Atstāt bērnus vienus

Reitings 457
Reģ: 30.01.2012
Te ne reizi vien esmu redzējusi, ka mātes diskutē par to, vai ir normāli atstāt bērnus (zīdaiņus) mājās vienus, ātri aizskrienot uz veikalu. Lūk, kārtējais traģiskais negadījums, kas liek padomāt:
http://apollo.tvnet.lv/zinas/ugunsgreka-liepaja-dzivibu-zaude-divi-berni/717657?utm_source=apollo&utm_medium=article&utm_campaign=theme
Viens no mirušajiem ir 6 mēnešus vecs zīdainis. Uguns izplatās ātri, bet, ja blakus būtu bijis kāds pieaugušais, domāju, ka bērni paliktu dzīvi. Es negribu celt kašķi, bet likt vēlreiz padomāt tām sievietēm, kas savus bērnus atstāj vienus.
13.01.2016 13:09 |

Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
TalisQualis
Tad vēl jo vairāk, kas vecmammai galvā, ja 6 mēnešus vecu zīdaini uztic 9 gadus vecam puikam ar īpašām vajadzībām?! :-O
14.01.2016 13:18 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Weee pati ir pierādījums tam, ka arī 20++ gadu vecumā mūsdienu jauniešiem skaidas galvā (j
Nu labi wee ir skaidas tikai, tacu nav korekti salidzinat 10 gadigu bernu ar wee kam driz 30 it gadi un kas ir pieaugusi sieviete. Nav korekti ;-)
14.01.2016 13:23 |

Reitings 3934
Rīdziniece
Ir gan korekti, jo gan wee, gan mazu puiku nevar atstāt kopā ar zīdaini. Abi vienlīdz "gudri" un bezatbildīgi.
14.01.2016 13:25 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
bērns ir tieši tik atbildīgs , cik daudz atbildības viņam uztic un kā viņam pasniedz informāciju. Neviens nedod bērnam atslēgas vienā jaukā dienā un neatstāj uz visu dienu vienu, tas notiek palēnēm...
Bet ko nu tur, es jūsu pozīciju sapratu un tagad man ir skaidrs kapēc valdībā sēž visādi Kaimiņi, jo cilvēks nevar 4 gadu laikā ( 14+4) , klūt par saprātīgi domājošu būtni , bet viņš oficiāli var piedalīties valstiski svarīgu lēmumu pieņemšanā ....

Riski ir vienmēr un visur , ir jāzin kā rīkoties , es pat 6 gadu vecumā , zināju , ka ja omei paliek slikti man ir jāzvana ātrajai palīdzībā , vispirms jānosauc pilna adreses ( tā bija pie telefona uz lapas kopā ar visiem svarīgajiem numuriem ) un jāsaka , kas notika un tad jāzvana mammai/tētim kamēr sazvanu ... neviss jākrīt panikā , un jāskraida kā trakai apkārt.
Es šaubos , ka mūsdienās 1kl. skolēns zin , kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā vai citā nelaimes gadījumā , goda vārds šaubos , varbūt ir reti izņēmumi.... Bērni nedomā kā pieaugušie , bet tas nenozīmē , ka nedomā vispār ....

Ja konkrēti par šo gadījuma , tad mēs nezinam kā būtu, ja būtu, tik pat labi bojā varēja aiziet visi arī vecmamma ... vienīgais , kas tiešām pārsteidz ir tas, ka bērni bija ieslēgti...

(jau kura tēma, kur meitenes cenšas iestāstīt wee, ka bērns jāpieskata

Lūdzu nevajag man neko mēģināt iestāstīt , to droši varat darīt saviem bērniem esošajiem/ topošajiem ... , es uzņemos pilnu atbildību par to ko daru vai nedaru ar savu bērnu, kā arī apzinos visus riskus. Tapēc es būtu ļoti pateicīga , ja katra otrā skandalozā tēma netiku pārvērsta balagānā par to cik wee šausmīga , kā viņu zeme nēsā un ka visas nelaimes notiks ar manu ģimeni tagad un tulīt .
14.01.2016 13:32 |

Reitings 11162
Ja tam 10 gadīgam puikam bija kaut kādi attīstības traucējumi, tad nē tas nebija pareizi , to ko rakstīju , es protams, domāju par garīgi un fiziski veseliem bērniem
14.01.2016 13:36 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Tad vēl jo vairāk, kas vecmammai galvā, ja 6 mēnešus vecu zīdaini uztic 9 gadus vecam puikam ar īpašām vajadzībām?!

nu, manuprāt, vecmammai pašai bija uzkrauts vairāk, nekā viņa spēj panest.. pēc ziņās teiktā, meita atstāja viņai vecāko puiku un nesen zīdainīti un pati strādā ārzemēs, vecmamma pensijā un piepelnās ar rokdarbiem. tajā dienā atstāja bērnus kaimiņienes uzraudzībā, lai aizvestu pie ārsta kaķi. nu es nespēju viņu nosodīt, man ir ļoti ļoti žēl. problēma drīzāk ir bērnu vecākos, kas atstāj tik mazus un aprūpējamus bērnus vecvecākiem un dodās prom.
14.01.2016 13:40 |

Reitings 11162
problēma drīzāk ir bērnu vecākos, kas atstāj tik mazus un aprūpējamus bērnus vecvecākiem un dodās prom.

nejau aiz labas un pātikušas dzīves vecāki pieņem šādus lēmumus !
14.01.2016 13:41 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
un tagad man ir skaidrs kapēc valdībā sēž visādi Kaimiņi,

:D :D kā tad!
Bagātajās Eiropas valstīs bērnus nedrīkst atstāt vienus pašus. Ar mūsu valdību un tautu tam nav nekāda sakara.
14.01.2016 13:43 |

Reitings 3934
Kur tu wee tos 14 gadus ņēmi? Ir noteikts, ka līdz 7 gadu vecumam vienus bez uzraudzības atstāt nedrīkst. Un tikai 13 gadīgam var uzticēt pieskatīt otru nepilngadīgo.
14.01.2016 13:43 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Kāpēc ķidājat tieši weee? Cik atceros no tās diskusijas, viņa nebija vienīgā, kura teica, ka atstāj bērnu vienu mājās. Tur bija meitenes, kas arī atstāj, jo iet uz veikalu. Kāda nozīme, uz kurieni iet? Jo fakts jau nemainās - bērns tiek atstāts viens pats.
14.01.2016 13:45 |

Reitings 11162
Es ceru, ka līdz gadiem 14it jūs savus bērnus pavadīsiet uz skolu un atpakaļ, iesiet ar viņiem kopā sētā. Savādāk, nav ko pis**ies.

Jā, pavadīšu arī! Man drošība ir 1. vietā.
Kad redzēju, ka sešgadīga meitenīte tiek viena dzīta ārā un viņai nebija pat ar ko spēlēties, pa tumsu klīda viena pati, regulāri... man nebija,ko teikt...

lūk ....pašas te tā raksta , nekāda sakara ar likumiem vai nelikumiem .....
14.01.2016 13:46 |

Reitings 11162
Kāda nozīme, uz kurieni iet?

miljons ++++ , rezultāts taču var būt vienāds ....:-)
14.01.2016 13:47 |

Reitings 7827
nejau aiz labas un pātikušas dzīves vecāki pieņem šādus lēmumus !

kkur lasīju, ka mātei uz puiku atņemtas aprūpes tiesības. Aiz labas audzināšanas neatņem.
14.01.2016 13:49 |

Reitings 11162
kkur lasīju, ka mātei uz puiku atņemtas aprūpes tiesības. Aiz labas audzināšanas neatņem.

audzināšanai ir vajadzīgs laiks , laiks = nauda .... skumji, bet patiesi
14.01.2016 13:50 |

Reitings 7827
wee - nu, nu! LV vienu brīdi bija papilnam tādu vecmāmiņu pie kurām dzīvojās mazbērni dēļ tā, ka vecāki prom. Neviens par masveida bērnu tiesību atņemšanu neziņoja.
14.01.2016 13:58 |

Reitings 11162
wee - nu, nu! LV vienu brīdi bija papilnam tādu vecmāmiņu pie kurām dzīvojās mazbērni dēļ tā, ka vecāki prom.

nu es nevaru runāt par visiem un gan jau, ka kādam atņēma arī , bet neaizmirsti, ka te ir runa par slimu bērnu un mazu zīdaini, ja māte knapi sagrabināja naudu ceļam uz ārzemēm , tad paies gan kāds laiks līdz sūtīt uz mājām tik daudz lai pietiktu gan bērnu dzīvei šeit , gan pašai svešumā. Vecmamma taču palūdza kaimiņiemi un paļāvās uz tās godaprātu , ko citu viņai bija darīt ?. Māte paļāvās uz vecmammu ... un rezultāts ir tads kāds viņš ir.

Māte , iespējams,, pirms atņēma aprūpes tiesības , cauru dienu bija darbā , lai būtu ko ēst un kur dzīvot, bērns viens vai ik pa laikam kāds uzmet aci ( kaimiņi, ome ). Tad palika stāvoklī ( jā , jā vajadzēja abortu taisīt ) piedzima otrs , naudas nav , strādāt nevari , reāli tā ir bezizeja .... viņa izkulās , kā mācēja ....

Tā dzīvē notiek :(
14.01.2016 14:07 |

Reitings 11162
Nu nevari tu visu dzīvē paredzēt un no visa visus pasargāt, lai kā to negribētos !
14.01.2016 14:08 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Piekrītu wee viedoklim par to, ka mūsdienās bērni mēdz būt pilnīgs vecāku radīts vājprāts. Tieši nesen par to domāju. Protams, es savu bērnu mēģināšu pasargāt no nelaimēm un arī neatstāšu bez uzraudzības līdz brīdim, kamēr tiešām nezināšu, ka varu uz viņu paļauties.
Bet tas ko dzirdu no apkārt esošajām nedaudzajām māmiņām.. Nē, tu nevari.. nē, nāc šurp, dod mammai.. beidz cūkoties, aiznes tētim.. un citas šāda veida frāzes.
Kā bērns var izaugt, ja viņam visu laiku tiek teikts, ka nemāk un nevar neko izdarīt. Mans mazais radu bērns, kurš tagad ir pirmklasnieks arī ir tāds pats nevarībnieks pateicoties māmiņas gādībai.
14.01.2016 14:19 |

Reitings 7827
Nu nevari tu visu dzīvē paredzēt un no visa visus pasargāt, lai kā to negribētos !

Tas gan, jā.
Ja tiešām viens uz otru paļāvās un sanāca tā kā sanāca, tad tas tiešām ir neparedzēti. Bet tik pat iespējams, ka māte par savu bērnu invalīdu nerūpējās jau sen, māte pofigiste, kura beigās uzcep vēl vienu bērnu un atkal nogrūž vecmammai. Tas nav normāli.
Vecmamma.. nu man ir ļoti žēl, ja tiešām kaimiņienei bija uzticēts pieskatīt, bet viņa vienkārši ieslēdza tos bērnus dzīvoklī.
Katrā gadījumā no tā varēja izvairīts. Ok, ja ne šajā gadījuma, tad citos noteikti. Vienkārši nevajag atstāt bērnus vienus. Mēs, protams, varam fantazēt, ka aizdegties varēja naktī vai tad, kad vecmamma ir klāt un visi būtu beigti.. bet varbūt nebūtu, jo vecmamma visus izglābtu un visi būtu dzīvi. No nelaimēm ir jāizvairās un maksimāli jāsargājas!
14.01.2016 14:22 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
Pēc vakardienas ziņām sapratu, ka vecmamma esot atstājusi bērnus kaimiņienei,lai paskatās, kamēr vecmamma nesa savu dzīvnieciņu pie vetārsta. Un tā kaimiņiene esot aizgājusi un aizslēgusi durvis no ārpuses. Tāpēc kaimiņiem bija atslēgas no tā dzīvokļa. :'-(
14.01.2016 14:26 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits