Viņi pat nejēdz izpētīt to, kas viņiem noteikti būtu jāzina. Zvana man par algas nodokļu grāmatiņu, kuras man jau sen nav. Es šiem saku, ka tā grāmatiņa ir pie viņiem elektroniski - VID EDS mākonī - lai iet un meklē tādā vēsā istabiņā ar lieliem mirgojošiem skapjiem, kurus dēvē par serveriem. Tad pēc zvana šie man ielika kaut kādu huiņu EDS - katru reizi aizpildot deklarāciju - brīdinājums, ka kaut kas jāpapildina par to grāmatiņu. Lai tak iet dirst ar to grāmatiņu. Man elektroniskajā deklarēšanās sistēmā stāv briesmīgs sarkans brīdinājums par 0,03€ lielu nodokļu pārmaksu. Lai iet ieskrieties ar tiem 3 centiem.
Būtu labi, ja kāds tiešām pētītu un piedāvātu, piemēram atbilstošu reklāmu. Varētu izpētīt, piemēram, ka neesmu sieviete un man nevajag neko pieaudzēt.
Telefona un TV pakalpojumu sniedzēji varētu izpētīt, ka man jau ir tieši tie pakalpojumi, kurus man vēlreiz cenšas noreklamēt un nebrīnīties par to tikai sarunas beigās.
Stockmann varētu manā lojalitātes kartē atzīmēt, ka es uz turieni nekad nebraucu ar auto un neprasīt, vai man vajag stāvvietas talonu.
Swedbank varētu nepiedāvāt apdrošināšanu, jo man taču ir viņu bankas definētais automātiskais maksājums apdrošināšanai. Vēl ir tādi jautājumi, kā - "cik bieži lietojiet karti?" - nu tak apskaties, es dokumentu iedevu :)
Lai visu pieraksta, pēta un vēro - tas varētu atvieglot dzīvi, citādi neviens nekā nezina un katru reizi visiem pirmā dzirdēšana, stāsti cik gribi vienu un to pašu.
Visvairāk mani besī parādu piedzinēji. Es šiem zvanu un stāstu, ka es neesmu Agnese, esmu vīrietis un lai nesūta man brīdinājumus. Tad šie man prasa Agneses uzvārdu un personas kodu - es šiem saku, ka neteikšu, jo viņiem ir jāpārbauda ne tikai Agneses adrese, bet pilnīgi visu viņu datubāzi - katru adresi, turklāt adresi likumīgi var mainīt reizi dienā, tādēļ viņiem tas jādara katru dienu, jo ne jau nu tikai Agneses vēstules man nāk, bet vesela čupa personu, kurām nekad nav bijusi nekāda saistība ne ar īpašumu, ne mani. Un viņiem jāsūta ierakstītas vēstules, jo sensitīvu datu nodošana trešajām personām ir LR Fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpums.