadi
Reitings 1725
Reģ: 14.06.2010
Var saprast gan mammu, gan meitu.. Atceroties sevi 17 gados - bija attiecības, mammas ļāva mums ar draugu palikt vienam pie otra. Es uzskatu, ka man paveicies ar to, ka nebija stingri vecāki, kas vispār neuzticas un neļauj neko darīt. Tieši tad, kad man parādījās draugs, vecāki sāka vairāk man uzticēties, zināja, ka ar viņu esmu drošībā. Pirms tam, kad ar draudzenēm gribējās kaut kur aiziet, bija lielāka kontrole, pa nakti bieži vien neļāva palikt pie draudzenēm, tētis brauca pakaļ ap pusnakti.
22.01.2016 11:55 |

Reitings 954
Reģ: 08.11.2012
Esmu mammas pusē. Saprotu Tevi, bet mamma rīkojas pareizi, lai arī kā Tu iespējams justos aizskarta tajā brīdī. Viņa ir p[ar Tevi atbildiga, sargā un arī mīl.
un protams arī tas, ka
Man viedoklis, gribi uzvesties kā pieaugušie - īrējiet atsevišķu dzīvesvietu un dzīvojiet, uzņemoties pilnu atbildību (par attiecībām, mācībām, darbu, ēdienu, saimniecību un iespējamo nejaušo grūtniecību). Ja nevarat tā, tad katrs nakšņojiet savās mājās un netēlojiet pieaugušos.
22.01.2016 11:56 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Hmm.. es šķiet līdz pat 19 gadiem mammai stāstīju, ka palieku pie draudzenes un mums bija ļoti regulāras "pidžamu ballītes" :D :D Protams, īstenībā dzīvojos pie puiša. (s):-D
22.01.2016 11:57 |

Reitings 5632
Reģ: 17.07.2014
mums bija ļoti regulāras "pidžamu ballītes"

sasmējos :D

Bet vispār tā aizdomājos, ka šādas situācijas ļoti atkarīgas no vecākiem, jo manējie bija ļoti atšķirīgi no pārējiem zināmajiem...labākajai draudzenei vēl aizvien mamma zvanās, kontrolē, jautā, kur, ar ko, cikos utt un noliek kaut kādus laikus, kad jābūt viņai mājās...man tas liekas crazy , pat, ja viņa vēl nedzīvo atsevišķi... (t) bet katri vecāki jau savādāki...
22.01.2016 12:20 |

Reitings 395
Reģ: 11.01.2016
Man viedoklis, gribi uzvesties kā pieaugušie - īrējiet atsevišķu dzīvesvietu un dzīvojiet, uzņemoties pilnu atbildību (par attiecībām, mācībām, darbu, ēdienu, saimniecību un iespējamo nejaušo grūtniecību). Ja nevarat tā, tad katrs nakšņojiet savās mājās un netēlojiet pieaugušos.

Tieši manas domas.
22.01.2016 12:25 |

Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Pati raksti, ka dažkārt neļauj palikt, tad tas nav regulāri. Atliek vien tajās reizēs klausīt mammu.
22.01.2016 12:38 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Man arī šķiet dīvaini, ka vienu reizi atļauj, otru nē... mani kā nelaida, tā nelaida nekad pa nakti :-D:-D:-D
22.01.2016 12:39 |

Reitings 45
Reģ: 12.04.2015
Iepriekšējos komentārus gan nelasīju, bet atbildot uz autores jautājumu - manuprāt, tas nav nekas nosodāms, protams, viss atkarīgs no situācijas, bet ja meitene ir gana pieaugusi un prātīga savam vecumam, tad kāpēc ne, es tomēr uzskatu, ka labāk pavadīt laiku ar sev svarīgu cilvēku, nevis dzerstīties ballītēs.
Pati esmu līdzīgā situācijā, man arī 17, brīvdienās palieku citā pilsētā pie drauga, vecāki vairs neko nesaka, jo saprot, ka tāpat darīšu kā uzskatīšu par pareizu.
22.01.2016 12:57 |

Reitings 237
Reģ: 19.05.2014
mamma mani arī mazāk sāka kontrolēt (ja to tā var nosakut), kad parādījās draugs. viņai galvenais bija zināt patiesību, par to kur atrodos, lai nemeloju. bet nu man attiecības arī sākās pēc 18.

un par skolu runājot. mums pat dekāns konkrēti pateica, ka negrib, lai studiju laikā strādājam un tāpēc arī lekcijas brīžiem ir diezgan izstieptas un pat brīvdienās (šis gan tomēr vairāk atkarīgs no pasniedzējiem bija). :-|
22.01.2016 13:11 |

Reitings 50
Reģ: 09.05.2013
RS24 var redzēt, ka tev koledžas un tehnikuma izglītība. cilvēki ar ambīcijām, kas mācās prestižās skolās, nevis Liepājas universitātē vai LU filologos, bet SSE, RSU, mācās arī ārpus lekcijām. studējot, piemēram, medicīnu, nepietiek ar to, ka tu ķeksīša pēc aizej uz lekciju, ir jāmācās daudz un dikti arī ārpus tām. un, ja vecākiem ir iespēja atbalstīt savus bērnus, kamēr viņi studē, tad tas ir sakarīgāk kā izmest bērnu no mājas, lai kuļās pats pa dzīvi. kvalitatīva izglītība ir daudz vairāk vērta kā patstāvība 20 gadu vecumā.

par tēmu - stāvoklī var palikt arī pa dienu. uzskatu, ka mamma rīkojas ļoti nepareizi aizliedzot palikt pa nakti. tā vietā labāk izglītotu par kontracepcijas jautājumiem:-)
23.01.2016 15:57 |

Reitings 3450
Reģ: 06.06.2015
Un kad 17 gados kļūsi pa māti ,tad te nejautā padomu, ko darīt? Esmu stāvoklī 17 gadu vecumā, bērna tēvs aizlaidās, kā uzzināja ,ka esmu stāvoklī!
17/18gadi ir vecums, kad šķiet visu zinām visu varām!. Bet labāk klausi mammu, lai beigās nav jānožēlo ! Par mīlestību Jūsu vecumā ir vēl pa agru runāt. Pareizi tava mamma dara!
23.01.2016 16:24 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Tavai mammai būtu jānoformulē savs viedoklis un pie tā tad jāpieturas. Ja neļauj, tad neļauj nekad. Citādi, kā viņa pieņem to lēmumu? Ja viņai labs noskaņojums, vari iet, ja slikts - tad nē?
23.01.2016 16:40 |

Reitings 45
Reģ: 04.02.2015
Sveika!
Man pašlaik ir 17, man ir ļoti paveicies, ka mana mamma ir ļoti saprotoša un esam kā labākās draudzenes. Ar savu puisi kopā dzīvoju jau pāris mēnešus, bet kā sākām, tā sākām visu patstāvīgi. Es mācos, pa brīvdienām strādāju, draugs strādā, maksājumus maksājam, visa gana, vēl mašīnu varam uzturēt, ir reizītes, kad ir jāpievelk ciešāk tā josta, bet tas ir tikai tas pagrūtais sākums.

Mamma bija saprotoša, jo zina, ka neesmu kā vairums mana vecuma jaunieši, nevis domāju, ka esmu viszine, bet ar lielāko prieku arī pamācos no kāda gudrāka cilvēka un ieklausos tajos, kas tomēr zina vairāk.

Iesaku aprunāties ar mammu, ja, protams, tāda iespēja ir, esam jaunas, mammas uztraucas, tas ir visiem zināms, bet, ja pārliecināsi mammu, ka spēj būt pietiekami gudra, lai neiekļūtu ķezās, arī viss būs labāk.
Veiksmīti!(l)
23.01.2016 20:25 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Varbūt mamma vienkārši nejūtas droša par to, ka drauga vecāki vēlas tevi katras brīvdienas redzēt savās mājās. Varbūt mamma domā, ka drauga vecāki vēlas arī kādu reizi pavadīt brīvdienu vakaru tikai ģimenes lokā un tādēļ neļauj nakšņot katru reizi..
23.01.2016 20:37 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits