bērns ir tieši tik atbildīgs , cik daudz atbildības viņam uztic un kā viņam pasniedz informāciju. Neviens nedod bērnam atslēgas vienā jaukā dienā un neatstāj uz visu dienu vienu, tas notiek palēnēm...
Bet ko nu tur, es jūsu pozīciju sapratu un tagad man ir skaidrs kapēc valdībā sēž visādi Kaimiņi, jo cilvēks nevar 4 gadu laikā ( 14+4) , klūt par saprātīgi domājošu būtni , bet viņš oficiāli var piedalīties valstiski svarīgu lēmumu pieņemšanā ....
Riski ir vienmēr un visur , ir jāzin kā rīkoties , es pat 6 gadu vecumā , zināju , ka ja omei paliek slikti man ir jāzvana ātrajai palīdzībā ,
vispirms jānosauc pilna adreses ( tā bija pie telefona uz lapas kopā ar visiem svarīgajiem numuriem ) un jāsaka , kas notika un tad jāzvana mammai/tētim kamēr sazvanu ... neviss jākrīt panikā , un jāskraida kā trakai apkārt.
Es šaubos , ka mūsdienās 1kl. skolēns zin , kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā vai citā nelaimes gadījumā , goda vārds šaubos , varbūt ir reti izņēmumi.... Bērni nedomā kā pieaugušie , bet tas nenozīmē , ka nedomā vispār ....
Ja konkrēti par šo gadījuma , tad mēs nezinam kā būtu, ja būtu, tik pat labi bojā varēja aiziet visi arī vecmamma ... vienīgais , kas tiešām pārsteidz ir tas, ka bērni bija ieslēgti...
(jau kura tēma, kur meitenes cenšas iestāstīt wee, ka bērns jāpieskata
Lūdzu nevajag man neko mēģināt iestāstīt , to droši varat darīt saviem bērniem esošajiem/ topošajiem ... , es uzņemos pilnu atbildību par to ko daru vai nedaru ar savu bērnu, kā arī apzinos visus riskus. Tapēc es būtu ļoti pateicīga , ja katra otrā skandalozā tēma netiku pārvērsta balagānā par to cik wee šausmīga , kā viņu zeme nēsā un ka visas nelaimes notiks ar manu ģimeni tagad un tulīt .