vai VID par mums interesējas?

Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
bija kādu laiku atpakaļ tēma, ka ttiecīgie dienesti sāk interesēties, ja pārāk daudz naudas tiek tērētas RIMI, Maximās izmantojot viņu klienta karti
man paziņa saņem regulārus ienākumos savā bankas kontā un šie ienākumi nav deklarēti, nodokļus netaisās maksāt Latvijā. pagaidām 2 gadus neviens neesot interesējies, tāpēc jūtās droši, es uzskatu, ka tas ir tikai laika jautājums...
kā jūs uzskatās, vai VID čeko mūsu kontus un ja parādās kaut kāda aizdomīga summa, kas nav personīgā alga, viņi kaut ko dara?
15.01.2016 17:13 |

Reitings 3551
Reģ: 23.11.2012
Vid neko nepasāks kamēr kāds par kaut ko nesūdzēsies.
Viņi nespēj tikt galā ar uzņēmumiem, kur nu vēl privātpersonām.

Vid darbinieki ir vienkārši ierēdņi kuri sēž un dara savu darbu un saņem algu. Nav viņi nekādi spiegi kas čeko privātpersonu norēķinus.
16.01.2016 11:17 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Un viņiem jāsūta ierakstītas vēstules, jo sensitīvu datu nodošana trešajām personām ir LR Fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpums.

Tas nevienu neinteresē. Manā pastkastītē regulāri atnāk vēstules narkomānam Aleksandram. Tās sūta policija. Nedz mums, nedz iepriekšējam dzīvokļa īpašniekam, nav ne jausmas, kas ir Aleksandrs. Pa laikam atnāk policija, apjautājas man, vai Aleksandrs tiešām šeit nedzīvo. Ir to jautājuši arī mājas pārvaldniekam, kas apstiprināja, ka nekāda Aleksandra šeit nav un nekad arī nav bijis. Tas neko nav mainījis. Es joprojām varu sekot seriālam "Aleksandrs un policija" savā pastkastītē.
Tāpat es saņemu trīs dažādu parādnieku vēstules un vēl pa laikam bibliotēka cer, ka Rita atgriezīs grāmatu, kas paņemta 2004. gadā. Tiem datiem pie manis nebūtu jānonāk, bet tie nonāk. Visiem tas ir dziļi pie vienas vietas.
16.01.2016 12:49 |

Reitings 2258
Reģ: 29.01.2009
Nu man agrā jaunībā, kad strādāju bez līguma, bez nodokļiem algu skaitīja kontā privātpersona. Reiz kko formējot bankā, man jautāja - jums nav oficiālu ienākumu, vecāki arī nestrādā, kas tie par ienākumiem?? Es notēloju mazu mulsumu un teicu, nu draugs... viņš mani uztur. Nu ķipa mīļākais skaita naudu :D
16.01.2016 13:03 |

Reitings 1183
Reģ: 15.02.2012
Vispār jau bankām ir saistošs klienta noslēpums. Bet zinot, cik daudzi izvairās likt skaidru naudu (runa ir par normālām summām, nevis pārsimt euro), rodas jautajums - vai valsts (VID) nepārkāpj likumu, okšķerējot un skaitot? Bet reāli pārkāpj. Jo visiem ir pie vienas vietas. Bankas nodod datus vidam un viņi čeko visu, kas viniem ir interesanti. Manai draudzenei vienreiz ieradās mājās un lika parādīt visus čekus un noteikt naudas izcelsmi tādām lietām kā gludeklis un fēns. Cita draudzene mājās taisa pušķus no konfektēm un liekt fb bildes (bez info, ka pārdod vai cenas). Viņai pazvanīja un lika savu saimniecisko darbību reģistrēt. Un tajā pašā laikā valsts var VID ēku Mežaparkā uzcelt ar bērnu shēmām, bet neviens tur pat neko nevar izdarīt.
16.01.2016 17:56 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kaut kā neticas, ka VID darbiniekiem nav ko darīt kā zvanīt par kaut kādiem pušķiem vai pirktiem fēniem :D
17.01.2016 11:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)