vai VID par mums interesējas?

Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
bija kādu laiku atpakaļ tēma, ka ttiecīgie dienesti sāk interesēties, ja pārāk daudz naudas tiek tērētas RIMI, Maximās izmantojot viņu klienta karti
man paziņa saņem regulārus ienākumos savā bankas kontā un šie ienākumi nav deklarēti, nodokļus netaisās maksāt Latvijā. pagaidām 2 gadus neviens neesot interesējies, tāpēc jūtās droši, es uzskatu, ka tas ir tikai laika jautājums...
kā jūs uzskatās, vai VID čeko mūsu kontus un ja parādās kaut kāda aizdomīga summa, kas nav personīgā alga, viņi kaut ko dara?
15.01.2016 17:13 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
vot par sodiem gan es nezinu, neesmu interesējusies. protams, var jau atmazkas visādas izdomāt, bet viņi jau ar nav muļķi, viņiem par tevi un visu tavu ģimeni sistēmā viss ir, nav jau tik grūti pārbaudīt.

es jau arī visus nodokļus maksāju, bet man tik un tā nepatīk, ka kāds kaut kur ložņā un pēta manas finanses un paradumus, tāpēc no lielākās daļas klienta karšu turos pa gabalu.
15.01.2016 18:35 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
miegalācis, maksajumu kartes arii peeta.
15.01.2016 18:36 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Peeta, bet nepeeta tiem, kuri godiigi straadaa, peeta tiem, kuriem ir bijushas problemas, paradi valsts priekshaa utt.. Zinu gadijumu, kad cilvekam piekasijas par to gadus atpakalj, vins teica, ka pazaudejis to karti un nezin kas lieto, neesot noblokejis, jo neuzskatijis ti par vajadzigu. Tie, kuri godigi strada, mus nav par ko satraukties.
15.01.2016 18:37 |

10 gadi
Reitings 374
Reģ: 29.01.2009
Par 150 EUR neviens neinteresēsies. Par kartēm nezinu vai čeko, domāju, ka ikdienā nē, viņiem gluži vienkārši tam nepietiek cilvēkresursu, bet ticu, ka, ja sāks piesieties par kaut ko vai taisīs fiziskās personas auditu, tad gan izčekos visas kartes līdz pēdējam sīkumam, lai atrastu kur piesieties.
Rindas pie bankomātiem neko īsti nenorāda, vēl joprojām ir atļauts oficiālo algu izmaksāt no kases un pietiekami daudz uzņēmumu to arī dara, dažādu iemeslu dēļ - kādam tā ir iegājies no pirmsākumiem, kādam tā ir vieglāk, kāds ekonomē uz bankas komisiju rēķina.
15.01.2016 18:39 |

Reitings 511
Vatson - prikols jau ir tajā, ka daudzi nemaz nezin un neaizdomājas, ka viss tiek čekots, tāpēc droši izmanto klientu kartes un tā viņus arī uzķer. Nav grūti pamanīt bezdarbnieku, kam oficiāli nav ienākumu bet kas katru mēnesi maximā un rimi atstāj piemēram, 700 eiro. katru mēnesi jau nedāvinās tādu naudu un netirgosi mantotās gleznas. nu lab, tas tāds galējs piemērs, bet arī tādu noteikti netrūkst.
15.01.2016 18:40 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Story, peeta arii "godiigos" kam ieprieksh probleemas nav bijushas, tur jau tas prikols. Varbut agrak nepetija, bet tagad gan skatas, cik skrupulozi gan nezinu.
15.01.2016 18:44 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Vatson, taisniiba, gan jau ka peeta, jo sodien jau maz ir tadu, kuri pelna tik cik uz tas kartes uzskaita, ir aplokshnjalgas, ir darbi kur maksaa uz rokas utt.
15.01.2016 18:49 |

Reitings 511
te viena teica kaut ko par cilvēkresursiem, es cik es zinu tad mēs sen jau esam tajā laikmetā, kad kvantitatīvas datu analīzes veic dators un kvalitatīvo daļu dara cilvēks tur, kur dators uzrādījis iespējamas problēmas.

katrā ziņā, esmu pastrādājusi pietiekami daudzās organizācijās dažādās valstīs, lai saprastu, ka par mums nemitīgi tiek vākts un analizēts stipri vairāk datu nekā mēs spējam iedomāties. un tev nemaz nav jābūt kaut kādā melnajā sarakstā, lai tas notiktu, vienīgais, ka ja esi "godīgais" pilsonis, tad visdrīzākais tu par to nekad arī neuzzināsi, ka par tevi kāds kaut ko ir čekojis.
15.01.2016 19:00 |

10 gadi
Reitings 374
Oi, nē, ar to es nedomāju, ka viens sēž pie datora un visu manuāli pārbauda. :D
Ar to domāju to, ka viņi nevar pārbaudīt arī visu to, kur tiek uzrādītas iespējamās "problēmas". Vienkārši redzu un ikdienā saskaros ar to, kā VID`s kavē lēmumu rakstīšanas termiņus un auditus, jo gluži vienkārši trūkst darbinieki, kas to izdarītu.
15.01.2016 19:07 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
katrā ziņā, esmu pastrādājusi pietiekami daudzās organizācijās dažādās valstīs, lai saprastu, ka par mums nemitīgi tiek vākts un analizēts stipri vairāk datu nekā mēs spējam iedomāties. un tev nemaz nav jābūt kaut kādā melnajā sarakstā, lai tas notiktu, vienīgais, ka ja esi "godīgais" pilsonis, tad visdrīzākais tu par to nekad arī neuzzināsi, ka par tevi kāds kaut ko ir čekojis. Bingo! LIELAIS BRALIS TEVI VERO ;-)

P.S. vai tad ir kads kas to vel neapzinas? :-O
15.01.2016 19:11 |

Reitings 870
Reģ: 17.03.2015
jā tie,kas nemēģina attīstīt savu biznesu mierīgi var vāvuļot par to cik godīgi viņi maksā nodokļus. tā, kkdu laiku jau saskaros ar šo visu. ir grūti, valsts tev vnk noģērbj visu. tu mēģini un mēģini, bet tie nodokļi. tur gribot negribot ir jāsāk domāt kā apiet.
15.01.2016 19:14 |

Reitings 23705
dazus zinu, tie kas gan darbavietu, un visu par sevi izliek neta, un soc, tiklos nemitigi visiem izrada savus publiskos foto. Un ja vel ja tev ir foto ar kadu augsti stavosu personu tu atradi visai pasaulei privatu ..skaidrs viens, logika klibo.
15.01.2016 19:14 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Personīgas pieredzes nav, bet uzskatu, ka gan VID, gan bankas, gan vēl citas iestādes čeko/var izčekot pietiekami daudz informācijas par cilvēku-sākot ar to kādus pirkumus izdari veikalā, no maksājumu kartēm vai klientu kartēm, beidzot ar tavu pārvietošanās maršrutu, ja lieto personificēto e-talonu vai to Citadeles karti, ar kuru var norēķināties par braucienu.
Nekā slēpjama nav, bet nepatīk doma, ka mani ir iespējas izsekot, tāpēc nav neviena veikala klienta karte, maksājumu karti lietoju varbūt reizi gadā, e-talonu, ja vajag, pērku dzelteno.
Ne ar vienu nestrīdos par to vai kartes kāds čeko vai nečeko, ja cilvēks pārliecināts, ka banka viņa pirkumus neredz, lai paliek pie savām domām, es palikšu pie savējām.
15.01.2016 19:17 |

Reitings 23705
tiesi ta, zin kas ir tavi draugi, kur esi jo telefinus lieto visi un etc. realitates sovs faktiski. :-D
15.01.2016 19:20 |

Reitings 7743
Tā ir, ka VID ķersta tos, kuri izīrē dzīvokļus, bet nemaksā par to nodokļus. Un jā - par sludinājumu portālā esošajiem sludinājumiem arī esmu dzirdējusi, ka, ja ir kkādi laikam 3 darījumi un vairāk, tā jau skaitās saimnieciskā darbība, par ko jāmaksā nodokļi.
Par Rimi, Maximas utt.kartēm neesmu aizdomājusies vai tur kāds pēta vai nepēta, netērēju tik daudz, lai liktos kādam interesanta. :-)

Lielos vilcienos - dzīvoju bez paranojas. Viss +/- godīgi tiek darīts un maksāts, nav par ko uztraukties. Bet - jā, gan jau kkādas aizdomīgākas summas viņi pačeko. Sen jau zināms, ka šiem ka tikai kaut ko iekasēt.
15.01.2016 19:21 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
miegalācis, es nedrīkstu šeit saukt vārdu un uzvārdu, bet zinu bezdarbnieci, kam kontā mēnesī nogrozās vairāk kā tūkstotis. Tā jau gadus 6. Neinteresējas VID par viņu.

RIMI, Statoil un citas kartes viņiem īsti nav jēgas pētīt. Cilvēki mēdz atnest pirkumus omītēm, izmantot šīs kartes maksājot par firmas degvielu, par ko naudu atgūst, bet bonuss kartē paliek utt. Var jau būt, ka info par tām ievāc, bet kā reālu pamatojumu, lai pieprasītu cilvēkam uzrādīt ienākumus, atbilstošus šo karšu datiem, tos nevar izmantot. Mana RIMI karte uzrāda, ka mēnesī šajā veikalā atstāju teju 800€, nemaz nerunājot par degvielas kartēm u.c. VIDam jau sen bija mani jāsašņorē, jo situācija, kad karšu dati var uzrādīt teju 3x lielākas summas, kā mani oficiālie ienākumi, ir jau gadiem. Neviens man neko nesaka.

Par dzīvokļiem gan zinu, ka tiešām skatās ss.lv un piesienās, ka neslēdz līgumus un nodokļus no ienākumiem nemaksā.
15.01.2016 19:34 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Cik gan laimīga un bezrūpīga dzīve ir godīgiem pilsoņiem, kas visus nodokļus godīgi maksā

+++

Pilnīgi vienalga, ka mani vēro, skatās bankas izrakstus vai to,kur braucu. Sliktākajā gadījumā zinās vismaz pēdējā koordinātes :D :D
15.01.2016 19:42 |

Reitings 235
Reģ: 21.02.2015
Viņi pat nejēdz izpētīt to, kas viņiem noteikti būtu jāzina. Zvana man par algas nodokļu grāmatiņu, kuras man jau sen nav. Es šiem saku, ka tā grāmatiņa ir pie viņiem elektroniski - VID EDS mākonī - lai iet un meklē tādā vēsā istabiņā ar lieliem mirgojošiem skapjiem, kurus dēvē par serveriem. Tad pēc zvana šie man ielika kaut kādu huiņu EDS - katru reizi aizpildot deklarāciju - brīdinājums, ka kaut kas jāpapildina par to grāmatiņu. Lai tak iet dirst ar to grāmatiņu. Man elektroniskajā deklarēšanās sistēmā stāv briesmīgs sarkans brīdinājums par 0,03€ lielu nodokļu pārmaksu. Lai iet ieskrieties ar tiem 3 centiem.
Būtu labi, ja kāds tiešām pētītu un piedāvātu, piemēram atbilstošu reklāmu. Varētu izpētīt, piemēram, ka neesmu sieviete un man nevajag neko pieaudzēt.
Telefona un TV pakalpojumu sniedzēji varētu izpētīt, ka man jau ir tieši tie pakalpojumi, kurus man vēlreiz cenšas noreklamēt un nebrīnīties par to tikai sarunas beigās.
Stockmann varētu manā lojalitātes kartē atzīmēt, ka es uz turieni nekad nebraucu ar auto un neprasīt, vai man vajag stāvvietas talonu.
Swedbank varētu nepiedāvāt apdrošināšanu, jo man taču ir viņu bankas definētais automātiskais maksājums apdrošināšanai. Vēl ir tādi jautājumi, kā - "cik bieži lietojiet karti?" - nu tak apskaties, es dokumentu iedevu :)
Lai visu pieraksta, pēta un vēro - tas varētu atvieglot dzīvi, citādi neviens nekā nezina un katru reizi visiem pirmā dzirdēšana, stāsti cik gribi vienu un to pašu.

Visvairāk mani besī parādu piedzinēji. Es šiem zvanu un stāstu, ka es neesmu Agnese, esmu vīrietis un lai nesūta man brīdinājumus. Tad šie man prasa Agneses uzvārdu un personas kodu - es šiem saku, ka neteikšu, jo viņiem ir jāpārbauda ne tikai Agneses adrese, bet pilnīgi visu viņu datubāzi - katru adresi, turklāt adresi likumīgi var mainīt reizi dienā, tādēļ viņiem tas jādara katru dienu, jo ne jau nu tikai Agneses vēstules man nāk, bet vesela čupa personu, kurām nekad nav bijusi nekāda saistība ne ar īpašumu, ne mani. Un viņiem jāsūta ierakstītas vēstules, jo sensitīvu datu nodošana trešajām personām ir LR Fizisko personu datu aizsardzības likuma pārkāpums.
15.01.2016 21:07 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
jā tie,kas nemēģina attīstīt savu biznesu mierīgi var vāvuļot par to cik godīgi viņi maksā nodokļus. tā, kkdu laiku jau saskaros ar šo visu. ir grūti, valsts tev vnk noģērbj visu. tu mēģini un mēģini, bet tie nodokļi. tur gribot negribot ir jāsāk domāt kā apiet.

būt uzņēmējam lv ir baigi čābīgi. :D mēdzu naktīs negulēt, jo baidos, ka no rīta vids pie durvīm pieklauvēs, kaut gan reāli nav par ko :D
15.01.2016 22:42 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Nevienu neinteresē, cik Tu vietējā Rimčikā iztērē :D
16.01.2016 00:46 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!