Es te negribēju neko vairs komentēt , bet nu tomēr ....
Man vienīgai šķiet , ka ar katru paaudzi tie bērni tiek pataisīti arvien nevarīgāki un bezpalīdzīgāki ?
Mana omīte 6 gadu vecumā ganīja 4 cūkas , priekš tiem laikiem tas bija diezgan atbildīgs darbs.
Kad es mācījos 2kl , ~2 mēnešus pēc skolas līdz pulkst. 17-19 biju viena, es slēdzu gan gāzes plīti, gan sildīju ēdienu un citreiz pat cepu ko mammai pēc darba ( ne vienmēr tas bija veiksmīgi , bieži, kas piedega līdz zili melniem dūmiem. Man kaklā bija iekārta atslēga , es zināju kā j''aslēdz durvis un zināju pie attiecīgajām situācijām kā man jārīkojas , ar mani bija pārrunāti gan rīcība ungunsgrēka gadījumā , gan ja , kas cits notiek, piemēram, kāds nopludina mūsu dzīvokli, man tika stāstīts , kam es drīkstu vērt vaļā un kam ne, durvis.
Mana mamma ilgu laiku mācījās 2maiņā , sanāk , ka viņai atstāja brokastis un cēla , tad kad viņas mamma gāja uz darbu , viņa pati i savus brokustu traukus mazgāja i suni veda ārā , kā arī pati aizslēdza durvis . Visas šīs lietas tika darītas vecumā līdz 10 gadiem.
Ko es ar šo visu gribēju pateikt , bērni nav jāsargā kā cukurgailiši no lietus, bet tiem ir jāmāca kā rīkoties bīstamās situācijās , nebaidīties , bet rīkoties , tie ieteikumi pavadīt bērnu uz skolu līdz 14 gadiem ir smieklīgi , nu tad nav brīnums , ka 20 gadnieki tiek uzskatīti par bērniem , tik tas nekas , ka jau no 18 var piedalīties vēlēšanās....
Es nezinu vai tas bija pārrunāts šajā ģimenē ( maz ticams, savādāk tam bērnam būtu atslēgas ), bet ja vecāki vairāk stāstītu bērniem kā rikoties bīstamās avārijas situācijās , vairāk uzticētos saviem bērniem un zinātu ka viņi ir gudri un spējīgi rīkoties , neviss kā dažām patīk, tos cilvēkus pataisīt par nevarīgām un bezsamdzeņu būtnēm. nelaimju būtu krietni mazāk ....
P.s Un beidziet taču vienreiz mani mācīt, skataties ,lai jums viss ir pēc jūsu sirdsapziņas , es darīšu pēc savas ....